Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2018 08:40

Dobrý den, mám takový dotaz...
Již několikrát jsem byla (byť ne vždycky fyzicky) napadena svým bývalým přítelem. Výhružné vzkazy do poštovní schránky a pronásledování je skoro na denním pořádku. Na policii jsem byla, ale strážník, který mě vyslýchal se mi spíše vysmál než aby mi nabídl nějakou pomoc. Od února, kdy jsem byla nahlásit napadení, mi nepřišel žádný dopis o nějakém závěru, žádné vyrozumění prostě nic.
Jsem sice docela zoufalá, ale rozhodla jsem se nějak bránit sama (jako kdyby mi také zbylo něco jiného).
Už delší dobu jsem měla v oku pejsky plemene Stafordšírský bulteriér. Hlavní účel proč jsem si je oblíbila je využití v canisterapii, pracuji denně s dětmi.
Bohužel, ale situace ve které se teď nacházím mi nedává moc na vybranou, a proto se chci zeptat, jak reaguje tenhle pes na napadení majitele? Brání ho?
Četla jsem, že je to plemeno neagresivní vůči lidem, nicméně pokud mu někdo napadne majitele jde přece o něco jiného, ne?
Nechci ho vést k žádné agresi!
Pouze mě zajímá jestli by byl schopen a hlavně ochoten svého majitele bránit.

23.5.2018 09:02
burunduk

XXX.XXX.202.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Již několikrát jsem byla (byť ne vždycky fyzicky) napadena svým bývalým přítelem. Výhružné vzkazy do poštovní schránky a pronásledování je skoro na denním pořádku. Na policii jsem byla, ale strážník, který mě vyslýchal se mi spíše vysmál než aby mi nabídl nějakou pomoc. Od února, kdy jsem byla nahlásit napadení, mi nepřišel žádný dopis o nějakém závěru, žádné vyrozumění prostě nic.
Jsem sice docela zoufalá, ale rozhodla jsem se nějak bránit sama (jako kdyby mi také zbylo něco jiného).
Už delší dobu jsem měla v oku pejsky plemene Stafordšírský bulteriér. Hlavní účel proč jsem si je oblíbila je využití v canisterapii, pracuji denně s dětmi.
Bohužel, ale situace ve které se teď nacházím mi nedává moc na vybranou, a proto se chci zeptat, jak reaguje tenhle pes na napadení majitele? Brání ho?
Četla jsem, že je to plemeno neagresivní vůči lidem, nicméně pokud mu někdo napadne majitele jde přece o něco jiného, ne?

Nebyl.
Pokud chcete plemeno na obranu sebe sama a účely výše uvedené, volte jinou rasu než stafbula.

Neregistrovaný uživatel

23.5.2018 09:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Nejspíš by obrany schopný nebyl, a navíc než ze štěněte vyroste psychicky vyzrálý pes uběhnou 3 roky, a to vám asi teď nepomůže.

23.5.2018 09:19
burunduk

XXX.XXX.202.146

Radši navštivte kurz Krav Maga nebo něco podobného a kupte si paralyzér.

23.5.2018 09:23

"Výhružné vzkazy do poštovní schránky a pronásledování je skoro na denním pořádku"
pokud to splňuje znaky stalkingu, pak jde o trestný čin a podej trestní oznámení.

"Od února, kdy jsem byla nahlásit napadení, mi nepřišel žádný dopis o nějakém závěru, žádné vyrozumění prostě nic. "
o vyrozumění musíš požádat :
http://www.policie.cz/clanek/postup-pri-podani-trestniho-oznameni.aspx

primárně bych o psu jako obranném prostředku neuvažovala (a o tomto plemeni už vůbec ne), i v tomto případě by byl lepší ten paralyzér či pepřák. Ono pokud by pes skutečně aktivně zasáhl a způsobil zranění, tak budeš mít akorát tak průser (pokud by teda pes neodvracel skutečný a probíhající útok...a i tak, dokazování bylo to oprávněné, nebylo...).
A újmy by mohl dojít i ten pes...

23.5.2018 09:24

Paralyzér mám...
A děkuji všem za odpovědi.

23.5.2018 09:24
ketrys

XXX.XXX.35.222

Dobrý den, toto bych opravdu řešila cestou přes policii a ne tím, že si pořídím psa a budu doufat, že mě zachrání. Musíte na policii chodit pravidelně a nebo psát i oznámení. Vím, že známé v tomto pomohli. Ale psem bych to určitě neřešila.

23.5.2018 09:26

"Výhružné vzkazy do poštovní schránky a pronásledování je skoro na denním pořádku"
pokud to splňuje znaky stalkingu, pak jde o trestný čin a podej trestní oznámení.

"Od února, kdy jsem byla nahlásit napadení, mi nepřišel žádný dopis o nějakém závěru, žádné vyrozumění prostě nic. "
o vyrozumění musíš požádat :
http://www.policie.cz/clanek/postup-pri-podani-trestniho-oznameni.aspx

primárně bych o psu jako obranném prostředku neuvažovala (a o tomto plemeni už vůbec ne), i v tomto případě by byl lepší ten paralyzér či pepřák. Ono pokud by pes skutečně aktivně zasáhl a způsobil zranění, tak budeš mít akorát tak průser (pokud by teda pes neodvracel skutečný a probíhající útok...a i tak, dokazování bylo to oprávněné, nebylo...).
A újmy by mohl dojít i ten pes...

Já vím, toho jsem si vědoma. Nepřemýšlela jsem o prosvi přímo jako o obranném prostředku. Ono by stačilo, aby třeba štěkal a né šel hned někoho trhat.

23.5.2018 09:28

Děkuju znovu všem za odpovědi, mám co jsem chtěla vědět.

23.5.2018 09:41

..potvrzení po každém napadení od lékaře neb je nutné jít se nechat prohlídnou, vyšetřit, zrentgenovat a poté jít pokaždé podat trestní oznámení s lékařskou správou na Polici ČR + bych se obrátila na sdružení, která se domácím násilím zabývají např. Bílý kruh bezpečí a další - ty také nejlépe poradí a doporučí i právní a další pomoc...

23.5.2018 16:05
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.151.201

Za 1. nevím jestli je to nejlepší řešení, ale pokud se policie nezajímá, možná Vám nic jiného nezbyde. Nez se pes v hlave urovna, ubehne nejaky cas a nevim jestli vy ho zrovna mate.
Za 2. je možné, že už pouhá přítomnost psa by toho dotyčného odradila.
Za 3. Obrana není o neřízené agresi psa! Je to hlavně o tom, že se pes naučí rozpoznávat situace, ve kterých je potřeba zasáhnout (a jak zasáhnout) a naopak korigovat potřeby připlést se třeba do rvačky, která je sice 2m od Vás, ale Váse se netýká.
Pokud chcete obranu do běžného života určitě nedoporučuji sportovní obranu. Od té, která je vedena do civilu má dost podstatných rozdílů, např. při sportu psa k reakci vyprovokuje útočník na délku vodítka, v civilu toto neexistuje a pes reaguje až ve chvíli, kdy pachatel přímo ohrožuje psovoda, může překusovat na útočící ruku, nepodropruje se kořistnický pud necháváním rukávu atd.
Co je velké plus, tak při civilní používáme povel, Pozor" (zároveň chycení psa za obojek), kdy ze sebe pes v podstate udela psychopata. Uz jsem tento povel v realu pouzila a muzu vam rict ze i mensi pes takto vyvadejici zastrasi chlapa jako horu. Nemusi tedy vubec dojit ke konfliktu psa a pachatele.
Kazdy pes pokud je veden spravnou cestou se to muze naucit, do skupinky s nami chodil labrador a byl vyborny! Jen je treba aby figurant dobre vedel co dela a oteviral psa tak jak bude samotny pes potrebovat. Prilis hrrr pristup by ho mohl naopak zavrit a uz by to byla o to zdlouhavejsi cesta.

23.5.2018 21:12
haculus domesticus

XXX.XXX.58.251

Je to dobrá volba, stafordšírský bulteriér svého majitele bez problémů a rád ubrání.

24.5.2018 06:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Psa do toho vůbec netahejte, pes není řešení, odnese to on a vy jako majitelka, kdyby se něco stalo. Podejte TO na státní zastupitelství a on donutí policii se tím zabývat, najměte si právníka, ale psa nechte být.

24.5.2018 06:59

Co je velké plus, tak při civilní používáme povel, Pozor" (zároveň chycení psa za obojek), kdy ze sebe pes v podstate udela psychopata. Uz jsem tento povel v realu pouzila a muzu vam rict ze i mensi pes takto vyvadejici zastrasi chlapa jako horu. Nemusi tedy vubec dojit ke konfliktu psa a pachatele.

Tohle většinou opravdu stačí...moji pesani, bez vyjímky, tohle zvládali bez učení, bez povelu a to v případě, že se o nás začal nadměrně zajímat opilý spoluobčan...a myslím, že to už by dotyčnej musel být hodně otrlej a odhodlanej, kdyby se ještě víc přiblížil, když proti němu na vodítku řve krvelačná bestie "pocem, ukousnu ti palici", , stalo se mi to několikrát a takového chlapa udržel v uctivé vzdálenosti i můj afgánský chrt...ovčanda to dávala taky na povel.
Jak píšete, většinou toto stačí, určitě je to lepší než, aby pes musel zasahovat fyzicky..., když opomenu problémy, které si způsobím, když můj pes někoho pokouše, tak při takové "akci" může být zraněn i můj pes a to bych si nechtěla vzít na svědomí...jasně pokud by mi šlo opravdu o zdraví, o život, tak samozřejmě spoléhám na to, že by mě psi ubránili, ale to by musel být asi psychopat nebo zfetovanej člověk...aby ignoroval, že psi vypadají víc než odhodlaně...naštěstí jsem se s tím ještě nesetkala, nikdy jsem neměla pocit, že by mě měl pes bránit, ale jasně s velkým psem, co by mě zvládnul fyzicky ochránit, jsem si jistá v kramflecích, takže si klíďo ráno za tmy vyrazíme lesem kolem opuštěných garáží...sama bych tam určitě nelozila...kdybych měla třeba yorka, tak bych k procházce volila civilizaci s veřejným osvětlením.

24.5.2018 12:34
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.151.201

Tohle většinou opravdu stačí...moji pesani, bez vyjímky, tohle zvládali bez učení, bez povelu a to v případě, že se o nás začal nadměrně zajímat opilý spoluobčan...a myslím, že to už by dotyčnej musel být hodně otrlej a odhodlanej, kdyby se ještě víc přiblížil, když proti němu na vodítku řve krvelačná bestie "pocem, ukousnu ti palici", , stalo se mi to několikrát a takového chlapa udržel v uctivé vzdálenosti i můj afgánský chrt...ovčanda to dávala taky na povel.
Jak píšete, většinou toto stačí, určitě je to lepší než, aby pes musel zasahovat fyzicky..., když opomenu problémy, které si způsobím, když můj pes někoho pokouše, tak při takové "akci" může být zraněn i můj pes a to bych si nechtěla vzít na svědomí...jasně pokud by mi šlo opravdu o zdraví, o život, tak samozřejmě spoléhám na to, že by mě psi ubránili, ale to by musel být asi psychopat nebo zfetovanej člověk...aby ignoroval, že psi vypadají víc než odhodlaně...naštěstí jsem se s tím ještě nesetkala, nikdy jsem neměla pocit, že by mě měl pes bránit, ale jasně s velkým psem, co by mě zvládnul fyzicky ochránit, jsem si jistá v kramflecích, takže si klíďo ráno za tmy vyrazíme lesem kolem opuštěných garáží...sama bych tam určitě nelozila...kdybych měla třeba yorka, tak bych k procházce volila civilizaci s veřejným osvětlením.

Přesně tak, pokud má pachatel aspoň zbytek pudu sebezáchovy, nikdy by do přímého konfliktu s takhle vyvádějícím psem nešel.

25.5.2018 00:29

Brante se sama...
Psa do toho netahejte.
Vse fotit, nahravat, sepisovat, hlasit, archivovat... ok.

Peprak, paralyzer, PCR, kamaradi, sousedi...
To dava smysl.
Lide vi co ano i co uz ne.

Pes by byl v teto "valce" jen chudakem.
Nehlede na to, ze kdyby nahodou opravdu kousnul, vse se otoci proti vam...

25.5.2018 14:01
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

Proc do toho netahat psa, netahejte ho do toho s tim, ze si ho porizujete jen kvuli tomu..poridte si zivotniho partaka, kterej by vas v pripade krajni nouze ubranil. Vetsina rotviku je na tohle uplne super, nehlede na to, ze kdyz vedle vas ten pan uvidi rotvika nebude se mu moc chtit k vam priblizovat :).

Neregistrovaný uživatel

25.5.2018 15:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Luciandthewolf napsal(a):
Proc do toho netahat psa, netahejte ho do toho s tim, ze si ho porizujete jen kvuli tomu..poridte si zivotniho partaka, kterej by vas v pripade krajni nouze ubranil. Vetsina rotviku je na tohle uplne super, nehlede na to, ze kdyz vedle vas ten pan uvidi rotvika nebude se mu moc chtit k vam priblizovat :).

Zadavatelka ale chtěla staffbulla, ne rotvíka...

27.5.2018 18:42
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

To já vím, dávala jsem tím alternativu, nevím jestli by ji stafbul chránil, to jsou milovníci všech a všeho mi příjde :D Ale jako parťáci jsou super o tom žádná :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík