Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2018 19:13
BorderakAchim

XXX.XXX.214.185

Zdravím,
Máte někdo zkušenosti s krmivem Calibra?doporučila mi ho veterinářka, jelikož přecházíme z Fitminu a začínáme cvičit na agility, je to prý dobré na stavbu kostí atd.
Vzorky nám zachutnaly.
Zajímalo by mě, čím krmite, když děláte tento sport nebo jaký kolikov jiný při takové zátěži.
děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2018 19:19

A jaký máte finanční strop? Jelikož existují mnohem kvalitnější krmiva pro psy (nejen v zatěži) smajlík

23.4.2018 19:20
BorderakAchim

XXX.XXX.214.185

Cca do 1500.

23.4.2018 20:31
lupus4

XXX.XXX.67.198

BorderakAchim napsal(a):
Cca do 1500.

+ čím krmite, když děláte tento sport nebo jaký kolikov jiný při takové zátěži.

ta "zátěž" je pro BC nula nula prd

při limitu 1500, - můžete velmi luxusně krmit i syrovým a pes bude daleko šťastnější a na ekrementy vám bude stačit poloviční pytlík a ještě ušetříte

popřemýšlejte a pokud mi nevěříte tak třeba

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

23.4.2018 20:35
BorderakAchim

XXX.XXX.214.185

Také jsem o tom přemýšlel.. teď krmim fit minem, ale chci to změnit..každopádně díky.

23.4.2018 21:20
Forester

XXX.XXX.42.201

BorderakAchim napsal(a):
Také jsem o tom přemýšlel.. teď krmim fit minem, ale chci to změnit..každopádně díky.

Dobrý den. Odchod od Fitminu je myslím dobré rozhodnutí. V této cenové relaci třeba, Barking Heads, Besst Breeder, Essential, N&D, Taste of Wilde, Carnilove, Wolf' s Mountain, Marp Holistic, Genesis...

23.4.2018 21:22
BorderakAchim

XXX.XXX.214.185

A vy kteří, máte se psem nějakou tu "zátěž ", krmite čím? Co se týče BC.

23.4.2018 22:07

Nemám BOC, ale často v zátěži je - maso a spol. A jediné štěstí, protože jak mu teď hárají nej kamarádky, nemá myšlenky ani čas na jídlo. Tedy kromě masa s kostmi. Jinak by dobrovolně umřel hlady. Aktuálně bez příloh, kterých se netkne, odpad jako čivava, tj. využitelnost stravy maximální. Jinak ve srovnání s granulemi lepší srst, trávení, nasvalení... A hlavně chutná za všech okolností. Mimo hárací krizi často dostává kvalitní granule s nižším množstvím proteinů místo přílohy.

25.4.2018 10:03

BorderakAchim napsal(a):
A vy kteří, máte se psem nějakou tu "zátěž ", krmite čím? Co se týče BC.

Známí krmí své psy v zátěži Essential foods Stamina, střídají s Acanou Sport & Agility a různými druhy masa s kostmi.

25.4.2018 14:56
Enter

XXX.XXX.158.148

Máme BOC, krmíme syrovým masem, v případě potřeby granulemi a konzervami Yoggies. Pesan dělá agility.

26.4.2018 09:09
BorderakAchim

XXX.XXX.56.51

A máte někdo zkušenosti s krmivem Calibra?

26.4.2018 09:26
Atheira

XXX.XXX.50.119

BorderakAchim napsal(a):
A máte někdo zkušenosti s krmivem Calibra?

Calibru vám vetka doporučila jen a pouze proto, že z toho má nějaké peníze navíc. Nic víc v tom nehledejte. Ty granule stojí za nic.

26.4.2018 09:27
BorderakAchim

XXX.XXX.56.51

No, to mě těší:) s chutí je žere, takže by byly lepší jiný?

26.4.2018 11:49
Atheira

XXX.XXX.50.119

BorderakAchim napsal(a):
No, to mě těší:) s chutí je žere, takže by byly lepší jiný?

Jednoznačně lepší než calibra je to všechno, co už tu padlo. Pokud chcete za každou cenu granule, masem krmit neplánujete, za sebe a svého psa (taky mám akčňáka, co toho dost naběhá), tak za sebe doporučím Purizon, Essential foods nebo Granata Pet, krmili jsme i yoggies, ale ty jí přestaly chutnat (a hlavně zdražují jak blázni, neustále). Dál mám dobrou zkušenost s N&D, ale tam mi ta cena přišla taky už moc... Ale nemá krmnou dávku jenom granule, takže nemůžu úplně posuzovat. Jen píšu, co jí chutná a co je rozhodně lepší než calibra.

Celkově si od veta krmivo doporučovat nenechte. Je jasné, že doporučí to, co jim trochu hodí. (Ne všichni, ale jakmile je to Calibra, K-9 nebo Royal Canin aj., pište si, že to rozhodně osvěta za lepší krmivo není. ).

26.4.2018 20:59
Terven

XXX.XXX.110.147

Atheira napsal(a):
Jednoznačně lepší než calibra je to všechno, co už tu padlo. Pokud chcete za každou cenu granule, masem krmit neplánujete, za sebe a svého psa (taky mám akčňáka, co toho dost naběhá), tak za sebe doporučím Purizon, Essential foods nebo Granata Pet, krmili jsme i yoggies, ale ty jí přestaly chutnat (a hlavně zdražují jak blázni, neustále). Dál mám dobrou zkušenost s N&D, ale tam mi ta cena přišla taky už moc... Ale nemá krmnou dávku jenom granule, takže nemůžu úplně posuzovat. Jen píšu, co jí chutná a co je rozhodně lepší než calibra.

Celkově si od veta krmivo doporučovat nenechte. Je jasné, že doporučí to, co jim trochu hodí. (Ne všichni, ale jakmile je to Calibra, K-9 nebo Royal Canin aj., pište si, že to rozhodně osvěta za lepší krmivo není. ).

Souhlas...a mám jednu veselou příhodu, konzultovala jsem cosi kdysi s vetem na klinice s dobrou pověstí ( a jinak si na ně nestěžuju) a on se zeptal, čím krmím. Barf jsem raději zapřela, ten by neprošel, řekla jsem jen půl pravdy, že granule Barking Heads (tenkrát jsem je krmila). Vet odvětil, že ty nezná a kolik prý stojí kilo. Řekla jsem cenu a vet byl spokojen, za ty peníze prý budou kvalitní

2.5.2018 13:16
tielpe

XXX.XXX.134.148

Mám BOMky v zátěži, každou krmím jinak s podobnými výsledky (jo, taky bych se divila kdybych to nezažila) jeden pes je na mase, čubina na granulích Optimanova. Jinak je srovnatelné to co tu padlo, do toho co vám doporučovala vetka bych nešla, ptala bych se dále ať doporučí něco dalšího, většinou mají smlouvy na to co vám doporučí jako první.

2.5.2018 16:45
lupus4

XXX.XXX.80.214

pro zadavatele
A co vám vadí na přirozené potravě, čili syrovém mase ? Vyjde vám to daleko levněji než umělé s..čky. Pořád nějak nechápu, jak myslící člověk vůbec může "řešit amarouny".

4.5.2018 08:16
saola

XXX.XXX.31.27

pro lupus4:
taky tomu nerozumím, viz diskuze zde:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3468780/granulky-zas-a-znovu#a3469345

Diskuzí o granulích je tu asi trilion, na kdejaké se vyjadřují různí samozvaní granuloví guruové, kteří zdůvodňují, proč právě tyhle umělé s..čky jsou ty jediné pravé, a sami často krmí masem, jak vtipné, o psa a jeho spokojenost a přirozenou stravu už dávno nejde. Čekala bych to na promostránkách výrobců amarounů, ale na diskuzi milovníků psů?
Překvapivé...

4.5.2018 08:54

"různí" smajlík
Saola, já nevím, proč když něčemu nerozumíte, máte nějaké nejasnosti v čemkoli, nepozvete ty odborníky na kafe, nechat si to pořádně vysvětlit.
Třeba mně kafe došlo. Ale já nejsem odborník.
A krmím masem a granulemi. Protože abychom mohli létat po výletech a užívat koncentrovanou výživu, musí si pes na tuto formu potravy někdy zvyknout.
Nebo si myslíte, že tažní psi doma jí maso a na závodech dostanou poprvé v životě granule ?

4.5.2018 09:17
saola

XXX.XXX.31.27

megi: Nejste prý odborník, ale prezentujete se tak zde. Tak co jste?

Vaše argumenty jsou úsměvné - kolik ze zdejších diskutérů požaduje po psu (v devadesáti procentech gaučákovi) takovou zátěž, že se to zvíře neobejde bez každodenního urputného krmení koncentrovaným krmivem? A s tažnými psy na mne - ale jděte, řeč je o gaučácích a psékách v maximálně lehkou zátěží, takoví žádné koncentráty nepotřebují.

Pokud mají lidé potřebu rvát do psa granule jen proto, že je to pohodlné, snadné a jednoduché či v lepším případě pouze když pes jede o víkendu na výlet či ujde deset km, tak to nejsou soudní majitelé a vy taky ne, pokud je v tom svým projevem zde podporujete.

4.5.2018 09:22

Masem krmíte jen syrovým, nikdo nevaří? Mně pes syrový nežere, asi mu to nevoní, čuchne a odchází.

4.5.2018 09:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Masem krmíte jen syrovým, nikdo nevaří? Mně pes syrový nežere, asi mu to nevoní, čuchne a odchází.

Jak to čtu, tak jsem na tom s psicí nejlépe. Sežere snad všechno. Granule - jakékoliv, maso syrové, maso vařené, syrovou kost, tvrdý chleba, buchtu, rajskou omáčku. Vypije mléko, polívku, sežere vajíčko, sýr, sem tam si ukradne obalený řízek, než ho stačím usmažit...Když byly kozy, sežrala i navlhčené otruby. Pravda - seno nežrala.
Mám to ! - nežere syrová játra.

4.5.2018 09:47

saola: já su tu přece proto, abyste měla co řešit smajlík

4.5.2018 09:50

orionka: proč dáváte granule, když může jíst všecko možné ?

saola: konec legrace.. v rozličných diskuzích o krmení říkáte krmičům, jak jsou neschopní a líní, no jako zhodnocení situace ok, ale oni si přišli pro řešení, tak proč jim neporadíte, jak odstranit problémy, které mají u krmení masem ?

4.5.2018 10:05

Já vařím, ale jen některým psům, jelikož je každý indivindy

4.5.2018 10:07

Jak to čtu, tak jsem na tom s psicí nejlépe. Sežere snad všechno. Granule - jakékoliv, maso syrové, maso vařené, syrovou kost, tvrdý chleba, buchtu, rajskou omáčku. Vypije mléko, polívku, sežere vajíčko, sýr, sem tam si ukradne obalený řízek, než ho stačím usmažit...Když byly kozy, sežrala i navlhčené otruby. Pravda - seno nežrala.
Mám to ! - nežere syrová játra.

Taky mám na starost jednu takovou se "železným" zažíváním, nic ji nerozhodí. Ale v dnešní době je to výjimka, zdá se mi.

4.5.2018 11:12
Tedysek

XXX.XXX.21.32

Saola: me by zajimalo proc mate vehementni nutkani vsechny presvedcit, ze psa lze krmit jen masem jinak chcipne?
Vadi vam ze ja sve psy krmim granulemi? Ze maje mama krmi cubinu granulemi? By me zajimalo co byste mi poradila jak mam psum nacpat do palic ze maji zrat maso.
Ovcouna jsem od stenete krmila barfem (nebo aspon docela obstojnou moji verzi barfu), rano jsem vstavala driv a v pohode jsem mixovala, krajela, predkladala, saskovala u zradla... jen aby to sezral. Kdyz prestal zrat ryby tak jsem si rikala fajn, nejede mu to. Ja taky ryby nemusim. Kdyz prestal zrat kuře, rikala jsem si fajn, babisovo kure mu nevoni. A kupovala jsem kure v masne. To taky prestal zrat. Kdyz uz mu nejelo ani prase a nasledne ani krava... zacala jsem kupovat maso z Litic u Plzne. Postup psa byl stejny. Pak jsem zacala kupovat maso jen u reznika. Pes zase postupne prestal maso zrat. Nakonec jsem varila. To byla katastrofa. Protoze to pes nechtel uz vubec.
Takze kupujeme WB s prichuti black angus a zere jak bezedny uz pul roku a porad nechce nic jineho.
Ale vzkazu mu tve doporuceni a promluvim mu do duse ze ma radsi chcipnout hlady nez papat granule. ;)
Stejne tak memu biglovi. Ten vas za to nebude mit rad. Prijde i o svou oblibenou zabavu rozhazet granule z misky po pulce kuchyne a pak je hledat.
A maminy cubine vzkazu ze ma radeji blit jak alik po mase a mit skarede prujmy a bolave brisko nez aby papala granule. A mame vzkazu at si koupi mrazak za 10tis. Pro maso ze ktereho je cubince tak strasne zle.
O tom ze ti psi odmitaji prilohy uz radeji pomlcim.
Uff jsem se zase rozcilila kdyz mi nekdo chce rozkazovat neco co mym sverencum ublizuje. Jsou totiz nasi. My jsme si je poridili a vzali za ne zodpovednost a starame se dle naseho nejlepsiho svedomi i vedomi a jak nejlepe umime tak aby byli stastni. A urcite jim nebudu nutit neco co nechteji.
A jelikoz rady Megi jsou dle me nejlogictejsi a mam je uz overene v praxi a funguji skvele tak se jich i nadale budu drzet.

4.5.2018 11:56
estrius

XXX.XXX.208.238

Krmíme Barking heads grain free a nemůžu si stěžovat. Srst, osvalení, váha i hovínka přímo výstavní

4.5.2018 12:07
estrius

XXX.XXX.208.238

saola napsal(a):
pro lupus4:
taky tomu nerozumím, viz diskuze zde:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3468780/granulky-zas-a-znovu#a3469345

Diskuzí o granulích je tu asi trilion, na kdejaké se vyjadřují různí samozvaní granuloví guruové, kteří zdůvodňují, proč právě tyhle umělé s..čky jsou ty jediné pravé, a sami často krmí masem, jak vtipné, o psa a jeho spokojenost a přirozenou stravu už dávno nejde. Čekala bych to na promostránkách výrobců amarounů, ale na diskuzi milovníků psů?
Překvapivé...

To mi přijde jako inverze na fanatického vegana :D Souhlasim s Barfem, ale já sám granuluji. Mám k tomu svůj důvod a věřím, že zadavatel k tomuto rozhodnutí má také důvod :p.

4.5.2018 12:09

"orionka: proč dáváte granule, když může jíst všecko možné ?"

Z prachobyčejné lenosti. Nasypu, zaliji horkou vodou, přidám trochu nesoleného vývyru, masa na ochucení, sem tam strouhanou mrkev, hodím na to syrové vajíčko...Před tím skousne masovou kost. Ale základem jsou granule, protože nemusím myslet na to, aby doma vždycky něco bylo, granule jsou pořád.
Vožení masa v kýblu z jatek, vaření v noci, když sousedi spí ( fakt většinou nevonělo ) - užila jsem si toho dost.
Chudák pes - ten na granulích.

4.5.2018 12:14

"Čekala bych to na promostránkách výrobců amarounů, ale na diskuzi milovníků psů?"

Kdyby už konečně byly amarauny pro lidi !
I když on takový párek je taky vlastně amaraun, i když děsně nedokonalý - a jak je baštíme.

4.5.2018 12:27
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já ovařuju. Nevařím dlouho,5 minut, jen co zatáhne. Uvařím trochu zeleninu(kořenovou, dýni, červenou řepu...) pak přihodím na kostky masko a až vypnu, třeba salát, pampelišku...Syrové to nechtěl, takhle mu to jde. Syrové sní kuřecí krky či vepřové chrupky z žeber ke snídani. Ale v misce to syrové nechce

4.5.2018 12:41

pro lidi je kosmonautské stravy hafec
třeba musli, co se mu už nesmí říkat musli, ale granola :D
proteinové tyčinky, raw tyčinky, nápoje proteinové, ...vždyť vlastně vše, co je průmyslově vyrobené
polotovary, hotovovary, čokoláda, rohlík, sýr..dokonce ani balené maso není čisté maso...všecko má v sobě dalších milion přidaných nesmyslů
a stejně jako u psích granulí - vybírám si jen to, co je dobré

barfisti, řekněte, dáváte čistě jen maso a bylinky ze zahrádky ?
myslím, že ne
dá se tenhle olej s bht, tamten s bha, roboran.. vždyť barfování se všichni granuláři bojí, protože z toho děláte lékárnu v knihovně
to už radši dám pečené sušenky z bio pšenice.

4.5.2018 12:46

Tak na mě vyskočila reklama YOGGIES. Hned objednávám : 6 jogurtů za 183, - Kč. No nekupte to - za ty prachy.

4.5.2018 12:55
Tedysek

XXX.XXX.21.32

Megi, zapomněla jsi na tekutou stravu s nazvem MANA. :) to jsou teprv amarouny.

4.5.2018 12:58

A mlíko krabicák, to je teprv bašta smajlík to snad kolem mlíka ani nešlo.

4.5.2018 13:03

Tedysek napsal(a):
Megi, zapomněla jsi na tekutou stravu s nazvem MANA. :) to jsou teprv amarouny.

no to je hnus, to se jen tak nevidí
říkám, radši granule

4.5.2018 13:08
Tedysek

XXX.XXX.21.32

A mlíko krabicák, to je teprv bašta smajlík to snad kolem mlíka ani nešlo.

No ono to mleko videlo. Akorat ho ohrali, zchladili, rozebrali na jednotlive slozky a zase dali dohromady bez pulky tuku. Pac lidi chteji aby vydrzelu aspon pul roku. Je to divny. Ja domaci mleko z ranniho dojeni zpracuju do pul hodiny, vecerni mleko bud zmrazim (kozi mleko lze mrazit) nebo zpracuju jeste k veceri. By me ani nenapadlo mit ho v lednici dele jak 24h. Jak to asi s tim krabicakem zvladli... :-O.

4.5.2018 13:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jsem na tom stejně. Syrové maso, jakéhokoliv druhu, pes nežere. Zkouším stále, pokud máme maso pro nás, ale stále nic. Uvařené bez ničeho, bez problémů.A ten vývar vylízá.

4.5.2018 20:53
saola

XXX.XXX.168.18

estrius napsal(a):
To mi přijde jako inverze na fanatického vegana :D Souhlasim s Barfem, ale já sám granuluji. Mám k tomu svůj důvod a věřím, že zadavatel k tomuto rozhodnutí má také důvod :p.

Je hezké, že Vás vlákno o granulích povzbudilo k založení profilu a obohatil jste diskuzi značkou granulí, kterou krmíte, a pak nezvyklým použitím výrazu "inverze" v souvislosti, která není úplně běžná:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Inverze

Asi jste měl na mysli spíše konverzi, tedy obrat v přemýšlení, názoru apod.?
https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/konverze-konverse

Objasněte mi, prosím, souvislost "inverze na vegana" s přirozeností krmení psa masem, děkuji. Bohužel nerozumím řeči Vašeho kmene.

4.5.2018 21:00
saola

XXX.XXX.168.18

sisi58 napsal(a):
Jsem na tom stejně. Syrové maso, jakéhokoliv druhu, pes nežere. Zkouším stále, pokud máme maso pro nás, ale stále nic. Uvařené bez ničeho, bez problémů.A ten vývar vylízá.

Váš pes nežere ani syrové maso v potravinářské (tj. lidské) kvalitě?

Pořád je ale z pohledu psa lepší to maso uvařit a dát s přílohami, než koncentrované granule.

To není teď přímo na Vás, sisi58, ale domnívám se, že pokud se domácí gaučoví a zahradní psí povaleči budou čím dál tím víc krmit granulemi, tím víc bude psů, co maso nebudou "snášet", a nakonec majitelům psů nezbyde nic jiného, než granulemi opravdu výhradně krmit.

Game over, sen všech výrobců granulí. A to všechno jen z pohodlnosti.

Otázka na tělo - vy všichni granulomilové, vyměnili byste vlastní pestrou stravu za doživotní 3x denně talíř granulí? Nebo jste tak "laskaví a pohodlní ve jménu pro mého psa jen to nejlepší" pouze ke svým psům?

4.5.2018 21:58

Je fakt zajímavý, jak zrovna tady bojujete za zdravou stravu pro psy, navážíte se do lidí s opačným názorem a v jiné diskuzi jste ještě nedávno tvrdila, že bez chemie to nejde a doporučovala fuj šampon za pár korun. Nějak mi to nejde dohromady.

4.5.2018 21:59

Je fakt zajímavý, jak zrovna tady bojujete za zdravou stravu pro psy, navážíte se do lidí s opačným názorem a v jiné diskuzi jste ještě nedávno tvrdila, že bez chemie to nejde a doporučovala fuj šampon za pár korun. Nějak mi to nejde dohromady.

Fakt? Jaký, jestli to není tajemství, please

4.5.2018 22:07

Fakt? Jaký, jestli to není tajemství, please

Balea z DM plný sulfatu a PEG.

4.5.2018 22:08
Tedysek

XXX.XXX.49.14

A ja furt čekám co mi Saola napise. jestli mam ty nase psy nechat zdechnot hlady nebo mi madam dovoli je krmit granulema.

4.5.2018 22:10
saola

XXX.XXX.168.18

Ten fuj šampon za pár korun má atest pro použití u lidí, což je mnohem vyšší level než přípravky pro zvířata. Předpokládám, že vy se myjete pouze výluhem z popela z dřevěného uhlí, případně paprsky měsíčního svitu.
Vy jíte šampon? Pokud ne, nechápu vaše přirovnání.
Kajícně se přiznávám, že oním levným šamponem si myji srst (tedy vlasy, samozřejmě) i já.

Pro rajku, aby netápala, jedná se o tento šampon:
https://www.dm.cz/balea-sampon-pro-objem-p4010355274274.html.

4.5.2018 22:17

saola napsal(a):
Je hezké, že Vás vlákno o granulích povzbudilo k založení profilu a obohatil jste diskuzi značkou granulí, kterou krmíte, a pak nezvyklým použitím výrazu "inverze" v souvislosti, která není úplně běžná:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Inverze

Asi jste měl na mysli spíše konverzi, tedy obrat v přemýšlení, názoru apod.?
https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/konverze-konverse

Objasněte mi, prosím, souvislost "inverze na vegana" s přirozeností krmení psa masem, děkuji. Bohužel nerozumím řeči Vašeho kmene.

měl na mysli intervenci, telefon automaticky opravil, zkuste zas příště ;-).

4.5.2018 22:19

Balea z DM plný sulfatu a PEG.

Díky.

4.5.2018 22:22

saola napsal(a):
Ten fuj šampon za pár korun má atest pro použití u lidí, což je mnohem vyšší level než přípravky pro zvířata. Předpokládám, že vy se myjete pouze výluhem z popela z dřevěného uhlí, případně paprsky měsíčního svitu.
Kajícně se přiznávám, že oním levným šamponem si myji srst (tedy vlasy, samozřejmě) i já.

Díky, Vy tedy řešíte vliv a složení krmení, ale už neřešíte vliv a složení psí kosmetiky? Je to vůči těm psům fér? Není to alibismus?

4.5.2018 22:27

saola napsal(a):

Klasika, nic jiného než urážky jsem od vás ani nečekala. Evidentně nesnesete jiny názor, než je ten váš, dupete tady nožičkou jako malé děcko. Měla byste se naučit aspoň trochu respektu.
Budete se asi divit, ale vlasy si myju taky šamponem, ale bez těchto složek. Šampon za 17 korun ani nemůže být kvalitní. Jíst zdravě a přitom používat levnou kosmetiku plnou nezdravé chemie, to se dost bije.

4.5.2018 22:28

saola napsal(a):

atest pro lidi znamená co ? vždyť o spoustě složek (namátkou silikony) se ještě neví, co způsobí při dlouhodobějším použití
kůže není nepropustná (když už teda nevadí, že ani té kůži to neprospívá)
existují šampony i mýdla (i na praní) bez parabenů a podobných, takové bio eko, nic drahého (zcela jiná kvalita, vydrží déle).

4.5.2018 22:37
Tedysek

XXX.XXX.49.14

A zas nic. No nic. Ovcoun vzkazuje, ze mam urychlene koupit "Anguse", ze zrat ten fujtajbl ze stary kryvy z kramu zrat nebude. A Bigl vzkazuje ze hrat kostky s granulema v kelimku je taaaaakova sranda a s masem ho to neba. :).

4.5.2018 22:38

uvařím maso a přílohu, tak dostanu to stejné, co koupím v granuli - suroviny v potravinářské kvalitě, vaření do devatesáti °C (měříte to někdo v hrnci ? ), recyklovatelný obal, továrna jede na větrnou energii, vyrobeno co nejblíže
to já jen tak..

ale opravdu mě zajímají odpovědi na dotazy např. rájky, tedyska, jak mají ty psy nakrmit
někdo, kdo zásadně krmí masem, to musí mít zmáknuté, ne, Saola ?
prosím prosím
a ostatní prosím, aby do Saola přestali chvíli rýpat.

4.5.2018 22:59

uvařím maso a přílohu, tak dostanu to stejné, co koupím v granuli - suroviny v potravinářské kvalitě, vaření do devatesáti °C (měříte to někdo v hrnci ? ), recyklovatelný obal, továrna jede na větrnou energii, vyrobeno co nejblíže
to já jen tak..

ale opravdu mě zajímají odpovědi na dotazy např. rájky, tedyska, jak mají ty psy nakrmit
někdo, kdo zásadně krmí masem, to musí mít zmáknuté, ne, Saola ?
prosím prosím
a ostatní prosím, aby do Saola přestali chvíli rýpat.

Přesně, ono je totiž rozdíl nakrmit masem psa, který se na to žrádlo těší a mám z něj požitek jak mysl tak tělo a nakrmit tak psa nemocného nebo s neochotou žracího, to prostě rozdíl je.

4.5.2018 22:59
Terven

XXX.XXX.110.147

Klasika, nic jiného než urážky jsem od vás ani nečekala. Evidentně nesnesete jiny názor, než je ten váš, dupete tady nožičkou jako malé děcko. Měla byste se naučit aspoň trochu respektu.
Budete se asi divit, ale vlasy si myju taky šamponem, ale bez těchto složek. Šampon za 17 korun ani nemůže být kvalitní. Jíst zdravě a přitom používat levnou kosmetiku plnou nezdravé chemie, to se dost bije.

No, heleďte...já si marně lámu hlavu, proč by někdo, kdo vše dělá podle svých představ, kdo se neprotiví svým ideálům a je spokojený sám se sebou i s během světa a stavem svých zvířat, měl mít potřebu stále dokola se vyhraňovat nebo útočit v internetové diskuzi...a nic mě nenapadá. Tak jestli za tím nebude nějaký ten kostliveček ve skříni?
Nikomu ho nepřeju, ale jsou to potvory.

4.5.2018 23:01

něco jak trpaslíci ?

4.5.2018 23:10
Terven

XXX.XXX.110.147

něco jak trpaslíci ?

horší

4.5.2018 23:17

Terven napsal(a):
No, heleďte...já si marně lámu hlavu, proč by někdo, kdo vše dělá podle svých představ, kdo se neprotiví svým ideálům a je spokojený sám se sebou i s během světa a stavem svých zvířat, měl mít potřebu stále dokola se vyhraňovat nebo útočit v internetové diskuzi...a nic mě nenapadá. Tak jestli za tím nebude nějaký ten kostliveček ve skříni?
Nikomu ho nepřeju, ale jsou to potvory.

Taky mě to napadlo. Za tu dlouhou dobu, co chodím brouzdat na různé diskuze, jsem už zažila leccos a ti kopající kolem sebe většinou toho kostlivce ve skříni měli, jak se později ukázalo smajlík

4.5.2018 23:22

Terven napsal(a):
horší

když si myslím, že jdu na sever, a přitom jdu na jih ?

4.5.2018 23:28
Terven

XXX.XXX.110.147

když si myslím, že jdu na sever, a přitom jdu na jih ?

á...tak, to si myslí, myslím, většina lidstva, to je normální smajlík

5.5.2018 07:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

saola napsal(a):

Pořád je ale z pohledu psa lepší to maso uvařit a dát s přílohami, než koncentrované granule.

To není teď přímo na Vás, sisi58, ale domnívám se, že pokud se domácí gaučoví a zahradní psí povaleči budou čím dál tím víc krmit granulemi, tím víc bude psů, co maso nebudou "snášet", a nakonec majitelům psů nezbyde nic jiného, než granulemi opravdu výhradně krmit.

Otázka na tělo - vy všichni granulomilové, vyměnili byste vlastní pestrou stravu za doživotní 3x denně talíř granulí? Nebo jste tak "laskaví a pohodlní ve jménu pro mého psa jen to nejlepší" pouze ke svým psům?

Ano pes nežere syrové maso a to ani "lidské". Ani kocour nežere syrové maso.Mám ta zvířata nějaká divná.
Ale pes žer ovařené s přílohou, jen jí nesmí být moc.
Kocour žere granule, nanuk, pribináček a buchtu.
Oba jsou "z druhé ruky", pes z útulku, už starší, kocour po zemřelých lidech, poněkud zanedbaný a tzv. podtržený. Ví Bůh, čím ho ti lidé krmili.
Jsem ráda, že žerou a prospívají.
Váš pohled na krmení zvířat je váš. Neberu vám ho. Vy byste naopak mohla přiznat, že druzí mohou mít názor jiný.
Mám za to, že o pravdě je třeba lidi přesvědčit, nikoli ji do nich vtloukat a ještě jim při tom škaredě nadávat.

5.5.2018 07:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

saola napsal(a):

Ještě k tomu mému jídlu. Ano, pokud by byla strava ve formě amarounů, mě by to vyhovovalo. Velmi velice mě nebaví vařit.

5.5.2018 07:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):
horší

Ale ty potvory vám vlezou všude! Kostlivec se alespoň drží v skříni.

5.5.2018 09:12
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):
Ale ty potvory vám vlezou všude! Kostlivec se alespoň drží v skříni.

Jenže někdo ho občas pouští proběhnout na ifaunu, asi, aby mu ve skříni nebylo smutno

5.5.2018 09:44
tapina

XXX.XXX.211.174

Ale tak ono je to těžké. Lidi krmí granulemi, prostě protože jsou. Jsou dostupné atd. Koho nebaví vařit, jsou amarouny pro lidi, mana, různé kokteily atd. Nebo žijte "raw". Jenomže o co jde, o nějaký zvyk, možná chuťové, mechanické preference. Někde mezi tím je "společnost", "oni", okolí. V prvé řadě jde ale o to, aby to vůbec někdo koupil, aby si to zvykl používat. To je celé. Jo, řeknete si, je to divné. Ale úplně stejným principem funguje to, že jsou děti, které neznají zeleninu, "nemůžou" pít čistou vodu atd. atd. "Nesnese, nebudu nutit,..." Nejde o jeden den, jeden týden, měsíc a dál že by to šlo samo. Nic nejde samo. Co pes. Jak má na výběr, směrem ke granulím nebo od granulí, směrem k denní aktivitě, směrek treba k výběru partnera nebo já nevím. Psovi řídíme všechno, protest není ani tak dle závažnosti faktické, jako individuální. V životě nejde jen o jídlo, v životě je tolik věcí založených spíš než na nějaké víře nebo přesvědčení, tak jen na zvyku a obtížnosti udělat změnu, projít tou změnou. Jo, naprosto chápu, proč se tu saola rozohňuje, prostě třeba je o tom opravdu vnitřně přesvědčená a je pravda, je to dobrý, že si stojí za svým. Forma je věc druhá. Nejde o nějaké kostlivce, jako, kdo jsme opravdu dokonalý? Já mám celou anatomickou sbírku.

5.5.2018 10:13
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):
Ale tak ono je to těžké. Lidi krmí granulemi, prostě protože jsou. Jsou dostupné atd. Koho nebaví vařit, jsou amarouny pro lidi, mana, různé kokteily atd. Nebo žijte "raw". Jenomže o co jde, o nějaký zvyk, možná chuťové, mechanické preference. Někde mezi tím je "společnost", "oni", okolí. V prvé řadě jde ale o to, aby to vůbec někdo koupil, aby si to zvykl používat. To je celé. Jo, řeknete si, je to divné. Ale úplně stejným principem funguje to, že jsou děti, které neznají zeleninu, "nemůžou" pít čistou vodu atd. atd. "Nesnese, nebudu nutit,..." Nejde o jeden den, jeden týden, měsíc a dál že by to šlo samo. Nic nejde samo. Co pes. Jak má na výběr, směrem ke granulím nebo od granulí, směrem k denní aktivitě, směrek treba k výběru partnera nebo já nevím. Psovi řídíme všechno, protest není ani tak dle závažnosti faktické, jako individuální. V životě nejde jen o jídlo, v životě je tolik věcí založených spíš než na nějaké víře nebo přesvědčení, tak jen na zvyku a obtížnosti udělat změnu, projít tou změnou. Jo, naprosto chápu, proč se tu saola rozohňuje, prostě třeba je o tom opravdu vnitřně přesvědčená a je pravda, je to dobrý, že si stojí za svým. Forma je věc druhá. Nejde o nějaké kostlivce, jako, kdo jsme opravdu dokonalý? Já mám celou anatomickou sbírku.

Vaše sbírka kostí mi nevadí (taky mám), asi spolu žijete v míru smajlík Nevadí mi ničí nedokonalost, divnost (já sama jsem divná opravdu hodně), jen prostě nemusím ironii, aroganci apod. a snažila jsem se zamyslet nad tím, co může člověka vést k tomu, aby pravidelně upouštěl jedy po síti.
A žiju v domnění, že lidi nejvíc rozčilujou a popuzujou věci, se kterými si myslí, že mají problém a nechtějí ho mít. Nebo o kterých se domnívají, že na nich něco je a všemožně se tomu brání.
Četla jsem v knížce Gabby Harris moc hezkej příklad - asi to nebudu tlumočit přesně - dcerka autorky se rozčilovala, že se jí spolužáci kvůli čemusi posmívají a maminka se jí zeptala, zda by jí vadilo, pokud by se jí smáli, že je fialová. Holčička řekla, že by jí to samozřejmě nevadilo a na otázku, proč by jí to nevadilo, odvětila, že proto, že přece fialová není, to dá rozum smajlík

5.5.2018 11:07

no, takže když mi někdo řekne, že jsem normální, tak jen proto, že je také divný.

5.5.2018 11:52
Terven

XXX.XXX.110.147

no, takže když mi někdo řekne, že jsem normální, tak jen proto, že je také divný.

nejspíš jo , ale já třeba termín "normální" nemám ráda, protože moje norma je jiná než vaše norma a hodně mi vadí, pokud někdo svůj pohled na svět považuje za normu a nutí ji ostatním.
A co je to vlastně normální? To, co schvaluje většina? Možná jo a je to asi v pořádku, pokud ta většina žije v míru i s těma, co to mají jinak

5.5.2018 19:53
tapina

XXX.XXX.211.174

Terven napsal(a):
Vaše sbírka kostí mi nevadí (taky mám), asi spolu žijete v míru smajlík Nevadí mi ničí nedokonalost, divnost (já sama jsem divná opravdu hodně), jen prostě nemusím ironii, aroganci apod. a snažila jsem se zamyslet nad tím, co může člověka vést k tomu, aby pravidelně upouštěl jedy po síti.
A žiju v domnění, že lidi nejvíc rozčilujou a popuzujou věci, se kterými si myslí, že mají problém a nechtějí ho mít. Nebo o kterých se domnívají, že na nich něco je a všemožně se tomu brání.
Četla jsem v knížce Gabby Harris moc hezkej příklad - asi to nebudu tlumočit přesně - dcerka autorky se rozčilovala, že se jí spolužáci kvůli čemusi posmívají a maminka se jí zeptala, zda by jí vadilo, pokud by se jí smáli, že je fialová. Holčička řekla, že by jí to samozřejmě nevadilo a na otázku, proč by jí to nevadilo, odvětila, že proto, že přece fialová není, to dá rozum smajlík

Jde o to, že s některými věcmi nic udělat nemůžete, s některými nechcete - a to doopravdy nechcete, protože jste přesvědčena o jejich ryzosti a s některými byste měla, mohla, ale neděláte dost a víte to. To jsou možná ti kostlivci. Úplně nevím o co šlo v tom případě s holčičkou. Asi úplně něco, co změnit nejde, a její odpověď má plnou logiku. Leč někdy člověk váhá i nad věcmi, o kterých je přesvědčen, kór když se to nějak vymyká a neberou to tak úplně ti, na kterých mu záleží, třeba.

Váhám, jestli uvést konkrétní příklad ze života dospělých. Jde tu o kritiku, ale v podstatě víc jak polovina té kritiky kryje nějaký takový úšklebek či posměch, když se pak realizuje. Jedná se o práci někoho jiného, dost kolegů se při dotazu na správnost postupu někoho druhého chytne a začne kritizovat, půlce věcí dotazující ani nerozumí. Já to říkám v podstatě stejně jako ta holčička - nevím, nebyla jsem u toho, teď vidím tady ten trabl a s tím něco umím udělat takhle. Kdo za to může? Příroda. A nelžu, druhý člověk to bude mít stejně tak a nebude mu nic. Třetí to bude mít na sto procent technicky dobře a přesto to fungovat nebude.

Je to stejný, jako s těma granulema, můžete říct - má nedostatek vitamínů, trávicích šťav, stimulace, střevní flóry, jiné sliny, ztracené reflexy... A nebo můžete říct bez obalu a nebo ještě k tomu dodat nějakou tu emoci - vždyť on žere granule! Nikdo opravdu neví, jak by si bez těch granulí vedl. Nějaké takové "zkoušeli jsme/ nezkoušeli jste všechno" - to je zas ta příroda, protože když člověk řekne všechno, není to zdaleka všechno, jako to umí předvést ona.

Proč člověk upouští jedy na síti... Nevím, ale jestli je tím pádem upouští míň do reálného světa, tak je to super smajlík Ne, já nevím, fakt nevím, ale osobně si myslím, že kostlivci v tom nejsou.

5.5.2018 19:55
tapina

XXX.XXX.211.174

A tak někteří lidi taky lžou, že jo. Účelově, milosrdně, nebo jen tak.

5.5.2018 21:54

Já vařím...pes sice syrový sežere, ale tak max nějakej odřezek a nesmí být moc velikej, když vařím...jakmile dostal syrové do misky jako krmnou dávku, tak šel od toho...dokonce i syrový křídla mu musím spařit vodou a naplácat mu na to psí variantu bramborového a nebo těstovinového salátu, když jsem mu dala syrový kuřecí křídlo, tak ho sice převzal, ale šel ho ihned někam schovat do obýváku, aby to nemusel jíst...a to mám žravý psy, fena sežere všechno, se syrovým nemá problém, ale protože jsem pohodlná, tak vařené dostávají oba...neřeším vyváženost každé krmné dávky...ale v průběhu týdne se do psů snažim "nacpat" vše, co si myslím, že potřebují...

5.5.2018 22:07
Terven

XXX.XXX.110.147

Řekla bych, že vařený je pro hodně psů chuťově atraktivnější. Moje fena běžně žere syrový, ale pokud občas dostane vařený, navrch s přílohou a politý vývarem, vylizuje misku dlouho a intenzivně, po syrovým si prostě jen říhne a odejde.
V zimě jsem měla dlouhodobě na hlídání jorčici, té jsem večer vařila, je jí 10 a syrový v životě nežrala, netroufla bych si to. Pro mou fenu to bylo labužnické období, buď dostala vařený taky anebo jsem jí aspoň polila její syrovou porci vývarem smajlík

5.5.2018 22:07

tapina napsal(a):
A tak někteří lidi taky lžou, že jo. Účelově, milosrdně, nebo jen tak.

se v tom nějak vyznáš :-p
jen tak ne
získat něco dobrého - cvičeni pozitivkou
vyhnout se nepříjemnému - cvičeni negativkou
a milosrdně pozitivkou je to takhle: "jsi tlustá, nežer tu milku".

5.5.2018 23:44

Když si to tak sumíruju, tak můj pes teď vlastně žere všechno (vhodné) a konečně nemá jediný problém s trávením. Základ je plný mrazák kuřecích a kachních křídel. Pak je syrové maso, co se namane (koupím cíleně pro něj, zpracovávám drůbež, připravuji hovězí, vepřové, co se vyskytne na lince). Batáty v akci, dýňová sezóna, vařím brambory, rýži, měli hezké okurky, nálož ředkviček... Z kuřecího vývaru má rezervačku na všechnu mrkev, chrupavky a nějaké to maso taky odevzdám. Všechno solím až ve finále, když odeberu dávku pro psa. Dostane vylízat kelímek od Lučiny, bílého jogurtu, i od smetany. Když nestíhám, tak mu k masu přihodím grancle. Rámcově počítám, co pozřel a jestli je to vyvážené.

A šampon na sobě neměl nikdy v životě. Dvakrát v životě šel pod sprchu, z toho jednou dobrovolně - jako štěně nevydržel čekat před sprcháčem. Tlapky každý den nějakým přírodním mýdlem pro psy.

6.5.2018 10:00

Když si to tak sumíruju, tak můj pes teď vlastně žere všechno (vhodné) a konečně nemá jediný problém s trávením. Základ je plný mrazák kuřecích a kachních křídel. Pak je syrové maso, co se namane (koupím cíleně pro něj, zpracovávám drůbež, připravuji hovězí, vepřové, co se vyskytne na lince). Batáty v akci, dýňová sezóna, vařím brambory, rýži, měli hezké okurky, nálož ředkviček... Z kuřecího vývaru má rezervačku na všechnu mrkev, chrupavky a nějaké to maso taky odevzdám. Všechno solím až ve finále, když odeberu dávku pro psa. Dostane vylízat kelímek od Lučiny, bílého jogurtu, i od smetany. Když nestíhám, tak mu k masu přihodím grancle. Rámcově počítám, co pozřel a jestli je to vyvážené.

A šampon na sobě neměl nikdy v životě. Dvakrát v životě šel pod sprchu, z toho jednou dobrovolně - jako štěně nevydržel čekat před sprcháčem. Tlapky každý den nějakým přírodním mýdlem pro psy.

Tak já teda musím zaťukat...my teda taky nemáme problém s trávením...a to jíme i věci "nevhodné"...bábovku, palačinky s tvarohem a tak...my jsem chroničtí krmiči...pesanům nedáváme pouze jídlo, co je víc kořeněný nebo mastný...nemusím se bát, že by jim kousek něčeho od stolu udělalo nějaký střevní problém...

Dneska jim ani nebudu dělat extra přílohu...my lidi máme k obědu bramborovou kaši, takže se jí udělá víc a pesani to dostanou k masu...jen do ní přimíchám nějakou zeleninku...

6.5.2018 11:30

Tak já teda musím zaťukat...my teda taky nemáme problém s trávením...a to jíme i věci "nevhodné"...bábovku, palačinky s tvarohem a tak...my jsem chroničtí krmiči...pesanům nedáváme pouze jídlo, co je víc kořeněný nebo mastný...nemusím se bát, že by jim kousek něčeho od stolu udělalo nějaký střevní problém...

Dneska jim ani nebudu dělat extra přílohu...my lidi máme k obědu bramborovou kaši, takže se jí udělá víc a pesani to dostanou k masu...jen do ní přimíchám nějakou zeleninku...

U nás má s kaší smolíka, páč já do ní dávám takové kvantum másla, že kolikrát ani mléko nepřidám.

6.5.2018 16:42
tapina

XXX.XXX.211.174

U nás má s kaší smolíka, páč já do ní dávám takové kvantum másla, že kolikrát ani mléko nepřidám.

Ollie vleze do kuchyně a vidí, že je tam strašný binec. Zavolá basenžíka a roztřeseným hlasem: "Ty... Ty ses tady v něčem hrabal?"
Kvantová Ollie přijde do kuchyně a vidí, že je tam strašný binec. Zavolá basenžíka a roztřeseným hlasem: "Tys... Tys tady něco pozoroval?"

Ne já samozřejmě vím, že basenžík je způsobný. To jen u nás máme kvantovou fyziku v praxi. Tři zvířata způsobně leží na koberečku uprostřed kuchyně, já u linky, na lince mísa masa. Odejdu od linky, vrátím se, vidím zvířata na koberečku, mísu, ale maso již nevidím. Chápajíc závažnosti stavu, fena sotva znatelně mrkne na kocoura "Drž pec, nebo příště hrajeme na Schödingera". Pes, těká očima a konejšivě se olizuje: "Možná jsem tu byl a možná jsem tu nebyl." Koucour: "Co děláte? Prostě entropie." No jasný a až nás bude hlídat babi, tak to svedem na černou díru.

6.5.2018 16:53
tapina

XXX.XXX.211.174

se v tom nějak vyznáš :-p
jen tak ne
získat něco dobrého - cvičeni pozitivkou
vyhnout se nepříjemnému - cvičeni negativkou
a milosrdně pozitivkou je to takhle: "jsi tlustá, nežer tu milku".

Můžu si dát milku?
Milosrdná lež: "No jasně."
Účelová lež: "No jasně, v těch tvých 70 kilech sádla se těch deset deka ztratí."
Pravda: "V žádném případě, moje, moje, moje.".

6.5.2018 17:56

já to chápu, prostě mě tady všichni krmíte.

6.5.2018 18:20
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

pro lidi je kosmonautské stravy hafec
třeba musli, co se mu už nesmí říkat musli, ale granola :D
proteinové tyčinky, raw tyčinky, nápoje proteinové, ...vždyť vlastně vše, co je průmyslově vyrobené
polotovary, hotovovary, čokoláda, rohlík, sýr..dokonce ani balené maso není čisté maso...všecko má v sobě dalších milion přidaných nesmyslů
a stejně jako u psích granulí - vybírám si jen to, co je dobré

barfisti, řekněte, dáváte čistě jen maso a bylinky ze zahrádky ?
myslím, že ne
dá se tenhle olej s bht, tamten s bha, roboran.. vždyť barfování se všichni granuláři bojí, protože z toho děláte lékárnu v knihovně
to už radši dám pečené sušenky z bio pšenice.

barfisti, řekněte, dáváte čistě jen maso a bylinky ze zahrádky ? - a mák(domácí) lněné semínko kupované, dýňové semínko domácí. V zimě taky kupovaný salát, ovesné vločky někdy rýži. Úplně nechápu asi otázku. Ano, dávám jen maso, bylinky a výpěstky ze své zahrádky, v zimě doplňuju zelovoc z marketu.

6.5.2018 20:36

tapina napsal(a):
Ollie vleze do kuchyně a vidí, že je tam strašný binec. Zavolá basenžíka a roztřeseným hlasem: "Ty... Ty ses tady v něčem hrabal?"
Kvantová Ollie přijde do kuchyně a vidí, že je tam strašný binec. Zavolá basenžíka a roztřeseným hlasem: "Tys... Tys tady něco pozoroval?"

Ne já samozřejmě vím, že basenžík je způsobný. To jen u nás máme kvantovou fyziku v praxi. Tři zvířata způsobně leží na koberečku uprostřed kuchyně, já u linky, na lince mísa masa. Odejdu od linky, vrátím se, vidím zvířata na koberečku, mísu, ale maso již nevidím. Chápajíc závažnosti stavu, fena sotva znatelně mrkne na kocoura "Drž pec, nebo příště hrajeme na Schödingera". Pes, těká očima a konejšivě se olizuje: "Možná jsem tu byl a možná jsem tu nebyl." Koucour: "Co děláte? Prostě entropie." No jasný a až nás bude hlídat babi, tak to svedem na černou díru.

Známe...na lince maso...potřebuju si "odskočit"...kouknu na afgána...afgán tvrdě spí v obýváku na gauči...startuju na toaletu, rychlostí blesku se vracím...maso nikde, pes tvrdě spí na tom samém místě, kde ležel, než jsem odešla...po analýze situace je tudíž jasno...maso ukradli skřítkové.
Ty máme bohužel doma i teď...nesnáším je, protože neustále něco mizí a ještě se ty potvory hrabou v koši...říkám "Sárino, kam zmizel ten loupák"...a Sára "sebrali ho ty mrňavý potvory, jsou strašně rychlý, nestihla jsem je chytit"...z toho vyplývá, že nejhorší jsou trpaslíci

6.5.2018 21:33
tapina

XXX.XXX.211.174

Známe...na lince maso...potřebuju si "odskočit"...kouknu na afgána...afgán tvrdě spí v obýváku na gauči...startuju na toaletu, rychlostí blesku se vracím...maso nikde, pes tvrdě spí na tom samém místě, kde ležel, než jsem odešla...po analýze situace je tudíž jasno...maso ukradli skřítkové.
Ty máme bohužel doma i teď...nesnáším je, protože neustále něco mizí a ještě se ty potvory hrabou v koši...říkám "Sárino, kam zmizel ten loupák"...a Sára "sebrali ho ty mrňavý potvory, jsou strašně rychlý, nestihla jsem je chytit"...z toho vyplývá, že nejhorší jsou trpaslíci

Pes je naučený, že maso na lince hlídá. Fakt ho nesebere. Dostane pak za to kus. Bohužel teda furt tu linku monitoruje... když mi to není jasné, přinese mi nůž, pokličku, rohlík, utěrku. Možná by mi i donesl nějakou tu zeleninu, co se tam taky válí, to teda nezvládá, většinou to někde na půl cesty začne chroupat. Přistižen při činu - tady ta hnusná okurka ohrožovala naše maso, pochval mě! Jako jo, kdybych ho úplně poslala na místo, on tam je, ale zas pak to obírá Kocour. Kocour zásadně strašně tvrdě spí, nejlépe ve výklenku, protože on samozřejmě by na linku nikdy nevlezl. Pravděpodobně se tam teleportoval. Ale na linku neleze, nevstoupí, na pokyn k opuštění výklenku se tváří strašně bezradně, obchází, na linku se přece neleze, co to po mě chceš? Fena, ta je úplně svatá. Kde mám svatozář- kde mám svatozář- jo, jasně, tady, aleluja hosana zázrak se stal. Trpaslíky doma nemáme, umřeli hladem. Takovéto zázraky se u nás dějí zpravidla na vánoce, na velikonoce, na hromnice a tak vůbec, kdy hromada lidí očekává toho ducha - a on teda dá to znamení. Nebudem si nic nalhávat, psi jsou houby hlídači, takže občas pustí domů i zmatenou Polednici. Když nenalezne dítě, odnese aspoň zlobivé kuře, co v poledne ještě nespinkali ve svojí plechové postýlce. Holt, vyšší spravedlnost, no.

6.5.2018 21:44

jó, to máte z toho rozmazlování barfem
kdybyste krmili granule..

a vůbec, svádět to na psy a trpaslíky, že se nestydíte
jen jestli to není tak: kde mám telefon ? na stole není.. jo myla jsem nádobí.. u dřezu není.. šla jsem si pro mikinu.. ve skříni také není.. kam jste mi sakra dali ten po...telefon ?! už mě fakt štvete ! se musim napít !...a v lednici flaška prázdná a ještě k tomu telefon už má námrazu.

6.5.2018 21:47
tapina

XXX.XXX.211.174

jó, to máte z toho rozmazlování barfem
kdybyste krmili granule..

a vůbec, svádět to na psy a trpaslíky, že se nestydíte
jen jestli to není tak: kde mám telefon ? na stole není.. jo myla jsem nádobí.. u dřezu není.. šla jsem si pro mikinu.. ve skříni také není.. kam jste mi sakra dali ten po...telefon ?! už mě fakt štvete ! se musim napít !...a v lednici flaška prázdná a ještě k tomu telefon už má námrazu.

Tak - co?

6.5.2018 21:55
tapina

XXX.XXX.211.174

Hm editováno, dobrý.

Ok, uznávám, nepozornost, nedbalost a v neposlední řadě zanedbaná výchova a chabá vazba základních denních stereotypů.

6.5.2018 21:57

Nebudem si nic nalhávat, psi jsou houby hlídači, takže občas pustí domů i zmatenou Polednici. Když nenalezne dítě, odnese aspoň zlobivé kuře, co v poledne ještě nespinkali ve svojí plechové postýlce. Holt, vyšší spravedlnost, no.

Ještěže alespoň jeden z mých psů sám sebe slušně vychoval a co mu není nabídnuto, to si sám nevezme i kdyby na lince celý den leželo bezprizorně pečené kuře a vonělo po celým baráku, což se samo domo nestane, protože v baráku je ještě fena, která má na opuštěná kuřata jiný názor...Polednici rozhodně nic nenechá a zlobivé kuře by sežrala ještě před jejím příchodem..

6.5.2018 22:08
tapina

XXX.XXX.211.174

Nebudem si nic nalhávat, psi jsou houby hlídači, takže občas pustí domů i zmatenou Polednici. Když nenalezne dítě, odnese aspoň zlobivé kuře, co v poledne ještě nespinkali ve svojí plechové postýlce. Holt, vyšší spravedlnost, no.

Ještěže alespoň jeden z mých psů sám sebe slušně vychoval a co mu není nabídnuto, to si sám nevezme i kdyby na lince celý den leželo bezprizorně pečené kuře a vonělo po celým baráku, což se samo domo nestane, protože v baráku je ještě fena, která má na opuštěná kuřata jiný názor...Polednici rozhodně nic nenechá a zlobivé kuře by sežrala ještě před jejím příchodem..

Bezprizorny - to my doma nemáme. To bychom nedopustili. Zákon a pořádek! Tož vlastně Vaše fena - hotový komisař Rex.

6.5.2018 22:31

tapina napsal(a):
Bezprizorny - to my doma nemáme. To bychom nedopustili. Zákon a pořádek! Tož vlastně Vaše fena - hotový komisař Rex.

Bože to nééé...o inteligenci psích kluků si totiž madam myslí svoje...a pokud vidí jen náznak vlastního názoru, tak psovi okamžitě vysvětlí, jakýže názor má mít , psím klukům pak zbude jediné...souhlasit s tou psí semetrikou

6.5.2018 22:44
tapina

XXX.XXX.211.174

Bože to nééé...o inteligenci psích kluků si totiž madam myslí svoje...a pokud vidí jen náznak vlastního názoru, tak psovi okamžitě vysvětlí, jakýže názor má mít , psím klukům pak zbude jediné...souhlasit s tou psí semetrikou

Jednotka rychlého nasazení - operace krycí jméno Nesraj Saraj.

7.5.2018 12:59

tapina napsal(a):
Jednotka rychlého nasazení - operace krycí jméno Nesraj Saraj.

No spíš bych to viděla na agentku 007...v utajení a má právo zabíjet

LussyB

17.12.2019 10:01
LussyB

XXX.XXX.126.100

Já osobně krmím Britem a se psy dělám dogtreking, sportovní kynologii, puller, bull sporty a občas blbinky. Myslím si, že ten Brit Care, Brit Fresh je na lepší úrovni.

Aliona

19.2.2020 09:09
Aliona

XXX.XXX.82.129

My máme pejska s citlivým zažíváním, takže musíme vybírat krmivo pečlivě. Momentálně mu dáváme konzervy monoprotein od Britu.

19.2.2020 10:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Aliona napsal(a):
My máme pejska s citlivým zažíváním, takže musíme vybírat krmivo pečlivě. Momentálně mu dáváme konzervy monoprotein od Britu.

A proč mu tedy nekoupíte normálně to maso, neumíte vařit?

19.2.2020 11:12
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

Jó brit je brit.
Jedině brit!!!

19.2.2020 11:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
Jó brit je brit.
Jedině brit!!!

Tak to je jasné, protože z masa vyrobí supermaso...to nejlepší na celém světě! Nebudu krmit masem, protože nevím, jestli bych to dělala správně, správné poměry atd...tak koupím: plechovku masa. Jo, vlastně vím: 400g konzerva králíka stojí jen 44Kč, kdežto 400g králíka by stálo nejmíň 60Kč. V čem je zakopaný pes? Že by ho v té konzervě nebylo 400g?

19.2.2020 11:45

lesnížínka napsal(a):
Tak to je jasné, protože z masa vyrobí supermaso...to nejlepší na celém světě! Nebudu krmit masem, protože nevím, jestli bych to dělala správně, správné poměry atd...tak koupím: plechovku masa. Jo, vlastně vím: 400g konzerva králíka stojí jen 44Kč, kdežto 400g králíka by stálo nejmíň 60Kč. V čem je zakopaný pes? Že by ho v té konzervě nebylo 400g?

400g králíka stojí 49kč :-)
A v krámě pro psy to je cena za kilo.
Konzervu platíte za to, že je to konzerva. Demen.tní malé drahé a naprosto zbytečné balení. O značce nic neříkám. Ta je prostě perfektní.

19.2.2020 12:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

400g králíka stojí 49kč :-)
A v krámě pro psy to je cena za kilo.
Konzervu platíte za to, že je to konzerva. Demen.tní malé drahé a naprosto zbytečné balení. O značce nic neříkám. Ta je prostě perfektní.

Prosím, prosím ke králíkovi - rodiče mě zásobují králičím masem - ale my to moc nejíme, respektive přítel vůbec, a já se bez toho taky obejdu, takže bych to mohla dát psům - ale nevím jak ty kosti? Vím, že se tu zrovna nedávno někde řešilo, že králičí kosti jsou hodně tvrdý, tak nevím.

19.2.2020 12:50

marcelaamax napsal(a):
Prosím, prosím ke králíkovi - rodiče mě zásobují králičím masem - ale my to moc nejíme, respektive přítel vůbec, a já se bez toho taky obejdu, takže bych to mohla dát psům - ale nevím jak ty kosti? Vím, že se tu zrovna nedávno někde řešilo, že králičí kosti jsou hodně tvrdý, tak nevím.

Lebky vyhazuji. Mám rozmazlená zvířata, nemají hlad :-) Ale zbytek žere i kocour a je malinký. Tak jim to třeba 14 dní bijte paličkou, a pak méně, oni si zvyknou.

19.2.2020 16:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

syrové kosti obalené masem nevadí , v podstatě byste je ani nemuseli stahovat ...

PS. to dá i kocour, jako kluk jsem přitáhl na chatu kocoura, jednou nám zdrhli cca 3 měs králíčata a nešli pochytat ( měli obývák pod cca 5m3 dřeva). Macek je postupně vychytal a na půdě po nich zbyli jen zadní packy...

19.2.2020 21:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):

Tvrdé, pro vaše psy?!? Nepamatuju si, ale pokud žerou syrové i kosti normálně, vůbec to neřešte. Hoďte každému půl králíka, pejsa je myslím větší, tak ten zadní polovinu Náš starý Alfík měl hlavy rád, ale on dostával vařené. Ty lícní kosti se zuby nikdy nesežral.

19.2.2020 22:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Tvrdé, pro vaše psy?!? Nepamatuju si, ale pokud žerou syrové i kosti normálně, vůbec to neřešte. Hoďte každému půl králíka, pejsa je myslím větší, tak ten zadní polovinu Náš starý Alfík měl hlavy rád, ale on dostával vařené. Ty lícní kosti se zuby nikdy nesežral.

Oni právě kosti nezerou (zatim), chci začít dávat víc masa, protože budu mít možnost mrazáku, a začít tím pádem dávat i kosti, ale musím nějak postupně.

Dávám jim jen velké syrové kosti na okus, nechám ozrat maso a ve chvíli kdy už tu dost "drtí" tak odebírám 😁.

19.2.2020 23:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Oni právě kosti nezerou (zatim), chci začít dávat víc masa, protože budu mít možnost mrazáku, a začít tím pádem dávat i kosti, ale musím nějak postupně.

Dávám jim jen velké syrové kosti na okus, nechám ozrat maso a ve chvíli kdy už tu dost "drtí" tak odebírám 😁.

Aha, tak to bych začínala určitě kuřecíma, pokud není alergie a vepřová žebra, jako žerem my. Náš řezník prodává pro psy takové ty špice, kde už je víc chrupky než kosti. Když k tomu přihodíte i kus libovějšího masa(žebra jsou dost mastná, tak aby se nezesr...) tak má hezky vyváženou krmnou dávku

20.2.2020 08:25

marcelaamax napsal(a):

Myslím, že něco jiného je kost jako taková-holá bez masa a něco jiného je kost obalená masem...třeba kuřecí křídlo nebo stehno. Já začínala s kuřecími křídly, třeba jedno obden, dneska už dám k večeři klidně půlku kuřete a nebo vepřová žebra resp. defakto bůček s kostí, problém jsme s tím neměli žádný a to byli pesani původně na granulích, pak přechod na maso, ale pes nežral syrový, takže jsem dávala mleté skořápky a pak asi za půl roku se uvolil začít jíst ty křídla, teda byl to celkem "porod" zkraje jsem je musela třeba osmahnout na pánvi a naplácat na ně bramborový salát (psí verze), dneska už to bere normálně, jen třeba tu půlku kuřete má pořád ještě "za trest"

20.2.2020 09:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Holky díky za rady. Oni syrové maso bez problémů žerou, a budou žrát i ty kosti, oni by sežrali všechno . Jsem si jistá, že i s tím králíkem by si poradili, ale nerada bych jim nějak ublížila a tak bych radši začala postupně tím kuřetem - křídla, krky, případně pak přidám ta žebra.

A ještě takhle, ono je jedno, jaké kosti dostanou, hlavně že nějaké, ne? Jakože třeba stačí když budou mít jen kuřecí? A nebo do toho třeba i jiné mletiny s kostmi?

20.2.2020 09:11

marcelaamax napsal(a):
Holky díky za rady. Oni syrové maso bez problémů žerou, a budou žrát i ty kosti, oni by sežrali všechno . Jsem si jistá, že i s tím králíkem by si poradili, ale nerada bych jim nějak ublížila a tak bych radši začala postupně tím kuřetem - křídla, krky, případně pak přidám ta žebra.

A ještě takhle, ono je jedno, jaké kosti dostanou, hlavně že nějaké, ne? Jakože třeba stačí když budou mít jen kuřecí? A nebo do toho třeba i jiné mletiny s kostmi?

Já teda ve své podstatě dávám jako základ kuřecí....vepřové a hovězí podle toho, když seženu za nějakou příznivou cenu.

Abych pravdu řekla, tak z mletin nejsem moc nadšená neb nevidím co tam bylo semleto.......pokud by psi nemohli v celku, tak bych asi mletinu dala (teda pes by to určitě nežral, takže tam bych se vrátila ke skořápkám), ale pokud nemusím, tak raději dám např. to kuřecí stehno.

20.2.2020 09:16
Atheira

XXX.XXX.181.160

marcelaamax napsal(a):

Dávej to, co ti přijde v pohodě. Když přihodíš kuřecí skelety, někdy žebra, jindy mletiny, není důvod vymýšlet, jaký kosti ještě by se daly... Když teda nebudeš přímo chtít.
Já to beru třeba tak, že když mám z něčeho fakt blbej pocit, prostě si tím nejsem jistá, tak se ani nikde neptám, protože by mě ty obavy stejně nepřešly, tak ty kosti oberu a nedám je. Zrovna třeba u toho králíka. Toho se bojím. A úplně mi nejde o to, aby mě někdo přesvědčil, že nemám proč, prostě budu... A tak dávám kosti, ze kterých ty obavy nemám. Výběr je dost velký na to, abych za každou cenu dávala i to, čím si nejsem jistá.

20.2.2020 09:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ja bych ráda davala nějaký větší kosti, který je třeba i na chvíli zabaví, jenže vím, že je nezabavi ve smyslu, že by si je jen tak okusovali, ale ze je prostě rozkousou a budou je žrát a z toho právě úplně dobrý pocit nemám.

20.2.2020 09:26
Atheira

XXX.XXX.181.160

marcelaamax napsal(a):
Ja bych ráda davala nějaký větší kosti, který je třeba i na chvíli zabaví, jenže vím, že je nezabavi ve smyslu, že by si je jen tak okusovali, ale ze je prostě rozkousou a budou je žrát a z toho právě úplně dobrý pocit nemám.

Na zábavu dávám třeba morkovky rozseklý na půlku, ne celý to "kolečko"... Mám tenkohubku, tak pro sichr, aby se v tom náhodou nezašprajcla.
Ale i žebra můžou být na delší dobu. Ale to záleží pes od psa. Někteří to rozeberou jak kyselina během chvilky.

20.2.2020 10:08

marcelaamax napsal(a):

Já dávám na zabavení ty hódně velký hovězí, nejdřív žužlaj klouby a pak postupně zpracovávávají kost, zbyde mi z toho vždycky jen cca 15 cenťáků střední části, ale trvá to třeba i několik dní.

Tuhle mám na mysli:

http://www.masozravci.cz/mrazene-maso/mala-hovezi-kost-1-ks--masozravci/

Akorát bych řekla, že my máme ještě většatější.

20.2.2020 10:14
lupus4

XXX.XXX.205.61

Já dávám na zabavení ty hódně velký hovězí, nejdřív žužlaj klouby a pak postupně zpracovávávají kost, zbyde mi z toho vždycky jen cca 15 cenťáků střední části, ale trvá to třeba i několik dní.

Tuhle mám na mysli:

no nevím, kdo to popisoval, ale na obrázku je vepřová stehenní

ale tak to maj ti "experti" se vším

20.2.2020 10:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tuhle mám na mysli:

Ty jsem dávala psům občas taky, ano větší, některá měla snad půl metru. Ale mé psy to zajímalo chvilku, hlodání nebyla pro ně nikdy zábava, dokonce ani pro línějšího berňáka. Takže další týdny tam ležela a smrděla, až jsme ji musela zavézt mamce do popelice.

20.2.2020 10:32

lupus4 napsal(a):
no nevím, kdo to popisoval, ale na obrázku je vepřová stehenní

ale tak to maj ti "experti" se vším

Ahá....já kosti od nich nekupuju, hledala jsem jen obrázek pro představu jakou kost myslím....no tak tím se vysvětluje proč mi přišla prťavá

20.2.2020 10:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tuhle mám na mysli:

Jo něco takového dávám, cca 20 cm kost. Jenže u nás je to tak, že jedou, dokud to nerozeberou a jak už tu kost začnou drtit a žrát, tak už se bojím a seberu jim to. Takže vydrží chvilku.

Zkusím ještě nějakou tu fakt velkou, jenže oni se od toho nehnou, dokud i to nenadrtí

Edit.: a žebra myslíte třeba nějaká taková? http://www.masozravci.cz/mrazene-maso/hovezi-kmorkova-kost-1kus--masozravci/

20.2.2020 10:57

marcelaamax napsal(a):
Jo něco takového dávám, cca 20 cm kost. Jenže u nás je to tak, že jedou, dokud to nerozeberou a jak už tu kost začnou drtit a žrát, tak už se bojím a seberu jim to. Takže vydrží chvilku.

Zkusím ještě nějakou tu fakt velkou, jenže oni se od toho nehnou, dokud i to nenadrtí

Edit.: a žebra myslíte třeba nějaká taková? http://www.masozravci.cz/mrazene-maso/hovezi-kmorkova-kost-1kus--masozravci/

Já je teda beru od řezníka....mám tam podstatně víc masa, ale tohle bych se asi taky nebála dát.

Tak já se přiznám, že kolikrát kost taky "zabavím" protože se mi to snaží propašovat do baráku a kolikrát je to už hnusanec, jako svoje pesany miluju a dovolim jim prakticky cokoliv, ale hnusnou vyválenou kost na gauči prostě okusovat nebudou. Tak ale já samozřejmě nemám psy s tak výkonným stiskem jako vy. Nicméně balónek, který mi doporučil kamarád, co má staforda, že jim vydrží měsíc, tak u nás teda vzal za své během dvou dnů.

20.2.2020 11:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):

Ano, klidně taková. Ale pokud se s kostma tak bojíte, tak na jídlo zprvu doporučuju vepřová, ty kosti jsou mnohem měkčí, než hovězí. Kdysi jsem jim koupila s velkou slávou hovězí a nakonec je smradlavá vyhodila...oni se s tim nimrat nebudou, pokud to nejde normálně sežrat(a nevylomit si zub ) tak to nechali.

Martusi

21.2.2020 21:22
Martusi

XXX.XXX.57.165

Krmivo od Britu dáváme jak psovi, tak i kočce. Nemáme s ním problém.

21.2.2020 21:44

Martusi napsal(a):
Krmivo od Britu dáváme jak psovi, tak i kočce. Nemáme s ním problém.

Ale ale, už jste chyběli :-)
Tady kecy, tam kecy, kecy v kleci, sbalte si věci a běžte už přeci.
https://krmivo-brit.cz/cs/consultations/detail?nid=388678

21.2.2020 23:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale ale, už jste chyběli :-)
Tady kecy, tam kecy, kecy v kleci, sbalte si věci a běžte už přeci.
https://krmivo-brit.cz/cs/consultations/detail?nid=388678

Pán je borec - odborník! Pes má alergii na kuřecí, což tuší i zadavatelka a on jí nabídne s kuřecím Jenže kde tam vzít jiné, že?!?

alliona

26.2.2020 20:00
alliona

XXX.XXX.57.165

A je někde problém? Které mu dáváte?

9.3.2020 13:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Holky ještě k masu prosím - konečně jsem se k tomu dokopala a objednala maso (cca 40 kg). Nechci na maso přejít úplně, jednou denně budu dávat pořád granule. V tom případě nemusím moc řešit přílohy? Stačí nějaká zelenina? Díky moc.

9.3.2020 13:50
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
Holky ještě k masu prosím - konečně jsem se k tomu dokopala a objednala maso (cca 40 kg). Nechci na maso přejít úplně, jednou denně budu dávat pořád granule. V tom případě nemusím moc řešit přílohy? Stačí nějaká zelenina? Díky moc.

Úplně stačí maso (myšleno svalovina+kosti+vnitřnosti), zelenina je dobrej bonus, pokud ji psi žerou a příloha není nutná, dokonce ji část barfařů vůbec nedává - třeba u psů, kteří mají sklon k nadváze.
Edit. - já tedy myslím, že přílohy nemusíte moc řešit ani po vysazení granulí.

9.3.2020 15:51

marcelaamax napsal(a):

zalezi na psech, jak to budou snášet.
prilohy moc nedavam - davam hodne kosti - a to jim pak staci. když nejsou kosti, mají prilohy.
ale mam vetsi psy

9.3.2020 19:34
marcelaamax

XXX.XXX.18.146

Oni zeleninu mají rádi, takže tu bych chtěla nechat. A k přiloham - známá dává 20 % z krmné dávky ovesné vločky a nebo nějaké těstoviny z vetamixu, které se jen zaleji vodou, občas prý i levnější prémiové granule, ale to asi moc význam nemá, ze?

A ještě k zelenině - dá se někde sehnat levnější v ne úplně TOP kvalitě? A stačí dávat klasicky syrová?

9.3.2020 19:42
Terven

XXX.XXX.160.10

marcelaamax napsal(a):
Oni zeleninu mají rádi, takže tu bych chtěla nechat. A k přiloham - známá dává 20 % z krmné dávky ovesné vločky a nebo nějaké těstoviny z vetamixu, které se jen zaleji vodou, občas prý i levnější prémiové granule, ale to asi moc význam nemá, ze?

A ještě k zelenině - dá se někde sehnat levnější v ne úplně TOP kvalitě? A stačí dávat klasicky syrová?

Zelenina stačí syrová, ale nedávala bych velké kusy, jako je někdy vidět na nafocených barf miskách. Vypadá to esteticky, ale pes zeleninu nepokouše a vlákninu moc dobře netráví, takže to zřejmě projde bez užitku.
Nevím, kolik zeleniny plánujete dávat, myslím, že vás nezruinuje ani za běžnou cenu. Já se přiznám, že ze zeleniny dávám teď v zimě jen strouhanou mrkev, občas jablko, takže vlastně ovoce, sem tam hodně zralej banán.
V létě dávám i salátovou okurku a nějaké to zelené lupení, ale moc to nepřeháním - já hlavně krmím zelené dršťky

9.3.2020 20:00

zelenina je pro psy hlavne plnidlo, není to primarni zdroj neceho.
není důvod ji nedavat, ale ani to není nutne.

moji to moc nezerou, davam ji vlastne jen varenou .když varim prilohu, prihodim něco na konec.
syrovou mají radi asi jen cervenou papriku :-)

v mase maskovane sežerou kde co.

k tem drztkam - to je takova mantra :-) tak ty taky nekrmim pravidelne.

9.3.2020 20:12
marcelaamax

XXX.XXX.18.146

Terven napsal(a):
Zelenina stačí syrová, ale nedávala bych velké kusy, jako je někdy vidět na nafocených barf miskách. Vypadá to esteticky, ale pes zeleninu nepokouše a vlákninu moc dobře netráví, takže to zřejmě projde bez užitku.
Nevím, kolik zeleniny plánujete dávat, myslím, že vás nezruinuje ani za běžnou cenu. Já se přiznám, že ze zeleniny dávám teď v zimě jen strouhanou mrkev, občas jablko, takže vlastně ovoce, sem tam hodně zralej banán.
V létě dávám i salátovou okurku a nějaké to zelené lupení, ale moc to nepřeháním - já hlavně krmím zelené dršťky

Jo, zelené drstky mám také objednané.

Ze zeleniny jsem myslela mrkve, řepu, papriky, rajčata, okurku,salát, nevím zda třeba i celer, petržel? 😃 akorát s mrkví budu muset u bíle feny opatrně.

Z ovoce jablka, banan, občas pak něco sezobnou na zahradě, akorát o maliny a jahody se ve velkém dělit nehodlám 🤣

9.3.2020 20:15
marcelaamax

XXX.XXX.18.146

zelenina je pro psy hlavne plnidlo, není to primarni zdroj neceho.
není důvod ji nedavat, ale ani to není nutne.

moji to moc nezerou, davam ji vlastne jen varenou .když varim prilohu, prihodim něco na konec.
syrovou mají radi asi jen cervenou papriku :-)

v mase maskovane sežerou kde co.

k tem drztkam - to je takova mantra :-) tak ty taky nekrmim pravidelne.

když varim prilohu, prihodim něco na konec.

A jaké přílohy vaříte? 😊

9.3.2020 20:25
Terven

XXX.XXX.160.10

marcelaamax napsal(a):
Jo, zelené drstky mám také objednané.

Ze zeleniny jsem myslela mrkve, řepu, papriky, rajčata, okurku,salát, nevím zda třeba i celer, petržel? 😃 akorát s mrkví budu muset u bíle feny opatrně.

Z ovoce jablka, banan, občas pak něco sezobnou na zahradě, akorát o maliny a jahody se ve velkém dělit nehodlám 🤣

Dršťky dávám párkrát do týdne- přes léto jsem dávala skopové, ty mají v zimě v DPM výpadek, a kupuju i mleté směsi, které dršťky obsahujou - zelená kachna, krůta...
Řepu dávám výjimečně vařenou, pak taky občas vařenej brambor, aktuálně i batát, ale to považuju spíš za přílohu.
Ovesné vločky jenom spařuju vařící vodou a pak mám nějaké instantní přílohy z DPM nebo od Dromy.

9.3.2020 20:36
marcelaamax

XXX.XXX.18.146

Terven napsal(a):
Dršťky dávám párkrát do týdne- přes léto jsem dávala skopové, ty mají v zimě v DPM výpadek, a kupuju i mleté směsi, které dršťky obsahujou - zelená kachna, krůta...
Řepu dávám výjimečně vařenou, pak taky občas vařenej brambor, aktuálně i batát, ale to považuju spíš za přílohu.
Ovesné vločky jenom spařuju vařící vodou a pak mám nějaké instantní přílohy z DPM nebo od Dromy.

Díky. Ty směsi s drstkami jsem také vzala (vše jsem objednala z DPM, jen mě mrzí, že nemají veeeelke kosti 😀).

Tak občas můžu dat bramboru, občas sparene vločky...
A to by mohlo stačit 😁

9.3.2020 21:28

to marcela

Já jsem dávala přilohu syrovou, ale pořád jsem řešila, jakou sezónní, aby to nebylo za raketu, kombinace atd. Teď má sušenou směs vč. bylinek, semínek, mleté paroží... A vyjde to nastejno, ale spíš levněji. A můžu si tam namíchat, co se mi zrovna hodí s ohledem na zátěž, roční období... Čerstvou má taky, ale podle situace. Př. na podzim nakoupím dýně, do přílohy už je namíchat nenechám. Stejně tak jabka apod. Špatně jsou okurky a kedlubny, ty v nabídce na míchání nejsou a musím je mít v lednici, i kdyby stálo kg sto ká. A už aby začala sezóna melounů, pro ty vraždí.

9.3.2020 21:52

A už aby začala sezóna melounů, pro ty vraždí.

Jo tak melouny máme taky v oblibě.

9.3.2020 21:57

marcelaamax napsal(a):
Myslíte tohle? :)

https://www.bohemiapetfood.cz/cs/hotove-receptury

Přesně tak. Ale já si to míchám. Na zimu řepa a jabka s céčkem, zázvor, bez sacharidů. Na léto nějaké ty rychlé cukry povolím. Ingredience typu ostrostřepec pořád. Na borůvky a podobné ultradrahé symbolické ingredience kašlu. I tam se dá ták čarovat... Jednou měl kozí mléko, ale strašně to navýšilo cenu. Problém nemá, nijak z toho nešílel a prášilo to víc než mleté paroží.

9.3.2020 22:00

A už aby začala sezóna melounů, pro ty vraždí.

Jo tak melouny máme taky v oblibě.

Jednou jsem nechala otevřený špajz. Chtěl se prokousat melounem vcelku, našla jsem ho ze všech stran ozobaný až v obýváku. Byl velký 5 kg, evidentně se dost nadřel. A nedal to. Škoda, že jsem to neviděla, umí se dokonale vztekat.

10.3.2020 07:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Normálně by zelovoc nežral vůbec. Při vaření nastrouhám mrkev-petržel, či mrkev-celer, nebo vyměním mrkev za červenou řepu, topinabur, dýni, cuketu. Po ovaření přihodím trochu zeleného salátu. Všechno, krom toho salátu, i když letos byl i ten - mám domácí. To je zima. V létě je nabídka zeleniny pestřejší. K tomu sypu mák nebo lněné semínko, dýňové, slunečnici...To mám také domácí. Nakonec tam ještě sypnu od Dromy tu zkamenělou řasu, výrazně mu pomáhá na žáhu. A kelpu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík