Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2018 18:25
Marsi 85

XXX.XXX.130.40

Dobry den.
Chci se zeptat, včera jsme si podřídili štěňatko Americké Akity.Mame ji v prostorném domě se zahradou.První noc jen všude močí i když ji neustale vedeme na zahradu.Vim, že je to otázka času než se naučí chodil pouze ven.Ale nejvíc co mě zaráží je že neustale vyzaduje vodu.Pro to se chci zeptat, kolik je tak optimální aby dostala do sebe 12týdenní fenečka vody?!
Moc Vám děkuji za vaši odpověď.

8.5.2018 18:58
scylla

XXX.XXX.150.32

Marsi 85 napsal(a):
Dobry den.
Chci se zeptat, včera jsme si podřídili štěňatko Americké Akity.Mame ji v prostorném domě se zahradou.První noc jen všude močí i když ji neustale vedeme na zahradu.Vim, že je to otázka času než se naučí chodil pouze ven.Ale nejvíc co mě zaráží je že neustale vyzaduje vodu.Pro to se chci zeptat, kolik je tak optimální aby dostala do sebe 12týdenní fenečka vody?!
Moc Vám děkuji za vaši odpověď.

Kolik si žádá, to jí dejte, odvíjí se to od četnosti krmení a o tom, čím krmíte. Pokud granule, tak bude pít hodně, pokud maso, bude pít méně. Ohledně močení je důležitá informace, kolik jí je týdnů a jak často vstáváte.

8.5.2018 20:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Ale nejvíc co mě zaráží je že neustale vyzaduje vodu.

Jak vyžaduje ?
Snad ji má stále k dispozici?!

9.5.2018 17:20
Marsi 85

XXX.XXX.130.40

Ano, vodu ma neustale ale tim vyžaduje jsem myslela ze vypije např. litr a hned si žádá další.Bylo to myšleno tak to a ne že mu ji nedávám a nebo zee by ji nemela neustale v misce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2018 17:27

příjem vody nad 100 ml/kg/den už je patologie.

9.5.2018 17:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Marsi 85 napsal(a):
Ano, vodu ma neustale ale tim vyžaduje jsem myslela ze vypije např. litr a hned si žádá další.Bylo to myšleno tak to a ne že mu ji nedávám a nebo zee by ji nemela neustale v misce.

Krmte normálním krmením a nechte jí pořádně vyšetřit od dobrého veta.

9.5.2018 17:46

scylla napsal(a):
Kolik si žádá, to jí dejte, odvíjí se to od četnosti krmení a o tom, čím krmíte. Pokud granule, tak bude pít hodně, pokud maso, bude pít méně. Ohledně močení je důležitá informace, kolik jí je týdnů a jak často vstáváte.

ano, odvíjí, ale bavíme se o rozdílu, jestli pes vypije 30 nebo 60 ml/kg/den. Pokud pije nad 100, tak je to nenormální bez ohledu na cokoliv.

10.5.2018 07:50
inusanka

XXX.XXX.98.58

To štěně je první den z domova, může to být i rázu psychického. Teda teď už ji mají tři dny... Čůrat může třeba co hodinu, je to miminko, proboha.

10.5.2018 08:15
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ano, odvíjí, ale bavíme se o rozdílu, jestli pes vypije 30 nebo 60 ml/kg/den. Pokud pije nad 100, tak je to nenormální bez ohledu na cokoliv.

Proto jim také doporučuji návštěvu veta.

10.5.2018 19:31
Marsi 85

XXX.XXX.130.40

Dobry večer
Děkuji za rady a napomoc.
Dnes jsme s Nessi (štěňatko) podstoupili kompletni prohlidku u veterináře a je v naprostém poradku.

10.5.2018 19:40

"Dnes jsme s Nessi (štěňatko) podstoupili kompletni prohlidku u veterináře a je v naprostém poradku."
krevní obraz a biochemii jste měli hned ?

10.5.2018 20:21
hn..

XXX.XXX.245.230

Marsi 85 napsal(a):
Dobry večer
Děkuji za rady a napomoc.
Dnes jsme s Nessi (štěňatko) podstoupili kompletni prohlidku u veterináře a je v naprostém poradku.

moc by mě zajímaly výsledky vyšetření - jestli můžete, tak je prosím napište. Mám totiž podobný zážitek - tříměsíční štěně fungovalo jako průtokáč, v moči žádný nález nebyl, krev udajně nemělo smysl vyšetřovat, UZ také ne. štěně bylo v půlroce mrtvé /polycystoza a selhání ledvin/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík