Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2018 20:13
Aillin

XXX.XXX.130.169

Dobrý den, potřebovala bych poradit co dělat, aby fena maďarského ohaře nabrala svalstvo. Je ve výcviku, takže ohybu má až moc. Krmíme granulemi Brit Care a masem s těstovinami a zeleninou (střídáme to ob den). Hlavně by potřebovala osvalit hřbet a hrudník. Ráda bych vyzkoušela nějaký doplněk stravy, ale nevím jaký. Předem děkuji za rady.

Neregistrovaný uživatel

9.5.2018 20:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Jak je fena stará?

9.5.2018 20:29
Aillin

XXX.XXX.130.169

Je ji 1 rok.

Neregistrovaný uživatel

9.5.2018 20:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aillin napsal(a):
Je ji 1 rok.

To je ještě děcko, dejte ji čas dospět, a osvalit se přirozenou cestou - tohle žádnýma doplňkama a umělýma urychlovátkama neuděláte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2018 20:56

Aillin napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit co dělat, aby fena maďarského ohaře nabrala svalstvo. Je ve výcviku, takže ohybu má až moc. Krmíme granulemi Brit Care a masem s těstovinami a zeleninou (střídáme to ob den). Hlavně by potřebovala osvalit hřbet a hrudník. Ráda bych vyzkoušela nějaký doplněk stravy, ale nevím jaký. Předem děkuji za rady.

Můžete pomalu začít pohyb se zátěží v různém terénu.

9.5.2018 21:15
Aillin

XXX.XXX.130.169

Že je mladá to vím, ale potřebuji zlepšit kondici kvůli výstavám. Radili nám běh u kola, ale pohybu má dost na poli, tak neví, jestli jí to spíš neublíží. Nechci z ní mít chrta.

9.5.2018 21:20
karo2702

XXX.XXX.172.116

Aillin napsal(a):
Že je mladá to vím, ale potřebuji zlepšit kondici kvůli výstavám. Radili nám běh u kola, ale pohybu má dost na poli, tak neví, jestli jí to spíš neublíží. Nechci z ní mít chrta.

Ale je rozdíl, když pes běhá sám po poli a když tahá třeba kolo, běhá kopečky nebo plave atd. Běhání je fajn na obecnou kondičku, ale na svaly moc ne. Ale u ročního pejska zase pozor na klouby, takže všeho s mírou.

Neregistrovaný uživatel

9.5.2018 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tak ono je jasný, že málokterá roční fena může konkurovat třeba o půl roku starším kolegyním - vždyť sotva dokončila růst, a teď teprve na sebe začne nabalovat hmotu. Pokud má kvalitní krmení a dost pochybu, tak to přijde samo, a výstavy vám taky neutečou - teď už je jich všude mraky, tak to můžete dohnat později

10.5.2018 07:27
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Výstavy jdou sice mimo mne, ale tak snad rozhodčí je natolik kompetentní, aby tak, jak napsala Pišišvor, nesrovnával dorostenku se starší fenou, ne? Nasvalovat časem a přirozeným pohybem(což u mne ale není ani běh u kola) Cpát do psa kvůli výstavě nějaké blbosti, to mi přijde už trochu šílené..

10.5.2018 07:30

och lesnížínko, ty životní optimistko... (to jako k té kompetentnosti...).

10.5.2018 10:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
och lesnížínko, ty životní optimistko... (to jako k té kompetentnosti...).

Jsem, ale potom takový rozhodčí, tam podle mne nemá co dělat Hodnotí a posuzuje někdo i rozhodčí?

10.5.2018 12:01
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak, dnes už končím:
Tady čtu - fena potřebuje osolit.
Spolubydlící volá přines mi kalhotky, slyším přines mi kávu a dvě vodky.
Webová stránka píše káva výhodně, čtu kávy hodně.
Na receptech píšou brynzové pirohy, čtu bronzové parohy.

13.5.2018 08:07

lesnížínka napsal(a):
Jsem, ale potom takový rozhodčí, tam podle mne nemá co dělat Hodnotí a posuzuje někdo i rozhodčí?

Výstava je soutěž krásy. Momentální krásy. Takže je na majiteli psa, aby posoudil, jestli krásný pes na výstavu momentálně má, nebo ne.
Když budete mít dlouhosrstého psa a třeba šampiona vylínaného ( nebo línajícího ) také nemůžete říct rozhodčímu, že až nasrstí, tak bude krásný.
Pro mladé psy je třída mladých a tam nebude posuzován s tříletými. A jestli už patří do třídy otevřené - pak je potřeba počkat.

Neregistrovaný uživatel

13.5.2018 09:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Výstava je soutěž krásy. Momentální krásy. Takže je na majiteli psa, aby posoudil, jestli krásný pes na výstavu momentálně má, nebo ne.
Když budete mít dlouhosrstého psa a třeba šampiona vylínaného ( nebo línajícího ) také nemůžete říct rozhodčímu, že až nasrstí, tak bude krásný.
Pro mladé psy je třída mladých a tam nebude posuzován s tříletými. A jestli už patří do třídy otevřené - pak je potřeba počkat.

Fena má rok, takže do roku a půl může být v mladých, a pak v mezitřídě ještě další půl rok. Navíc v mladých bude mít potom zase výhodu proti mladším zvířatům ona, až bude vyspělejší, takže se to vyrovná

Přidejte reakci

Přidat smajlík