Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2018 06:34
rebekkah

XXX.XXX.223.27

Zdravim. Potrebuju poradit, nebo uklidnit, ze bude lip ☺. Mam 10-tydenni stene, u nas je necele 3 tydny. Prvni 3 noci jsem s ni spala v byte, ja na gauci, ona vedle v pelisku. Zvykla si rychle, skoro vubec neplakala. Na ctvrtou noc putovala na zahradu do ohradky k boudicce, kde si mezitim zvykala, od zacatku jsem ji chtela mit venku, byla na kotec zvykla uz od narozeni. Do postele psa nechci. V ohradce je v noci a pres den jen kdyz jsem v praci. Kdyz jsem doma, je se mnou. Ted nas zacala "terorizovat" rannim vstavanim. Probudi se v pul 5 nebo v lepsim pripade v 5 a zacne nahlas knucet a vyt. Zkousela jsem nereagovat a vydrzet, ale mame sousedy, takze to uplne nejde a ona vydrzi fakt dlouho. Zjistila jsem, ze chce hlavne dovnitr do domu, spolecnost hned nezbytne nepotrebuje, ale nemuzu mit doma pruchodak, kdyz si pes vzpomene. Dekuji za rady.

9.8.2018 07:01
Aner

XXX.XXX.49.86

Vždyť ke to mimino! Lehnete si k němu ven
Když jsem si přivezla ka štěně, taky jsem si myslela že bude spát venku. Asi týden jsem s ním spala na gauči, pak to zvladal sám. Ven spal jen kdy jsem si tam lehla já. Přes zimu by venku v noci nevydržel. A pak už venku chtěl dost sam od sebe.

9.8.2018 07:04
scylla

XXX.XXX.150.32

rebekkah napsal(a):
Zdravim. Potrebuju poradit, nebo uklidnit, ze bude lip ☺. Mam 10-tydenni stene, u nas je necele 3 tydny. Prvni 3 noci jsem s ni spala v byte, ja na gauci, ona vedle v pelisku. Zvykla si rychle, skoro vubec neplakala. Na ctvrtou noc putovala na zahradu do ohradky k boudicce, kde si mezitim zvykala, od zacatku jsem ji chtela mit venku, byla na kotec zvykla uz od narozeni. Do postele psa nechci. V ohradce je v noci a pres den jen kdyz jsem v praci. Kdyz jsem doma, je se mnou. Ted nas zacala "terorizovat" rannim vstavanim. Probudi se v pul 5 nebo v lepsim pripade v 5 a zacne nahlas knucet a vyt. Zkousela jsem nereagovat a vydrzet, ale mame sousedy, takze to uplne nejde a ona vydrzi fakt dlouho. Zjistila jsem, ze chce hlavne dovnitr do domu, spolecnost hned nezbytne nepotrebuje, ale nemuzu mit doma pruchodak, kdyz si pes vzpomene. Dekuji za rady.

Vy spíš terorizujete to štěně. Chce být s vámi, a nechápu, jak někdo si někdo může pořídit psa, zavřít ho do ohrádky na nějakých 18 hodin a divit se, že to psovi vadí.

9.8.2018 07:23
aneleh

XXX.XXX.128.43

Když už potřebujete mít štěně venku, tak se mu holt musíte věnovat a vstávat... A nebo proč ho necháváte v ohrádce? Štěně se probudí a potřebuje vybít načerpanou energii... takže když zjistí, že je zavřené v ohrádce, tak chápu, že se mu to nelíbí.
Navíc teda - chcete mít štěně trvale venku, ale kde je nějaká socializace? Jak víte, že příštích patnáct let se nikdy nestane, že by tohle štěně muselo žít v bytě? Já mám psy venku, ale štěňata od narození (nebo od příjezdu k nám) žijí alespoň do roka s námi doma, abych měla jistotu, že se budou umět vždycky dobře chovat, že je jednou nevyděsí vysavač, myčka, pračka, televize...
alespoň několik týdnů, spíš teda do jara, bych štěně nechala v klidu doma, socializovala, budovala vztah, vychovávala... A až pak stěhovala ven...

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2018 07:41

"byla na kotec zvykla uz od narozeni."
ale tam nebyla sama, žejo...nejde o místo ale o tu samotu, spi jsou sociální tvorové a jejich mimina zvláště...

"V ohradce je v noci a pres den jen kdyz jsem v praci. Kdyz jsem doma, je se mnou."
takže většinu dne je to zavřeno...
a doma - to jako uvnitř doma, v bytě?

"Probudi se v pul 5 nebo v lepsim pripade v 5"
AŽ?
tak to je pohoda, můj pes má prvního budíčka mezi 3. a 4.
a někdy od vánoc, kdy spal doma, tak mi dělal budíčka mezi 1. a 2. hod. ráno...taky dobrý

"Zjistila jsem, ze chce hlavne dovnitr do domu, spolecnost hned nezbytne nepotrebuje"
to je ta společnost, chce být tam, kde je zbytek smečky, ne každý pes vyhledává přímý fyzický kontakt

"ale nemuzu mit doma pruchodak, kdyz si pes vzpomene"
ne?

9.8.2018 08:13
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

A co se tak v těch 5 zvednout, jít štěně vyvenčit, pohrát si s ním, utahat a dát zase spát? Safra, je to mimino, nevydrží ještě spát celou noc v kuse, třeba do osmi. Ke své feně jsem vstávala několikrát za noc, abych jí vzala ven čurat. Jasně, ono to pak přijde, že vydrží a bude si lebedit a libovat ve spánku, zatím je to ale prcek. Navíc v 5 hodin ráno je to pohoda.

9.8.2018 10:39
amiš

XXX.XXX.59.140

Mám od června dvouměsíční štěně. Taky vstávala mezi půl pátou a pátou. U nás jsou psi v baráku, ale samozřejmně, ruší to, takže jsem až do te´d holt vstala, hoďku házela míček, přetahovala se, nebo procházela po zahradě. A když jsem si dávala raní kafe a chystala se do práce, malá spokojeně usnula. Mám pro vás dvě zprávy: dělají to podle mých zkušeností všechna štěnda a ta druhá je, že se to začne lepšit. Teď už je to půl šestá až šestá a to stejně vstávám.
Jen ještě rada, kolik času do půl roku se štěndem strávíte a jak moc se mu budete věnovat, to se Vám později stonásobně vrátí v podobě vychovaného a bezproblémového ps. Jarka.

9.8.2018 18:04

to samé často dělá i štěně, které bydlí doma...vzbudí se, člověk má ještě půlnoc, ale i tak ho popadne a tradá ven...někdy hned po vyvenčení zase usne, někdy je malej rarach vyspinkanej a chce si hrát...to, že třeba u mě nepláče je proto, že není samo a ve své podstatě se snažím o jedno, aby štěndo ještě co nejrychleji usnulo a ještě jsme si trochu dáchli, což ale nedělám tím, že budu ignorovat jeho pláč, protože to bych určitě neusnula, ale naopak vezmu do postele a dělám tuli tuli...a spinkáme...
Vím, že jsou tady určitě lidi s čistě venkovními psy, každej možná navyká na venkovní samotu jinak, já jsem měkoň a nenechám miminko plakat, takže bych, jak už bylo psáno, spala s ní venku a nebo jako to bylo v mém případě...fenu NO jsme začali učit na ven až jako čtyřměsíční, kdy už měla za sebou nácviky samoty a už nebyla to úplně malé psí miminko, které ještě tu samotu nedává, už to bylo samostatnější štěndo...večer se hezky napapkala a tradá do kotce..."dobrou zlatíčko, pa ráno" a feňulka si šla hajnout...protože po večeři je to jasný...vyčurat, pomodlit a spát a před večeří prochajda...nebyl jediný problém...

No vydrželi jsme to cca půl roku a pak jsme si nastěhovali čubu zpátky do baráku, protože takové soužití se psem nám nevyhovovalo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík