Border Koie

Prodám Border kolii - Registrovaná chovatelská stanice Gymor s několikal...
27000 Kč
Dobrý den,
Asi před týdnem naše stěně začalo zvracet vodu(pouze vodu, s jídlem problém nebyl) a při fyzické námaze vykašlávat bílou pěnu. Po třech dnech trvání jsme navštívili veterinář, který při poslechu srdíčka zjistil, že má šelest. Dostali jsme prášky na 6 dní a kdyby nezabírali můžeme se stavit na kontrolu i dříve než po dobrání. Po dvou dnech, kdy symptomy pořád pokračovaly, jsme šli k vet, který nám při opětovném poslechu srdce potvrdil šelest (srdce jenom poslouchal). Předepsal nám léky na 2 měsíce a potom kontrolu. Dal nám naději, že u štěňat může šelest zmizet. Otázka je, máme jít s naší holčičkou na další vyšetření nebo počkat ty 2 měsíce? Vůbec netuším, jak ji teď zabavím, když má zakázáno běhat, plavat, aportovat a vůbec všechnu aktivitu. Je ještě hodně malá a já ji musím teď všechno krásné sebrat. Pořád by ráda běhala. Člověk by to na ní snad ani nepoznal kdyby sem tam nevykašlala pěnu...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Objednejte se na vyšetření k veterinárnímu kardiologovi.
Poslechem se pozná šelest, což je spíš indikace k dalšímu vyšetření než rovnou k nasazení nějakých léků. Příčin šelestů je totiž spoustu od "nic to není" k různým katastrofám. Něco se dá i operovat, ale musí se to řešit hned, než je srdce či plíce nevratně poškozeno. Každopádně jen kardiolog vám může dát nějakou diagnózu a z ní vyplývající výhled do budoucna.
Bodlinka má pravdu, u našeho (již tedy 9 letého psa) byl při rutinní veterinární prohlídce také poslechem zaznamenán šelest. Veterinářka nám doporučila kompletní odborné kardio vyšetření, které jme absolvovali a pes byl prakticky bez nálezu. Nedostal žádné léky, jen pouze vzhledem k věku doporučení vyšetření vždy po roce zopakovat.
Investujte skutečně do kompletního a specializovaným odborníkem kardiologem (s odpovídajícím vybavením) provedeného vyšetření. Jen tak budete vědět opravdu na čem jste a případná léčba léky bude vedena tak, jak je skutečně třeba.
morris, jednoznačně MVDr. Novák nebo Sobalová : http://www.abvet.cz/.
Mému psů zjistili šelest před půl rokem - příští týden mu budou tři roky. Jeli jsme k Hradci Králové ke kardiologovi, šelest sám o sobě není diagnóza, jen víte, že tam je nějaký problém, a ten problém zjistíte až speciálním vyšetřením. Třeba brát prášky nebudete muset jako u manbea. My bohužel musíme brát 5 prášků denně. Pan doktor mi vše pěkně vysvětlil, kde je problém, a za rok jedeme na vyšetření znovu.
Já jsem platila 1500 i s práškama. Dělal sono a rtg.
Jinak psa nechávám dělat aktivity tak nějak skoro normálně, dávám si pozor na počasí, když je moc teplo, a nebo pokud běhá se psím kámošem, tak hru brzy ukončuji, než dojde k zadýchání. Ve vodě ho nenechávám plavat daleko, a častěji se na procházkách zastavujeme, stále mám u sebe vodu.
ekg nedělal?
"EKG v tomto případě není úplně nejvhodnější"
nevím, který je tento případ, já reagovala na andrýska
Ono každá vyšetřovací metoda ukáže něco a nějak, a ta vyšetření se doplňují.
Dasvo
napsal(a):
EKG v tomto případě není úplně nejvhodnější. Nejlepší by bylo udělat doppler, což je v podstatě vylepšené sono. (Ale vzhledem k ceně, kterou Andryseeek3 zaplatila, soudím, že o doppler nešlo.).
Dopplera dělal. Teda aspoň se to píše ve zprávě.
neplést doppler a holter
ale ne. doppler je vyšetření ultrazvukem, který umí navíc ukázat proudění tekutin. holter je vylepšené ekg.
běžné ekg nemá u psa moc význam. psi nemívají infarkt. a pokud mají arytmii, ekg provedené během deseti minut jí nemusí zachytit. obecně je součást kardio vyšetření rentgen hrudníku a sono. a holter, pokud hledáme kardiomyopatii v bezpříznakovém období, kdy ještě na srdci viditelné změny nejsou.