Čivava s PP k rezervaci

Prodám Čivavu - Chs. Full Moon dog (fci) Nabízí k rezervaci krátkosrstou ro...
Dohodou
Dobrý den!
Píši protože už jsem velmi zoufalá..
Mám doma 2 čivavky... a sou skvělý..
Vydrží pokaždé až přijdu z práce, nebo ikdyz někde litam.. Vždy to vydrží, a pak hned bezime ven, kde vykonáji potřebu. Dokonce třeba máme krásných 14 dni, měsíc.. Kdy doma není ani kapka, a já už se raduju, ze jsme to zvládli.. No ale pak najednou přijde doba.. Kdy pokaždé v noci udělá jeden z nich louzicku.. Nevím ani který to děla.. a hlavně nechápu proč..
Když vydrží být cely měsíc perfektní.. proč pak najednou zase si to musí zkazit?
Nemáte prosím nějaký rady.. jak je to odnaucit... ? Psali, ať to přehlížím, utřu aby to neviděli...
Ale to už nepomáhá! Mám jim za to vynadat?.. už opravdu nevim.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Chybí info, jak jsou čivavky staré...jinak, vynadání určitě nepomůže, za prvé s křížkem po funuse se pejsek nekárá, za druhé ani nevíte koho pokárat, takže jediné, co tím dosáhnete bude to, že se ráno vstane a místo, aby panička řekla "dobré ráno, zlatíčka moje, jak jste se vyspinkali?", tak dostanou z jejich pohledu naprosto bezdůvodně vynadáno...
V techto vedrech psi (i lidi) hodne pijou. Pres den to na jazyku vypari (lidi vypoti) a co zbude tak hold vsichni vetsinou v noci chodime na zachod vypustit zbytek. Moji psi chodi v noci dvakrat i trikrat na zahradu curat. A my s pritulem tez chodime na wc v noci. Protoze "dopit" se pred spanim ledovou vodou je proste super.
Proste vezmi v tehle vedrech psy ve 3 rano ven vycurat. Nebo vecer na dyl ven at opravdu vypusti co se da.
monyyy
napsal(a):
Ale ono to není jenom v tom vedru.
Na noc protičůrací pás.
Nevím v jakém jsou čivavky režimu...pokud mě přijde můj pes v noci vzbudit, je jasný, že to nedělá z plezíru...takže se seberu a okamžitě jdeme ven, fena má třeba období, že takhle jdeme dělat čůranda 4 noci za sebou, pak zase tejden "neotravuje" a spí celou noc... u 2 a 3 letých čivav předpokládala, že si "řeknou", že chtějí ven a tím pádem by nebyla loužička doma. Nikdy se mi nestalo, aby dospělý, zdravý pes udělal doma loužičku tzv. na tajňáka, že by nešel někoho vzbudit a ráno bych našla loužičku...teda v našem případě spíš louži...
Taky nevím v jakém žijí zmíněné čivavy režimu, ale dovedete si představit 6. patro paneláku, vstát, přiobléci se, sjet dolů...to radši dělám mrtvého brouka a ráno nadávám, že je louže, v horším případě v tom psu máchám nos a tahám ho za kůži na krku. To si přece dospělý pes nesmí dovolit.
Jo a pro jistotu mu seberu večer vodu !
(Pardon, já tedy ne. Za celý život jsem neviděla tolik hvězd, jako když se mnou dožíval starý pes na chalupě a chodili jsme 2x,3x za noc.)
A perla nakonec - nedávno jsem zjistila, že se 4letým ( možná i starším ) dětem dává na noc plína, aby se nemusely v noci posadit na nočník.
monyyy
napsal(a):
Staré sou pouhé 2 a 3 roky..
hlavně když vím.. ze to dokáží vydržet, nejde mi dohromady proč pak teda zas zlobí..
navíc chodim s nimi vždy kolem 10 ven, a jednou sem šla ve 12 na záchod a už tam bylo nacurano.. Takže to opravdu nechápu.. i vodu na noc sem zkusila vzít.. ale stejně..
Nikdy psovi neberte vodu, opravdu nikdy.
napsal(a):
Taky nevím v jakém žijí zmíněné čivavy režimu, ale dovedete si představit 6. patro paneláku, vstát, přiobléci se, sjet dolů...to radši dělám mrtvého brouka a ráno nadávám, že je louže, v horším případě v tom psu máchám nos a tahám ho za kůži na krku. To si přece dospělý pes nesmí dovolit.
Jo a pro jistotu mu seberu večer vodu !
(Pardon, já tedy ne. Za celý život jsem neviděla tolik hvězd, jako když se mnou dožíval starý pes na chalupě a chodili jsme 2x,3x za noc.)
A perla nakonec - nedávno jsem zjistila, že se 4letým ( možná i starším ) dětem dává na noc plína, aby se nemusely v noci posadit na nočník.
No tak vyřešeno...čivavu na noc do ohrádky s plínou a hotovo...není co řešit...
Dobrý večer,
spousta různých příběhů a rady nic moc. Nebudu tu popisovat mé zkušenosti s fenkou. Tipuji to na zdravotní problémy. Může to být "jen" obyčejné nastydnutí nebo nějaká infekce močových cest. Takže doporučuji návštěvu veterináře až zase budou loužičky. Možná bude chtít nachytané vzorky moči. Chce to také vypozorovat jestli nejsou od pejsků nějaké náznaky, že chtějí jít ještě ven se vyvenčit. Zdravím a přeji dobrý konec
Tedysek
napsal(a):
V techto vedrech psi (i lidi) hodne pijou. Pres den to na jazyku vypari (lidi vypoti) a co zbude tak hold vsichni vetsinou v noci chodime na zachod vypustit zbytek. Moji psi chodi v noci dvakrat i trikrat na zahradu curat. A my s pritulem tez chodime na wc v noci. Protoze "dopit" se pred spanim ledovou vodou je proste super.
Proste vezmi v tehle vedrech psy ve 3 rano ven vycurat. Nebo vecer na dyl ven at opravdu vypusti co se da.
OT.:
jsem totálně v křeči, je mi jasné, že asi mobil, ale "...my s pritulem..." je boží slovo, odedneška je manžel přítul. (mám pocit, že slovo přítel fakt asi vzniklo ze slova přítul ).
monyyy
napsal(a):
Staré sou pouhé 2 a 3 roky..
hlavně když vím.. ze to dokáží vydržet, nejde mi dohromady proč pak teda zas zlobí..
navíc chodim s nimi vždy kolem 10 ven, a jednou sem šla ve 12 na záchod a už tam bylo nacurano.. Takže to opravdu nechápu.. i vodu na noc sem zkusila vzít.. ale stejně..
a neznačkuje si místo nebo něco jedna před druhou nebo ta druhá si to raději preventivně počurá aby to bylo její? nejsou před háráním? jsou to feny? u mojí feny čekám na 2-3 přidřepnutí a jaký je proud, podle toho jsme večer venku - do úplného vyždímání(mezi 20 až 22h)...když plave v rybníku a víc pije jdeme holt ještě v půl čtvrté, vstáváme v půl šesté až půl sedmé, každý den a jdem hned ven, psina si umí říct a já s ní vždy dojdu, když je to akutní(většinou mezi 3-4h ranní). takže ještě čas se zavrtat pod peřinu....
napsal(a):
OT.:
jsem totálně v křeči, je mi jasné, že asi mobil, ale "...my s pritulem..." je boží slovo, odedneška je manžel přítul. (mám pocit, že slovo přítel fakt asi vzniklo ze slova přítul ).
Už to tady začíná bejt jako na mateřských fórech - manža, příťa
napsal(a):
OT.:
Sice to pisu z mobilu, ale kdyz on pritel je takovej tulici... :D manzel uz je upgrade pritule. :D.
Tak už jsem zjistila že to dělá pejsek.. feně sem zkusila na noc dat harajici kalhotky a nacurano stejně bylo..
celou dobu jsme to spíše měli na fenu. Tak tohle je prekvapeni..
pes je objednány na kastraci, já doufám ze to taky k tomu nějak přispěje a pak bude třeba hodnejsi.. A bude více poslouchat..
monyyy
napsal(a):
Tak už jsem zjistila že to dělá pejsek.. feně sem zkusila na noc dat harajici kalhotky a nacurano stejně bylo..
celou dobu jsme to spíše měli na fenu. Tak tohle je prekvapeni..
pes je objednány na kastraci, já doufám ze to taky k tomu nějak přispěje a pak bude třeba hodnejsi.. A bude více poslouchat..
Pokud má pes v domácnosti fenu, většinou značkuje, možná to kastrace zachrání, kdyby ne, kupte mu ten protičůrací pás a na noc mu ho dávejte. P.s. kastrace poslouchání nenaučí, to musíte s výcvikem začít Vy.
napsal(a):
Nevím v jakém jsou čivavky režimu...pokud mě přijde můj pes v noci vzbudit, je jasný, že to nedělá z plezíru...takže se seberu a okamžitě jdeme ven, fena má třeba období, že takhle jdeme dělat čůranda 4 noci za sebou, pak zase tejden "neotravuje" a spí celou noc... u 2 a 3 letých čivav předpokládala, že si "řeknou", že chtějí ven a tím pádem by nebyla loužička doma. Nikdy se mi nestalo, aby dospělý, zdravý pes udělal doma loužičku tzv. na tajňáka, že by nešel někoho vzbudit a ráno bych našla loužičku...teda v našem případě spíš louži...
Tomuhle se musím smát, mě se taky pes naučil vzbudit v noci, pokud je nějaká akutka.. akorát jsme to nějak nezvládli a budí mě až když je po..
...celou dobu jsme to spíše měli na fenu. Tak tohle je prekvapeni….
Nenapadlo vás, že se můžou střídat?