Americký stafordšírský teriér

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Bet Taylor...
30000 KčSušené kosti nepatří psovi NIKDY! Když už mu chcete dát kost, kupte mu v řeznictví syrovou hovězí morkovou kost (viz foto). Sušené a jinak tepelně upravované kosti se štěpí, mění strukturu a opravdu zcela vážně hrozí ucpání či protržení střev, zvracení, zácpa.. A to u dvou a půl měsíčního štěněte fakt nechcete...
Uživatel s deaktivovaným účtem
kupte mu v řeznictví syrovou hovězí morkovou kost (viz foto).
tak tyhle zrovna taky ne...
Hlavně štěně s tou kostí hlídat, člověk nikdy neví.
Essnikes
napsal(a):
Ahoj mam doma dvou a pul měsíční štěndo amstafa. Porad vše kouše ano je to štěndo tak je mi jasné že bude vše ničit. Spíš jsem se chtěla zeptat kdy je vhodné jim dávat třeba sušené kosti. Mám doma vepřové nožky tak jsem se chtěla zeptat kdy je vhodné jí to dát. Ďekuji za odpovědi
Vepřové nožičky nedávat nikdy, drobné kůstky mohou psa ucpat. Velké syrové kosti je možné dávat kdykoli.
Essnikes
napsal(a):
Ahoj mam doma dvou a pul měsíční štěndo amstafa. Porad vše kouše ano je to štěndo tak je mi jasné že bude vše ničit. Spíš jsem se chtěla zeptat kdy je vhodné jim dávat třeba sušené kosti. Mám doma vepřové nožky tak jsem se chtěla zeptat kdy je vhodné jí to dát. Ďekuji za odpovědi
Já bych mu to klidně dala- ty sušené vepřové nohy, když ho u toho budete dozorovat(koukám na telku a pesan si v klidu ohlodává a já sem tam kouknu), a včas odeberete...pak kupujte kosti syrové, já kupuju velké aby mi to psina nechtěla a nemohla spolknout (velký kloub- kost s kloubem, pánve, lopatky).
impact
napsal(a):
Tak kupuju kosti úměrně tlamy. Za tohle nemůže kost jako spíš tydýt majitel.
Tyhle narezane, co jste dala konkretni obrazek - bych proste amstafovi nedala.
je to i o spolknuti -a to i dozor bude asi na nic - nejen o tom navleceni - občas se pise v barfovacich skupinách, ze se to deje - zadne photoshopy.
velke kloubove kosti ano.
napsal(a):
je to i o spolknuti -a to i dozor bude asi na nic - nejen o tom navleceni - občas se pise v barfovacich skupinách, ze se to deje - zadne photoshopy.
Mnohem častěji psa dokonce i přejede auto. Já bych s tím štěnětem pro jistotu ani nechodila ven.
napsal(a):
U velkých kloubových kostí já vidím problém ten, že i moje fena, mix dvou malých plemen, dokáže hlavice sežrat a následně pokračovat i ve žraní kosti. Úplně poprvé jsem se naivně domnívala, že to bude kost na zabavení, jenže když jí třetina zmizela ve feně, musela jsem jí kost sebrat, aby se totálně nezacpala, z čehož byla dost nešťastná.
Morkovky dávám úplně v klidu, samozřejmě, že platí pravidlo s žádnou kostí nenechávat bez dozoru.
Věřím, že k navlečení na čelist dojít může, ale vzhledem k tomu, že na netu stále dokola vídám jednu a tutéž fotku, předpokládám, že to bude spíš raritní záležitost, to už by fakt pes nemohl ani na ty procházky.
Jasně, že psu nedám kost, kterou může vzhledem k velikosti snadno spolknout, ale některé morkovky jsou velikosti tenisáku a s tím si většina psů v pohodě hraje.
Já kosti a podobné žvýkací záležitosti nepodceňuji. I když teď už mám vlastně celkem rozumného psa, který nechroustá tak bezhlavě. Ale když byl štěně, tak dostal daňčí parůžek, který je měkčí než jelen, popř. srnec, a do 15 min v něm zmizely 2/3. Byla jsem ráda, že urputně kakal jen "zatvrdlou maltu" a neucpal se. Nikdy jsem tak hlodavé štěně neměla a zírala jsem jak tele, jak to dokázal. A v tom věku by navíc polknul všechno ve velikosti, která by prošla hltanem. Vlastně i víc, jednou mu někdo dal ten hnus - bůvolí kost a málem se zadusil. Rentgen,3 dny sledování a naštěstí prošlo. I když to byla dřina, párkrát si i fňuknul. Jo a z bůvolího rohu se mu odštípla dost velká plocha.2 dny se jí snažil po ránu blinknout, ale asi se nevešla. Nakonec taky prošla, vč. pár kapek krve. Za mě opravdu hlídat.
Věřím, že k navlečení na čelist dojít může, ale vzhledem k tomu, že na netu stále dokola vídám jednu a tutéž fotku, předpokládám, že to bude spíš raritní záležitost, to už by fakt pes nemohl ani na ty procházky.
zkuste google. a jen v cestine další fotky na vas vykouknou...
a i kdyby ne - není to zbytecne? morkove kosti se daji krmit -jen jinak narezane nez do polivky.. kde je problém? ze je třeba mit hlavne pravdu?
co ted bude -ze mi muze mého psa zakousnout jiny?
ne, vazne to nechapu.
kulate kratce narezane kosti proste krmit nikdo nemusi a svet se nezastavi. tecka.
a jen jako OT - to same plati pro trachey - ano, znam jen jediného psa bez jazyku a o zbytku jsem jen cetla a presto i to staci k tomu, abych tim bez dozoru psa nenechávala...
impact
napsal(a):
I když Vám to může přijít naprosto neuvěřitelný, tak ano, dají se koupit morkovky takové, že do nich pes prostě čelist nestrčí.
ale to ty na obrazku nebyly -proto jsem si dovolila zareagovat.
saola
napsal(a):
No jo, no, chce to mít v záloze pilku na železo
Hezká fotka, pokud to tedy není photoshop
Není to PS.
napsal(a):
a i kdyby ne - není to zbytecne? morkove kosti se daji krmit -jen jinak narezane nez do polivky.. kde je problém? ze je třeba mit hlavne pravdu?
ne, vazne to nechapu.
kulate kratce narezane kosti proste krmit nikdo nemusi a svet se nezastavi. tecka.
a jen jako OT - to same plati pro trachey - ano, znam jen jediného psa bez jazyku a o zbytku jsem jen cetla a presto i to staci k tomu, abych tim bez dozoru psa nenechávala...
Jaké je riziko u tracheí?
PumaCZ
napsal(a):
Jaké je riziko u tracheí?
to same - pes rozkousal a sezral skoro celou tracheu az na konec a ten kruhovy kousek se mu navleknul a zaskrtil jazyk u korenu. Davaji je ted uz jen podelne nariznute.
napsal(a):
to same - pes rozkousal a sezral skoro celou tracheu az na konec a ten kruhovy kousek se mu navleknul a zaskrtil jazyk u korenu. Davaji je ted uz jen podelne nariznute.
Tohle se mi u čuby kdysi stalo taky.
napsal(a):
ne, vazne to nechapu.
Myslim, ze o zasade nenechavat psa s ZADNOU kosti bez dozoru jsem psala
Omluva za dvoji a neuplne vlozeni.
Moji fene vzhledem ke tvaru cumaku a celisti navleceni nehrozi, kdyz vidim foto od p. Broucka, vidim hlavne vinu majitele... musel videt tvar celisti a prumer morkovky.
Nez zakazovat narezane morkovky smahem, staci pouzivat mozek. Nemusim mit hlavne pravdu, kdyz ctu, cituji
"kulate kratce narezane kosti proste nikdo krmit nemusi a svet se nezastavi. tecka."
rekla bych, ze jste o fous kategorictejsi nez ja.
Terven
napsal(a):
Omluva za dvoji a neuplne vlozeni.
Moji fene vzhledem ke tvaru cumaku a celisti navleceni nehrozi, kdyz vidim foto od p. Broucka, vidim hlavne vinu majitele... musel videt tvar celisti a prumer morkovky.
Nez zakazovat narezane morkovky smahem, staci pouzivat mozek. Nemusim mit hlavne pravdu, kdyz ctu, cituji
"kulate kratce narezane kosti proste nikdo krmit nemusi a svet se nezastavi. tecka."
rekla bych, ze jste o fous kategorictejsi nez ja.
Já těch morkovek koupím ročně stovky.. A nikdy se mi to nestalo. Proč asi...
impact
napsal(a):
Já těch morkovek koupím ročně stovky.. A nikdy se mi to nestalo. Proč asi...
Lidé jsou vyplašení z kdečeho.
Prostě psovi se může stát úplně cokoliv, kdykoliv a kdekoliv. Život je prostě samé riziko.
Kdo chce mít jistotu, ať si naloží psa do formaldehydu a nechá ve sklepě!