Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2018 13:06
Twerina

XXX.XXX.177.78

Dobrý den,
měla bych dotaz. Bohužel, byla jsem na návštěvě a slyšela jsem psa mlaskat, olizovat se. Šla jsem za ním, otevřela mu pusu a na zadním zubu měl přilepený kousíček jedu na krysy. Okamžitě jsem mu dala hořčici, vyzvracel se zhruba do 15-20 minut. Je to moje první zkušenost, proto se tedy ptám.. Četla jsem že stačí, když se pejsek vyzvrací. Žádné další granule nevyzvracel, pouze vodu a pěnu.
Myslíte že nemusím plašit? Od doby co mlaskal uběhlo asi 20 vteřin, tím pádem by ani moc těch granulí sežrat nemohl, max tu jednu, dvě,.. Samozřejmě mám strach, ale k vetovi se nedostanu dřív jak za dvě hodiny. Myslíte tedy, že to zvracení stačí? Stejně by mu vet vyvolal zvracení.

29.6.2018 13:36
lupus4

XXX.XXX.31.152

to bude OK už neplašte

29.6.2018 13:37
bobina65

XXX.XXX.197.59

Dobrý den,
je dobře, že se vyzvracel. Jestli máte po ruce vitamín K tak mu jej dejte.

29.6.2018 15:20
scylla

XXX.XXX.150.32

Twerina napsal(a):
Dobrý den,
měla bych dotaz. Bohužel, byla jsem na návštěvě a slyšela jsem psa mlaskat, olizovat se. Šla jsem za ním, otevřela mu pusu a na zadním zubu měl přilepený kousíček jedu na krysy. Okamžitě jsem mu dala hořčici, vyzvracel se zhruba do 15-20 minut. Je to moje první zkušenost, proto se tedy ptám.. Četla jsem že stačí, když se pejsek vyzvrací. Žádné další granule nevyzvracel, pouze vodu a pěnu.
Myslíte že nemusím plašit? Od doby co mlaskal uběhlo asi 20 vteřin, tím pádem by ani moc těch granulí sežrat nemohl, max tu jednu, dvě,.. Samozřejmě mám strach, ale k vetovi se nedostanu dřív jak za dvě hodiny. Myslíte tedy, že to zvracení stačí? Stejně by mu vet vyvolal zvracení.

Plašte a jděte na veterinu, jed na krysy způsobuje řídkou krev a vykrvácení. Takže plašte, neexperimentujte a jděte ihned.

29.6.2018 16:51
lupus4

XXX.XXX.88.175

scylla napsal(a):
Plašte a jděte na veterinu, jed na krysy způsobuje řídkou krev a vykrvácení. Takže plašte, neexperimentujte a jděte ihned.

jestliže sežral jen pár granulí a pakliže to vyzvracel HNED, tož plašit opravdu nemusí...

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2018 16:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky bych jela hned, nevíte, kolik toho v sobě má. Známá takhle jela s fenkou hned, a i tak byla dlouho na kapačkach a málem na umřeni.

29.6.2018 16:58
scylla

XXX.XXX.150.32

lupus4 napsal(a):
jestliže sežral jen pár granulí a pakliže to vyzvracel HNED, tož plašit opravdu nemusí...

Teda, vy máte odvahu...

29.6.2018 17:07
lupus4

XXX.XXX.88.175

no já to zažil, takže pokud to není nějaký 2 kg mini stvoření, ale pes nad 20 kg, tak po vyzvracení se opravdu nic nestane, vet jí dal jen provokačku na zvracení + vitamíny, aby měl nějaký počinek...
přišla -li na to hned, tak se opravdu nemusí bát
situace by byla jiná, kdyby to už natrávila, pak to opravdu není sranda a zase záleží na poměru váha psa/množství jedu.

29.6.2018 22:33
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

scylla napsal(a):
Teda, vy máte odvahu...

Je to kumulativní jed, musel by sežrat velkou dávku, nebo ho žrát několik dní. Dejte mu živočišné uhlí.

30.6.2018 05:57
scylla

XXX.XXX.150.32

jahodapavel napsal(a):
Je to kumulativní jed, musel by sežrat velkou dávku, nebo ho žrát několik dní. Dejte mu živočišné uhlí.

Dejte mu dobrého veterináře a nehazardujte s jeho životem. Na blbé rady se vykašlete.

2.7.2018 10:17
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Chybí mi tu konec, zda chovatelka šla či nešla k vetovi, jak postupoval, zda měl pes problémy, uhynul. atd. A to je škoda.

2.7.2018 15:39
Twerina

XXX.XXX.177.78

K vetovi jsme nešli. Já jsem hrozný plašan, ale moje mamka mi řekla, že když se vyzvracel a nebyl tam náznak jedu, nemám plašit. Tak teď na něj dáváme pozor a čekáme, jak se to celé vyvine. Pejsek je živý, stejně jako kdy jindy.

2.7.2018 16:00
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Děkujeme za odpověď.
Lupus4 a jahodapavel radili tedy dobře, pokud v okamžitých zvratkách nebyl jed vidět, zřejmě ho psík ani nespolkl. Po třech dnech by mu něco už bylo. Všechno je v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík