Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2018 06:37
Radvajs

XXX.XXX.37.209

Prosim o radu, jak docilit, aby pes pribral. Mame landseera-18 mesicu. Je hodne vysoky cca 83 cm, ale vazi jen 63 kg. Pry by mel vazit vice. Je vytahly, dlouhonohy a hubeny, ale zebra nejdou videt, spie nema zadny zadek a hrudnik, jak prohlasil jeden rozhodci na vystave smajlík. Na zadku jsou mu vice hmatelne kosti. Krmime granulemi TOTW
High prairie Canine 2x denne, pridavame trochu masa, konzervu, nekdy tvaroh, testoviny, zloutek, nejake vepr.ucho a pamlsky... nejak se zastavil v nabirani na vaze. Srst ma krasne lesklou, stolice v pohode nekdy 2xdenne nekdy 3x, podle pohybu... vime, ze je to obrik a potrebuje cas, ale pokud mate s timhle zkusenost, poradte. Pridavame i pangamin. Se zradlem nema problem... zatim ale nechceme krmit barfem..., pohyb ma -tury, plavani...

5.5.2018 06:51
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Mně tedy přijde naprosto ideální postavy. Ani tlustý, ani hubený.
Nezapomeňte, že je to při jeho velikosti pořád ještě štěně. Teď teprve začne nabírat svaly, které mu dle mého chybí. Přes léto s ním plavte, choďte kopečky a na podzim/v zimě uvidíte, že mu zadek i hrudník krásně dorostly :)
A na váhu prďte. Pokud se vám pes nezdá vychrtlý a není hladový, nehrotila bych to. Lepší pár kilo méně kvůli kloubům :).

5.5.2018 11:23
Radvajs

XXX.XXX.98.185

PumaCZ napsal(a):
Mně tedy přijde naprosto ideální postavy. Ani tlustý, ani hubený.
Nezapomeňte, že je to při jeho velikosti pořád ještě štěně. Teď teprve začne nabírat svaly, které mu dle mého chybí. Přes léto s ním plavte, choďte kopečky a na podzim/v zimě uvidíte, že mu zadek i hrudník krásně dorostly :)
A na váhu prďte. Pokud se vám pes nezdá vychrtlý a není hladový, nehrotila bych to. Lepší pár kilo méně kvůli kloubům :).

Diky... mate pravdu, jen nevim, ptoc nepribira, kdyz normalne zere smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2018 13:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

proč nechceš "zatím" krmit masem? Růst už má za sebou, teď bude (by měl) nabírat svalovou hmotu a mohutnět, tak do 3, spíše 4 let. Neboli-potřebuje přiměřený pohyb a kvalitní živočišné bílkoviny, za sebe TOTW moc neberu. S váhou bych si starosti nedělala (pokud víš, že je zdráv), mi to připadá v tom věku akorát. On má každý pes jiné tempo a charakter růstu a genetické předpoklady...

5.5.2018 16:02
Radvajs

XXX.XXX.98.185

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
proč nechceš "zatím" krmit masem? Růst už má za sebou, teď bude (by měl) nabírat svalovou hmotu a mohutnět, tak do 3, spíše 4 let. Neboli-potřebuje přiměřený pohyb a kvalitní živočišné bílkoviny, za sebe TOTW moc neberu. S váhou bych si starosti nedělala (pokud víš, že je zdráv), mi to připadá v tom věku akorát. On má každý pes jiné tempo a charakter růstu a genetické předpoklady...

No zatim znamena, pokud mu staci takove krmeni, jake doposud dostava. Pokud by opravdu nebyla jina moznost, tak bychom masem krmili, ale zatim jiny problem nez to pribirani nema...
Mate pravdu, ze je teprve ve vyvinu, bude mu zrejme trvat dele nez se donasvaluje a dovyvine nez jeho sourozencum... dekuji za nazory.

Přidejte reakci

Přidat smajlík