Dobry den.
Mam 9 mesicni stene bigla a uz druhy den ma prujem. Zkouseli jsme vse-ryzi s mrkvi, nechat ho vyhladovet nebo davat odvar s ryze, ale stale to z neho kape(prominte ten vyraz). Myslite, ze je to z tech veder? Chce si hrat i ma chut k jidlu a pije normalne, jen vice spi. Nechci plasit, ale nechci neco zandebat. Co pouzivate vy na prujem?
Moc dekuji.
mylifewithbeagle
napsal(a):
Dobry den.
Mam 9 mesicni stene bigla a uz druhy den ma prujem. Zkouseli jsme vse-ryzi s mrkvi, nechat ho vyhladovet nebo davat odvar s ryze, ale stale to z neho kape(prominte ten vyraz). Myslite, ze je to z tech veder? Chce si hrat i ma chut k jidlu a pije normalne, jen vice spi. Nechci plasit, ale nechci neco zandebat. Co pouzivate vy na prujem?
Moc dekuji.
Na průjem u štěněte používáme dobrého veterináře.
scylla
napsal(a):
Na průjem u štěněte používáme dobrého veterináře.
Samozrejme veterinare mame take, ale vsude se doctete, ze prujem muze trvat 3 dny a az pak najit pomoc u veterinare, proto jsem se ptala, jestli je mozne mit to z tech veder.
Pokud to bude trvat dyl jak 3 dny, tak nebojte, k dobremu veterinari, ktereho mame, urcite zajdeme.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych samozřejmě asi taky nečekala a jela k veterináři, ale je fakt, že naše fenka jako štěně taky průjmovala, veterinář nic nezjistil, tak jsme nasadili Smectu, která se používá i u malých dětí. A pomohlo to v průběhu jednoho dne. Dobré je taky dodávat nějaká probiotika na úpravu střevní mikroflóry.
mylifewithbeagle
napsal(a):
Samozrejme veterinare mame take, ale vsude se doctete, ze prujem muze trvat 3 dny a az pak najit pomoc u veterinare, proto jsem se ptala, jestli je mozne mit to z tech veder.
Pokud to bude trvat dyl jak 3 dny, tak nebojte, k dobremu veterinari, ktereho mame, urcite zajdeme
Ono je celkem jedno co se kde dočtete, máte štěně malého plemene, je vedro, takže dehydratace mu hrozí velmi rychle a čekat tři dny je naprostá pitomost.

mylifewithbeagle
napsal(a):
Pokud to bude trvat dyl jak 3 dny, tak nebojte, k dobremu veterinari, ktereho mame, urcite zajdeme
kde, všude?
to je s prominutím hrozná pitomost. zavání to návodem čekat, až je zvíře úplně placaté a pak chtít po veterináři zázraky. za tři dny neléčené parvovirózy třeba už můžete klidně kopat hrobeček. pokud vás pes má silný průjem, na který nepomohla dieta, což je asi tak jediné, co můžete udělat doma, na co ještě čekáte?
napsal(a):
kde, všude?
to je s prominutím hrozná pitomost. zavání to návodem čekat, až je zvíře úplně placaté a pak chtít po veterináři zázraky. za tři dny neléčené parvovirózy třeba už můžete klidně kopat hrobeček. pokud vás pes má silný průjem, na který nepomohla dieta, což je asi tak jediné, co můžete udělat doma, na co ještě čekáte?
Urcite cekat, az bude placaty nebudeme. Ptala jsem se jen, jestli to vedro souvisi i s tim. Pro sveho psa bych udelala vsechno.
mylifewithbeagle
napsal(a):
Urcite cekat, az bude placaty nebudeme. Ptala jsem se jen, jestli to vedro souvisi i s tim. Pro sveho psa bych udelala vsechno.
Když všechno, tak neotálejte a mazejte k vetovi.
Ano, i vedro s tím může souviset. A dalších 28 věcí s tím může souviset. Diagnóza může být velmi závažná, stejně jako velmi nezávažná. Nevím, proč čekáte x dnů. Když tedy "pro psa všechno."
Dám smectu, když do druhého dne není žádná změna a pes furt průjmuje, jedu k vet. Toto je běžný postup každého zodpovědného majitele psa.

mylifewithbeagle
napsal(a):
máte snad pocit, že jak se udělá horko, všichni psi dostanou průjem?
ne, není to normální. v horku akorát případná dehydratace nastupuje rychleji.
napsal(a):
máte snad pocit, že jak se udělá horko, všichni psi dostanou průjem?
ne, není to normální. v horku akorát případná dehydratace nastupuje rychleji.
To vazne nemam a nerikam vsichni, na kazdeho to pusobi jinak ze jo a tim, jak takovy vedro jeste nezazil, nemusi se mu udelat dobre. Je to jak u cloveka.
Pije sam a davam mu i ja prave proto, aby nebyl dehydratovanej.
mylifewithbeagle
napsal(a):
To vazne nemam a nerikam vsichni, na kazdeho to pusobi jinak ze jo a tim, jak takovy vedro jeste nezazil, nemusi se mu udelat dobre. Je to jak u cloveka.
Když bude mít průjem tři dny, nezavodní se už v tomhle počasí sám, jděte k vetovi stanovit příčinu průjmu.
mylifewithbeagle
napsal(a):
Ale ta voda, co vypije, jím jenom projde, nedostane se do organismu. Proto dehydratace pokračuje a zhoršuje se.
Včera jste mohla zkusit Smectu nebo živočišné uhlí, dnes byste věděla, jestli to zabralo. Také jste mohla zavolat veterináři a prostě se zeptat na vše potřebné. Jestli to štěně má průjem už déle než 24 hod, neexperimentovala bych se Smectou a uhlím a na tu veterinu jela.