Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2018 11:39
Cookie3

XXX.XXX.102.233

Dobrý den,
Mé fence nestojí uši a moje kamarádka tvrdí, že to je z toho, že jsem ji moc hladila po uších, ale já vždycky byla opatrná, ani jsem ji moc drsně nehladila a nechce se mi věřit, že by jí jenom kvůli tomu nestály uši, tak se chci zeptat zda je to možné. Děkuji za odpovědi.

7.5.2018 11:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Co to je za psa?
My hladili ostošest NO a uši stály.

7.5.2018 12:02
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Cookie3 napsal(a):
Dobrý den,
Mé fence nestojí uši a moje kamarádka tvrdí, že to je z toho, že jsem ji moc hladila po uších, ale já vždycky byla opatrná, ani jsem ji moc drsně nehladila a nechce se mi věřit, že by jí jenom kvůli tomu nestály uši, tak se chci zeptat zda je to možné. Děkuji za odpovědi.

Tohle je jedna z mnoha pejskařských pověr. smajlík
Záleží na genetice a stavu chrupavky ucha. Pokud je dostatečně pevná, uši se postaví, ať děláte, co děláte. A naopak, není-li pevná, můžete se snažit, jak chcete, ale ucho pevně stát prostě nebude.
Záleží samozřejmě na tom, co máte za plemeno, jak na tom byli s ušima předci Vašeho štěněte, a v neposlední řadě i na tom, jak je pejsek starý.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2018 12:03

mýmu psovi taky nestojí uši. vlastně žádnýmu mýmu psovi nestály uši.

7.5.2018 12:21
Markéta80

XXX.XXX.176.2

co je to za rasu, věk a rodiče uši ok? Hlazením to fakt není. Naše měla postavené uši cca v 6 týdnech Pokud je to štěně tak zkoušet podlepovat

7.5.2018 12:59
Atheira

XXX.XXX.50.119

To není tak úplně pravda. Říká se to, ale to byste jí musela držet ta ušiska připlácnutá nonstop. Jestli měly stát, zvedly by se i navzdory hlazení přes uši.
Mnohem pravděpodobnější než teorie vaší kamarádky je prostě to, že ten pes nemá geneticky dané stojací uši. A nebo se ještě postaví. Neuvádíte, co je to za rasu a kolik mu je.

Moje fena je, myslím, důkazem toho, že když mají stát, prostě budou. Přes uši taky hlazená byla a stejně to nic neovlivnilo. I když v určitém věku byly větší než zbytek jejího těla, nevzdaly to.

Neregistrovaný uživatel

7.5.2018 13:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Cookie3 napsal(a):
Dobrý den,

To s hlazením je kravina - tohle má na svědomí genetika, výživa, nebo kombinace obojího. Taky záleží na tom, jak je štěně staré, protože v době přezubování jim uši často spadnou, nebo různě plandají.

7.5.2018 17:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

My jsme přivezli štěníka a jelikož měl ušinka malinká, ani jsme si neuvědomili, že nestojí. Po cca měsíci nám to došlo a psala jsem mail poradkyni chovu. Dostala jsem vysvětlení, že náš chovatel má štěnda(i fenu) podvyživená a v době, kdy jsme ho přivezli, mu měla ouška už stát. No, je to nakonec jedno, není chovný, ale u nás to tedy bylo výživou. Jde o samojeda.

7.5.2018 22:26

Nášemu samojedovi bylo v době odběru 8 týdnů a uši mu nestály. Postavily se brzy, ale cca ve čtyřech měsících spadly, když přezuboval. Pak se zase postaviily a už držely.

Přidejte reakci

Přidat smajlík