Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat od kdy může štěně do vody? Nemyslím koupání šamponem, ale třeba do potoka nebo ho nějak zchladit nebo tak něco.Všude čtu že až od roku nebo půl roku. Mam bígla 3 měsíce, začíná léto a už teď při horkých dnech nechce chodit ani na procházky a jenom vyhledává stín.(pak sním doma není k vydržení) Prosím normální odpovědi, jenom se ptám
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
fixtr
napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat od kdy může štěně do vody? Nemyslím koupání šamponem, ale třeba do potoka nebo ho nějak zchladit nebo tak něco.Všude čtu že až od roku nebo půl roku. Mam bígla 3 měsíce, začíná léto a už teď při horkých dnech nechce chodit ani na procházky a jenom vyhledává stín.(pak sním doma není k vydržení) Prosím normální odpovědi, jenom se ptám
Naše štěňata už lezla do potoka od 2 měsíců, ve 4 měs. už běžně plavali v přehradě, a žádný následky to na nich nezanechalo. Jediný na co si dat pozor je, aby se pak štěně nenachladilo.
Dana L.
napsal(a):
Mám tříměsíčního pejska Borderkolie Jak vidí vodu je k neudržení. Jen dávám pozor na uši, jinak se koupe i plave.
Můžu mít otázku, jak se vám daří dávat pozor na uši? Já si ze začátku taky myslela, že bych to asi jako měla nějak hlídat... Ale moje fena do vody skáče, musí být hluboká, jinak by si klidně i zlámala nohy. No a když skočí do vody ze správný výšky, prostě se po doskoku na moment potopí a vyplave...
Říkám si, že kdyby měla mít nějaké problémy s ušima, už by asi byly. A kdyby se náhodou nějaké objevily, budu to řešit, až to bude na místě, ale zakazovat jí vodu kvůli tomu nebudu. A hlídat... No, to fakt netuším jak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Atheira
napsal(a):
Můžu mít otázku, jak se vám daří dávat pozor na uši? Já si ze začátku taky myslela, že bych to asi jako měla nějak hlídat... Ale moje fena do vody skáče, musí být hluboká, jinak by si klidně i zlámala nohy. No a když skočí do vody ze správný výšky, prostě se po doskoku na moment potopí a vyplave...
Říkám si, že kdyby měla mít nějaké problémy s ušima, už by asi byly. A kdyby se náhodou nějaké objevily, budu to řešit, až to bude na místě, ale zakazovat jí vodu kvůli tomu nebudu. A hlídat... No, to fakt netuším jak.
Moji psi taky skáčou do vody "bomby", a nikdy jsme problém s ušima neměli. Je teda fakt, že všichni mají/měli vztyčené uši, které dobře větrají, takze u klapouchýho psa bych asi pak raději uši otočila, a nechala uschnout
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ta moje skáče do vody taky jako raketa, s ušima žádné problémy nemá, občas je vytřu kosmetickým tamponem, ale to až po příchodu domů. Vodu miluje, zakazovat by mě nenapadlo.