Ahoj, dobry den
Mam dotaz, mam 7 letou fenu bordeauxske dogy. Do dnesniho dne to byla ta fena kterou 7 let znam. Bohuzel od patku kdy zacalo harani byt silnejsi z niceho nic napadla svoji kamaradku se kterou spi v jednom pelechu, jedi spolu z misky. Situace se opakovala o dalsi 3 dny, feny jsem musela bohuzel rozdelit jelikoz dve ktere byly napadene z toho byly vystresovane a harajici agresivni fena si po byte chodila jak kralovna a kdyz se ji chtelo tak napadla. Byly potrestane, bohuzel nepomohlo. Jeste chci dodat, ze v prosinci ji zemrela jeji partacka se kterou byly spolu od stenatka, od te doby byla smutna... ikdyz mela a ma doma zbytek kamaradek, je ted najednou zla... vubec ji nerozumim, dnes je tedy cely den oddelena a je spokojena.. mate nekdo podobnou zkusenost? Diky...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Janine9152
napsal(a):
Ahoj, dobry den
Mam dotaz, mam 7 letou fenu bordeauxske dogy. Do dnesniho dne to byla ta fena kterou 7 let znam. Bohuzel od patku kdy zacalo harani byt silnejsi z niceho nic napadla svoji kamaradku se kterou spi v jednom pelechu, jedi spolu z misky. Situace se opakovala o dalsi 3 dny, feny jsem musela bohuzel rozdelit jelikoz dve ktere byly napadene z toho byly vystresovane a harajici agresivni fena si po byte chodila jak kralovna a kdyz se ji chtelo tak napadla. Byly potrestane, bohuzel nepomohlo. Jeste chci dodat, ze v prosinci ji zemrela jeji partacka se kterou byly spolu od stenatka, od te doby byla smutna... ikdyz mela a ma doma zbytek kamaradek, je ted najednou zla... vubec ji nerozumim, dnes je tedy cely den oddelena a je spokojena.. mate nekdo podobnou zkusenost? Diky...
To, že se do sebe před háráním, nebo během hárání pouští i feny, které jsou jinak kámošky je celkem běžné - taky mám feny, co spolu během roku vycházi perfektně, opečovávají se, spí spolu, ale před háráním začne ta jedna machrovat, a druhá si to samozřejmě nenechá líbit, takže po 2 bitkách, kdy se mi chtěly navzájem zabít, už si dávám pozor, a podobným situacím raději předcházím. Mimo hárání jsou jako kdyby měly registrovaný partnerství
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Janine9152
napsal(a):
Takze az fena prestane harat, muzu ji normalne vratit zpatky k holkam? Me to zarazilo ze po 7 letech se mi to stalo poprve. Mimo jine, mame chovnou stanici a nikdy jsme se s timhle nesetkali... proto jsem z toho dost spatna. A ona si tu samotu uziva...
mně se tyhle dvě poprvé servaly hned při 1. háráním v 9 měsících, a pak až teď v 6 letech, ale vždycky jsem je nechala pár dní, než se dají trošku dohromady (byly dost potrhaný), a pak jsem je zase začala venčit spolu - s košíkama, jednu navolno, druhou na flexině, a pak jsem je vždycky prohodila, protože v mé blízkosti si to nedovolily. Dělala jsme to proto, aby si na sebe neodvykly, a pochopily, že se prostě MUSÍ tolerovat, protože jsem taky měla obavu, že pak už by se nesnášely navěky, kdyby to tou bitkou skončilo. Nicméně spolu o samotě si je nechat už nedovolím, i když mimo hárání spolu problém nemají.
Příjde mi, že vaši fenu držela v klidu, ta její původní kamarádka, co umřela, a ona teď přebrala vedení, a snaží se vybudovat si novou pozici ve smečce.
bohuzel si myslim ze je nestastna z toho ze zemrela. Protoze driv spolu byly holky od mala. Haraly spolu, spaly spolu, ta co zemrela mela i stenatka a nikdy si nic neudelaly. Ale od smrti jakoby se zmenila. Porad steka, at je doma nebo venku... a to si ji holky nevsimaji, nechavaji ji v klidu.. a stejne ikdyz byl klid holky spaly tak ona je napadla. Zniceho nic... a doma predemnou, fakt jsem z toho byla hrozne spatna, protoze takovou ji neznam...
Nejdřív jsme mysleli, že je to tím, že mladší měla štěňata. Začalo to cca dva měsíce po prodeji štěňat. Servali se poprvé a mladší měla 5 stehů na čumáku. Důsledně jsme je drželi od sebe, jenže sotva veterinář vytáhl jedny stehy, čubiny se k sobě dostali a jeli jsme na šití znova. Měsíc jsme je zvládali v pohodě držet od sebe a starší najednou přitiskla ke stromu svoji majitelku (moji mamku), opřela se jí předními packami o hrudník a vrčela na ni. V tu chvíli už to byl průšvih, šlo se na veterinu, co se to s ní děje. MVDr. udělala celkovou prohlídku, odebrala krev, pohmatem se ji právě slezina zdála zvětšená a sono potvrdilo to, co si myslela. Slezinu ji vzali, měla ještě nějaké léze jinde (je to 20 let, tak už si nevybavuji přesně, co vše dělali). Nicméně vztah mezi fenami pak už zůstal velice vlažný a sem tam si do kožichů stejně vjely, takže spolu byly jedině pod dozorem.