Americký stafordšírský teriér – štěňata s PP

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Kikobara (F...
26000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Zacnete u toho, ze si ujasnite co od pojisteni ocekavate a co vsechno ma kryt.
https://www.dtest.cz/clanek-6363/pojisteni-mazlicku - pomuze?
Je osobne po procteni podminek a cen u ruznych pojistoven, zvolila zahrnout psa do "pojisteni majetku". Pro naseho vorecha bez zdravotnich neduhu naprosto dostacujici. Vse vyreseno po e-mailu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Chov psa a jinych zvirat se tak schovava v kolonce "pojisteni odpovednosti".
Pes se dá i poijistit na léčebné výlohy...
...a presne proto je dobry si predem ujasnit, co vsechno ma to pojisteni kryt.
A proto i odkaz na "dTest":
Bez výluk to nejde
Už jsme si zvykli, že výluky patří k pojištění stejně neodmyslitelně jako ranní káva ke snídani. Jaké záludnosti si na nás či na naše čtyřnohé kamarády připravily pojišťovny tentokrát? Právo na pojistné plnění nevzniká pojistníkovi (pojištěnému) při škodních událostech, k nimž došlo obvykle v důsledku:
vrozených a vývojových onemocnění včetně dědičné zátěže,
chronických onemocnění,
preventivních a kosmetických zákroků,
veterinárního zákroku, který provedla osoba bez příslušného oprávnění,
aktivní účasti na závodech a sportovních akcích (včetně výstav) či přípravy na ně,
příčinné souvislosti s válečnými událostmi, teroristickými útoky, zásahem státní moci a dalších násilných aktů,
porušení zákona na ochranu zvířat nebo předpisů o veterinární péči.
Ale taky znam pripad. Kde platit 25 000 rocne pojistovne s tim, ze prvnich 25 000 za VETa jde za mijitelem a az pak se muze jit na pojistovnu se "vyplatilo"... Ale to fakt neslo o vorisky.
Já jsem po pročtení všech podmínek a po zkušenostech zjistila, že se mi to nevyplatí, radši v případě zdravotních problémů sáhnu do úspor. Jinak pojištění odpovědnosti máme taky v rámci pojištění majetku.
Nám by se to sakra vyplatilo,1700kč ročně myslím, že ČPP na krytí léčebných výloh, vyplatilo by se mi to i kdybych to platila 16 let...při ceně průměrně 10 tisíc a více za operaci většího psa (úraz je nato šup- predispozice plemene, neovladatelnost psa, pes smolař) si to spočtěte...
jo, vzpoměla jsem si je tam nějaká spoluúčast- najděte na stránkách pojišťovny, ale pořád se to vyplatí, bylo to první, na co se mě vet ptal, když jsme domlouvali ošetření a doporučil...no jsem lajdák, ještě jsem to nedokonala.
Podle toho, co mi loni nabízel fin. poradce a dle svých zkušenosti jsem fakt došla k tomu, že se mi to nevyplatí. Ale možná se odloňska zase něco změnilo, to už jsem nezkoumala. Spoluúčast tam právě byla docela vysoká a ta měsíční splátka na jednoho psa taky. A pak taky ty výluky se mi moc nelíbily.
Principem pojištění je solidarita, tzn. že většina lidí zaplatí plnění menšině.
Tzn. že většině pojistníkům se pojištění "nevyplatí", a "vyplatí" se jen těm, kterým se stane pojistná událost. Jinak by to nefungovalo.
Je tedy nesmysl jakkoliv předem uvažovat o tom jestli se mi pojištění "vyplatí".
Jistě. Každopádně kašlu na solidaritu a případné výdaje si zaplatím ze svých úspor, jak jsem to dělala dosud.
napsal(a):
Jistě. Každopádně kašlu na solidaritu a případné výdaje si zaplatím ze svých úspor, jak jsem to dělala dosud.
Ono také pojištění dává smysl hlavně u vyšších hodnot s menší pravděpodobností vzniku pojistné události. Že jde dnes "pojistit" téměř vše je hlavně obživa pojišťoven.
Když pojišťuji barák, tak doufám, že se mi to nikdy "nevyplatí". A přesto mám všechny domy pojištěné.
Auta ale už třeba ne.