Německý ovčák štěňata s PP FCI

Prodám Německého ovčáka - Chovatelská stanice Moravská Kometa. Tmavě vlkoše...
Dohodou
Dobrý den, možná to tu už bylo ale našla jsem pouze diskuzi o mladších psech na toto téma.
Vzali jsme si s přítelem starého pejska, tak 9-10 let, německého ovčaka a paní v útulku nám řekla, že vychází jak s kterým pejskem. Když jdeme ale na procházku, nedá se udržet.. nehorázně vrčí a štěká na všechny psy, co potká. Ti za plotem mu většinou nevadí. Taky nám říkala, že je zvyklí chodit na volno, tak jsme tak udělali a v lese ho pustili.. naproti nám šla paní s kočárkem a zlatým retrívrem. Náš hafan se rozeběhl a pejska napadal, ten kňučel a dítě samozřejmě plakalo.
Myslíte si, že se dá něco ještě změnit? Jinak je to moc hodný pes a lidi má rád.
Nera
napsal(a):
Dobrý den, možná to tu už bylo ale našla jsem pouze diskuzi o mladších psech na toto téma.
Vzali jsme si s přítelem starého pejska, tak 9-10 let, německého ovčaka a paní v útulku nám řekla, že vychází jak s kterým pejskem. Když jdeme ale na procházku, nedá se udržet.. nehorázně vrčí a štěká na všechny psy, co potká. Ti za plotem mu většinou nevadí. Taky nám říkala, že je zvyklí chodit na volno, tak jsme tak udělali a v lese ho pustili.. naproti nám šla paní s kočárkem a zlatým retrívrem. Náš hafan se rozeběhl a pejska napadal, ten kňučel a dítě samozřejmě plakalo.
Myslíte si, že se dá něco ještě změnit? Jinak je to moc hodný pes a lidi má rád.
Změnit se to dá, ale je blbost pouštět psa, o kterém nic nevíte, navolno. Jistěte ho stopovačkou, vodítkem, košíkem, učte ho, co má dělat, s pejsky seznamujte postupně. Naučte ho chodit na vodítku a sebe, jak za vodítko netahat, protože tím stupňujete agresi.
- v lese ho pustili..
naproti nám šla paní s kočárkem a zlatým retrívrem.
Náš hafan se rozeběhl a pejska napadal, ten kňučel a dítě samozřejmě plakalo.
Přeji vám podobný a ještě silnější zážitek, jako jste
moudře
připravili té paní.
Vy si dovolíte pustit psa, kterého neznáte, kterého nepřivoláte ?
Bez koše, v lese, na volno?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nera
napsal(a):
Tak bohužel jsme paní z útulku uvěřili.
Když někdo potřebuje udat psa, slíbí vám i "hory s horákama".
To se tu na vás zase sesypaly - jako vosy. Uvidíte sami, co se psem půjde, ať u vás v klidu dožije a ať vám připraví co nejméně trpkých chvilek. ( Kdo se dnes ujme starého psa ? ).
*facepalm*
Už ho nepouštějte. Kupte si stopovačku (10 m dlouhé vodítko) a s tou venčete. Může ji vláčet po zemi, a vy vždy můžete druhý konec rychle přišlápnout, chytit. Tak předejdete těmto situacím. Bude to běh na delší trať, venčete takto na stopce klidně týdny, měsíce. Než pochopí. Učte přivolání.
Pes, který nemá přivolání, se nepouští z vodítka.
Chudák ta matka s tím retrívrem. Super zážitek asi.
A paní z útulku, velice "moudrá" žena, když Vám (ne)podala tyto informace.
Tak držím palce s výchovou :).
Nera
napsal(a):
Taky nám řekla, že žere úplně všechno.. Granule prostě nesežere a chce jen maso..
Na tom ale není nic špatného.
Zas aby se tu jen neplivalo po té paní z útulku... Brali jsme si útulkáčů za život už několik a u dospělých a starších psů jsme vždycky brali na procházku, abychom ho aspoň trochu poznali. Nedovedu si představit, že bych si měla vyslechnout "on je takový a makový" a rovnou brát psa z kotce do auta a frčet domů.
Taky je nutný uvědomit si to, že ten pes klidně mohl být takový, jaký vám řekla paní. On totiž jinak na krásně mohl fungovat s ní a pracovníky útulku, nemluvě o tom prostředí. Zkrátka při změně prostředí a hlavně lidí se ne málo mění i psi. Krásnou ukázkou je jeden zdejší bígl, který s paní funguje jako postrach všeho živého, napadne i kupku listí, když na to přijde... a s jejím synem je to vlastně docela pohodový pes, který konflikty sám nevyvolává.
Matku s retrívrem lituji ( taky mám za sebou pár podobných zážitků ), ale zase : jestli se retrívrovi nic nestalo, tak ten útok asi nebyl opravdový.
Zadavatelko, kupte flexinu - stejně pes podle vyhlášek musí být skoro všude na vodítku. A po čase až nabude jistotu, že vás neztratí, že jeho pozici nemůže žádný pes ohrozit, třeba to půjde v místech, která znáte i na volno.
napsal(a):
Matku s retrívrem lituji ( taky mám za sebou pár podobných zážitků ), ale zase : jestli se retrívrovi nic nestalo, tak ten útok asi nebyl opravdový.
Zadavatelko, kupte flexinu - stejně pes podle vyhlášek musí být skoro všude na vodítku. A po čase až nabude jistotu, že vás neztratí, že jeho pozici nemůže žádný pes ohrozit, třeba to půjde v místech, která znáte i na volno.
Děkuji za radu.
burunduk
napsal(a):
*facepalm*
Už ho nepouštějte. Kupte si stopovačku (10 m dlouhé vodítko) a s tou venčete. Může ji vláčet po zemi, a vy vždy můžete druhý konec rychle přišlápnout, chytit. Tak předejdete těmto situacím. Bude to běh na delší trať, venčete takto na stopce klidně týdny, měsíce. Než pochopí. Učte přivolání.
Pes, který nemá přivolání, se nepouští z vodítka.
Chudák ta matka s tím retrívrem. Super zážitek asi.
A paní z útulku, velice "moudrá" žena, když Vám (ne)podala tyto informace.
Tak držím palce s výchovou :).
Tu stopovačku mu pořídíme, děkuji za radu. :).
Nera
napsal(a):
Mám s ním špatnou zkušenost, že se mi pokaždé rozbilo, tím, že se zaseklo. Nedoporučila byste mi nějakou dobrou značku?
Kupte přímo značku Flexi (ono se všem natahovacím říká flexi, ale ta pravá Flexi je opravdu super). Mám ji taky, mám Flexi Vario a drží jako blázen, a to už několikrát spadla, musela udržet 30kg tank v rozběhu a úplně v pohodě. Vám bych doporučila Flexi Giant na 50kg, má ji tu víc lidí je sice trochu těžší, ale zvyknete si. A opravdu vydrží. Se štěnětem jsem používala stopovačku, ale flexi je taky fajn, nemáte furt špinavé ruce.
Andrýsek3
napsal(a):
Kupte přímo značku Flexi (ono se všem natahovacím říká flexi, ale ta pravá Flexi je opravdu super). Mám ji taky, mám Flexi Vario a drží jako blázen, a to už několikrát spadla, musela udržet 30kg tank v rozběhu a úplně v pohodě. Vám bych doporučila Flexi Giant na 50kg, má ji tu víc lidí je sice trochu těžší, ale zvyknete si. A opravdu vydrží. Se štěnětem jsem používala stopovačku, ale flexi je taky fajn, nemáte furt špinavé ruce.
Hned se na to mrknu, díky! :) Zase ale když se to moc natáhne a bude se nedejbože zase něco dít, špatně se bude pes přitahovat zpátky..
Zkuste psa naučit povel "Zastav, stojí". Bude to s flexi vodítkem pak jednodušší.
Nera
napsal(a):
Hned se na to mrknu, díky! :) Zase ale když se to moc natáhne a bude se nedejbože zase něco dít, špatně se bude pes přitahovat zpátky..
Flexi vodítko určitě nepoužívejte pro odnaučení psa startovat po jiných psech nebo na učení přivolání, na obojí je vysloveně kontraproduktivní.
Nera
napsal(a):
Myslíte, že to u tak starého pejska půjde?
Určitě. Navíc je to pracovní plemeno, o to by to mělo jít snáz. Zkuste pořídit tu flexi, a klidně i stopovačku, to není tak velký výdaj, uvidíte co vám bude víc vyhovovat, já mám flexi do města, a stopku když jdeme někam ven mezi pole. A taky pořiďte náhubek, na NO byste neměla mít problém sehnat pohodlný kovový. Začněte pracovat na základní ovladatelnosti - sedni, stůj, ke mně, k noze. Možná jak se u vás zabydlí, tak se zklidní i sám od sebe.
A v neposlední řadě díky za to, že jste dala šanci psímu seniorovi.
napsal(a):
Určitě. Navíc je to pracovní plemeno, o to by to mělo jít snáz. Zkuste pořídit tu flexi, a klidně i stopovačku, to není tak velký výdaj, uvidíte co vám bude víc vyhovovat, já mám flexi do města, a stopku když jdeme někam ven mezi pole. A taky pořiďte náhubek, na NO byste neměla mít problém sehnat pohodlný kovový. Začněte pracovat na základní ovladatelnosti - sedni, stůj, ke mně, k noze. Možná jak se u vás zabydlí, tak se zklidní i sám od sebe.
A v neposlední řadě díky za to, že jste dala šanci psímu seniorovi.
Vážně to ještě půjde? To mám velkou radost! Jen nevím jak postupovat, nevědela byste prosím nějaké stránky o tom, nebo tak něco?
A děkuji moc, na věku nezáleží.. Všichni v útulku jsou chudáci a měli by dostat stejnou šanci.
Nera
napsal(a):
Vážně to ještě půjde? To mám velkou radost! Jen nevím jak postupovat, nevědela byste prosím nějaké stránky o tom, nebo tak něco?
A děkuji moc, na věku nezáleží.. Všichni v útulku jsou chudáci a měli by dostat stejnou šanci.
Pes se dá vychovat/naučit v každém věku, jen to chce více práce a trpělivosti. K nám na cvičák začal chodit pán s filou, kterou měl 12 let na zahradě a pak se rozhodl něco dělat. Nebylo to bleskový, ale pokroky dělal :).
Domik047
napsal(a):
Pes se dá vychovat/naučit v každém věku, jen to chce více práce a trpělivosti. K nám na cvičák začal chodit pán s filou, kterou měl 12 let na zahradě a pak se rozhodl něco dělat. Nebylo to bleskový, ale pokroky dělal :).
12ti leta fila na cvicaku by si zaslouzila nejakou cenu i když by se uz vůbec nic nenaučila
Domik047
napsal(a):
Ráda bych ho cvičila sama, to už ale bude asi záhul, co?