Aljašský malamut - štěňata

Prodám Aljašského malamuta - Nabízím k prodeji 2 volné pejsky štěňátek Alja...
1 Kč
Dobry den,
dnes moja fenka na prechadzke odbehla za kozou s troma kozlatkami neohradenymi a zahryzla ich.Vedela som, ze je drava, nahana srny, lisky, vsetko co sa hybe, ale neverila by som ze aj zahryzne.Tak neviem co s nou dalej.Vybehat sa potrebuje, a ludia chovaju zvieratka tu na dedine vsade, aj ked vacsinou maju ohradene.Bojim sa aby nepresla aj niekde cez ohradu ked je taka.Da sa to nejako vycvicit?Dostala po chrbte so sekerou ale ci si to bude pamatat" ze urobila nieco zle.K ludom i detom je mila.Teraz sa budem bat aj tymto smerom.
Ach mat psika neni lahke.Dakujem vopred za rady.
Máte lovce proboha.. to ji necháte běhat za srnami a liškami? Vyběhat se potřebuje, tak ji vemte na postroj, zapřáhněte sebe do sedáku, kolo nebo koloběžku a běhejte/jezděte. A nepouštějte ji proboha z vodítka! Museli jste přece počítat s tím, že když si pořizujete takové plemeno, tak že bude LOVIT. BEZ VODÍTKA ANI RANU!
A po chrbte byste měla dostat vy, ne ten pes, ten se chová, tak jak umí... Vy jste ho neohlidala, ten pes si z toho vážně nic nevezme, maximálně tak to, že až se příště nasvačí nějaký srny, tak že se za vámi už nevrátí..
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vybrala jste si plemeno s silným loveckým pudem. Vaše chování, kdy psa, kterého nemáte vychovaného, pouštíte navolno a bez košíku, považuji za vrchol bezohlednosti a arogance. Vašeho psa to brzy bude stát život, protože ho buď zastřelí myslivec, až bude štvát zvěř nebo ho probodne vidlemi soused až ho nachytá, jak mu trhá domácí zvířata. Psa, kterého nedokážete vychovat, nepouštějte prostě navolno a pořiďte si běžecké vybavení a běhejte s ním nebo u kola či koloběžky.
Mimochodem po chrbtě sekerou, byste zasloužila především vy, ne váš pes, který se chová tak, jak mu to vy umožňujete.
Nety
napsal(a):
Dobry den,
dnes moja fenka na prechadzke odbehla za kozou s troma kozlatkami neohradenymi a zahryzla ich.Vedela som, ze je drava, nahana srny, lisky, vsetko co sa hybe, ale neverila by som ze aj zahryzne.Tak neviem co s nou dalej.Vybehat sa potrebuje, a ludia chovaju zvieratka tu na dedine vsade, aj ked vacsinou maju ohradene.Bojim sa aby nepresla aj niekde cez ohradu ked je taka.Da sa to nejako vycvicit?Dostala po chrbte so sekerou ale ci si to bude pamatat" ze urobila nieco zle.K ludom i detom je mila.Teraz sa budem bat aj tymto smerom.
pokud nejste troll. tak jste vážená paní úplně blbá.
je to malamut. malamut loví a zahryzne. bůhví, kolik srn už má na svědomí ten váš čokl. odnaučit to nelze. malamut není zvíře, které může běhat na volno.
vyběhat potřebuje, proto pořiďte postroj a tažnou šňůru a běhejte, jezděte na kole, zapřáhněte do vozítka nebo v zimě do saní a prostě s tím psem zacházejte jako se zvířetem, kterým je - pes sáňový, tažný.
vše už bylo napsáno, dokonce i to, že už bylo vše napsáno...
a upřímné invektivy psát němožno
takže vlastně nic...
Nety
napsal(a):
Dobry den,
j
Jedině EO. Najděte si někoho, kdo s ním pracuje a použijte ho. Nic jiného nepomůže.
jahodapavel
napsal(a):
j
Jedině EO. Najděte si někoho, kdo s ním pracuje a použijte ho. Nic jiného nepomůže.
Myslíte, že tohle je reálný tazatel? Pokud ano (nedokážu si představit takového..., ale ok, i takové extrémy se najdou), tak takhle strohý text významově nepobere. A zrovna na malamuta nic moc, tímhle způsobem lámat naturel plemene. U těchhle povah to nebývá zrovna ideální výcviková pomůcka, taky by to mohla být v závislosti na konkrétním jedinci konečná. A stačí pustit jednou ve špatný okamžik.
Nety
napsal(a):
Dobry den,
...dostala sekerou po zádech...to jste jí snad rovnou zabili ne?...je mi upřímně líto kůzlat i psa, Vás ne...sekerou jste měl dostat Vy když jste dostala ten nápad pořizovat si toto nádherné plemeno bez adekvátního vyžití...
Andrýsek3
napsal(a):
Sekera je po slovensky to samý jako u nás?
..obávám se že ano, ale to už by pes byl prakticky napůl...
napsal(a):
Myslíte, že tohle je reálný tazatel? Pokud ano (nedokážu si představit takového..., ale ok, i takové extrémy se najdou), tak takhle strohý text významově nepobere. A zrovna na malamuta nic moc, tímhle způsobem lámat naturel plemene. U těchhle povah to nebývá zrovna ideální výcviková pomůcka, taky by to mohla být v závislosti na konkrétním jedinci konečná. A stačí pustit jednou ve špatný okamžik.
Strohý proto, aby někoho sehnala. Na odnaučení lovit stačí týden. Navíc malamut by neměl mít silný lovecký pud, je to saňový pes a kdyby spřežení vždy zdrhlo za zvěří... Stejně tak nesměli být agresivní. Když se dva psi servali zastřelili oba.
napsal(a):
..obávám se že ano, ale to už by pes byl prakticky napůl...
No tak jednou stranou napůl, druhou přeražený záda.
Úplně jsem čekala, kdy přijde pan Jahoda a doporučí EO, někomu, kdo nemá problém mlátit psa sekerou po zádech a ani sám neví, co má doma za zvíře. Jo, takovýmu člověku ten EO do ruky zaručeně patří.
jahodapavel
napsal(a):
j
Jedině rozum, najděte někoho, kdo s ním pracuje a naučí vás, když máte sama v hlavě prázdno, a rádce, kteří radí člověku, který se diví, že malamut něco zakousne a vezme do ruky sekeru, pošlete hluboko do tmy, protože mají sami v hlavě piliny.
Nety
napsal(a):
Dobry den,
Jediná rada pro vás - fence najděte nový domov u slušných a myslících lidí a pořiďte si plyšáka a rádce typu jahodapavel pošlete do řiti a sama tam běžte s ním. Budete si notovat a pes se bude mít dobře.
Malamut většinou není pes, kterého je možné pouštět na volno a použití EO i v rukou zkušeného vycvikare považuji za problematicke. Je to plemeno s velmi vyvinutým loveckym pudem a zároveň nezávislý na člověku. Pořídit postroj, vodítko s amortizerem a opasek a chodit se psem v zaprahu. Já to tak dělala 15 let (s huskym).
jahodapavel
napsal(a):
Strohý proto, aby někoho sehnala. Na odnaučení lovit stačí týden. Navíc malamut by neměl mít silný lovecký pud, je to saňový pes a kdyby spřežení vždy zdrhlo za zvěří... Stejně tak nesměli být agresivní. Když se dva psi servali zastřelili oba.
silný lovecký pud sáňoví psi mají. spřežení za zvěří nezdrhá, to se maká. ale když si eskymák udělal pauzu, pustil psi a ti si šli ulovit véču do lesa, s masem se jim nikdo netahal.
Znám pár malamutů a husky a všichni lovili. A většina majitelů se jich časem zbavila, protože si pořizovali chlupáčka na hraní a pozapomněli si přečíst standart, který je o něčem jiném. A zřejmně takových lidí jako zadavatelka je dost, namátkou, ještě v Praze, lesoparku jsem šla se svou fenkou a potkala dvě asi 10-leté holčičky (v místě, kde se venčí nejvíc psů) s obrovským malamutem, sice na vodítku, ale bez košíku. Vyřítili se z podrostu 5 m ode mně se slovy, máte fenku, že jo, no sláva, ten náš se strašně pere se psy a mi ho neudržíme. Nakopat do rice, takovým pořizovačům!
jahodapavel
napsal(a):
malamut by neměl mít silný lovecký pud, je to saňový pes a kdyby spřežení vždy zdrhlo za zvěří..
při přečtení příspěvku zadavatelky mne napadlo jen jediné : "kráva nebeská..."
po tom vašem : "a druhá..."
spřežení zdrhne za zvěří při sebemenší příležitosti a od toho je tam musher, aby se tak nestalo...
napsal(a):
silný lovecký pud sáňoví psi mají. spřežení za zvěří nezdrhá, to se maká. ale když si eskymák udělal pauzu, pustil psi a ti si šli ulovit véču do lesa, s masem se jim nikdo netahal.
Jako opravdu? A to se mu pak ti psi zase dobrovolně vrátili?
Já naopak četla, že se psi uvazovali a krmili masem, které se vezlo s sebou nebo které zastřelil (ulovil) psovod (omlouvám se za chybné názvosloví - asi spíše musher nebo prostě lovec).
Take bych řekl, že původní obyvatelé severu s sebou vozili zmrzlelé ryby, sušené maso, tuleni, velrybí tuk a pŕi zastávkách, na noc se psy nakrmili. Když zásoby došli, objeli se pasti, lovilo se. Myslim že kdysi to podobně fungovalo i u Kanadske jízdní policie se saňovymi psy, dopravovala se tak pošta...
nighthunter
napsal(a):
To nikomu nepripada zaujimave ze prispevok zalozit uzivatel ktory sa registroval par minut pred tym, nema na fore ziadnu akciu a dalej sa nevyjadruje? Tipujem trolla ktory sa dobre bavi.
Co je na tom divného? Měla problém se psem zadala na googlu psi diskuse...vyjela Ifauna...zaregistrovala se a položila dotaz... a protože ma na svém kontě celý velkokapacitní kravín, tak se na to vys... Nic zajímavého na tom nevidím.
Nevložila jsem citaci, je to pro Saolu a Forester. To dělají dnešní musheři, pro které je to sport a ne způsob života-obživy. Nikdo by se s masem pro psy netahal, stačilo, že musel vydržet (než něco uloví, či někam dojede) s masem pro sebe. Ano, původní obyvatelé psy pustili, ať si naloví, co chtějí.
Nety
napsal(a):
Dobry den,
Mě by hlavně zajímalo, jestli jste vyhledala majitele a zaplatila škodu. Nebo jste zmizela "po anglicku" a škoda se hodí na vlky ?
Sice jste se na to neptala, ale ptám se já. Měla jsem kozy a byli to mazlíci stejní jako pes. Divím se, že vás majitel nepřerazil.
Divím se, že vás majitel nepřerazil.
tak třeba proto už neodpovídá, majitel kůzlat si taky došel pro sekyru...
Jako majitelka lovce, který překousl sousedovic kachně nohy a přimordoval slepici(obě musely být utraceny) trochu chápu, že slečna to asi nečekala. Každý, kdo svého psa má rád, si ho trochu idealizuje a doufá, že přeci on by neublížil. Stalo se mi to právě také, tak hned razantně neodsuzuju, i když je to hrůza a tragedie. Ale stávají se na světě horší věci...něčí dítě také vraždilo...Samozřejmě jsem se šla k sousedům strašně omluvit, škodu jsem uhradila i s bolestným, ale zlý pocit s nálepkou vraždící bestie mi pořád naskakuje a psa hlídám. Dávám si pozor na časy, kdy jsou slípky venku, aby tam nešel. Sousedé přesto mají mého psa rádi, vidí, že jinak je hodný, kočky jim sice prožene, ale nevraždí a ani tu kachnu a slepici nešel prvotně zabít(to by nežily zrovna) prostě nedělaly co chtěl, tak se snažil je usměrnit, ale jeho razanci nerozchodily Vím, že srnu prožene, ale jinak se jí bojí, pokud se zastaví, tak se stáhne, bojí se ovcí i koz, zajíce, pokud by ho dohnal, by zabil Takže všude na flexině, zamlada jak už jste radili v postroji v zápřahu a běhat.
napsal(a):
Divím se, že vás majitel nepřerazil.
tak třeba proto už neodpovídá, majitel kůzlat si taky došel pro sekyru...
...Vy jste na to kápla...
Andrýsek3
napsal(a):
No tak jednou stranou napůl, druhou přeražený záda.
Úplně jsem čekala, kdy přijde pan Jahoda a doporučí EO, někomu, kdo nemá problém mlátit psa sekerou po zádech a ani sám neví, co má doma za zvíře. Jo, takovýmu člověku ten EO do ruky zaručeně patří.
..tak nač EO když se to dá jednorázově vyřešit tou sekyrou no u nás na sídlišti mají malamuta - ten pes zná jen obejít na delším vodítku sídliště a pak zpět do bytu - je to děsivá představa, že takhle prožije mnoho let - nechápu tu touhu mít doma psa, kterému nemohu nebo nechci dát co potřebuje
Proberte se! Tzv. sekera je v kynologii naprosto běžně používaný terminus technikus, jde o karatistický úder napřímeným zápěstím, jindy hovoříme o "skřípání" t.j. úder vedený za účelem vyhození obratle a uskřinutí míchy. Myslím že je to adekvátní trest za KOZY- které všichni tolik milujeme, nepotrvá dlouho a podaří se nám snad prosadit zákon o animálních věznicích. Pes není debilní, dobře ví...
lesnížínka
napsal(a):
Jako majitelka lovce, který překousl sousedovic kachně nohy a přimordoval slepici(obě musely být utraceny) trochu chápu, že slečna to asi nečekala. Každý, kdo svého psa má rád, si ho trochu idealizuje a doufá, že přeci on by neublížil. Stalo se mi to právě také, tak hned razantně neodsuzuju, i když je to hrůza a tragedie. Ale stávají se na světě horší věci...něčí dítě také vraždilo...Samozřejmě jsem se šla k sousedům strašně omluvit, škodu jsem uhradila i s bolestným, ale zlý pocit s nálepkou vraždící bestie mi pořád naskakuje a psa hlídám. Dávám si pozor na časy, kdy jsou slípky venku, aby tam nešel. Sousedé přesto mají mého psa rádi, vidí, že jinak je hodný, kočky jim sice prožene, ale nevraždí a ani tu kachnu a slepici nešel prvotně zabít(to by nežily zrovna) prostě nedělaly co chtěl, tak se snažil je usměrnit, ale jeho razanci nerozchodily Vím, že srnu prožene, ale jinak se jí bojí, pokud se zastaví, tak se stáhne, bojí se ovcí i koz, zajíce, pokud by ho dohnal, by zabil Takže všude na flexině, zamlada jak už jste radili v postroji v zápřahu a běhat.
Tak to já majitelku malamuta zase odsuzovat budu. Ona totiž ví, že jí pes lítá za zvěří, pořád ho pouští na volno a kolik má na kontě srnek, nemá zdání. Navíc pes nemusí srnku strhnout, stačí, že ji odežene od srnčat, v zimě uhoní k zápalu plic...Prostě ta majitelka malamuta je - jak psáno výše - poněkud rozumu mdlého a hlavně bezohledná čůza.
jahodapavel
napsal(a):
Vidím, že prosba o radu se změnila na napadání majitelky. To vám jde. Proč chytráci neradíte?
jak - neradíte?! Umíš číst?! A chápeš psaný text?!
jahodapavel
napsal(a):
Vidím, že prosba o radu se změnila na napadání majitelky. To vám jde. Proč chytráci neradíte?
A co asi tak chce slyšet? Takovou samozřejmost, že má malamuta vodit na vodítku a nepouštět ho ani v lese ani ve vsi, protože je to lovec?
Nebo myslíte, že by bylo lepší, kdyby to kůzle strhnul s EO na krku?
Jestli s EO neumí zacházet, jakože pravděpodobně neumí, když neví jaká specifika má její plemeno, tak to určitě není vhodné řešení. Může napáchat víc škody než užitku. Měla by psa pořádně vyběhat, začít s poslušností, nasadit nějaký řád jak doma tak venku, ale hlavně si uvědomit, že to není chyba psa, ale její, protože očividné problémy přehlíží.
jahodapavel
napsal(a):
Jestli pokládáš to, že má vodit psa na vodítku, za radu, tak sorry.
malamut prostě není pes, který může chodit na volno, tečka.
je to zvíře, které patří do zápřahu a pak odpadají i argumenty, že chudák pejsáček se na vodítku nevyběhá.
jahodapavel
napsal(a):
Pane Jahodo, majitelka psa rady dostala a to že jí tu nikdo netleská a nekonejší ji, je snad samozřejmé. Jako majitelka několika koz s kůzlaty, nachytat psa, jak mi trhá zvířata, kolem kterých několik let denně skáču a stály mě spoustu peněz a času a mám k nim citový vztah, psa okamžitě a bez ptaní na místě zabiju. To že se něčí miláček potřebuje vyběhat, mě absolutně nechává lhostejnou. Pes má být odvolatelný a když není, což v případě malamuta chápu, musí se majitel postarat, jak zajistit, aby měl jeho pes dostatek pohybu na vodítku nebo ho dát někomu, kdo se o něj bude schopen postarat. Holt bude muset ona dáma, které pes patří, odložit vlastní pohodlnost a psovi se začít pořádně věnovat.
napsal(a):
malamut prostě není pes, který může chodit na volno, tečka.
je to zvíře, které patří do zápřahu a pak odpadají i argumenty, že chudák pejsáček se na vodítku nevyběhá.
zcestný názor. Čau-čau byl vyšlechtěn na maso. To ho majitel vždy musí zkonzumovat? Vše je o výchově. Měl jsem welschteriéra, který neublížil ničemu živému a do nory nevlezl.
jahodapavel
napsal(a):
zcestný názor. Čau-čau byl vyšlechtěn na maso. To ho majitel vždy musí zkonzumovat? Vše je o výchově. Měl jsem welschteriéra, který neublížil ničemu živému a do nory nevlezl.
a geny se mažou na chleba?
že vy jste měl netypického welše ještě neznamená, že z každého malamuta se dá udělat pejsáček, co se od majitele nehne na dvacet metrů a lovecké pudy má vypnuté. jestli takový existuje, bude to naprostá výjimka a nebude to zásluha jeho majitele, ale prostě nestandardní povaha.
jahodapavel
napsal(a):
Čau-čau je pes, který není moc vhodný jako domácí mazlík. Obávám se, že ti, kteří je chovají na maso spíš koukají na to, vybrat do chovu "masité" jedince, než psům šlechtit povahu.
Co se týká vašeho velše. Třeba jezevčíka jsou lidi schopni naučit poslouchat na slovo, ovšem pak ho zas nemohou poslat do nory. To se vylučuje.
Tak zkuste najít jiné argumenty. Já souhlasím s bodlinkou.
"Čau-čau byl vyšlechtěn na maso. To ho majitel vždy musí zkonzumovat? "
a co z tohoto "argumentu" jako vyplývá pro povahu psa?!
toliko srandy takhle při pondělním ránu...
jahodapavel
napsal(a):
... a proč by to vůbec někdo chtěl dělat? Tak, když si pořídím lovce, tak na něj nebudu používat donucovací prostředky, a další prasárny, abych ho odnaučila lovit. Ten pes byla snad k něčemu šlechtěný, tak z něj nebudu dělat plyšáka, ale vyberu si takového, který neloví. Proč by ho vůbec měla chtít předělávat?
Andrýsek3
napsal(a):
... a proč by to vůbec někdo chtěl dělat? Tak, když si pořídím lovce, tak na něj nebudu používat donucovací prostředky, a další prasárny, abych ho odnaučila lovit. Ten pes byla snad k něčemu šlechtěný, tak z něj nebudu dělat plyšáka, ale vyberu si takového, který neloví. Proč by ho vůbec měla chtít předělávat?
Přesně!Tady už je pozdě. První a zásadní krok při výběru psa by mělo být vybrat vhodného adepta do prostředí, podmínek ve kterých majitel, pán psa žije, aby zapadal do oblasti jeho zájmů, fyzických i duševních svhopností. Vedle v souseddtví si mladík pořídil stafbulíka. Bydlí v takove řadové zástavbě-jedna dlouhá ulice. Když do uličky otevřeli vrata pejsek vyběh a radostně běžel okolním lidem v ústrety. Štěstím bez sebe, že může někoho přivítat. Samozřejmě nepřiběhl hned na první ani druhé zavolání. A protože dotyčný mladík je u policie a trochu autoritativni povahy, psa za to trestal-rukou. Nedal si řict a dál potíral a lámal přirozenou "vítačnost" a přatelskost, vřelost toho plemene. Pes narostl v krásného statného zástupce své rasy, a pokaždé, když k němu mladik vztáhl ruku(tu která ho nesmyslně a nespravedlivě trestala), jel do špitálu na šití. Pes mu po ruce vyjel, když ho chtěl vyndat z auta, vyndat doma z ohrádky misku s vodou, nasadit obojek...Naprosto ho zkazil, taková škoda... Pes šel chudák z domu, nevím jestli zpět k chovateli? Nikomu jinému z rodiny nikdy neublížil, ani nikomu cizímu, s mým bulíkem byli kámoši. Byl to miliónovej pes, bohužel vtom nejdůležitějším psím období vyfasoval pána-no jakeho vyfasoval...
Zadavatelka založila diskuzi, napsala dotaz a zmizela. Možná si to přečetla a už se nevrátí
Se mi líbí ten její povzdech na konci: Ach mat psika neni lahke.
sisi58
napsal(a):
Je to možné, ale dovedu si představit, že to může být pravda. Ten troll by byl jednoznačně lepší! Jak pro kozy, tak pro psa.
, s Chingis jsme se shodly, že dostala tou sekerou po hřbetě také a na rozdíl od psa to bohudík nerozchodila, tak už nemůže reagovat...
napsal(a):
, s Chingis jsme se shodly, že dostala tou sekerou po hřbetě také a na rozdíl od psa to bohudík nerozchodila, tak už nemůže reagovat...
No já bych tomu i tomu přiběhu věřil i když nerad...Jestli je to z prostředí venkova východniho Slovenska, kde to vypadá jako u nás v pohraniči před 130lety. Osvěta minimálni, výchovné metody krále klacka a s IQ tykve majitelky malamuta je možné ledasco...
Forester
napsal(a):
No já bych tomu i tomu přiběhu věřil i když nerad...Jestli je to z prostředí venkova východniho Slovenska, kde to vypadá jako u nás v pohraniči před 130lety. Osvěta minimálni, výchovné metody krále klacka a s IQ tykve majitelky malamuta je možné ledasco...
Nestrašte!
Nety
napsal(a):
Je to real.Zhanam nahubok.Dik.
Kuzle vezme pes nahubkem jednou a naposled. Me nekdo nechat psem zabit moje kozy s kuzlaty tak pravdepodobne nejen ze prijde o psa, ale sel by si sednout do chladku a do smrti by mi jeste platil.
Zruda je clovek co se bavi tim jak pes vrazdi jina zvirata pro zabavu nebo jen z principu chtice vrazdit.
Jednu takovou prezivsi kozu mam co ji pes napadl. Prala bych vam videt tak psychicky zlomene zvire! Uz byste z baraku nevylezla.
To jsem se zase nastvala.
...z principu chtice vrazdit...
Ach jo, to je teda výraz. Copak zvířata někoho vraždí?
Hlídejte si kozy a snad je nikdo nezavraždí, no.
Ale když jde o porážku, to není z Vašeho pohledu vražda? Vidím tam jistý alibismus - jako jo, zabít do mrazáku, když mě se to hodí, to jo, ale když "vraždí" lovící pes, to neee, pomoc, vraždáá...
Ach jo.
Hezký den všem kozám
saola
napsal(a):
Ale když jde o porážku, to není z Vašeho pohledu vražda? Vidím tam jistý alibismus - jako jo, zabít do mrazáku, když mě se to hodí, to jo, ale když "vraždí" lovící pes, to neee, pomoc, vraždáá...
Ach jo.
Hezký den všem kozám
Ano z principu chtice vrazdit. Co je tezkeho na tom pochopit ze i nektery pes muze chtit zabit jen protoze muze?
Dej pred nakrmeneho psa ziveho kralika a taky ho zabije z velke vetsiny zucastnenych psu.
Ja si kozy i kuzlata hlidam sec muzu a dari se jim dobre. Pro info vylecit psychicke trauma lovene kozy trva uz 7 mesicu a porad nejsme u konce. Není to jak se psem ze ten se z toho do tohoto casoveho horizontu sebere a je ok.
Mimochodem neporazila jsem ani jedno kuzle ani kozu. Ac je jedno kuzle v planu tak kdo vi jestli ho porazim. A nebudu ho porazet jen protoze je to kozel. Ale protoze ma utisit neci hlad. A to je sakra rozdil.
saola
napsal(a):
Ach jo.
Hezký den všem kozám
...nezlobte se, ale je snad rozdíl, když se zvíře chová pro obživu - což je snad normální a v rámci toho se porazí adekvátním způsobem, než když ho uštve a potrhá pes či jiný dravec...
"pouze loví nebo zabíjejí kořist v rámci hry, učení mláďat apod.."
z důvodu prosté existence loveckého a kořistnického pudu, pudu sebezáchovy (bez žrádla není života). I psi jsou šelmy, pořád.
saola
napsal(a):
Ale nevraždí, prosím vás. To je jaksi jiný terminus technicus.
Co na tom nechápete?
Pokud mám k tomu zvířeti nějaký kladný vztah a někdo ho nechá zabít nebo zabije aniž by z toho měl užitek jen potěšení na duši tak je to pro mě prostě chladnokrevná vražda. Ať máte jaké chcete termíny tak pro mě je ten správný termín tenhle. Zkuste to pochopit. Stejně tak jako když pustím psa k té své jedné koze tak ona ho zabije - zavraždí z panické hrůzy.
Ať žije slovíčkaření!
saola
napsal(a):
Co na tom nechápete?
ale tak jasný, zvíře nemůže být zavražděno, protože vražda je definovaná jako úmyslné zabití člověka jiným člověkem.
nicméně je to stejné jako úhyn vs smrt.
zvíře taky hyne, neumírá.
ale když máte ke zvířeti vztah, tak klidně řeknete, že umřelo. a že ho nějaký čokl zavraždil.
Tedysek
napsal(a):
Pokud mám k tomu zvířeti nějaký kladný vztah a někdo ho nechá zabít nebo zabije aniž by z toho měl užitek jen potěšení na duši tak je to pro mě prostě chladnokrevná vražda. Ať máte jaké chcete termíny tak pro mě je ten správný termín tenhle. Zkuste to pochopit. Stejně tak jako když pustím psa k té své jedné koze tak ona ho zabije - zavraždí z panické hrůzy.
Ještě navíc chladnokrevná vražda?
A dal by se taky použít termín masový vrah, když jde tomu vraždícímu psovi o maso?
Ne, pardon, o maso jde přece člověku, co ho dává do mrazáku, psí vrah jen chladnokrevně vraždí.
Přeji kozám vše dobré.
"nicméně je to stejné jako úhyn vs smrt.
zvíře taky hyne, neumírá."
to jako výsledkem není smrt?
si myslím, že je
ono to slovíčkaření je jenom alibismus člověka, jako pána tvorstva, nadřazeného, kterému vše živé slouží a je tu pro něj (jak vychází z křesťanství...).
Forester
napsal(a):
ja som z vych, Slovenska a predstavte si, mame tu elektrimu a DOKONCA aj internet. Ale na vyspelu civilizaciu ČR asi ešte nemame. Noo nič ozvem sa za 130 let.
nighthunter
napsal(a):
ja som z vych, Slovenska a predstavte si, mame tu elektrimu a DOKONCA aj internet. Ale na vyspelu civilizaciu ČR asi ešte nemame. Noo nič ozvem sa za 130 let.
No když si vzpomenu na ty vesničky, spíš osady, kolem Slovenského ráje, kde se zastavil čas...
Tedysek
napsal(a):
Kuzle vezme pes nahubkem jednou a naposled. Me nekdo nechat psem zabit moje kozy s kuzlaty tak pravdepodobne nejen ze prijde o psa, ale sel by si sednout do chladku a do smrti by mi jeste platil.
Zruda je clovek co se bavi tim jak pes vrazdi jina zvirata pro zabavu nebo jen z principu chtice vrazdit.
Jednu takovou prezivsi kozu mam co ji pes napadl. Prala bych vam videt tak psychicky zlomene zvire! Uz byste z baraku nevylezla.
To jsem se zase nastvala.
Celkem silná slova, docela by mě zajímalo, jak byste to celé realizovala.
Pravděpodobně by vám zaplatil cenu kozy s kůzlaty a tím by to celé skončilo.
Podívejte se jak skončili všechny medializované případy týrání zvířat.
Psychicky zlomenou kozu bych teda nechtěla, už tak to jsou potvory, ještě si držet psychicky labilní potvoru.
napsal(a):
Celkem silná slova, docela by mě zajímalo, jak byste to celé realizovala.
Pravděpodobně by vám zaplatil cenu kozy s kůzlaty a tím by to celé skončilo.
Podívejte se jak skončili všechny medializované případy týrání zvířat.
Psychicky zlomenou kozu bych teda nechtěla, už tak to jsou potvory, ještě si držet psychicky labilní potvoru.
Chtela nechtela... vzala jsem ji hrobnikovi z lopaty.
napsal(a):
No když si vzpomenu na ty vesničky, spíš osady, kolem Slovenského ráje, kde se zastavil čas...
Taky znám. Krásné malebné vesničky, domečky ve stejném stylu a přesto každý jiný, okýnka, zahrádky, krása střídá nádheru, nevíte, nad čím se rozplývat dřív. A pak jsem uviděla na jednom domečku satelit.
Takže ano, voda tam je, elektřina tam je, všechno tam je jako tady. Možná to nemá 100 % obyvatel, ale to nemají lidi ani tady na Moravě - u nás ve vesnici je krásný starý dům s udusanou hliněnou podlahou, voda ve studni bez darlingu, elektřina tam zavedená je jen a pouze do kuchyně. Jediné, co kazí představu předválečného domu, je střecha - není došková. Ještě před pár lety se tam normálně bydlelo.
saola
napsal(a):
Co na tom nechápete?
..tady nešlo o slovíčka, ale o nepoměr - kdy pes který není zabezpečený a má pudy a z hlouposti či neznalosti svého majitele usmrtí nebo zabije nebo říkejte si tomu jak chcete kozu, kůzle a proti tomu člověk, který v rámci své obživy to samé zvíře, o které se stará, krmí atd. usmrtí, zabije, zavraždí... opět si tomu říkejte jak j libo...nešlo mi o slovíčka, ale o srovnání, které jste Vy sama udělala a na které jsem já reagovala jako na neadekvátní tedy alespoň pro mně...
Tady, skoro vyjímečně, souhlasím se Saolou. Psát o psu že zavraždil...je fakt scestné. Je to šelma a lovit bude. Pokud to není přešlechtěná rasa, která už bohužel ani neví, že je pes, tak bude(měla jsem berňáka, tak vím, o čem mluvím) Zabránit mu to můžem jen my, majitelé. Já se snažila od mala vést samojeda k tomu, aby neubližoval. Víceméně se mi to dařilo, ale jen chvíli ztratím ostražitost a jede si zase ve svém modu. Do hlavy jsem mu to nevtloukla, jen prostě musí poslechnout, když je panička blízko. Ano, panička malamutky je...která bohužel prozřela(snad) až se stala tato tragedie. Doufám, že je poučena dostatečně a provždy. Mě myslivec poštval psy na kočky, na mém pozemku. Během týdne jsem přišla o obě. To je co? To bych označila jako úmyslnou vraždu...
..taak můžeme také třeba říci zbaví života...nicméně to co se stalo Vašim číčám je fakt hnus a nedá se ničím omluvit - Váš pozemek, Vaše číči a úmyslné navedení psů myslivcem na Vaše číči...
lesnížínka
napsal(a):
Tady, skoro vyjímečně, souhlasím se Saolou. Psát o psu že zavraždil...je fakt scestné. Je to šelma a lovit bude. Pokud to není přešlechtěná rasa, která už bohužel ani neví, že je pes, tak bude(měla jsem berňáka, tak vím, o čem mluvím) Zabránit mu to můžem jen my, majitelé. Já se snažila od mala vést samojeda k tomu, aby neubližoval. Víceméně se mi to dařilo, ale jen chvíli ztratím ostražitost a jede si zase ve svém modu. Do hlavy jsem mu to nevtloukla, jen prostě musí poslechnout, když je panička blízko. Ano, panička malamutky je...která bohužel prozřela(snad) až se stala tato tragedie. Doufám, že je poučena dostatečně a provždy. Mě myslivec poštval psy na kočky, na mém pozemku. Během týdne jsem přišla o obě. To je co? To bych označila jako úmyslnou vraždu...
To bych označila jako úmyslnou vraždu...
Však ano.
"Mě myslivec poštval psy na kočky, na mém pozemku. Během týdne jsem přišla o obě. To je co? To bych označila jako úmyslnou vraždu..."
http://tn.nova.cz/clanek/tyran-labrador-trhal-kocku-na-kusy-majitel-ho-povzbuzoval.html
http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-8-paragraf-302.
Varaxi
napsal(a):
Taky znám. Krásné malebné vesničky, domečky ve stejném stylu a přesto každý jiný, okýnka, zahrádky, krása střídá nádheru, nevíte, nad čím se rozplývat dřív. A pak jsem uviděla na jednom domečku satelit.
Takže ano, voda tam je, elektřina tam je, všechno tam je jako tady. Možná to nemá 100 % obyvatel, ale to nemají lidi ani tady na Moravě - u nás ve vesnici je krásný starý dům s udusanou hliněnou podlahou, voda ve studni bez darlingu, elektřina tam zavedená je jen a pouze do kuchyně. Jediné, co kazí představu předválečného domu, je střecha - není došková. Ještě před pár lety se tam normálně bydlelo.
No já jsem spíš myslela ty šílené cikánské osady, slumy... kde má možná každý objekt satelit a každý obyvatel mobil, ale v podstatě jsou tamnější obyvatelé téměř negramotní... To byl zážitek jak Brno.
napsal(a):
No já jsem spíš myslela ty šílené cikánské osady, slumy... kde má možná každý objekt satelit a každý obyvatel mobil, ale v podstatě jsou tamnější obyvatelé téměř negramotní... To byl zážitek jak Brno.
Jesus, tak tak daleko jsem teda nedocestovala. A vidím, že jsem o dost přišla. :).
nighthunter
napsal(a):
Si to tak neberte.
Bohužel česká média ukazují ze Slovenska povětšinou jen to špatné. Já pamatuji ještě ze Slovenska věci pěkné, např. tanečnice z Lúčnice nebo Jánošíka.
Varaxi
napsal(a):
Jesus, tak tak daleko jsem teda nedocestovala. A vidím, že jsem o dost přišla. :).
Stači sednout na endurovou motorku, která zvladne i cesty necesty, na rozdíl od auta a otevřou se Vám netušené obzory Chvilemi nevite, jestli jste ještě u naßich bratří na v.Slovensku, nebo na Ukrajině. Balů ví Balů zná...
napsal(a):
"nicméně je to stejné jako úhyn vs smrt.
zvíře taky hyne, neumírá."
to jako výsledkem není smrt?
si myslím, že je
ono to slovíčkaření je jenom alibismus člověka, jako pána tvorstva, nadřazeného, kterému vše živé slouží a je tu pro něj (jak vychází z křesťanství...).
Až na to, že křesťanství také říká, že se má člověk o tvory a přírodu starat..., což se, zdá se, ne vždy děje...
lesnížínka
napsal(a):
Proč to udělal? Jako kočky nemusím, ale tohle je teda přes čáru.
napsal(a):
Viděla jste někdy Chanov? A to ani nemusíte sedlat enduro. Češi se rádi nad Slováky povyšují, ale myslím, že to není až tak úplně oprávněně.
napsal(a):
Proč to udělal? Jako kočky nemusím, ale tohle je teda přes čáru.
Protože toulavá kočka v polích, lukách, lese(což samozřejmě nebyl tento připad!), stejně jako pes 200metrů od posledniho obytného domu nebo prokazatelně slidící za zvěří nebo jí štvoucí se považuje za škodnou a myslivec, myslivecká stráž ji může odstřelit.Kočce se usmikne konec ocasu, vráně zobák atd. Jsou to takzvané znaky škodné zvěře. No a nimrod, který jich "nastřádá "nejvic je nejúspěšnější hubitel škodné, bývá vyhlášen na členske schůzi a oceněn třeba loveckým nožem... Alespoň tak to chodilo před léty, proto jsem vystůpil. Byl jsem nechtíc svědkem toho, jak svateční lovec postřelil německou ovčandu kousek za rodnou zahradou, jen proto, že si chtěl bouchnout, fena řvala bolesti, hrdina samo utek. Řešilo se to-nic se nevyřešilo. A poslouchat řeči, jako že co má zahnutej zobák(dravci, sovy), nemá právo na život, sem poslouchat nechtěl, byl jsem mlád a asi bych se pral..Určitě jsou i slušní myslivci, vykonávajici právo myslivosti jak zákon a myslivecká etika a tradice káží, jen nejsou moc vidět. V každé zajmové skupině jsou myslim slusni lidé, i ti druzí...
Dasvo
napsal(a):
Viděla jste někdy Chanov? A to ani nemusíte sedlat enduro. Češi se rádi nad Slováky povyšují, ale myslím, že to není až tak úplně oprávněně.
Vůbec nejde o povyšovaní, mám Slováky v lásce, fajn kluci na vojně-byla psina, měl jsem Slovenku přitelkyni, zůstali jsme přateli.. Ani jsem nemyslel urcité etnikum. Je to pouze konstatovaní, ze jsou na Slovensku místa, kde se jakoby opravdu zastavil čas a psi tam žiji životem(někteři, někde)jak na Balkáně. A když v hokeji vypadnem dřív, tak Slovensko-DO TOHO
Forester
napsal(a):
Protože toulavá kočka v polích, lukách, lese(což samozřejmě nebyl tento připad!), stejně jako pes 200metrů od posledniho obytného domu nebo prokazatelně slidící za zvěří nebo jí štvoucí se považuje za škodnou a myslivec, myslivecká stráž ji může odstřelit.Kočce se usmikne konec ocasu, vráně zobák atd. Jsou to takzvané znaky škodné zvěře. No a nimrod, který jich "nastřádá "nejvic je nejúspěšnější hubitel škodné, bývá vyhlášen na členske schůzi a oceněn třeba loveckým nožem... Alespoň tak to chodilo před léty, proto jsem vystůpil. Byl jsem nechtíc svědkem toho, jak svateční lovec postřelil německou ovčandu kousek za rodnou zahradou, jen proto, že si chtěl bouchnout, fena řvala bolesti, hrdina samo utek. Řešilo se to-nic se nevyřešilo. A poslouchat řeči, jako že co má zahnutej zobák(dravci, sovy), nemá právo na život, sem poslouchat nechtěl, byl jsem mlád a asi bych se pral..Určitě jsou i slušní myslivci, vykonávajici právo myslivosti jak zákon a myslivecká etika a tradice káží, jen nejsou moc vidět. V každé zajmové skupině jsou myslim slusni lidé, i ti druzí...
Já znám jednoho, bodrého postaršího pána, myslivce, který na návštěvě u snachy uřízl ocas kočce. Kočka prostě procházela okolo a on jí ho ušmikl, výborná rodinná historka.
Je velice překvapen, že s ním snacha už desetiletí nechce utužovat rodinné vztahy.
Jinak je to skutečně velice oblíbený pán, veselý, chytrý, hospodaří... nikdo by do něj neřekl, že je toho schopný.
Jinak si na naše myslivce nemůžu stěžovat, škodná je nezajímá, nehodlají si dělat pro kočku či psa zle ve vsi, zajímá je plný mrazák a zvěře tu je dost. Doufám, že se mezi ně nepřidá nějaký akční magor.
Forester
napsal(a):
To já vím, že myslivci kočku považují za škodnou. Ale lesnížínka píše, že na jejím pozemku, to byl fakt magor. Jinak nejspíš ty názory mezi myslivci na dravce přetrvávají, protože každou chvíli se objeví, že někdo někde otrávil dravce.
napsal(a):
Já znám jednoho, bodrého postaršího pána, myslivce, který na návštěvě u snachy uřízl ocas kočce. Kočka prostě procházela okolo a on jí ho ušmikl, výborná rodinná historka.
Je velice překvapen, že s ním snacha už desetiletí nechce utužovat rodinné vztahy.
Jinak je to skutečně velice oblíbený pán, veselý, chytrý, hospodaří... nikdo by do něj neřekl, že je toho schopný.
Jinak si na naše myslivce nemůžu stěžovat, škodná je nezajímá, nehodlají si dělat pro kočku či psa zle ve vsi, zajímá je plný mrazák a zvěře tu je dost. Doufám, že se mezi ně nepřidá nějaký akční magor.
Uříznout mé kočce ocas, tak by o ocas přišel i on... To myslím více než vážně, myslím, že by se mi "zatemnilo" před očima
Dasvo
napsal(a):
To není žádné povyšování, to je prostě fakt. Kdybych se chtěla povyšovat, napíšu něco jiného. Když zmiňujete Chánov, tak co Luník? Bohužel i z těchto zaostalých cikánských osad a lokalit se rekrutují obyvatelé třeba takového Chánova.