Jak odnaucit psa zrat venku zdechliny, vykaly atd.

Australský ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2018 09:52
Luproke

XXX.XXX.39.2

Dobry den, prosim o radu, dnesnim dnem pri ranni prochazce uz mi dosla trpelivost mam 8mesicni stene australaka a dnes rano na poli sezral nohu od zdechleho, vysuseneho, zajice. nas jediny problem kdy neposlechne je v momente kdy ho okriknu povelem"fuj" pesan se rozbehne s kusem nohy, vykalu, jablka a ani za nic ho nemuzu chytit ani privolat, pokazde odbehne a nez se k nemu dostanu uz to ma v sobe nebo si chce semnou s tim co ma prave v hube hrat. Na voditku je to v poradku, to si nedovoli nic a kdyz uz tak pri povelu to okamzite pusti.vyresilo by tohle stopovaci voditko ? Kosik uz mel ale lidi v nasem okoli se v ten moment zacli meho psa bat a se svejma psama nas zacli obchazet obloukem, po vysvetleni ze pes to ma kvuli tomu aby nezral kraviny venku se stejne vsude rozkriklo ze muj pes je agresivni(neni to pravda) tak proto ma nahubek

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2018 10:43

co byste s tou stopovačkou dělali ? Že by byl blíž a stihlo by se říct fuj nebo by si nedovolil ?

A naučit nesbírat, co je na zemi ?
Má dost zábavy, jídla ?
Nevymění to s Vámi za něco lepšího ? Za zábavu, jídlo ?
Podle mě se to žádný pes nenaučí stoprocentně. Je tak nastavený od přírody.

23.6.2018 11:09

Otázka je, zda je lepší, aby se vás lidi báli...nebo jestli je lepší, aby pes sfutroval něco, co mu ublíží...
Já teda pesany učím venku nic nesbírat a vždycky se zadaří, ale když nad tím tak přemýšlím, tak těžko říct, jestli je to "mým kynologickým uměním" a nebo jestli z toho pesani vyrostou.

Moje výhoda je, že pes i s ekhaftem v tlamě jde odchytit...a pak buď vyplivne blivajz na povel a pokud ne, tak mu pro něj šáhnu klidně až "do krku" a to i v případě, že už inkriminovanej hnusanec stihnul spolknout...s patřičnou přednáškou o tom, že je to hnusanec a že se to nedělá, že je pěkný čuně a že mu do smrti nedám pusu, když žere takový nechutnosti...začínám s tím už od malých štěňat...obzvlášť se současnými psy, kteří jsou pažravky, to bylo dost náročný...ale vzhledem k tomu, že se dost bojím otrávených nástrah, tak venku se prostě nic sbírat nesmí...
Vím, že to tady se to většinou řeší přes odměny nebo resp. výměny, ale to nepraktikuju.

23.6.2018 11:24

"co byste s tou stopovačkou dělali ? Že by byl blíž a stihlo by se říct fuj nebo by si nedovolil ?"

no že by nemohl zdrhnout?
že by stopovačka sloužila jako mechanické jištění?

Luproke, ono by bylo lepší místo okřikování psa nějakým fuj naučit psa takový povel pusť jako výměnu něčeho za něco lepšího...a takové přivolání, třeba...a to do úrovně reflexu.

jo, a s tím košíkem -řeči okolí by ti měly být někde u zádele, podstatné je bezpečí psa!

23.6.2018 11:30
lupus4

XXX.XXX.9.133

možná by pomohlo i pořádné krmení co krmíte ?

pesan se rozbehne s kusem nohy, vykalu, jablka a ani za nic ho nemuzu chytit ani privolat,

tak to je na vašem vztahu něco hooodně špatně, mě se ACD klidně přišlo radostně pochlubit, co za "mňamku" našlo, jak ho trestáte ?

ani za nic ho nemuzu chytit
proč pouštíte psa bez přivolání ?

je to honák nebo ovčák ? u těchto plemen je div (a ne jeho vina), že to ještě v 8mi měsících neumí

tak zkouší to každej pes, většina (správně živenejch) z toho vyroste, bo reaguje na jeden z dvou zákazovejch povelů co používám (ne a fuj).

23.6.2018 11:32
Tedysek

XXX.XXX.48.168

Lupus4: krasny ACDík :).

23.6.2018 11:57
Luproke

XXX.XXX.39.2

Krmime granulema Taste of the wild a odmeny ma od woolfu..to ze ho nemuzu privolat neni o tom ze by se me bal on si semnou chce hrat a s tou kravinou co ma prave v tlame... on jinak na privolani je poslusnej s tim nemame vubec zadny problem, ten problem nastane az nekde najde nejakou hovadinu.. nijak ho netrestam maximalne ho okriknu a to malo kdy, snasim se ho lakat na to ze mam neco lepsiho nez co nasel a bez uspechu..byla bych rada za nejaky mensi postup jak ho to aspon odnaucit co na tohle jeste plati.

23.6.2018 13:49
saola

XXX.XXX.30.66

Základ je přivolání. Pokud nepřijde, když ho voláte k sobě, žádné přivolání nemáte a pes nemá navolno co dělat. Dejte ho na stopovačku (nebo šňůru, říkejte si tomu, jak chcete) a pilujte přivolání. Nejprve v klidu, pak postupně přidávat rušivé okolnosti (auta, provoz, jiní psi, více lidí okolo, zvěř, apod.) Cílem je dopracovat se do stádia, kdy přivolání k vám bude podmíněný reflex.

Zkuste ho naučit nosit si věci - klacek, míček, plyšáka, kapesník, klíče, malé pouzdro s něčím apod. Naučte ho povel drž a na povel pusť. Je to komunikativní, temperamentní a chytré plemeno, učí se rychle a bude ho to bavit. Pokyn pusť se vám bude v budoucnu velmi hodit.

Naučte ho, že venku se žádné pochutiny ze země nesbírají. Vhodný je povel Ne - obecný zákazový povel k přerušení činnosti. Opět ideálně na šňůře, v prostoru, kde můžete předem poházet na zem lákavé kousky něčeho (salám, maso apod). Procházejte se psem na šňůře a když projeví o pohozený pamlsek zájem, vysvětlete mu, že Ne.

V kritických prostorech (cestička lemovaná křovím, nepřehledný terén) voďte psa na šňůře nebo si ho dejte k noze či ho nechte něco nést v tlamě, nedovolte mu prolézat roští, abyste stále měl na očích, zda něco nežere.

Moc nechápu, proč vám vadí, že urval mumifikovanému zajíci nohu, spousta lidí pro své psy stejné pamlsky kupuje za těžké peníze
Granule nekomentuji, ty si jako hlavní krmnou dávku nezaslouží žádný pes, ale je to váš boj.

23.6.2018 16:43
Luproke

XXX.XXX.39.2

Moc vam dekuji :) supr vysvetleni určitě to potahnu na vasi radi..moc dekuji

23.6.2018 16:58

Luproke napsal(a):
Krmime granulema Taste of the wild a odmeny ma od woolfu..to ze ho nemuzu privolat neni o tom ze by se me bal on si semnou chce hrat a s tou kravinou co ma prave v tlame... on jinak na privolani je poslusnej s tim nemame vubec zadny problem, ten problem nastane az nekde najde nejakou hovadinu.. nijak ho netrestam maximalne ho okriknu a to malo kdy, snasim se ho lakat na to ze mam neco lepsiho nez co nasel a bez uspechu..byla bych rada za nejaky mensi postup jak ho to aspon odnaucit co na tohle jeste plati.

Zkuste jiný povel, my se úplně nejdřív naučily s fenou čekej... pokud má něco v hubě (většinou krade na tajňáka vnučky hračky a myslí si, že jí nikdo nevidí nebo rybí mumijku i pěknou zdechlinku, míček a potřebuju už skončit hru) A podle obtížnosti ochotně dát tu dotyčnou věc řeknu, zavolám, někdy musím i výhrůžněji ČEKEJ. Psina čeká ledabyle, dotčeně, útrpě podle míry "provinění" a na mě je už jen jí předmět odebrat- buď důrazným, Roňo fuj vyplivni TO!, vyklepat jí to z huby, vytáhnout, nejvíc nerada dává míček i přes povel pusť je tam to kořistnické popokusování...
Nebožka to ovládala na 90% i na dálku, sem tam se i odhodlala to prostě risknout a rychle to polknout- většinou myš, houbařovo lejno, kam musela odložit ten kekel si velice dobře pamatovala, a zkoušela, jestli si to nemůže dojíst jindy, pokud to tam na ní počkalo, takže trénovala i mojí orientaci v terénu...

23.6.2018 18:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkuste jiný povel, my se úplně nejdřív naučily s fenou čekej... pokud má něco v hubě (většinou krade na tajňáka vnučky hračky a myslí si, že jí nikdo nevidí nebo rybí mumijku i pěknou zdechlinku, míček a potřebuju už skončit hru) A podle obtížnosti ochotně dát tu dotyčnou věc řeknu, zavolám, někdy musím i výhrůžněji ČEKEJ. Psina čeká ledabyle, dotčeně, útrpě podle míry "provinění" a na mě je už jen jí předmět odebrat- buď důrazným, Roňo fuj vyplivni TO!, vyklepat jí to z huby, vytáhnout, nejvíc nerada dává míček i přes povel pusť je tam to kořistnické popokusování...
Nebožka to ovládala na 90% i na dálku, sem tam se i odhodlala to prostě risknout a rychle to polknout- většinou myš, houbařovo lejno, kam musela odložit ten kekel si velice dobře pamatovala, a zkoušela, jestli si to nemůže dojíst jindy, pokud to tam na ní počkalo, takže trénovala i mojí orientaci v terénu...

Jo taky používám povel čekej a pes chudák čeká - útrpně, protože ví, že mu bude věc z tlamy odebrána...on teda nesbírá venku, ale doma mu přezdíváme uklízeč...jde kolem stolečku, mává ocasem, shodí leták, co tam manžel položil a jak to leží na zemi, tak už to bere a mizí, aby ho mohl rozebrat na atomy...taky si asi myslí, že když půjde "nenápadně", tak ho nikdo neuvidí.
On má obecně smůlu...něco zajímavého venku našel a protože už věděl, že se to nesmí, tak juknul, jestli panička kouká...no a panička koukala...u něj se nedala ta nenápadnost přehlédnout.

25.6.2018 08:25
inusanka

XXX.XXX.98.58

Naši mladou jsme si brali na osmém měsíci, byli na dvorku spolu s dalšími dvěma psy, ona nejmladší. Ho.. sice nežrala, ale prostě placatou myš, ulovenou myš, ukradenou myš kocourovi, nebylo moci jí to sebrat. A najednou se to ztratilo, dneska už to ani neřešíme, projde kolem "tatranky" a nic. Krmená kombinovanou, žádný zdravotní problém.

25.6.2018 17:17
dsj

XXX.XXX.207.141

Mě to žraní fujtajblů rozčiluje, ale ne tolik jako když se v tom to psisko vyválí: včera miláček našel pěkně rozteklou mršinu jehněte v poli a využil toho, že běží za koňma a že za sebe nevidíme. Než jsem si všimla, co provádí bylo pozdě. Dojet s ním 10min v autě s otevřenýma okýnkama domů byl očistec, dnes je 2x vydrbaný v šamponu (poprvé v životě, zatím každý smrad vždycky stačilo spláchnout vodou a nechat ho přes noc vysmrdět na zahradě) a smrdí pacholek pořád stejně Je mi ho líto, dělá ublížené oči, místo na gauči mu zabrala kočka, ale dokud tohle nevyvane, tak bude spát v boudě na zahradě. Moje osobní hitparáda smradů má vítěze: první místo rozteklé zombie-jehně, druhé chcíplá ryba, třetí prasečí močůvka.

25.6.2018 20:42

dsj napsal(a):
Mě to žraní fujtajblů rozčiluje, ale ne tolik jako když se v tom to psisko vyválí: včera miláček našel pěkně rozteklou mršinu jehněte v poli a využil toho, že běží za koňma a že za sebe nevidíme. Než jsem si všimla, co provádí bylo pozdě. Dojet s ním 10min v autě s otevřenýma okýnkama domů byl očistec, dnes je 2x vydrbaný v šamponu (poprvé v životě, zatím každý smrad vždycky stačilo spláchnout vodou a nechat ho přes noc vysmrdět na zahradě) a smrdí pacholek pořád stejně Je mi ho líto, dělá ublížené oči, místo na gauči mu zabrala kočka, ale dokud tohle nevyvane, tak bude spát v boudě na zahradě. Moje osobní hitparáda smradů má vítěze: první místo rozteklé zombie-jehně, druhé chcíplá ryba, třetí prasečí močůvka.

Naše nebožka ještě měla v kožichu i červíky, když stihla takto něco najít a natřít se...největší masakr pak byl jí vykoupat v panelákové koupelně, že já vydržím, ale to jsem odbíhala, protože mi navalovalo...jo, smrdí to i přes šampon. a že to tak několikrát přes léto-podzim dala (ryby, pohnojené pole + hromada hnoje, houna, újedě pro prasata...jednou zkusila i ježčí zdechlinku ).

26.6.2018 08:11
Luproke

XXX.XXX.39.2

Taky jsem zazila s moji fenkou ktera uz s nama tady neni, ze nejakej rybar nechal v pytliku vnitrnosti od ryb, chvilka nepozornosti a fenka uz se v tom valela, byla cela mokra rikala jsem si ze asi vlezla do vody :) jenze najednou nehorazny smrad :D a to bylo jeste leto a totalni vedra..no jit se psem prez cele mesto a asi tak 2kilaky dom byl opravdu zazitek :D smrat se tahl jeste par metru pred nama a za nama, smrdela celej tejden, a to jsem ji kazdej den koupala :D.

26.6.2018 09:54
Terven

XXX.XXX.110.147

Moje minulá fena byla byla bohužel na lidské exkrementy expert, venku je cíleně vyhledávala, dlouho si pamatovala, kde co leží, v některých obdobích to bylo výrazně horší- to jsem mívala pocit, že snad nemá venku jinej zájem. Dodnes vzpomínám na cesty domů s páchnoucí tlamou, kdy jsem se bála, aby se s ní někdo nechtěl pomazlit smajlík
Sice jsem jí kupovala různé sušené vnitřnosti, ale byla de fakto granulář.
Současná je na barfu i granulích, tenhle problém prakticky nemáme. Sice tu a tam do něčeho klofne, ale nechá se v pohodě zarazit, nevyhledává to a není tím posedlá. Jediné bobky, které fakt miluje, jsou zaječí (nebo králičí).
Když se předchozí fena v něčem válela, byla téměř jistota, že to bude echt hnus, smradlavej, mazlavej.
Když se válí současná, jsem v klidu - ve většině případů je to sušená žížala, sušenej brouk, někdy ptačí trus...prostě v tomto směru jsem si polepšila, ale ona mi to zas vynahradí jinak

Přidejte reakci

Přidat smajlík