Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2018 20:05
fixtr

XXX.XXX.51.20

Dobrý den,
Máme štěně bígla, má 9 týdnů, už celkem poslouchá, cůrá veku, přijde na zavolání, chodí u nohy, problém je, že před časem zjistil že existuje něco jiného než granule. Když zacítí něco někomu v tašce, nebo příjde k misce od kočky, začne se chovat jak smyslu zbavený, nereaguje na nic, v rukách ho ani nejde udržet, nic na něho nezabírá, šije sebou. Dostává 4x denně misku granulí pro štěnata. Je to normální? Nevíte prosím co s tím dělat ?

Neregistrovaný uživatel

10.5.2018 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

fixtr napsal(a):
Dobrý den,
Máme štěně bígla, má 9 týdnů, už celkem poslouchá, cůrá veku, přijde na zavolání, chodí u nohy, problém je, že před časem zjistil že existuje něco jiného než granule. Když zacítí něco někomu v tašce, nebo příjde k misce od kočky, začne se chovat jak smyslu zbavený, nereaguje na nic, v rukách ho ani nejde udržet, nic na něho nezabírá, šije sebou. Dostává 4x denně misku granulí pro štěnata. Je to normální? Nevíte prosím co s tím dělat ?

Bíglové jsou obecně hodně žravé plemeno, a těžko čekat od 2 měsíčního štěněte, že při pohledu na mnohem chutnější jidlo, než to, co dostává sám, pujde způsobně do pelíšku, a otevře si knihu...

Zkrátka před štěnětem budete muset schovávat jídlo minimálně do doby, než se naučí základní povely natolik, aby byl ovladatelný i v rušivých vlivech.

10.5.2018 21:18
fixtr

XXX.XXX.51.20

Jistě před ním schovám všechno jídlo od cizích koček, nebo jak pujde soused z nákupu tak mu ho vyrvu z ruky a zajdu ho schovat :)
Chápal bych žebrání, skákání, knučení atd. ale on chytne vyložený amok, jako kdyby týden nejedl. Spíš jsem čekal radu jestli ho za to už v takovém věku trestat nebo změnit stravu.

Neregistrovaný uživatel

10.5.2018 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

fixtr napsal(a):
Jistě před ním schovám všechno jídlo od cizích koček, nebo jak pujde soused z nákupu tak mu ho vyrvu z ruky a zajdu ho schovat :)
Chápal bych žebrání, skákání, knučení atd. ale on chytne vyložený amok, jako kdyby týden nejedl. Spíš jsem čekal radu jestli ho za to už v takovém věku trestat nebo změnit stravu.

Určitě netrestat, protože to štěně neví za co, ale nad změnou stravy bych se i zamyslela.
Nicméně si budete muset pokaždé nachystat plnou kapsu lákavých pamlsků, a vždycky když teda půjde soused, nebo někdo s nákupem, tak štěně namotivovat na sebe, a krmit ho z ruky, aby vědělo, že to dobrý příjde od pánečka, a sápani se po kolemjdoucích mu nic nepřinese...

10.5.2018 21:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Trestat?!? A za co? Že má hlad, že mu nechutná jídlo, které mu předkládáte? Už vidím jak máma zmydlí batole, za to, že nechce nějakou rozpatlanou mrkev s hráškem... Já nevím...prostě mu nabídněte něco lepšího. Jakovýma granulema vlastně krmíte? Můj pes už je starý, ale byl totální nežravka odmala. Co já se mu napodstrojovala První snad všechny druhy granulí na trhu - některé vůbec nechtěl, po všech průjem. Pak jsme přešli na maso, ale že by se po něm utloukl, to rozhodně ne, ovšem alespoň přestal průjmovat. Teď, když mu nabídnu misku granulí a misku masa, vybere si granule

10.5.2018 22:02
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Zvykejte si. Doma budete uklizet jidlo min. Dalsich 10 let.
Co se venkovniho fujtajblu nebo jidla tyce tak naucte bigla vymenny obchod. Kdyz se nekam vrhne mejte ho na voditku, koukejte mu pod tlamu a kdyz neco nande tak reknete nejaky vami vybrany povel a psa pritahnete, prohlednete tlamu a odmente necim moc dobrym.
Taky dkma trenujte vymenu hracek nebo veci za dobrutek. A dobre je i naucit jen "ukaž co máš". A tedy pes flusne to co ma v hube a za odmenu to muze snist.

11.5.2018 09:52
scylla

XXX.XXX.150.32

fixtr napsal(a):

Trestat bígla za to, že chce žrádlo? Krmíte ho chemií, tak si hledá něco pořádného, jde také o to, jestli krmíte dostatečně. Bígl je prostě popelnice a žádné trestání není na místě. Pes se prostě netrestá, pes se učí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík