Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2018 19:48
holy

XXX.XXX.76.211

Dobrý den.
Potřeboval bych radu.Čtyřletá fena otcova německého ovčáka žárlí na moji roční fenu boxera, tak že ji ke mně nepustí, když si se mnou chce hrát, když jsou spolu samy, je všechno v pohodě.Už jsou spolu třičtvrtě roku a myslím, že se to horší, já se snažím i k otcově psu chovat stejně jako doposud, občas i s ní si hraju.Když jsem venku a malá za mnou nepřiběhne, tak je také všechno v pořádku.Sice si ji kousnout netroufne, ale drží ji na zemi a vrčí na ni.

8.5.2018 20:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Ona si časem troufne...

8.5.2018 20:34
holy

XXX.XXX.76.211

to ona si občas troufne i ted, zvlášt když tu větší chytím za obojek a odtáhnu ji, to na ni vrčí pěkně ta malá, ale pořád bude ovčák silnější a mě to mrzí, že ji takhle omezuje, mám možnost je i rozdělit, jedna na zahradě, jedna na dvoře, ale to je mi pak líto té velké, kouká za plotem a knučí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2018 21:06

Myslím, že budete muset postupovat podle hierarchie, nejdříve se přivítat se starší NO, pak se svou fenou (nevím jak to máte doma zařízeno, jestli jste se strarala i o NO, když ještě boxerka nebyla...)
NO asi nerozlyšuje kdo je její ofiko páník- majitel, ale byla tam dřív a nárokuje si být "ředitel zájezdu".

8.5.2018 21:17
holy

XXX.XXX.76.211

to já se s ní i přivítam nejdřív, všechno je v pohodě dokud malá za mnou nepřiběhne a nechce si hrát, pak to začne, když je venku otec pán té větší, tak to neudělá, před pár měsíci, když ji ta malá otravovala, tak jsem je nechal, sjednala si respekt, ale ted si ji už ta malá nevšimne a stejně ji ke mně nenechá přiblížit, ted ještě navíc velká hárá a je to doopravdy ostré, doufám, že až přestane hárat, tak se to aspon trochu zklidní.

8.5.2018 21:35
Hans_242

XXX.XXX.41.193

Problém vidím v tom, že něco jako autorita a rerspekt jsou pro tu fenu NO neznámé pojmy. Prostě "šéfem smečky" je ona, nejspíš to nebude váš otec (pokud teda s jejím chováním nesouhlasí, což si nemyslím) a vy už vůbec ne. Pokud s tímhle něco neprovedete, nemáte šanci cokoliv změnit. Tohle není o žárlivosti, to je lidská vlastnost, ne psí.
A poslední dvě věty jsem tedy nějak nepochopil. Když vám váš pes nepřiběhne na přivolání, tak to v pořádku asi moc není a pokud si do toho snad necháte kecat od jiného psa, tak to je problém. Váš problém. A pořádněj. Jak chcete pro toho svého psa být nějakou autoritou? A kdo koho si netroufne kousnout? A za co? A chápu správně, že považujete za OK, když cizí pes drží toho vašeho na zemi a vrčí na něj? To snad ne!

8.5.2018 22:01

Hans_242 napsal(a):
Problém vidím v tom, že něco jako autorita a rerspekt jsou pro tu fenu NO neznámé pojmy. Prostě "šéfem smečky" je ona, nejspíš to nebude váš otec (pokud teda s jejím chováním nesouhlasí, což si nemyslím) a vy už vůbec ne. Pokud s tímhle něco neprovedete, nemáte šanci cokoliv změnit. Tohle není o žárlivosti, to je lidská vlastnost, ne psí.
A poslední dvě věty jsem tedy nějak nepochopil. Když vám váš pes nepřiběhne na přivolání, tak to v pořádku asi moc není a pokud si do toho snad necháte kecat od jiného psa, tak to je problém. Váš problém. A pořádněj. Jak chcete pro toho svého psa být nějakou autoritou? A kdo koho si netroufne kousnout? A za co? A chápu správně, že považujete za OK, když cizí pes drží toho vašeho na zemi a vrčí na něj? To snad ne!

přesně, bohužel

8.5.2018 22:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím, že budete muset postupovat podle hierarchie, nejdříve se přivítat se starší NO, pak se svou fenou (nevím jak to máte doma zařízeno, jestli jste se strarala i o NO, když ještě boxerka nebyla...)
NO asi nerozlyšuje kdo je její ofiko páník- majitel, ale byla tam dřív a nárokuje si být "ředitel zájezdu".

Podle hiearchie je první majitel psa a až pak nějakej pes. V životě bych takovouhle čůzu nenechala šikanovat mladší čubu, ta by viděla...

9.5.2018 06:46

holy, patrně to bude chtít, aby velení nad smečkou od ovčandy převzal člověk, ne...? A tím nemyslím taháním na obojku jedné pryč od druhé, ale vedením... neboli jejich chování nechť řídí člověk (tedy patrně ty). Neboli, pokud se ti nelíbí nějaké chování, tak psa nauč, jak se má místo toho chovat, aby to bylo, dle tvého pohledu, správně. K tomu nám slouží celá škála povelů (a ty samozřejmě musíš nejprve psa naučit)

Takže - pilně cvičit poslušnost, s oběma. Cvičit funkční povely - místo, vypadni, ke mně, lehni, stůj, zůstaň atd...Oběma bych nechala permanentně couračku (krátkou šňůru), ať s nimi můžeš v pohodě manipulovat, odvést...

A - např., když jdeš ven (nebo jak to bylo) - přivolat ovčandu povelem, ovčanda sedí v povelu před tebou, přivoláš boxerku povelem, máš je obě před sebou v povelu (povel jasně říká, co mají v té chvíli dělat), odměna Barunce, odměna Elišce, odměna Barunce, odměna Elišce (za plnění povelu, zároveň je to učí, že přítomnost druhé je "dobro")...pak třeba pocvičit poloh před tebou, chůzi u nohy (jedna zůstává ležet, feny vyměníš)...a odměňovat odměňovat odměňovat...Z cvičení uvolníš tak, aby nevznikla krizová situace...Feny se musí naučit fungovat spolu a vedle sebe, ne každá zvlášť.

Neexistuje je nechat se servat. Musíš vychytat krizové situace a předcházet jim, preventovat. Ovčanda se škaredě podívá na boxerku? Tak okamžitě zaměstnat! Dtto naopak.

10.5.2018 07:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
holy, patrně to bude chtít, aby velení nad smečkou od ovčandy převzal člověk, ne...? A tím nemyslím taháním na obojku jedné pryč od druhé, ale vedením... neboli jejich chování nechť řídí člověk (tedy patrně ty). Neboli, pokud se ti nelíbí nějaké chování, tak psa nauč, jak se má místo toho chovat, aby to bylo, dle tvého pohledu, správně. K tomu nám slouží celá škála povelů (a ty samozřejmě musíš nejprve psa naučit)

Takže - pilně cvičit poslušnost, s oběma. Cvičit funkční povely - místo, vypadni, ke mně, lehni, stůj, zůstaň atd...Oběma bych nechala permanentně couračku (krátkou šňůru), ať s nimi můžeš v pohodě manipulovat, odvést...

A - např., když jdeš ven (nebo jak to bylo) - přivolat ovčandu povelem, ovčanda sedí v povelu před tebou, přivoláš boxerku povelem, máš je obě před sebou v povelu (povel jasně říká, co mají v té chvíli dělat), odměna Barunce, odměna Elišce, odměna Barunce, odměna Elišce (za plnění povelu, zároveň je to učí, že přítomnost druhé je "dobro")...pak třeba pocvičit poloh před tebou, chůzi u nohy (jedna zůstává ležet, feny vyměníš)...a odměňovat odměňovat odměňovat...Z cvičení uvolníš tak, aby nevznikla krizová situace...Feny se musí naučit fungovat spolu a vedle sebe, ne každá zvlášť.

Neexistuje je nechat se servat. Musíš vychytat krizové situace a předcházet jim, preventovat. Ovčanda se škaredě podívá na boxerku? Tak okamžitě zaměstnat! Dtto naopak.

10.5.2018 12:04

Oba moji pesani jsou žárlivky...naštěstí se to většinou projevuje tak, že když je jeden pes u mě, tak se hned přikýbluje i druhej...pokud se někdy stane, že pes který už zaujmul místo vedle mě zavrčí na toho, co přijde, tak je upozorněn, aby zklidnil hormon...pokud nezklidní, tak je vykázán-odvelen...jsem hodně benevolentní ve výchově, ale jsou prostě věci přes který vlak nejede a tohle je jedna z nich...
Pokud je napětí tak velké, že jsou napružený oba psi, tak je vyhodím okamžitě z místnosti oba...

Přidejte reakci

Přidat smajlík