Nabízíme štěnata z vrhu A naši fenky Appenzelského salašnického psa

Prodám Appenzellského salašnického psa - Chovatelská stanice “Treasure from...
V textuUživatel s deaktivovaným účtem
michal77
napsal(a):
Zdravím, mám appenzellského salašnického psa, jsou mu 4 roky a zvažuji koupi appenzellské fenky- myslíte, že se snesou?
Normální pes se s fenou se snesou v pohodě.
michal77
napsal(a):
Zdravím, mám appenzellského salašnického psa, jsou mu 4 roky a zvažuji koupi appenzellské fenky- myslíte, že se snesou?
Zdravím Michale. Já také myslím, že pes s fenou ve většině případů v pohodě vycházejí. Mě tohle plemeno do budoucna zajímá, mohl byste mi prosím předat néjaké své osobní vjemy?Vím, že na netu se dá lecos najít, ale ať to máme z první ruky. Stačí krátce. Děkuji.
Forester
napsal(a):
Zdravím Michale. Já také myslím, že pes s fenou ve většině případů v pohodě vycházejí. Mě tohle plemeno do budoucna zajímá, mohl byste mi prosím předat néjaké své osobní vjemy?Vím, že na netu se dá lecos najít, ale ať to máme z první ruky. Stačí krátce. Děkuji.
Pokud chcete informace o tomto plemenu, obra´tte se na poradkyni chovu a chovatelku Lenku Schönbeckovu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Protože někteří psi jsou ( výchovou ? ) magoři. Kdysi mně fenu středního plemene prokousl NO, když si ho vůbec nevšímala. Slušně počkala až přejde ( procházel s majitelem mezi ní a mnou ),
když prošel a ona zamířila ke mně, otočil se, vrátil a prokousnul jí nohu a záda.
A taky mi fena ( shodou okolností NO ) prokousla středního psa - dědka. Tam to byla naše blbost.
Feny si nevšímal, ale psi, které ona měla už tou dobou za své poddané ho běželi přivítat, protože se dlouho znali. A fena skočila a prokousla mu plec a krk. Tu fenu jsme znali taky, jen jsme netušili, že z ní vyrostla taková dominantní "potvora".
Uživatel s deaktivovaným účtem
LájošM
napsal(a):
Proč by se pes, smečkové zvíře, neměl snést s opačným pohlavím stejného plemene?
protože nejsou všechna plemena "smečková"...
protože 1+1 pes smečka NEjsou...
protože psi jsou různých nátur a nervových soustav...
předpoklad, že se snese pes a fena je samozřejmě velký a být zadavatelem, tak bych se toho nebála (ona to je stejně otázka na skleněnou kouli... ). Jenom musí vědět, že je to taky na něm - jak své psy povede, a že mohou nastat konflikty, tak být připraven je řešit...a že fena hárá