Kolie

Prodám Kolii dlouhosrstou - Dva trikolorni uličnici s úžasnou kontaktní pov...
Dohodou
Zdravím. Poprosila by som o radu. Musím zmeniť krmivo. Mám doma nežravca. Zožerie len toľko, koľko potrebuje. Viac ani ťuk. Pridávam aj olej z treščej pečene, aby nebola, ako žiletka, ale je fakt, že je atletickejšej postavy. Ale späť k téme. Bolo mi doporučené krmivo lisované za studena pre nežravého psa. A to Lukullus alebo Markus-Mühle. Musí to byť však receptúra bez kuraťa.
Má niekto skúsenosti s týmito granulami u nežravca ? Plánujem jej to striedať s barfom (ten mi žrala dobre, až na kosti, tie mi veľmi nechce). Bola by to cesta ako by mi trebárs aj pribrala ?
Uživatel s deaktivovaným účtem
mohlo by chutnat, protože je to něco nové, ale zas lisované granule jsou zvláštní - lesklý, skoro voskovaný povrch, placatý váleček - ničím to extra nevoní jako klasická granule, které jsou hodně tučné, takže si psík může říct - tohle teda určitě jíst nebudu
u nežravce fakt nevím, možná kvůli tomu, že to nezná, tak se na to vrhne.. zkusit 1,5kg pytel, Lukullus hovězí je bez kuřete
na přibrání asi ne, lisované granule mají málo tuku, hodně sacharidů
ale tak záleží na tom, jestli Váš pes přibírá z tuku nebo výplně
můj pes může tuku třeba vagón, nic se nestane
lisované jsme měli jako přílohu k masu, normálně zamíchat, jedí to i kočky, ale u nás je: večeře, jez !
malý pes by měl dostávat víc proteinu a tuku... já tudy cestu nevidím
kosti se dají nahradit... zkusilo se mleté maso nebo pobít paličkou skelety ?
nežravcům se dávají polovlhké granule, protože smrdí jako maggi, nemusí se moc kousat.. zcela bez kuřete vím jistě Eden kachna a Eden divočák
Platinum, Dog´s health, Macs,..tam je třeba kuř. tuk, někde jsou divné konzervanty, v Edenu rostlinný glycerin
označení: juicy, soft, semi-moist
vše bych to kombinovala s masem.
napsal(a):
mohlo by chutnat, protože je to něco nové, ale zas lisované granule jsou zvláštní - lesklý, skoro voskovaný povrch, placatý váleček - ničím to extra nevoní jako klasická granule, které jsou hodně tučné, takže si psík může říct - tohle teda určitě jíst nebudu
u nežravce fakt nevím, možná kvůli tomu, že to nezná, tak se na to vrhne.. zkusit 1,5kg pytel, Lukullus hovězí je bez kuřete
na přibrání asi ne, lisované granule mají málo tuku, hodně sacharidů
ale tak záleží na tom, jestli Váš pes přibírá z tuku nebo výplně
můj pes může tuku třeba vagón, nic se nestane
lisované jsme měli jako přílohu k masu, normálně zamíchat, jedí to i kočky, ale u nás je: večeře, jez !
malý pes by měl dostávat víc proteinu a tuku... já tudy cestu nevidím
kosti se dají nahradit... zkusilo se mleté maso nebo pobít paličkou skelety ?
nežravcům se dávají polovlhké granule, protože smrdí jako maggi, nemusí se moc kousat.. zcela bez kuřete vím jistě Eden kachna a Eden divočák
Platinum, Dog´s health, Macs,..tam je třeba kuř. tuk, někde jsou divné konzervanty, v Edenu rostlinný glycerin
označení: juicy, soft, semi-moist
vše bych to kombinovala s masem.
Ona zrovna malá nie je. Máme troch ten na fotkeje ten najmenší. Ona má 23kg ideál, ale keď je teplo tak zvykne schudúť.
Skúšala som všeličo. Kuracie jej nedávam takmer vôbec, alebo len minimálne. Nevyzerá po ňom dobre, to mám už vyskúšané. Kosti požužle, ale potom sa ich snaží zahrabať na dvore. Minule som tak našla výstavne položený kurací chrbát v jahodách. Ak pustím iného psa tak sa snaží buď zahrabať, alebo hlce. Tak to tiež nie je dobre.
Takže je to odveci dávať za studena lisované... Hm... Ja som to ešte nedržala v ruke, tak neviem ako to vyzerá. neviem či by sa toho dotkla, ak by to ani nevoňalo po mäse.
Takže za studena lisované by eventuálne mohli byť ako príloha k mäsu keď tak ?
no.. jsou tvrdé a fakt jako voskované,2x1x1 cm, nejsou "pórovité"
voní, ale rozhodně ne tolik, jak jsme zvyklí u extrudovaných
tak kupte malý sáček, zoohit za to chce něco kolem stovky, uvidíte
polovina lidí říká, že jim pes po lisovaných hubne a druhá zas, že super.. no je tam cca 10% tuku jenom
nebo mleté... co když rozbijete nebo pomelete králičí nebo krůtí ? polévková směs má i vnitřnosti
tak dát mleté (barfshopy to mleté prodávají a řezník by měl pomlít) + lisované, zamíchat rukama, to musí sníst
místo kostí se může dát mořská řasa, na nežravost kvasnice, ale pes má kousat, tak nevím
Black canyon dělá soft i lisované, ale nikdy jsem je neviděla a kuřecí tuk tam je asi všude
soft granule také nejsou moc kousací
v létě je to asi normální, já bych byla ráda, že vůbec něco jí, radši
napsal(a):
no.. jsou tvrdé a fakt jako voskované,2x1x1 cm, nejsou "pórovité"
voní, ale rozhodně ne tolik, jak jsme zvyklí u extrudovaných
tak kupte malý sáček, zoohit za to chce něco kolem stovky, uvidíte
polovina lidí říká, že jim pes po lisovaných hubne a druhá zas, že super.. no je tam cca 10% tuku jenom
nebo mleté... co když rozbijete nebo pomelete králičí nebo krůtí ? polévková směs má i vnitřnosti
tak dát mleté (barfshopy to mleté prodávají a řezník by měl pomlít) + lisované, zamíchat rukama, to musí sníst
místo kostí se může dát mořská řasa, na nežravost kvasnice, ale pes má kousat, tak nevím
Black canyon dělá soft i lisované, ale nikdy jsem je neviděla a kuřecí tuk tam je asi všude
soft granule také nejsou moc kousací
v létě je to asi normální, já bych byla ráda, že vůbec něco jí, radši
Veď to. Potrebujem aby hrýzla, kvôli zubom. Ako veď dá sa kúpiť mleté mäso s chrupavkou. Len to, že to zhltne a nechce hrýzť. Skúsim kúpiť ten lukulus. Mám doma aj 40l domácej bio bravčovej mast. Možno ak by som jej tie granule s tým ľahko omastila...
40l domácího sádla a kde že to bydlíte ?
jo, to by mohlo jít
zkusila bych skelet nebo tu koncovou část křídla držet v ruce, ať si ukousne, po celém akčním dni, aby měla hlad
držet, aby to nezhltla.
napsal(a):
40l domácího sádla a kde že to bydlíte ?
jo, to by mohlo jít
zkusila bych skelet nebo tu koncovou část křídla držet v ruce, ať si ukousne, po celém akčním dni, aby měla hlad
držet, aby to nezhltla.
To bol darček od známeho. Nevie čo s tým. Tak nám to poslal po známych. To je asi jediné sadlo ktoré prešlo hranice 2 štátov. Je to s ňou ťažké. Muž jej minule doniesol bravčovú tracheu a ona radšej vyzerala zajačie bobky.
jarka.covaci
napsal(a):
To bol darček od známeho. Nevie čo s tým. Tak nám to poslal po známych. To je asi jediné sadlo ktoré prešlo hranice 2 štátov. Je to s ňou ťažké. Muž jej minule doniesol bravčovú tracheu a ona radšej vyzerala zajačie bobky.
aha tak zelené dršťky
celkem drsný smrad, ale na nežravce funguje, stačí potravu trochu napatlat
jestli je to ta Lassie, to by měl být lehký pes, takže tloustne z příloh
si jen myslím, ale žádnou Lassie neznám, všichni mají ty tancovací bordery, co se mi vůbec nelíbí
Lukullus má vegetariánskou recepturu, ty já neměla.. ale co když je tahle fenka prostě na zelenější věci, než je maso ?
zkuste to sádlo (dříve se prý tak krmilo běžně kvůli přibrání na váze) nebo dršťky na granule a je to
v létě nebo kolem hárání já radši mé fence ohledně jídla neříkám nic, ještě mě pokouše ráno se pásla na louce, dokonce mi trávu žere z ruky..
napsal(a):
aha tak zelené dršťky
celkem drsný smrad, ale na nežravce funguje, stačí potravu trochu napatlat
jestli je to ta Lassie, to by měl být lehký pes, takže tloustne z příloh
si jen myslím, ale žádnou Lassie neznám, všichni mají ty tancovací bordery, co se mi vůbec nelíbí
Lukullus má vegetariánskou recepturu, ty já neměla.. ale co když je tahle fenka prostě na zelenější věci, než je maso ?
zkuste to sádlo (dříve se prý tak krmilo běžně kvůli přibrání na váze) nebo dršťky na granule a je to
v létě nebo kolem hárání já radši mé fence ohledně jídla neříkám nic, ještě mě pokouše ráno se pásla na louce, dokonce mi trávu žere z ruky..
takto, ona mäso môže len musí byť buď mleté, alebo nakrájané... inak sa nie a nie dotknúť.
Každopádne sa to nedozviem inak, než tak, že to vyskúšam. Zelené držky :-D bojím sa, že sa v tom vyváľa :-D ona je strašné prasa keď ide o nejaký smrad, už je v ňom :-D.
Mně pes nabírá po Barking Heads bez obilí. Granule má sice jen jako přílohu k masu (beru nízkoproteinové bez kuřete - BH, Marpy a Wolfsbluty), ale u BH to musím hlídat, žádné přihodíme grancli, když tak hladově koukáš... A že kachní a rybí chutnají dost.
Měli jsme MM a nohla jsem si je strčit za klobouk- celej pytel, no udolala to s přispěním smečkových kamarádů a jako venkovní odměna. dost po tom byla plynatá, teď sice taky občas pustí ducha s velký D, ale ne už jako vzducholoď plná smradu.
Ač je to k nevíře, naše buli taky není extra jedlík granulí a masa(Purizon ještě čtvrt pytle, Simpsons teď dojedla), je asi vegetarián(asi se spolčila s dcerou ) maso žere, ale s ale...srdce, žaludky, krky bez úpravy, ostatní krájené, sekané sekáčkem- zrovna ty skelety a hřbety, nejraději když jí to rovnou od linky házím do huby nebo misky, taky není extra kousač, klacky ale holí statečně...vařenýmu neodolá, syrové kuře tak max. tři dny za sebou, pak je už "znechucená".Ryby nejradši chcíplé
... no mám to rozmazlené. Chudák nebožka minulá fena, ta by jí ukázala, jak se žere.
napsal(a):
Mně pes nabírá po Barking Heads bez obilí. Granule má sice jen jako přílohu k masu (beru nízkoproteinové bez kuřete - BH, Marpy a Wolfsbluty), ale u BH to musím hlídat, žádné přihodíme grancli, když tak hladově koukáš... A že kachní a rybí chutnají dost.
jak se BH liší od těch ostatních ? nebo je to i vidět na odpadu, že na Marpech je toho víc ?
nemůže to být jen ročním obdobím - BH přišly na řadu v zimě ?
fenami v okolí ?
napsal(a):
jak se BH liší od těch ostatních ? nebo je to i vidět na odpadu, že na Marpech je toho víc ?
nemůže to být jen ročním obdobím - BH přišly na řadu v zimě ?
fenami v okolí ?
Když to kolem psycho hárá, tak je vlastně jen na mase s kostmi, letos se nechytal ani na jogurt. Tak akorát kelímek od smetany. Teď v zimě měl dokonce Marpy light, jinak by byl buď bez přílohy, nebo by z něj byla koule. Dýně by šla, po bramborech by taky špekatěl, batáty mimo sezónu to samé. Dřív jsem grancle střídala, jak se mi hodilo, na BH šel fakt nahoru.
jarko, co se týká granulí - co tak "nabušené" orijenky?
napsal(a):
jarko, co se týká granulí - co tak "nabušené" orijenky?
Nie, jednak mi fenka neznesie grain free receptúry (bola na Acane grassland, a pacifica) a jednak nie som na tom tak, aby som mohla dať 100€ na mesiac na krmivo pre psa. Mám ju na Brit Care champion, a lamb and rice. Vyzerala dlho dobre, ale teraz sa mi zdá, že sa kvalita krmiva nejak pohoršila. Ak by som menila granule po tom čo som všetko prečítala a popýtala sa asi pôjdem do Nutra Gold holistic. Nič iné mi nevychádza pomer cena/kvalita.
Bearking Heads sme mali vzorku, nechcela to. Tak ako ani Timberwolf. Ani len ako pamlsok. Nič ani ťuk. Purizon som neskúšala. A čo je MM ? Markus muhle ?
jarka.covaci
napsal(a):
Nie, jednak mi fenka neznesie grain free receptúry (bola na Acane grassland, a pacifica) a jednak nie som na tom tak, aby som mohla dať 100€ na mesiac na krmivo pre psa. Mám ju na Brit Care champion, a lamb and rice. Vyzerala dlho dobre, ale teraz sa mi zdá, že sa kvalita krmiva nejak pohoršila. Ak by som menila granule po tom čo som všetko prečítala a popýtala sa asi pôjdem do Nutra Gold holistic. Nič iné mi nevychádza pomer cena/kvalita.
Bearking Heads sme mali vzorku, nechcela to. Tak ako ani Timberwolf. Ani len ako pamlsok. Nič ani ťuk. Purizon som neskúšala. A čo je MM ? Markus muhle ?
ještě také jde o dávkování
N&D low grain čistě rybí je za 45, kuře 42, ale 12kg, jenže máme mnohem menší spotřebu než u jiných, takové ty zverimexy v obchodních centrech prodávají i 300g
Purizon jsou za dobré peníze a jsou jako lupínky do mléka, fakt placaté, možná se jí to bude líbit ale grain free nemají
Trainer fitness lamb s rýží na zoohitu, na výběr je mini a medium
já bych ji vzala do zverimexu, ať si vybere sama
napsal(a):
ještě také jde o dávkování
N&D low grain čistě rybí je za 45, kuře 42, ale 12kg, jenže máme mnohem menší spotřebu než u jiných, takové ty zverimexy v obchodních centrech prodávají i 300g
Purizon jsou za dobré peníze a jsou jako lupínky do mléka, fakt placaté, možná se jí to bude líbit ale grain free nemají
Trainer fitness lamb s rýží na zoohitu, na výběr je mini a medium
já bych ji vzala do zverimexu, ať si vybere sama
Na NaD bola pred BC prestali chutiť a už mi ich nezere. Trainer nechcem, príde mi to ako drahá kukurica. Ona je dosť zvláštny pes čo sa jedenia týka. Ostatní dvaja sú v pohode. Žerú normálne. Iba ona je oriešok pre mňa. Dosť mi vychvalovali ľudia tie za studena lisované ale ak to nevonia neviem či by to zrala. A do zverimexu je to zbytočne ona vonku nič nezozerie. Teda ak to zrovna nie je sušené kačacie.
jarka.covaci
napsal(a):
Na NaD bola pred BC prestali chutiť a už mi ich nezere. Trainer nechcem, príde mi to ako drahá kukurica. Ona je dosť zvláštny pes čo sa jedenia týka. Ostatní dvaja sú v pohode. Žerú normálne. Iba ona je oriešok pre mňa. Dosť mi vychvalovali ľudia tie za studena lisované ale ak to nevonia neviem či by to zrala. A do zverimexu je to zbytočne ona vonku nič nezozerie. Teda ak to zrovna nie je sušené kačacie.
trainer fitness jehněčí je bez kukuřice, tato řada je jiná než Trainer natural, aj já se divila, že vyrobili tak dobré granule, všem chutnalo a pěkně voní
kupte malá balení Lukullus, Trainer fitness, ..když to nesní, máte další dva strávníky
ještě Dog lovers gold mají lisované
nebo prostě to sádlo a dršťky namazat na krůtí křídlo.
napsal(a):
trainer fitness jehněčí je bez kukuřice, tato řada je jiná než Trainer natural, aj já se divila, že vyrobili tak dobré granule, všem chutnalo a pěkně voní
kupte malá balení Lukullus, Trainer fitness, ..když to nesní, máte další dva strávníky
ještě Dog lovers gold mají lisované
nebo prostě to sádlo a dršťky namazat na krůtí křídlo.
Pozriem na cenu. Mám limit zhruba 45€-49€/15kg, alebo bude na barfe a keby niečo dám jej BC.
jestli sedi ryze/jehne tak ještě mozna petkult?
Kupuju ten pro stenda.
jestli je to dobře nevim - ale potrebuju energ. krmiva, protoze ty grancle většinou davam hlavne na víkendech a taborech..