Německý ovčák dlouhosrstý

Prodám Německého ovčáka - CHS Amydie má k prodeji poslední tři pejsky z vrh...
15000 KčZdravím, mám fenu NO. V noci občas zastěkala soused si stěžoval, pak nainstaloval ultrazvukovou stanici, která z fenky udělala uzlíček nervů. Z občasného vyštěknutí se staly dlouhé série. Přestěhovala jsem se a nyní se opět sousedé stěžovali. Začala jsem to řešit zavřením do kotce to pomohlo. Nicméně fena sez něj dostala a to opakovaně. Je to jedinný kotec s výběhem druhý kovový je bez. Proč to ale píšu. Udělala si noru pod garáží a od té doby neštěká! Bohužel noru musím zrušit hrozí podhrabání ven. A tak se ptám co jí udělat místo toho? Mám k dispozici boudu po NO, která se ale domnívám nebude vyhovovat, přeci není to nora. Prosím poraďte.
Uživatel s deaktivovaným účtem
nebude mít štěňata?
marion108
napsal(a):
Zdravím, mám fenu NO. V noci občas zastěkala soused si stěžoval, pak nainstaloval ultrazvukovou stanici, která z fenky udělala uzlíček nervů. Z občasného vyštěknutí se staly dlouhé série. Přestěhovala jsem se a nyní se opět sousedé stěžovali. Začala jsem to řešit zavřením do kotce to pomohlo. Nicméně fena sez něj dostala a to opakovaně. Je to jedinný kotec s výběhem druhý kovový je bez. Proč to ale píšu. Udělala si noru pod garáží a od té doby neštěká! Bohužel noru musím zrušit hrozí podhrabání ven. A tak se ptám co jí udělat místo toho? Mám k dispozici boudu po NO, která se ale domnívám nebude vyhovovat, přeci není to nora. Prosím poraďte.
Co takhle přestat dělat z čubiny pomocí kotců a sousedů uzlíček nervů a vzít jí domů? Bude po problému.
napsal(a):
nebude mít štěňata?
Možná nebude, ale ona si to "myslí" T.j. není dva měsíce po hárání ? Také momentálně "čekáme štěňátka" a chystáme nory.
Předem děkuji za reakce. Fena je celý život venku. Jsou jí 4 roky a na doma není zvyklá. Navíc mám dvě poměrně malé děti a ikdyž v životě neublížila... No, pořád je to šelma. Ale hlavně, přítel s tím nesouhlasí. Byla pořízená na "hlídání".
Štěňata mě nenapadly a byl by to průšvih...
Pokud si to myslí, tak už tři měsíce.
marion108
napsal(a):
Předem děkuji za reakce. Fena je celý život venku. Jsou jí 4 roky a na doma není zvyklá. Navíc mám dvě poměrně malé děti a ikdyž v životě neublížila... No, pořád je to šelma. Ale hlavně, přítel s tím nesouhlasí. Byla pořízená na "hlídání".
Nebylo by asi od věci jí najít lepší domov? Protože pokud nemáte ani tušení o tom, jestli štěňata ano nebo ne, tak je problém na vaší straně.
marion108
napsal(a):
Jestli je 3 měsíce po hárání, tak už štěňata nehrozí
scylla
napsal(a):
Nebylo by asi od věci jí najít lepší domov? Protože pokud nemáte ani tušení o tom, jestli štěňata ano nebo ne, tak je problém na vaší straně.
Tak tohle fakt nechápu. Proč hned útočíte? Jen proto, že mě nenapadly štěňata, když má dobrý výběh a na procházkách je stále pod dozorem, to fakt nevím, kde by k nim přišla.
Navíc fena je prvotřídně krmená, věnuji se jí, když se jí nelíbí v kotci, tak ji tam už nezavírám a z výběhu se utýct nesnaží.
marion108
napsal(a):
Tak tohle fakt nechápu. Proč hned útočíte? Jen proto, že mě nenapadly štěňata, když má dobrý výběh a na procházkách je stále pod dozorem, to fakt nevím, kde by k nim přišla.
Navíc fena je prvotřídně krmená, věnuji se jí, když se jí nelíbí v kotci, tak ji tam už nezavírám a z výběhu se utýct nesnaží.
Tak to bude falešná březost. Prozradíte, co je prvotřídní krmení?
..."Bohužel noru musím zrušit hrozí podhrabání ven".
Nebylo by možné zamezit podhrabání z venkovní strany ? Tak, aby jí nora mohla zůstat ? Asi zeď garáže zároveň tvoří část ohrazení pozemku. Zapustit kus mříže ( karisítě, pletiva ) na (pod) zeď garáže ?
A psa patřičně zabavit ( unavit ), aby neměl takovou potřebu štěkat.
marion108
napsal(a):
První rok životana granulích tastech a nyní na mase a naší zelenině. Má krásnou srst a bílé zuby, nesmrdí, prostě rozdíl oproti psům na marketových konzervách a granulích...
napsal(a):
..."Bohužel noru musím zrušit hrozí podhrabání ven".
Nebylo by možné zamezit podhrabání z venkovní strany ? Tak, aby jí nora mohla zůstat ? Asi zeď garáže zároveň tvoří část ohrazení pozemku. Zapustit kus mříže ( karisítě, pletiva ) na (pod) zeď garáže ?
A psa patřičně zabavit ( unavit ), aby neměl takovou potřebu štěkat.
To už napadlo přítele. Ale na statku je momentalně tolik práce, že se k tomu dostane možná po sklizni.
marion108
napsal(a):
První rok životana granulích tastech a nyní na mase a naší zelenině. Má krásnou srst a bílé zuby, nesmrdí, prostě rozdíl oproti psům na marketových konzervách a granulích...
Díky.
Ještě k tomu štěkání a novému domovu. Když jsem se měla stěhovat, byla jsem nadšená, že tady problémy nebudou, v obci je pár desítek metrů od nás útulek a ten je slyšet ve dne v noci...
Ale štěkání neřeším. Nyní je spokojená, opravdu neštěká... Jen aby se prostě nepodhrabala ven...
Asi tam dáme z dtuhé strany kari síť...
Díky všem.
marion108
napsal(a):
To už napadlo přítele. Ale na statku je momentalně tolik práce, že se k tomu dostane možná po sklizni.
A jak daleko to ještě má? Já bych to možná riskla a noru jí nechala, třeba už dál hrabat nebude. Nebo vykoukne na cestu a schová se ( blbý vtip ), ale když se nesnaží opouštět pozemek jinudy, určitě by našla snažší cestu. Nenoruje proto, že chce zdrhnout, ale bydlet.
napsal(a):
A jak daleko to ještě má? Já bych to možná riskla a noru jí nechala, třeba už dál hrabat nebude. Nebo vykoukne na cestu a schová se ( blbý vtip ), ale když se nesnaží opouštět pozemek jinudy, určitě by našla snažší cestu. Nenoruje proto, že chce zdrhnout, ale bydlet.
No už noruje tři měsíce a zatím se ven nedostala... Ale kdyby chtěla, tak by si určitě našla lehčí cestu. Když jsem viděla, co dokázala z vchodem do kotce a to za hodinu, tak už nemam iluze.
marion108
napsal(a):
No už noruje tři měsíce a zatím se ven nedostala... Ale kdyby chtěla, tak by si určitě našla lehčí cestu. Když jsem viděla, co dokázala z vchodem do kotce a to za hodinu, tak už nemam iluze.
Tak ji noru nechte. Je to fena, ta nemá potřebu utíkat za háravkama a jestli hlídá, tak své teritorium neopustí jen tak. Sousedi mají fenu NO, určitě se podle zdejších měřítek nemá dobře, jednu hranici
pozemku tvoří potok, za ním louky, pole, les, zvěř - srnci v houští hned za potokem. Celé dny buď v kotci, nebo sama na zahradě. Jen když je hezky, je s paničkou na terase. Na procházce na vodítku asi v životě nebyla - a přesto neutíká, po lese nelítá, do vsi nechodí. Jen jiné sousedce přes cestu se chodí na zahradu venčit.
(Abych nebyla za padoucha. Nepokládám to za ideální psí život. Ale na vesnici ? Spousta psů se má daleko hůř.).
rapotacka11
napsal(a):
Šílenej psí život pro NO.
Proč proč proč...
Ať jsem klidně za padoucha.
Před sklizní jako po sklizni...
Proč proč proč...Protože většina lidí na vesnici má psa na to, aby štěkal, když někdo leze přes plot.
(teď nemám na mysli zadavatelku). Nemyslím si, že by se ten pes měl hůř, než pes ve městě v kotci u cvičáku, s kterým se jde párkrát do týdne na plac. Nebo v bytě, když se s ním 5x v týdnu obejde panelák a so + ne cvičák.
marion108
napsal(a):
Když jsem viděla, co dokázala z vchodem do kotce a to za hodinu, tak už nemam iluze.
To není chyba psa, ale toho "kotce", resp. toho co ho dělal a z čeho ho dělal.
Trubky, jekly, kulatina, beton, a nemůže s tím NO nic udělat ani za celý život.
pan Brouček
napsal(a):
Když jsem viděla, co dokázala z vchodem do kotce a to za hodinu, tak už nemam iluze.
To není chyba psa, ale toho "kotce", resp. toho co ho dělal a z čeho ho dělal.
Trubky, jekly, kulatina, beton, a nemůže s tím NO nic udělat ani za celý život.
Ano, to máte pravdu. Je to kotec po předchozích psech, kteří tu dříve žili. Ale také jediný s výběhem.