Pražský krysařík s PP FCI

Prodám Pražského krysaříka - Pro naše tři nádherné kluky hledáme tu nejlepš...
Dohodou
Cookie3
napsal(a):
Dobrý den,
Mé fence nestojí uši a moje kamarádka tvrdí, že to je z toho, že jsem ji moc hladila po uších, ale já vždycky byla opatrná, ani jsem ji moc drsně nehladila a nechce se mi věřit, že by jí jenom kvůli tomu nestály uši, tak se chci zeptat zda je to možné. Děkuji za odpovědi.
Tohle je jedna z mnoha pejskařských pověr.
Záleží na genetice a stavu chrupavky ucha. Pokud je dostatečně pevná, uši se postaví, ať děláte, co děláte. A naopak, není-li pevná, můžete se snažit, jak chcete, ale ucho pevně stát prostě nebude.
Záleží samozřejmě na tom, co máte za plemeno, jak na tom byli s ušima předci Vašeho štěněte, a v neposlední řadě i na tom, jak je pejsek starý.
Uživatel s deaktivovaným účtem
mýmu psovi taky nestojí uši. vlastně žádnýmu mýmu psovi nestály uši.
To není tak úplně pravda. Říká se to, ale to byste jí musela držet ta ušiska připlácnutá nonstop. Jestli měly stát, zvedly by se i navzdory hlazení přes uši.
Mnohem pravděpodobnější než teorie vaší kamarádky je prostě to, že ten pes nemá geneticky dané stojací uši. A nebo se ještě postaví. Neuvádíte, co je to za rasu a kolik mu je.
Moje fena je, myslím, důkazem toho, že když mají stát, prostě budou. Přes uši taky hlazená byla a stejně to nic neovlivnilo. I když v určitém věku byly větší než zbytek jejího těla, nevzdaly to.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Cookie3
napsal(a):
Dobrý den,
Mé fence nestojí uši a moje kamarádka tvrdí, že to je z toho, že jsem ji moc hladila po uších, ale já vždycky byla opatrná, ani jsem ji moc drsně nehladila a nechce se mi věřit, že by jí jenom kvůli tomu nestály uši, tak se chci zeptat zda je to možné. Děkuji za odpovědi.
To s hlazením je kravina - tohle má na svědomí genetika, výživa, nebo kombinace obojího. Taky záleží na tom, jak je štěně staré, protože v době přezubování jim uši často spadnou, nebo různě plandají.
My jsme přivezli štěníka a jelikož měl ušinka malinká, ani jsme si neuvědomili, že nestojí. Po cca měsíci nám to došlo a psala jsem mail poradkyni chovu. Dostala jsem vysvětlení, že náš chovatel má štěnda(i fenu) podvyživená a v době, kdy jsme ho přivezli, mu měla ouška už stát. No, je to nakonec jedno, není chovný, ale u nás to tedy bylo výživou. Jde o samojeda.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nášemu samojedovi bylo v době odběru 8 týdnů a uši mu nestály. Postavily se brzy, ale cca ve čtyřech měsících spadly, když přezuboval. Pak se zase postaviily a už držely.