Bernský salašnický pes

Prodám Bernského salašnického psa - Chovatelská stanice Tichý dvůr nabízí 4...
DohodouAhoj, chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenosti s kloubními výživami? Známí mi doporučovali Alavis, ale pak jsem myslím někde tady v diskuzi četla i spoustu jiných doporučení a už jsem v tom ztracená. Chtěla bych to dávat 4 letýmu berňákovi, protože poslední dobou občas pokulhává na přední packu, ty klouby tam nemá úplně v pořádku a veterinář říkal, ať se právě mrknem po nějaké té výživě, že by to mělo pomoct... co byste doporučili?
Na trhu je toho dnes kopec, idálne je vyskúšať a uvidíte. Ja dávam našej staršej fenke Alavis Single Maxík, som s ním spokojná, fenka bola po úraze nohy a tiež očas zakríva hlavne pri zmene počasia, alebo pri vyššej záťaži. Je cenovo celkom dostupný, mám tiež psa vyššej váhovej kategórie preto niektoré kĺbne doplnky vychádzajú strašne draho keď to človek prepočíta na 60-70 kg. Pri berňákovi na tom asi budete podobne..
Ako prevenciu a u mladých psov používam Luposan Pellets: https://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_krmivo/luposan/123110.
Uživatel s deaktivovaným účtem
hojka1
napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenosti s kloubními výživami? Známí mi doporučovali Alavis, ale pak jsem myslím někde tady v diskuzi četla i spoustu jiných doporučení a už jsem v tom ztracená. Chtěla bych to dávat 4 letýmu berňákovi, protože poslední dobou občas pokulhává na přední packu, ty klouby tam nemá úplně v pořádku a veterinář říkal, ať se právě mrknem po nějaké té výživě, že by to mělo pomoct... co byste doporučili?
"4 letýmu berňákovi, protože poslední dobou občas pokulhává na přední packu, ty klouby tam nemá úplně v pořádku "
a co ma za diagnozu?
4lety pes a kulhani na predni - napadaji me ramena? ulomek nekde?
protze na takovehle potize většinou pomaha operace - ale ne prasek.
Já osobně na něj nedám dopustit. Díky němu tu mohla být moje psí holka o něco déle a dožila se krásných 12ti. Byla jednu dobu už v takové fázi, že i vstát byl trochu problém a při alavisu ji naše jorkšírský trdlo dokázalo vyhecovat k tomu, že někdy ťapkala jako malý rozdováděný štěňátko a byla prostě znovu šťastnej pejsek, co si být venku užíval, a to je hlavní
Samojed má taky zápěstí v pr...už pár let a je mu 10. Vloni kulhal brutálně, tak jsem na rady tady koupila koňský Alavis. Zafungoval skvěle(asi ta složka od bolesti) poznat to bylo hned druhý den, přestal kulhat cca za týden. pak se ještě epizody kulhání vracely, po nějakýém běhu za zajícem apod. Pak jsem na radu opět tady, objednala Celadrin(ten je pro lidi) Cena je ale dobrá. Bere ho asi 4měsíce a už nekulhá prakticky vůbec, pokud to přežene s běháním, další den už je zase OK. Spokojenost největší, i sousedé si všimnuli, jak hezky zase chodí.
Jde o tento lék? https://www.benu.cz/barnys-celadrin-extra-silny-cps-60?aw=1&gclid=EAIaIQobChMIr53g25Wy3AIVy4eyCh0apAf9EAQYASABEgJswPD_BwE. Kolik tablet svému samojedovi dáváte? Mám beauceronku, která váží 43 kg, tak nevím zda jednu nebo raději už dvě. Předem děkuji.
My kupovali psovi (a tátovi) toto:
https://www.alavis.cz/cs/pece-o-klouby/22-alavis-celadrin-pro-kone.html
Dávkování jsme natvrdo přepočítali na kila. Funguje to. Oběma.
Já ho kupuju pro pejska i pro sebe (triple blend) a účel určitě splňuje u nás obou A ano, vím, že je Triple blend původně určen pro koně, každopádně složení je v pořádku i pro lidi a funguje výborně, takže proč ne… Chuť sice není kdovíjaká, ale na druhou stranu žádná trága a za ty výsledky mi to stojí ať si říká kdo chce, co chce.
ajca
napsal(a):
Jde o tento lék? https://www.benu.cz/barnys-celadrin-extra-silny-cps-60?aw=1&gclid=EAIaIQobChMIr53g25Wy3AIVy4eyCh0apAf9EAQYASABEgJswPD_BwE. Kolik tablet svému samojedovi dáváte? Mám beauceronku, která váží 43 kg, tak nevím zda jednu nebo raději už dvě. Předem děkuji.
Ano tento. Je tam pro lidi jedna až dvě, samík má 29kg, dostává jednu,43kg by byl ještě hodně malý člověk, zkusila bych začít jednou, kdyby nenastalo zlepšení, tak pak dvě. Nevím, jestli u toho Celadrinu nebude pomalejší nástup právě, než u Alavisu pro koně, ten je asi prostě silnější, předpokládám, že toho MSM od bolesti je tam o hodně víc, takže proto rychle velké zlepšení. My měli první Alavis a pak jsme přešli na Celadrin. Takže pokud pes nemá velké potíže, tak bych radila vytrvat, možná zabere až druhé balení(myslím, že je tam i psán nástup po třech týdnech užívání) Ale údajně opravdu obnovuje chrupavku, tak proto jsme šli do něj. Samojed má v zápěstí odtrženou, tak měl bolesti velké.
Náš pesan měl špatný loket a cca od šesti let na něj kulhal.
Nejprve měl Alavis Triple blend, který ze začátku dobrý, ale než jsme jej stihli dodělat, tak mi přišlo, že už skoro nefunguje. Sama jsem ho také na začátku brala spolu se psem a cítila změnu, ale časem se účinek snižoval.
Koupili jsme tedy Aptus Apto-Flex Equine a řekla bych, že působil mnohem lépe než Alavis.
Ale nakonec, co pomohlo nejvíce, bylo čisté MSM 2x denně. Po něm nebyla při běžném provozu ani stopa po kulhání. Pouze když jsme podnikli nějakou delší túru, popřípadě ho nechali příliš lítat za klacíčky.
Pes nám bohužel už zemřel, ale MSM po něm podědila babička a též si jej nemůže vynachválit (kupovala jsem MSM pro lidskou spotřebu).
Důležité je ale kromě kloubní výživy i najít balanc, jaká dávka pohybu je pro psa ještě v pořádku a co už je na něj moc. A toho se držet.
PumaCZ
napsal(a):
Náš pesan měl špatný loket a cca od šesti let na něj kulhal.
Nejprve měl Alavis Triple blend, který ze začátku dobrý, ale než jsme jej stihli dodělat, tak mi přišlo, že už skoro nefunguje. Sama jsem ho také na začátku brala spolu se psem a cítila změnu, ale časem se účinek snižoval.
Koupili jsme tedy Aptus Apto-Flex Equine a řekla bych, že působil mnohem lépe než Alavis.
Ale nakonec, co pomohlo nejvíce, bylo čisté MSM 2x denně. Po něm nebyla při běžném provozu ani stopa po kulhání. Pouze když jsme podnikli nějakou delší túru, popřípadě ho nechali příliš lítat za klacíčky.
Pes nám bohužel už zemřel, ale MSM po něm podědila babička a též si jej nemůže vynachválit (kupovala jsem MSM pro lidskou spotřebu).
Důležité je ale kromě kloubní výživy i najít balanc, jaká dávka pohybu je pro psa ještě v pořádku a co už je na něj moc. A toho se držet.
Muž mi zpočátku nadával, že dávat mu to, je jako když naše matky berou růžové tablety na bolest čehokoliv. Bolest se potlačí, ale ten problém nezmizí a časem to prostě rupne. Ano, má pravdu, ale pes ve víc než 10letech, už to nějak doťapká a bohužel, život mu nedokážem prodloužit, ale může ťapkat bez bolesti. Dávkovat pohyb: prochajdy jsme zkrátili, nad 10km už nechodíme, maximum je teď nějakých 8km v jedné dávce. Jenže kdykoliv pustím jelito na volno, tak začne lítat jak magor za vším, co se šustne a domů se pak sotva doplazí. Muž mi nadává a ano, zase má asi pravdu v tom, že pes důsledky není schopen domyslet, vím to i já, ale když z toho má takovou radost...