Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2018 15:24
madocka

XXX.XXX.11.126

Ráda bych poprosila o radu, protože opravdu nevím, jak se rozhodnout. Máme psa BSP, na konci března mu bylo 8 let. Na prstu zadní nohy se mu udělal už poměrně větší boule, ze které byl diagnostikován mastocystom. Veterinář řekl, že je třeba nádor odstranit s tím, že se amputuje celý prst a uvidí se, jak se nádor rozsáhlý, popř bychom se pak domluvili na rozsáhlejší operaci.
Nevím jak se rozhodnout vzhledem k věku BSP, přeci jen se nedožívají a abych ho teď chudáka trápila a pak žil půl roku, se mi opravdu nechce. Když si vzpomenu, jak špatně zvládal kastraci, tak se toho děsím a to bylo před 3 roky, kdy byl ještě fit. Z ordinace jsme ho nemohli dostat, přítel ho musel odnést (60kg) až domů a pak jsme ho ani nemohli vyvenčit, protože se nechtěl zvednout. Trvalo to dlouho. Teď chuť do života ještě má ale už se mu špatně vstává a venku už se tak jen loudá, výjimečně popoběhne. Ptám se zde, protože je to můj první pes a navíc nikoho s podobnými zkušenostmi nemám. Jestli je lepší ho nechat v klidu dožít nebo operovat a doufat, že tu ještě chvíli bude..

1.6.2018 19:01
Prestige

XXX.XXX.71.69

Já bych ještě udělala RTG plic a sono břicha(játra, ), a potom bych se rozhodla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2018 20:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já nechala u naší feny také prst odstranit, přišla o dráp a místo drápu narostlo cosi- při chůzi si to zraňovala, furt krev... na zadní noze, krajní prst. asi tři dny na to špatně chodila, obvaz -bandáž měla 10 dní, bez převazu (obvaz jí dobře držel, takovej ten modrej elastickej lepivej) nesmělo se to namočit, takže igelit pytlík + botička. stehů měla asi 15, ty jsem jí vyndala já a pak jsme se šli jen ukázat... zvykla si chodit o třech prstech dobře. operovaná ve 13 letech. Myslím, že kvalitu života- chůzi, jí to dost zvedlo(předtím nosila na ven botičku), i když na rok a půl. (čiperná byla do konce života)

Momentálně současná fena má zatrhlej -nalomenej dráp na paspárku na přední, takže asi budem řešit, zatím jsem s tím u veta nebyla, ale poradit se půjdem. má někdo nějakou zkušenost?

4.6.2018 13:46
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já nechala u naší feny také prst odstranit, přišla o dráp a místo drápu narostlo cosi- při chůzi si to zraňovala, furt krev... na zadní noze, krajní prst. asi tři dny na to špatně chodila, obvaz -bandáž měla 10 dní, bez převazu (obvaz jí dobře držel, takovej ten modrej elastickej lepivej) nesmělo se to namočit, takže igelit pytlík + botička. stehů měla asi 15, ty jsem jí vyndala já a pak jsme se šli jen ukázat... zvykla si chodit o třech prstech dobře. operovaná ve 13 letech. Myslím, že kvalitu života- chůzi, jí to dost zvedlo(předtím nosila na ven botičku), i když na rok a půl. (čiperná byla do konce života)

Momentálně současná fena má zatrhlej -nalomenej dráp na paspárku na přední, takže asi budem řešit, zatím jsem s tím u veta nebyla, ale poradit se půjdem. má někdo nějakou zkušenost?

Náš pes si nalomil dráp a rozštípl si ho podélně cca 3 mm hluboko do živého. Zapilovala jsem mu to, jak se dalo, aby si o to nezachytával, a normálně se to zahojilo a odrostlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík