Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2018 12:38
kopytko

XXX.XXX.79.227

Prosím o radu jakého menšího psa vybrat jako společníka k 11letému borderákovi. Před půl rokem jsme přišli o bišonku, kterou jsme měli už před jeho příchodem do rodiny. Od té doby nechce ani chodit ven a jen smutní. Do té doby běhali pořád společně po zahradě a hráli si. I mě chybí nějaký menší pejsek na chování smajlík Nějakou dobu však váhám jestli dalšího psa pořídit a jakého. Nejvíce jsem zvažovala kavalírka, šeltii, malého hladkosrstého pinče. (to byl můj úplně první pes). Problém výběru ale teď je, že máme 3 děti, a menší hospodářství. Momentálně nám volně po zahradě běhá cca 30 malinkých kachňat s kachnami, slepice. Ve výběhu ovce a kozy. Hlavní požadavky na výběr psa tedy máme : neagresivní k dětem, nemít lovecké pudy (to jsem se právě dočetla u kavalírka že má a u mé pinčice mi také kdysi trvalo dlouho jí odnaučit nelovit slepice - jinak to byl ten nejlepší pes na světě) Zvítězila tedy zatím šeltie, ale tady se píše, že bývají bojácní (což zrovna nepotřebuju, abych měla doma 2 psi, kteří sami nepůjdou na zahradu smajlík )

(Náš borderák je hrozný ustrašenec. Když jsme si ho vzali před lety z chovatelské stanice, tak se počůrával strachy, když potkal cizího člověka (až po roce jsme s ním byli schopní chodit mezi lidi). To se hodně zlepšilo, ale ted co nemá psího parťáka se zas dost projevují ty jeho "strachy" ).

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2018 12:54

Špic nebo šiperka.

22.7.2018 12:59

a proč ne zase malé společenské plemeno, jako ten bišonek, havaňák...

22.7.2018 14:20
kopytko

XXX.XXX.79.227

Díky, špic nebo šiperka by asi taky přicházeli v úvahu smajlík Zkusím promyslet i toho pinče. Tento rok bychom stejně museli kolem štěňátka lítat, přes zimu kachňata nejsou a do příštího roku už by byl snad pes rozumný smajlík Jen jsem zatím nenašla štěňata, která by mi "dostala" Moje pinčice byla nádherně stavěná, osvalená … bez chození na cvičák zvládla naprosto vše co nedokázali psi po letitém cvičení. Prostě na ní nemůžu zapomenout smajlík

hmm - bišonka už bych znovu nechtěla. Naší fenku jsme milovali celá rodina, ale hodně věcí nám nevyhovovalo. Hlavně péče o srst byla pro naší rodinu celoroční boj. V zimě se na ní doslova lepil sníh, v létě seno, větvičky... když proběhla blátem u kachen, koz, tak z ní byla blátivá koule a to jsem se jí snažila stále stříhat, což mi upřímně taky moc nebavilo smajlík Navíc za těch pár let co jsme jí měli jsme i přes velikou snahu zvládli tak přivolat a chodit na vodítku smajlík Já byla před tím zvyklá chodit třeba na houby s pinčicí bez vodítka a sledovat jen hledání hub. Pak jsem řekla kudy půjdeme domů a ona mi dovedla na 100% zpět smajlík S bišonkem jsme po čase přestali do lesa chodit úplně. Za prvé byla oblepená větvemi a za druhé pořád někam odbíhala hrabat myši a jen přivolat jí byl problém. Prostě hledám parťáka borderce i sobě pro každodenní běhání kolem zvířat a dětí.

23.7.2018 13:24
kopytko

XXX.XXX.79.180

Tak proběhla velká rodinná rada a šiperka vyhrála. Myslím, že je to přesně pejsek pro nás, jakého jsme hledali smajlík Chtěla bych se zeptat, jestli může někdo doporučit chovatelskou stanici. Nejlépe v Čechách, ale není to podmínka smajlík Rádi bychom fenku nejlépe ještě letos a pokud možno s PP.

23.7.2018 15:22
23.7.2018 17:40
LuckaKangal

XXX.XXX.20.146

Skvělý výběr, se šiperkou se rozhodně nudit nebudete. My máme fenku z ch. st. Nubika od paní Rohanové, skvělý přístup k lidem a ochota. Ale myslím, že momentálně žádná štěňátka neočekává, ale ségra naší Ebi byla nedávno nakrytá dovezeným psem se skvělou povahou, takže by z toho nějaká štěňátka být mohla. Zkuste se mrknout na http://www.nubika.cz/, jsou tam uvedené některé plánované vrhy šiperek.

23.7.2018 18:08

Pár šiperek znám a řekla bych, že do uvedených podmínek ideální. Rodina, hospodářství... To bude šťastný pes.

23.7.2018 20:06
kopytko

XXX.XXX.79.180

Díky, na ty webovky už jsem narazila odpoledne a zrovna volala na jeden z těch plánovaných vrhů. Snad se povede fenka. Moc se na ní těším. Jen si ještě pár měsíců počkáme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík