Štěňátka Cane Corso s PP

Prodám Cane Corso - Chovatelská stanice Cane Corso Hanytar Corit přijímá re...
Dohodou
Mám dotaz. Doslechl se někdo z vás, že by Cane Corso který se může radostí počůrat z dětí, nějaké napadl? Máme malá vnoučata a celkově se u nás pohybuje až 6 dětí od roku až do 7 let. Dcery se stále bojí, že náš rok a půl starý Caník by mohl ublížit dětem, protože když byl miminko tak mu původní majitelé vytrhli zaživa drápy z paspárků a on až do roka byl pořád takový nevyzpytatelný, zřejmě ze strachu. Ale v přítomnosti dětí je naprosto v pohodě, honí se s nimi, válejí se po něm a ječí u toho, což by asi u např. Ridgebacka vyvolalo reakci vzít roha. Ale pořád je to takové to co kdyby, přeci je to jen pes a byl týraný.
Já osobně si myslím, že to období kdy zkoušel vrčet a vyjíždět (a zřejmě to byl důvod nejistoty a strachu) už má za sebou. Je milý, mazlivý, dokonce už ani neprotestuje proti domácímu řádu a tomu že se musí poslouchat, ale je to teaneger a tím pádem divoký a ještě nezralý. Nemyslím si, že by někdy něco udělal dítěti, nikdy sem se nedoslechla, že by byli caníci agresivní vůdči dětem, tak se jen chci zeptat, jestli náhodou se s tím někdo někdy nesetkal.
Caniky znám 2 a oba děti milujou od štěněte a nechají po sobě skákat až do stáří, kdy většina psů už chce mít klid. ! ani jeden z nich nemá špatnou zkušenost ze mládí. Přece jen bych byla opatrná, jeho případný zásah může být fatální a preventivně bych děti korigovala (nelezli mu do misky, za ním pod stůl apod). Opatrností a prevencí nic neztratíte, pak by to mohlo jen mrzet. Převychovávala jsem z útulku kříženku ovčáka nejspíš se šeltií, kterou odnesli z cikánské osady ze slovenska. Pes byl asi po roce už bez té původní plachosti atd, ale občas se stalo, že jí přebliklo a zapištěla, jako by si vzpomněla, že přece se v téhle situaci před tím bála a měla by i teď. Za chvíli si uvědomila, že už není čeho. Ale ty vzpomínky tam byly a zůstávají doteď i když je už druhým rokem v novém domově. Byla bych na to opatrná.
Právě. Taky mám někdy pocit, že mu bliká ale jen vůdči mě. Příklad. Včera jsme dodělali novou koupelnu, pro něj neznámé místo, já v ní... a on mezi dveřma začal štěkat a u toho vrtěl ocasem. Taková pozice bojim bojim, nevim co se děje, ale jsem kamarád.
Samozřejmě že když je okolo něj víc dětí vždy jsem u toho a hlídám reakce a koriguju to. Do misky mu nelezou, naštěstí s k ní ani nedostanou, ale jakmile mají oni něco v ruce neváhá a sežere jim to. Opatrně jim to ukradne a sežere. Na jejich blbnutí reaguje kupodivu velice klidně. Lítají okolo něj, objímají ho a on s petkou v hubě je obíhá a provokuje ke hraní. Nic negativního tam necítím a je mi jasné, že jeho útok by byl fatální a nedal by se vrátit zpět. Ale je faktem že u Cane jsem nikde nenašla, že by napadl dítě. NO ano, Pitbul i když je to při dobré výchově člen rodiny taky, ve smečce ani nemluvím, ale o CC jsem se nikde nic takového nedočetla.
- 6 dětí od roku až do 7 let.
- válejí se po něm a ječí u toho...
Dcery se stále bojí...
Kdysi se tu psalo, jak pes pokousal holčičku.
Byla jen jedna - ne šest,
když ležel sedávala na něm (foto), jestli rajtovala nevím.
Byl to holandský ovčák, rafnul ji do hlavy.
Buďte v klidu, nebyl to CC.
I když... všechno je jednou poprvé...
jistota není nikdy a co se píše na netu, není vůbec důležité. O boxerech není známo, že by byli agresivní na děti. Jedna z mých současných fen ale děcko pokousala. Děti u původního majitele ji zahnaly do kouta a nerespektovaly její signály a dopadlo to špatně. Takže nespoléhejte na nekonečnou psí trpělivost.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"ale o CC jsem se nikde nic takového nedočetla"
není to obvykle, ale par pripadu se da najit.
Ten náš blbeček se na to ječení a válení jen třepe. Když mu přijde oblíbená Adélka tak dokud se nepřevlékne na zahradu tak stojí a vyje jako by mu trhaly drápy a nemůže se jí dočkat. Sotva k němu přijde a to je velká jako on, objímá ho, a on se od ní nechce hnout. Nosí jí hračky a nejraději by ji na zádech nosil. A to samé u ostatních dětí. Je na děti doslova nadržený. Tak proto se ptám. My si ho kvůli té vlastnosti, že mají rádi děti, pořizovali. Sice budí hrůzu, ale jinak je to strašný mazel. Jen zpočátku jsme s ním měli trochu problémy, protože jsme netušili, že mu majitelé jako štěněti vytrhali drápy z paspárků aby nemuseli platit veterináře. A já rozhodně nezavrhnu štěně jen proto, že se nenarodil do kolébky se zlatou lžičkou v tlamě. Každý má nárok na život i bezpapírák a ještě od debilních majitelů. Naopak. Takový pes je kolikrát ještě lepší než šlechtic protože je spousta šlechticů z množíren a jsou nemocní a vyrůstají v hrozných podmínkách.
Vorty
napsal(a):
Ten náš blbeček se na to ječení a válení jen třepe. Když mu přijde oblíbená Adélka tak dokud se nepřevlékne na zahradu tak stojí a vyje jako by mu trhaly drápy a nemůže se jí dočkat. Sotva k němu přijde a to je velká jako on, objímá ho, a on se od ní nechce hnout. Nosí jí hračky a nejraději by ji na zádech nosil. A to samé u ostatních dětí. Je na děti doslova nadržený. Tak proto se ptám. My si ho kvůli té vlastnosti, že mají rádi děti, pořizovali. Sice budí hrůzu, ale jinak je to strašný mazel. Jen zpočátku jsme s ním měli trochu problémy, protože jsme netušili, že mu majitelé jako štěněti vytrhali drápy z paspárků aby nemuseli platit veterináře. A já rozhodně nezavrhnu štěně jen proto, že se nenarodil do kolébky se zlatou lžičkou v tlamě. Každý má nárok na život i bezpapírák a ještě od debilních majitelů. Naopak. Takový pes je kolikrát ještě lepší než šlechtic protože je spousta šlechticů z množíren a jsou nemocní a vyrůstají v hrozných podmínkách.
EHm, k te druhe polovine to jsou voloviny na ntou. Fakt nevim kdo prisel s tim, ze papiraci jsou nejaci slechtici. tak to vubec neni.Neznam nikoho kdo by to tvrdil, z majitelu psu s PP. Ono uslechtile plemeno neznamena, ze je to slechtic :D
ANo, i psu s PP se najdou jedinci od tzv velkochovek, ty maji s mnozirnama hodne spolecneho. Nicmene minimalne jsou ejich psi a feny uchovneni a maji pripadne zdravotni testy. A zas tolik jich neni. A hlavne clovek hned vi o koho jde, takze doporuci se takove chs vyhnout a podobne. rozhodne je daleko vice slusnych chovatelu s pp.
Pokud jste si psa koupila/ vzala od nejakych predchazejicich majitelu tak mate tzv. adoptaka. Vzala jste si psa, ktereho se nekdo zbavoval, to je pak zasluzny cin. o tom zadna!
A pak neni potreba tvrdit ze mate bezpp, ma te proste adoptaka, tutulkace ve svy podstate, jen jste tomu utulku zabranili. v tom pripade by vas nikdo nekritizoval.
Pokud jste si ho, a le kupovala od tech svini co ho pricvedli na svet a vytrhali mu pasparky pak jste jen podporila mnozirnu, parazita a jen to, ze to zas hezky zopakuji!
Nemám caníka, mám samojeda. To je pes přímo šlechtěný na to, aby snesl od dětí všechno. Přesto bych nikdy nedovolila, aby ho děti otravovaly, tedy třeba válely se po něm, lezly mu na záda a pod. Hra...hra je něco jiného. Pokud se lítá, honí s petkou, dítě se přes něj převalí nevadí, to je hra, to pes dá. Ale jakmile zalehne, je 100% zákaz otravování ho. Stejně tak nenechám žádné dítě, aby ho různě píchalo, tahalo za chlupy, za uši, za ocas...
Vorty
napsal(a):
Mám dotaz. Doslechl se někdo z vás, že by Cane Corso který se může radostí počůrat z dětí, nějaké napadl? Máme malá vnoučata a celkově se u nás pohybuje až 6 dětí od roku až do 7 let. Dcery se stále bojí, že náš rok a půl starý Caník by mohl ublížit dětem, protože když byl miminko tak mu původní majitelé vytrhli zaživa drápy z paspárků a on až do roka byl pořád takový nevyzpytatelný, zřejmě ze strachu. Ale v přítomnosti dětí je naprosto v pohodě, honí se s nimi, válejí se po něm a ječí u toho, což by asi u např. Ridgebacka vyvolalo reakci vzít roha. Ale pořád je to takové to co kdyby, přeci je to jen pes a byl týraný.
Já osobně si myslím, že to období kdy zkoušel vrčet a vyjíždět (a zřejmě to byl důvod nejistoty a strachu) už má za sebou. Je milý, mazlivý, dokonce už ani neprotestuje proti domácímu řádu a tomu že se musí poslouchat, ale je to teaneger a tím pádem divoký a ještě nezralý. Nemyslím si, že by někdy něco udělal dítěti, nikdy sem se nedoslechla, že by byli caníci agresivní vůdči dětem, tak se jen chci zeptat, jestli náhodou se s tím někdo někdy nesetkal.
Tak nejprve bych asi naučila děti, jak se mají ke psovi chovat. Rozhodně bych je nenechala se po psovi válet, objímat ho atd... Pokud už toho pes bude mít dost a půjde si někam lehnout, tak naučit děti aby ho nechaly být. Ale pokud psovi nevěříte, tak bych byla i tak opatrná. A taky bych dávala pozor na to, aby si pes nebránil "svoje" děti - to dělá dost psů.
A k tomu plemeni - o tom to vůbec není, obzvláště pokud nemáte psa s PP. Tam si nemůžete být povahou vůbec jistá. Měli jsme zlatého retrívra (bez PP - povaha úplně někde jinde) - jak se říká, že retrívři mají rádi děti, tak ten náš je nesnášel. A to se mnou jako s dítětem vyrůstal. Pár dětí, které k nám chodili často toleroval, ale cizí děti rád neměl. Jednou se ohnal po holčičce co mu šlápla na ocas a kousnul ji. Je to hlavně o povaze a o tom, co si prožil. Ale reakci svého psa byste nejlépe měla odhadnout vy sama - a pokud si tou reakcí nejste jistá, tak bych to neriskovala. Pokud bych si nebyla jistá, že pes nic neudělá ani v případě, že na něj nějaké děcko třeba upadne, pokud je lekavý tak že se něčeho lekne, nebo třeba že neublíží když se začnou děti "řezat" mezi sebou, tak bych ho s cizími dětmi nenechávala. A vy si tím evidentně jistá nejste, když se ptáte tady. Rozhodně nespoléhejte na to, že je to CC a z toho důvodu nemůže nic udělat.
Například můj současný pes nemusí cizí lidi - teda jak které, vybírá si. A už vůbec je nemusí ve svém teritoriu, hlídá. Takže pokud někdo cizí přijde, tak psa zavírám - myslím si, že pokud bych u toho byla já, tak se nic nestane, ale 100 % mu v tomhle nevěřím, tak na co riskovat?