Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Máme pejska s PP a chtěli by jsme aby měl štěňata, je uchovněn je dokonce český junior šampion, ale pořád ne a ne najít nějakou fenku. Už jsem zkoušela inzerovat na facebooku a na výstavi chodíme celkem často... Nevíte nějaký portál nebo radu jak se zalíbit nějaké majitelce? děkuji za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Máme pejska s PP a chtěli by jsme aby měl štěňata, je uchovněn je dokonce český junior šampion, ale pořád ne a ne najít nějakou fenku. Už jsem zkoušela inzerovat na facebooku a na výstavi chodíme celkem často... Nevíte nějaký portál nebo radu jak se zalíbit nějaké majitelce? děkuji za odpověď
Samozřejmě netuším, jaké máte plemeno. Je ale obecnou pravdou, že z mnoha uchovněných psů kryje jen zlomek. Pokud Váš pes nemá nějak zajímavý, nepříbuzný rodokmen, nebo podobnou výhodu (třeba nezvyklou barvu), musíte pro jeho zapojení do chovu něco udělat Vy. Většinou funguje aktivní, častá a pravidelná účast na výstavách (i zahraničních), „spamování“ fotkami v dpovídajících skupinách. Dobré je, aby měl pes něco navíc oproti konkurenci - zdravotní testy, sportovní nebo pracovní zkoušky...
Počítejte ale s tím, že chovatelský svět je tak trochu nevyzpytatelný - mnohdy kryjí psi, kteří si to „nezaslouží“ a spousta slušných zvířat si ani neškrtne. Majitelé psů očekávají, že zrovna ten jejich se v chovu uplatní, ale takové štěstí má opravdu jen mizivé procento. (Sám jsem měl interšampiona s nadstandardními opakovanými zdravotními testy a zkouškou, ale za celý svůj život nekryl ani jednou.).
Z mého pohledu chovatelky: psa na krytí si vybírám dlouho předem, pes mi musí "padnou do oka", pak mě jako první zajímá rodokmen - kryji nepříbuznými psy. Pokud je toto v pořádku, zajímá mě zdraví psa (povinná a nepovinná vyšetření), případně jeho již existující potomci a samozřejmě následně výstavní úspěchy, případně zkoušky poslušnosti. Psy si vyhledávám nejčastěji v databázi chovatelského klubu, dávám přednost tomu, pokud má krycí pes vlastní web, kde je o něm uvedeno co nejvíce informací a také fotografie. Někdy jsem si vybrala psa i na výstavě. Vždy chci psa před krytím vidět na vlastní oči, pozorovat i jeho chování, povahu. A samozřejmě taky se musíme s majitelem domluvit na podmínkách krytí tak, aby to vyhovovalo oběma stranám. Třeba vám to pomůže.
Že je junior šampion ještě nic moc neznamená. Jak je hodnocený jako dospělý?
Také záleží na tom, jestli už není zaplavený chov podobnými geny (např. jeho otec nebo strýc mohli nakrýt hodně fen).
Jaké máte zdravotní vyšetření mimo povinných? Jaké má pes zkoušky? Jak jsou na tom zdravotně jeho předci a sourozenci? Jakým způsobem komunikujete s ostatními chovateli plemene (jezdíte na srazy, tábory, svody...)?
Na toto všechno se dívám jako chovatel, není to jen o hodnocení mladíka na výstavě.
Také by to chtělo trošku poladit vyjadřování, aby si o vás majitelé fen nemysleli, že jste méně inteligentní (tzn. psát příspěvky dobře česky, bez hrubek).
napsal(a):
když chodíte na výstavY celkem často a pes je JEN junior šampion, asi kryjí exteriérově lepší psi a výstavními výsledky zaujmout nemůžete.
má ten pes ještě nějaké jiné přednosti?
napsal(a):
..tak pokud chodíte často na výstavY a dotáhli jste to dokonce jen na junior šampiona, tak se moc nedivím, že o Vašeho krycího psa není zatím zájem...
burunduk
napsal(a):
Dokonce! junior šampion.
Považte!
Ne, sorry, pobavilo
...aby to pak ve finále nebylo dokonce jen na junior šampiona