Americký stafordšírský teriér

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Bet Taylor...
30000 Kč
Bude línat, a bude mít zapichovací chlupy. Nejvíce línají na jaře a na podzim.. pak záleží na konkrétním zvířeti, někteří línají hrozně, jiní míň.. může za to třeba i strava.
A taky záleží, jak moc je páníček pořádkumilný.. puntičkář by u nás musel vysávat každý den a stejně by byl na prášky.. mě to je jedno, tak každý druhý den zametám a 1-2x týdně luxuju. Ale podle mě nelze paušalizovat na plemeno - když nepočítáme plemena, která nelínají vůbec.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Kalinin
napsal(a):
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak je to s pouštěním chlupů u amerického stafordšírského teriéra.
Poušťí extrémě moc, nebo to není až tak hrozné, pro pobyt v bytě..abych nemusel každy den vysávat..
Hladkosrstý pes v bytě pouští chlupy celoročně, a když bude venku hnusně, tak budete krom vysávání denně třeba i vytírat.
Pokud už teď přemýšlíte takto, tak si psa raději ani nepořizujte, protože pes není jen radost na procházky, když je hezky, ale docela velký zdroj nepořádku, a minimálně první rok i zničených věcí
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mám bulíka, taky jsem se bála zabodaných chlupů všude, ale nic takového se nekoná, je pravda, že když jsem doma tak několikrát zametu, prostě ometu byt, psí chlupy jsou tam, ale spíš takovej ten bordýlek(píseček a drobky)- záležitost na 10minut a to je až kam.(máme jen dlažbu). Psa po venčení, když je ošklivě osprchuju (podvozek) jinak packy opláchnu v kyblíku- pes je zvyklej, dál do bytu mi před řádnou hygienou nejde-naučené. Psa nijak extra nekartáčuju, tak dvakrát jednou do měsíce okoupu komplet- podle stavu, jinak psa po venku a obvzlášť od koní doma utřu celého do dětských vlhčených utěrek a je.
Mám xAST a chlupy mám zapíchané všude. Předtím jsem měla zlatého retrívra, jeho chlupy šly krásně dolů vlhkým hadrem nebo i rukou. Chlupy z xAST nedostanu ani válečkem . Nejhorší je to třeba na povlečení nebo na dekách kde leží. Povlečení před praním vyklepu venku, ale stejně je pračka plná chlupů. A to nelíná nijak extrémně, jako že by z něho lítaly chlupy když se pohladí, to ne. Ale doma ty chlupy prostě jsou. A to i v místnostech, kde jen projde a jinak tam vůbec není - tak potom když vytírám, tak je tam chlupů také celkem dost. Ale to není o plemeni, je to prostě hladkosrstý pes. Pokud vám chlupy vadí, tak si pořiďte spíš nelínající plemeno.
Před několika lety (asi šesti) jsem měla v dočasce 4 měsíce pitbula a jeho chlupy jsou ve starém autě zapíchané dodnes :) Ne že bych neměla snahu je odstranit, ale prostě to nejde.
V bytě z něj bylo chlupů celkem dost, byly zapíchané úplně všude, ale asi nejhorší bylo, že se občas zapíchly i do bosého chodidla, což bylo značně bolestivé. Po této zkušenosti bych krátkosrstého psa nechtěla :)
Zlatý NO, jehož chlupy tvoří vzhledné chomáčky, které se snadno uklízejí :).
Uživatel s deaktivovaným účtem
PumaCZ
napsal(a):
Před několika lety (asi šesti) jsem měla v dočasce 4 měsíce pitbula a jeho chlupy jsou ve starém autě zapíchané dodnes :) Ne že bych neměla snahu je odstranit, ale prostě to nejde.
V bytě z něj bylo chlupů celkem dost, byly zapíchané úplně všude, ale asi nejhorší bylo, že se občas zapíchly i do bosého chodidla, což bylo značně bolestivé. Po této zkušenosti bych krátkosrstého psa nechtěla :)
Zlatý NO, jehož chlupy tvoří vzhledné chomáčky, které se snadno uklízejí :).
NO je krátkosrstý(s podsadou)... pittbul a jiná plemena jsou (s tímto typem srsti) hladkosrstá(bez podsady).