Hárající fenka začala žrát výkaly

Německý ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2018 22:28
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

Dobrý den,
Naše fenka x NO (3,5 roku) začala mít střevní problémy, dávali jsme smectu, nepomohla. Do toho začala hárat. Po návštěvě veterináře dostala antibiotika a nasadili jsme dietu, po antibiotikách to bylo trošku lepší. Nicméně dostali jsme takový gel, kdyby se to zhoršilo. K tomu bohužel došlo, ale gel zabral. Nyní se jí střevní problémy stále vrací a tak jedeme pořád na dietě. Myslím že hárat postupně přestala ale strašně moc se vylizuje a je tam dole pořád jakoby opuchlá. Začal nám ale v průběhu problém, že na procházkách pojídá cizí psí hovínka, a občas člověk prostě nestihne zasáhnout. Nikdy předtím to nedělala, může to mít nějaký konkrétní důvod ?
Celá tato situace se odehrává tak tři týdny.
(Jen pro informaci, jako štěně měla pořád střevní problémy a pravděpodobně zánět střev. Pri prvních třech háráních mela zánět dělohy... )
Předem děkuji za rady

2.5.2018 04:16
scylla

XXX.XXX.150.32

Protože je na dietě (nepíšete, z čeho se dieta skládá) může mít málo minerálů a všeho možného, proto asi žere ta hovínka. Jaká vyšetření udělal veterinář - kompletní krevní testy, sono, koprolku?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2018 06:33

Petra, teda krom toho pořádného vyšetření, které to chce...dobrý je enterozoogel (asi to je ten, který máš) a je dobré dávat také probiotika (já dávala aptus aptobalance). Ale je třeba si uvědomit, že ten gel na sebe váže zjednodušeně vše ve střevech, a že je třeba jakékoliv léky podávat s minimálně hodinovým odstupem.

2.5.2018 07:55
PetraEmily

XXX.XXX.133.77

Dieta byla určena jen na dva až tři dny a to krmit dětské piškoty aby se nezatěžovala střeva, pak postupně přidávat granule (nekupujeme žádné pedigree ale kvalitní )... antibiotika dobrala, gel už taky nemáme. Předtím aspoň po piškotech pevná stolice, teď už ani to ne. Samozřejmě k veterináři se chystáme znovu. Žádné testy nedělal, vypadalo to na klasicke střevní potíže, že něco špatného snědla... K tomu hárání to mít nemůže ? Mimo to mám obavu i z opětovného zánětu dělohy...

2.5.2018 11:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

(nekupujeme žádné pedigree ale kvalitní )

Prosím jaké ?

2.5.2018 11:27
PetraEmily

XXX.XXX.128.197

rapotacka11 :

Annamaet encore... dříve jsme dávali Platinum, ani s jedněmi ale žádný problém nikdy nebyl... Mimo to, že jsem zde na ifauně dříve řešila, že jako štěně nic nechtěla jíst, vše jí zajímalo jen první dva dny, i nad vařeným masem mi pak ohrnovala nos...

2.5.2018 12:47
Prestige

XXX.XXX.71.69

Jako ten průjem mohl být i tím háráním. Po ATB určitě dávejte ještě ty probiotika a na průjem ten enterozoogel. Jinak nejsem zastánce kastrace, ale ve vašem případě bych to udělala. No a ta dieta, žádné piškoty, ale zkuste uvařit rýži a kuře a pokud to sedne tak pak postupně přejít na ty granule.

2.5.2018 14:35
PetraEmily

XXX.XXX.128.197

Děkuji moc za rady, právě kvůli tomu, že to může být k hárání, nedával VET další antibiotika. Zastáncem kastrace také nejsem, ale když jsme jí právě kvůli problémům začali zvažovat, bylo hárání bez problémů, tak jsme od toho upustili. Až teď to zase vypadá na nějaký malér...

2.5.2018 14:42

při prvních třech háráních zánět ? nebo je to překlep ?

2.5.2018 15:23
PetraEmily

XXX.XXX.234.43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
při prvních třech háráních zánět ? nebo je to překlep ?

Není to překlep, když poprvé a podruhé hárala, dostala zánět, mám pocit, že i u třetího, ale tím si už nejsem úplně jistá...

2.5.2018 15:44

PetraEmily napsal(a):
Není to překlep, když poprvé a podruhé hárala, dostala zánět, mám pocit, že i u třetího, ale tím si už nejsem úplně jistá...

no je to k zamyšlení
tři hárání, tři záněty... chovný kus ?
nějak se léčily, atb ? atb na trávicí problémy (příčinu nevíme) od štěněte, takže furt
u takových trablů je docela důležité si pamatovat co kde kdy, tak si to pište a novému vet to normálně přečtěte
protože tenhle je trošičku mimo, léčí naslepo a doporučit piškoty (cukr, cukr, cukr, složité sacharidové věci), když je potřeba lehké jídlo..
jí nesmysly, protože jí dávají smysl, je to takový uvnitř rozhozený pes.

8.11.2018 15:22
PetraEmily

XXX.XXX.128.197

Sice sem dávám zpětnou reakci pozdě, ale třeba to někomu pomůže :
Dopadlo to tak , že náš vet udělal krevní testy na vše a zjistilo se, že máme chronický zánět jater a zhoršené hodnoty slinivky a pro udržení v dobré kondici je potřeba speciální strava. Dostala injekci s podpůrnými vitamíny a granule Calibra pro pejsky s potížemi jater a slinivkou. A hle, problémy díky bohu ustaly . Časem pro jistotu necháme udělat testy znovu aby jsme měli stoprocentní jistotu, že jsou všechny hodnoty vpořádku

8.11.2018 19:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PetraEmily napsal(a):
Sice sem dávám zpětnou reakci pozdě, ale třeba to někomu pomůže :
Dopadlo to tak , že náš vet udělal krevní testy na vše a zjistilo se, že máme chronický zánět jater a zhoršené hodnoty slinivky a pro udržení v dobré kondici je potřeba speciální strava. Dostala injekci s podpůrnými vitamíny a granule Calibra pro pejsky s potížemi jater a slinivkou. A hle, problémy díky bohu ustaly . Časem pro jistotu necháme udělat testy znovu aby jsme měli stoprocentní jistotu, že jsou všechny hodnoty vpořádku

Nečetla jsem celé, ale nechápu, proč nekastrujete? Čekáte, až vám to fenu zabije?

9.11.2018 08:38
PetraEmily

XXX.XXX.128.197

lesnížínka napsal(a):
Nečetla jsem celé, ale nechápu, proč nekastrujete? Čekáte, až vám to fenu zabije?

Pokud by to bylo nutné tak samozřejmě, ale hárání se srovnalo a střevní potíže se vracely , protože byla původně určená špatně příčina ..... fenka je šťastná, problémy již nemá ....

9.11.2018 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To jsem samozřejmě ráda, ale já bych neriskovala, že ji to postihne na stará kolena, jakmile dojde k nějakému oslabení, byť jen stářím.

9.11.2018 10:49
PetraEmily

XXX.XXX.128.197

lesnížínka napsal(a):
To jsem samozřejmě ráda, ale já bych neriskovala, že ji to postihne na stará kolena, jakmile dojde k nějakému oslabení, byť jen stářím.

Pokud by to bylo kvůli jejímu zdraví, určitě nebudeme váhat, vet to ale zatím nedoporučuje. Každopádně vzhledem k tomu, že jsme měli problémy s vybíravostí jídla když byla malá a tyto výživné granulky jí chutnají a papá pravidelně, tak u nich stejně zůstaneme :-) A to jsme ji krmili jedněmi z nejdražších a nejkvalitnějších na trhu, nebo třeba ohrnovala po čase nos i nad masem :-D

9.11.2018 11:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PetraEmily napsal(a):
Pokud by to bylo kvůli jejímu zdraví, určitě nebudeme váhat, vet to ale zatím nedoporučuje. Každopádně vzhledem k tomu, že jsme měli problémy s vybíravostí jídla když byla malá a tyto výživné granulky jí chutnají a papá pravidelně, tak u nich stejně zůstaneme :-) A to jsme ji krmili jedněmi z nejdražších a nejkvalitnějších na trhu, nebo třeba ohrnovala po čase nos i nad masem :-D

Mám celý život nežravého psa, vím o čem mluvíte. Ten také ohrnuje nos i nad masem, radši si veme granule, čímž mne neskutečně s..e Ale je mu 11, tak jsem ráda, že alespoň tak

Přidejte reakci

Přidat smajlík