Maďarsky ohař drátosrstý

Prodám Maďarského ohaře krátkosrstého - Na Mezinárodní den žen se v naší c...
DohodouDobrý den, potřebovala bych poradit co dělat, aby fena maďarského ohaře nabrala svalstvo. Je ve výcviku, takže ohybu má až moc. Krmíme granulemi Brit Care a masem s těstovinami a zeleninou (střídáme to ob den). Hlavně by potřebovala osvalit hřbet a hrudník. Ráda bych vyzkoušela nějaký doplněk stravy, ale nevím jaký. Předem děkuji za rady.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Jak je fena stará?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Aillin
napsal(a):
Je ji 1 rok.
To je ještě děcko, dejte ji čas dospět, a osvalit se přirozenou cestou - tohle žádnýma doplňkama a umělýma urychlovátkama neuděláte.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Aillin
napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit co dělat, aby fena maďarského ohaře nabrala svalstvo. Je ve výcviku, takže ohybu má až moc. Krmíme granulemi Brit Care a masem s těstovinami a zeleninou (střídáme to ob den). Hlavně by potřebovala osvalit hřbet a hrudník. Ráda bych vyzkoušela nějaký doplněk stravy, ale nevím jaký. Předem děkuji za rady.
Můžete pomalu začít pohyb se zátěží v různém terénu.
Aillin
napsal(a):
Že je mladá to vím, ale potřebuji zlepšit kondici kvůli výstavám. Radili nám běh u kola, ale pohybu má dost na poli, tak neví, jestli jí to spíš neublíží. Nechci z ní mít chrta.
Ale je rozdíl, když pes běhá sám po poli a když tahá třeba kolo, běhá kopečky nebo plave atd. Běhání je fajn na obecnou kondičku, ale na svaly moc ne. Ale u ročního pejska zase pozor na klouby, takže všeho s mírou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Tak ono je jasný, že málokterá roční fena může konkurovat třeba o půl roku starším kolegyním - vždyť sotva dokončila růst, a teď teprve na sebe začne nabalovat hmotu. Pokud má kvalitní krmení a dost pochybu, tak to přijde samo, a výstavy vám taky neutečou - teď už je jich všude mraky, tak to můžete dohnat později
Výstavy jdou sice mimo mne, ale tak snad rozhodčí je natolik kompetentní, aby tak, jak napsala Pišišvor, nesrovnával dorostenku se starší fenou, ne? Nasvalovat časem a přirozeným pohybem(což u mne ale není ani běh u kola) Cpát do psa kvůli výstavě nějaké blbosti, to mi přijde už trochu šílené..
och lesnížínko, ty životní optimistko... (to jako k té kompetentnosti...).
lesnížínka
napsal(a):
Jsem, ale potom takový rozhodčí, tam podle mne nemá co dělat Hodnotí a posuzuje někdo i rozhodčí?
Výstava je soutěž krásy. Momentální krásy. Takže je na majiteli psa, aby posoudil, jestli krásný pes na výstavu momentálně má, nebo ne.
Když budete mít dlouhosrstého psa a třeba šampiona vylínaného ( nebo línajícího ) také nemůžete říct rozhodčímu, že až nasrstí, tak bude krásný.
Pro mladé psy je třída mladých a tam nebude posuzován s tříletými. A jestli už patří do třídy otevřené - pak je potřeba počkat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Výstava je soutěž krásy. Momentální krásy. Takže je na majiteli psa, aby posoudil, jestli krásný pes na výstavu momentálně má, nebo ne.
Když budete mít dlouhosrstého psa a třeba šampiona vylínaného ( nebo línajícího ) také nemůžete říct rozhodčímu, že až nasrstí, tak bude krásný.
Pro mladé psy je třída mladých a tam nebude posuzován s tříletými. A jestli už patří do třídy otevřené - pak je potřeba počkat.
Fena má rok, takže do roku a půl může být v mladých, a pak v mezitřídě ještě další půl rok. Navíc v mladých bude mít potom zase výhodu proti mladším zvířatům ona, až bude vyspělejší, takže se to vyrovná