Výhody a nevýhody australského ovčáka

Australský ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2018 21:21
Eliška Nejmanová

XXX.XXX.26.58

Mám 2letou fenu border kolie a chci pořídit společníka a chci si koupit australského ovčáka řekněte mi co nejíce výhod a nevýhodmáme velikou zahradu a za domem louku a buď s pp nebo bez pp.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.6.2018 21:24

Nejdřív se naučte komunikovat s borderou, druhým psem problém určitě nevyřešíte.

25.6.2018 21:27
Eliška Nejmanová

XXX.XXX.26.58

Já vím, ale chci aby měla nějakého kamaráda když jsem ve škole.

25.6.2018 21:30

Eliška Nejmanová napsal(a):
Mám 2letou fenu border kolie a chci pořídit společníka a chci si koupit australského ovčáka řekněte mi co nejíce výhod a nevýhodmáme velikou zahradu a za domem louku a buď s pp nebo bez pp.

...měla by jste udělat něco s tou úpravou textu, strašně špatně se to čte...tedy alespoň mně...rovněž tam postrádám to kouzelné slovíčko "prosím"...

25.6.2018 21:32
Eliška Nejmanová

XXX.XXX.26.58

Seš tu od toho aby si kritizoval/a písmo?

25.6.2018 21:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Máte zahradu ?
No a co ?
Ta psa nevychová, to mi věř.
Makej na borderce, kterou Ti rodiče nevhodně a neuváženě pořídili.
Buď borderce kamarádka ty !
https://www.youtube.com/watch?v=q8FfNQ_E0l0.

25.6.2018 21:35

Já vím, ale chci aby měla nějakého kamaráda když jsem ve škole.

Nějdřív pracujte s borderou, jinak se může stát, že budete mít doma nezvládnutou dvojku, ze které budete šílet vy i rodiče. I bordera se musí naučit odpočívat a mít nějaký rytmus. Ráno moc nerozdovádět a po škole se jí hodně věnovat. Jinak pokud je pes přes den na zahradě (a hlavně bordera), tak může honit, potažmo pást, co se dá a neodpočine si.

25.6.2018 21:41

Seš tu od toho aby si kritizoval/a písmo?

..jednak jsme si nepotykaly a jednak jsem Vám napsala, že mně se to špatně čte, je to jednolitý text a občas se v něm špatně orientuji...

25.6.2018 22:39

Eliško, borderku jsi zatím nezvládla. Kde bereš přesvědčení, že zvládneš australáka, a že zvládneš oba zaráz? Myslím, že bys měla zapracovat na borderce, věnovat se jí a být jí nejen paničkou, ale i kamarádkou. Dále bys měla zapracovat na svém písemném projevu, především si nastudovat interpunkci. Protože se tvůj příspěvek opravdu nedá číst.
A kdyby ses pozastavovala nad tím, že ti tykám, tak proto, že bys mohla být moje dcera a možná i vnučka.

27.6.2018 17:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Eliško, borderku jsi zatím nezvládla. Kde bereš přesvědčení, že zvládneš australáka, a že zvládneš oba zaráz? Myslím, že bys měla zapracovat na borderce, věnovat se jí a být jí nejen paničkou, ale i kamarádkou. Dále bys měla zapracovat na svém písemném projevu, především si nastudovat interpunkci. Protože se tvůj příspěvek opravdu nedá číst.
A kdyby ses pozastavovala nad tím, že ti tykám, tak proto, že bys mohla být moje dcera a možná i vnučka.

Asi tak : Jedna hračka se pokazila, koupíme novou.
Zadavatelce : Když pořídíš druhou fenu, nemusí se snášet. Když pořídíš psa - jak budeš oddělovat v době hárání ?
Jestli teď štěká bordera na lidi - s austrálkem budou štěkat dva.
AUO je daleko víc hlídací. Navíc je hlučný a ukecaný.

28.6.2018 07:43
Varaxi

XXX.XXX.1.226

https://www.ireceptar.cz/zvirata/psi-a-kocky/poridit-vasemu-psovi-dalsiho-psiho-kamarada/

Někteří chovatelé se domnívají, že nově příchozí pes za ně vyřeší problémy, které mají se stávajícím psem. Takhle to ale opravdu nefunguje! Druhého psa si pořiďte až v momentě, kdy první pes je dostatečně vychovaný, reaguje dobře na všechny vaše povely a nevykazuje žádné psychické problémy. Neměl by být majetnický, agresivní a s výrazným loveckým pudem, měl by být schopen snášet samotu a hlavně další psy.

To jen abyste si nemyslela, že si vymýšlíme.

28.6.2018 08:26
aneleh

XXX.XXX.128.43

Nezvládla-li jste borderku, která je na běžnou výchovu daleko snazší, aussíka silně nedoporučuju... Mám aussíků osm, takže si snad můžu dovolit trošku zhodnocení jejich povahy. Vezmu to od toho pozitivního - jsou to super akční, živí, nadaní psi s chutí do jakékoli práce. Milují pohyb a aktivitu. Špičkově hlídají, výborně pasou, jsou to skvělí rodinní psi.
Nevýhody - jsou to super akční živí psi - věřte, že zahrada mu stačit nebude. Pokud ho zavřete na zahradu, zblázníte se buď vy nebo sousedi. Jednak si bude "hrát" s borderkou (pokud je dokážete seznámit tak, aby se nesnažili navzájem zabít až aussina dospěje) a jednak se zabaví sám - což se vám extra líbit nebude, protože jeden pes dokáže tak zlikvidovat zahradu, že si to nedokážete představit. Milují pohyb a aktivitu -nedáte-li jim ji, zabaví se sami - viz výše. Špičkově hlídají - hodně, hodně nahlas, často a intenzivně, ve dne v noci. Výborně pasou - takže pokud to nebudete správně korigovat, bude vás štěně neustále štípat do nohou, chňapat vám po rukou a podobně. a nejen vám samozřejmě, ale všem. Jsou to skvělí rodinní psi - ovšem za předpoklady vynikající socializace, kterou jste zřejmě nezvládla u borderky (když štěká na lidi), takže mnohem náročnější socializaci u aussíka nedáte taky... Další nevýhody, pokud by tyhle na zamyšlení nestačily... Umí být neuvěřitelně paličatí, když si umanou svoje... jsou velmi, velmi hluční - při hraní, při práci, i když se jim nevěnujete. Jsou vynalézaví ve způsobech, jak vás obejít. Jsou silně teritoriální, samci bývají ostřejší na jiné samce podobné velikosti.
pořídit si druhého psa "aby se zabavil první" je největší kravina, kterou může kdokoli udělat... Je to ten nejhorší důvod na světě, protože to znamená, že první pes není zdaleka ve stavu, abyste druhého psa zvládla bez problémů. Být vámi, zamyslím se a začnu makat s borderkou, Až z ní bude ideální pes, můžete začít uvažovat o druhém. Ale věřte mi, že až tohle dokážete, tak vám ta dřina nebude stát za to, abyste to zažila znova :D :D :D.

28.6.2018 08:42

aneleh, dva hlasy mi to nepustilo , tak přidávám

28.6.2018 09:04

..já Vám řeknu ještě jeden úhel pohledu - tedy svůj...proč si k nedodělanému mladému psovi pořizovat štěně, které zabere obrovskou spoustu času, takže borderka zůstane upozaděná...vychutnávejte si tu mladou fenku, dostala jste tady v jiné diskuzi návody na její další vyžití a to spolyká dost času, pokud chcete aby každá činnost - zábava vedla k nějakému cíli...jste mladá, studujete, jistě také mát ještě kamarády a nějaké další vyžití, výchovou druhého psa se budete muset ve své podstatě všech dalších aktivit vzdát anebo budete všechno šidit a dělat jen tak napůl a radost Vám o určitě nepřinese a to ani psům...věnujte se plně bordeře, ukažte jí svět, další aktivity...s jedním psem se všude dostanete, na výlety a další aktivity, se dvěma psi je pro psovoda začátečníka tohle dost velká zátěž...

3.1.2019 15:50

Osobně si myslím,že by ses měla více zajímat o svojí BOC. Proběhla u vás správná socializace?

Přidejte reakci

Přidat smajlík