Labradorský retrívr s PP čokoládová štěňátka

Prodám Labradorského retrívra - Chovatelská stanice Chocco dream nabízí k r...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Zdravím,
má tady někdo zkušenosti se hlenem v trusu u psa?
Několik dní jej už sleduju, někdy je ho více, někdy méně. Dnes třeba ráno a odpoledne nebyl žádný a teď navečer tohle viz fotka( je to nevhodné, ale potřebuji více názorů)
Jedná se o 11 měsíčního labradora. Krmili jsme Britem premium a před měsícem jsem přešla na Petkult, plus do krmeni přidávám lososový olej. Měnila jsem postupně celý měsíc. Petkult jsou hypoalergení, tak snad už by měli být lepší.
Hafan je jinak zcela normální, akční, hravý pes.
Na veterinu samozřejmě zajdeme, ale už teď jsem z toho v nervech.
Nenapadá vás příčina?
Prosím žádné hádky, žádné blbé komentáře, které jsou už zcela běžné v diskuzích.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Zdravím,
má tady někdo zkušenosti se hlenem v trusu u psa?
Několik dní jej už sleduju, někdy je ho více, někdy méně. Dnes třeba ráno a odpoledne nebyl žádný a teď navečer tohle viz fotka( je to nevhodné, ale potřebuji více názorů)
Jedná se o 11 měsíčního labradora. Krmili jsme Britem premium a před měsícem jsem přešla na Petkult, plus do krmeni přidávám lososový olej. Měnila jsem postupně celý měsíc. Petkult jsou hypoalergení, tak snad už by měli být lepší.
Hafan je jinak zcela normální, akční, hravý pes.
Na veterinu samozřejmě zajdeme, ale už teď jsem z toho v nervech.
Nenapadá vás příčina?
Prosím žádné hádky, žádné blbé komentáře, které jsou už zcela běžné v diskuzích.
hlen v trusu jsou giardie, z vlastní zkušenosti většinou se víc rozjedou při změně krmení a nebo pří krmení granulemi s větším obsahem obilnin.
hlen v trusu může mít x příčin, včetně toho, že malé množství je normální.
Mohlo by sa jednať o zmienené giardie, ak chcete mať istotu zozbierajte trus ale aspoň 3-4 dni po sebe a zoberte ho na rozbor. Z jednodňového to nemusí byť vidno. Zrejme vám to nakáže aj veterinár ak nebude chcieť od vás len narýchlo vytiahnuť prachy. Ak psovi nič nie je tie 4 dni vydržte a choďte na veterinu už s takou vzorkou, ušetríte si peniaze aj čas.
Ešte ak by sa jednalo o giardie môže to neskôr prerásť aj do krvavého hlienu. Ani tam netreba hneď robiť paniku, stačí to potom preliečiť atb.
Tento problém řeším do dnes (feňuli je 14 měsíců). Dělali jsme rozbory, byla léčená (giardie ve 4 měsících) a jinak žádné další potíže. Hlen - prakticky stejný, jako máte vy na fotografii, ale možná ta fotografie zkresluje - má občasně také, zejména při změně jídla. Trvá to tak den, maximálně dva (celkem tedy asi 2 až 3 stolice) a pak zase jako švihnutím proutku nic. Řešila jsem s vet a prý pokud je tedy fenka jinak aktivní, běžně žere, nevykazuje jiné známky abnormálního chování, tak mám být v klidu. Pro jistotu jsme udělali opět koprologii a další vyšetření a nic se neprokázalo. Fenku při takovém stavu hlídám, nicméně pokud vidím, že hlenu není příliš, tak neřeším, jen pozoruji stav kvůli případnému zhoršení, které by si již vyžádalo návštěvu u veterináře.
Beica
napsal(a):
Tento problém řeším do dnes (feňuli je 14 měsíců). Dělali jsme rozbory, byla léčená (giardie ve 4 měsících) a jinak žádné další potíže. Hlen - prakticky stejný, jako máte vy na fotografii, ale možná ta fotografie zkresluje - má občasně také, zejména při změně jídla. Trvá to tak den, maximálně dva (celkem tedy asi 2 až 3 stolice) a pak zase jako švihnutím proutku nic. Řešila jsem s vet a prý pokud je tedy fenka jinak aktivní, běžně žere, nevykazuje jiné známky abnormálního chování, tak mám být v klidu. Pro jistotu jsme udělali opět koprologii a další vyšetření a nic se neprokázalo. Fenku při takovém stavu hlídám, nicméně pokud vidím, že hlenu není příliš, tak neřeším, jen pozoruji stav kvůli případnému zhoršení, které by si již vyžádalo návštěvu u veterináře.
U těch giardii docela těžko se léčí, zdravý dospělý pes si s nima poradí a dokáže je udržet bez viditelných problému.Problém giardii je při změně krmení popřípadě u krmení menší kvality s více obilninama tam docházi k pomnožení a následným problémum.Pokud jsou giardie v nějaké menší míře tak ani koprologie nemusí nic ukázat ale stačí pak jakékoliv oslabení a hned se ukážou.
keissa
napsal(a):
U těch giardii docela těžko se léčí, zdravý dospělý pes si s nima poradí a dokáže je udržet bez viditelných problému.Problém giardii je při změně krmení popřípadě u krmení menší kvality s více obilninama tam docházi k pomnožení a následným problémum.Pokud jsou giardie v nějaké menší míře tak ani koprologie nemusí nic ukázat ale stačí pak jakékoliv oslabení a hned se ukážou.
Jooo o komplikovanosti léčby mi povídejte užili jsme si s těma mrchama svoje... teď už díky bohu dobrý. Sem tam jednou za X měsíců se prostě objeví hled ve stolici, mírný, žádné veliké množství a hned je to zase pryč a zase se několik měsíců nic neděje. Feňule je krmená masem, čili se nebojím, že by měla krmení nižší kvality a obiloviny dostává jen v malém množství a ne neustále formou příloh (rýže, těstoviny,...).
nevím s tím obilím se mi to nezdá
giardie nemají rády kyselé, má se jíst ovoce, nejlépe sušená jablka, zelenina, ale sacharidy minimálně (a to je i brambora..), podpořit peristaltiku střev, probiotika.. v mase žádná vláknina není a
kde to hnije, tam se parazitům, bakteriím a tak, líbí
jestli je pes většího rozměru, trochu přílohy jakoby potřebuje, ale kolínka jsou nanic
co vakcína GardiaVax ? mluvilo se o tom někde kdysi
atb ne, tohle není bakterie ! vybijete užitečné bakterie a giardie si řádí vesele dál, jelikož má tímto bezva volnou cestu
akorát se tím rozhází střevo a celý pes,
dává se fenbendazol atp., může mít i nějaký odolný druh, neměla by se používat pořád ta samá úč. látka.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.97
Bohužel, vakcína na Girardii byla prý stažena z trhu.
Pokud o tom někdo víte víc, budu ráda za informace.
Nevím o jaký hlen se jedná, ale nesouvisí to s vyprázdněním análních žlázek na závěr bobku ?
( to je zas téma ). Pak by to bylo úplně v pořádku. Bodlinko ?
napsal(a):
nevím s tím obilím se mi to nezdá
giardie nemají rády kyselé, má se jíst ovoce, nejlépe sušená jablka, zelenina, ale sacharidy minimálně (a to je i brambora..), podpořit peristaltiku střev, probiotika.. v mase žádná vláknina není a
kde to hnije, tam se parazitům, bakteriím a tak, líbí
jestli je pes většího rozměru, trochu přílohy jakoby potřebuje, ale kolínka jsou nanic
co vakcína GardiaVax ? mluvilo se o tom někde kdysi
atb ne, tohle není bakterie ! vybijete užitečné bakterie a giardie si řádí vesele dál, jelikož má tímto bezva volnou cestu
akorát se tím rozhází střevo a celý pes,
dává se fenbendazol atp., může mít i nějaký odolný druh, neměla by se používat pořád ta samá úč. látka.
Ano kde to hnije a kvasí tam se jim daří... a u psa jakožto stále šelmy masožravé kvasí právě obili a ovoce nikoliv maso...a ani pes větších rozměru nepotřebuje přílohy.
Atb u giardii v určíté fázi zaberou docela dobře oni nezničí giardie ale v podstatě přeléčí zanícené střevo tudíž se většinou po podání atb psovi uleví a umírní se popřípadě i na čas zmizí příznaky.
keissa
napsal(a):
Ano kde to hnije a kvasí tam se jim daří... a u psa jakožto stále šelmy masožravé kvasí právě obili a ovoce nikoliv maso...a ani pes větších rozměru nepotřebuje přílohy.
Atb u giardii v určíté fázi zaberou docela dobře oni nezničí giardie ale v podstatě přeléčí zanícené střevo tudíž se většinou po podání atb psovi uleví a umírní se popřípadě i na čas zmizí příznaky.
píšete "pří krmení granulemi s větším obsahem obilnin"
to je úplně jedno, granule jsou prostě z většiny sacharid - samá příloha
je jedno, jestli z obilí nebo hrachu, vyjímka v přílohách jsou topinambury pro obsah inulinu
naopak celozrnné obilí může být dobře - peristaltika - z toho důvodu i ovoce - vláknina
pes větších rozměrů minimálně "mikroskopické" množství přílohy potřebuje, protože má delší střevo, a nemocný pes tu vlákninu potřebuje, jinak se to nehýbe a hnije
klasicky ovesné vločky třeba, to ovoce i kvůli fruktooligosacharidům - potrava pro přátelské bakterie, štěpení, vytvoření kyselého prostředí - udržují prostě střevo tak, aby si ti zlouši tolik nevyskakovali
a je to obrovská část imunitního systému
ATB uleví, jasně, tam, kde je zánět (umřít psa nenechám, no), ale vybije ty dobré střevní obyvatele, takže to jede pořád dokola, musím s tím počítat - oslabený pes, zlikvidovaná střevní mikroflóra, za čas se to vše vrátí, každý test toho parazita neobjeví,... kolotoč...jistě, nejsem vet
problém giardií jsou neinformovaní nebo nezodpovědní majitelé psů a lidé, co si nemyjí ruce, je to zoonóza, oslabenému psu úplně stačí se napít kontaminované vody
i věřím, že špatně/neúplně zlikvidovaný parazit je příčina tolika dnešních "alergií".