Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2018 22:19

Dobrý večer.
Mám 8 letou fenečku bišonku, která trpí onemocněním kůže už několik let.Jen mi ještě nikdo nedokázal říct čím to je a co s tím.Má červené fleky, vyrážky, tlapky vylízané do krve a nic nám nezabírá.Začínali jsme na čtvrt prášku kortikoidu denně, nyní máme prášek a půl a škrábe se stejně.Máme dietní granule, nic víc nedostává a stále přibírá.Je už tak těžká, že ji bolí zadní nohy a nikam už moc nedojde.Nesetkal se někdo z Vás s tímhle onemocněním? Nemáte někdo nějakou radu, už jsme zoufalí.

28.8.2018 22:28
Markéta80

XXX.XXX.176.2

třeba jí vadí i ty dietní granule, chudák pes . Co domácí stravu at víte co žere

28.8.2018 22:57

Asi by bylo dobré sem dát seznam všech provedených testů, jaké granule, jestli proběhla eliminační dieta atd. atd. Sem tam sem mrkne i vet.

29.8.2018 03:14
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý večer.
Mám 8 letou fenečku bišonku, která trpí onemocněním kůže už několik let.Jen mi ještě nikdo nedokázal říct čím to je a co s tím.Má červené fleky, vyrážky, tlapky vylízané do krve a nic nám nezabírá.Začínali jsme na čtvrt prášku kortikoidu denně, nyní máme prášek a půl a škrábe se stejně.Máme dietní granule, nic víc nedostává a stále přibírá.Je už tak těžká, že ji bolí zadní nohy a nikam už moc nedojde.Nesetkal se někdo z Vás s tímhle onemocněním? Nemáte někdo nějakou radu, už jsme zoufalí.

Dělal někdo biochemku a testy na štítnou žlázu? Dala bych jí normální jídlo, přípravky na detoxikaci a zrušila doma všechny vůně do zásuvky a podobné věci.

29.8.2018 07:14
Andrýsek3

XXX.XXX.158.87

vykašlete se na granule. Kupte v nějakém barf shopu jeden druh masa, nějakého ne tolik obvyklého, třeba králíka, kachnu, koninu, .. jen jeden druh. A dávejte ji pouze to - svalovinu, po dvou týdnech kosti, a vnitřnosti jen od toho jednoho druhu zvířete. Nic jiného, žádné mlsky, žádné zbytky, vůbec nic, a takhle třeba dva měsíce, pokud by se zlepšovala, klidně si pište deník, můžete přidat další druh masa. Na dietní granule bych se nespoléhala. Tohle je první a nejjednodušší věc, co mlžete zkusit udělat, musíte přesně vědět, co ji dáváte jíst.

29.8.2018 07:46

Testy ji nikdo nikdy žádné nedělal, jeden veterinář nám řekl že je to z jídla a doporučil nám právě tyhle granule, nic víc nedostává.Druhý veterinář prohlásil že je to alergie na trávu.

29.8.2018 08:20
saola

XXX.XXX.168.56

Takže, abychom si to shrnuli: váš pes je několik let nemocný, byli jste u dvou veterinářů, dáváte dietní granule, vyhýbáte se trávě, a vaše veškerá starost o zdraví psa se projevuje podáváním kortikoidů a položením otázky na víceméně anonymní diskuzi?

Pokud nejste nudící se a trolující harant, tak byste zasloužila pár pohlavků, abyste se probrala.

Jestli tedy skutečně existujete a máte takto nemocného psa, dejte fotky, jak poškození kůže vypadá a v jakém je fenka výživovém stavu. Pak může někdo poradit, pokud má s takovým onemocněním zkušenost. Jinak samozřejmě schopný veterinář je základní podmínkou k léčení psa.

29.8.2018 08:36
inusanka

XXX.XXX.98.58

Před více než třiceti lety jsem kvůli podobnému problému musela nechat pejska uspat. Následně jsem zjistila, že by to bývala nejspíš mohla být štítná žláza. Takže pokud jsou problémy s kůží, které přetrvávají, okamžitě nechávám udělat analýzu. Navíc tak malého psa bych opravdu krmila masem, abych měla pod dohledem naprosto všechno, co sní. Také nepíšete, jak často koupete, jaké prostředky používáte a podobně.

29.8.2018 10:06
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Testy ji nikdo nikdy žádné nedělal, jeden veterinář nám řekl že je to z jídla a doporučil nám právě tyhle granule, nic víc nedostává.Druhý veterinář prohlásil že je to alergie na trávu.

to bych nechala udělat na začátku- testy at se vůbec ví co jí vadí a ne z ní dělat pokusného králíka. Vidíte že dietní granule nepomáhají tak je jasné že se musí udělat něco jiného a hlavně zjistit co jí vadí . Přes zimu je na tom lépe? Takovéhle odhadování ale vyšetření žádné

29.8.2018 11:49

"Nemáte někdo nějakou radu, už jsme zoufalí."

vs.

"Testy ji nikdo nikdy žádné nedělal..."

To jako myslíte opravdu vážně?

29.8.2018 11:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já rozhodně nejsem z těch, co by lítali se psem na veterinu. Ale nechat psa trápit s nějakým ekzémem, aniž bych nechala udělat veškeré dostupné vyšetření, nechat se odbýt granulema a cpát do psa kortikoidy...ach jo V prvé řadě tu štítnou žlázu. Pokud to ona nebude, granule hoďte do někam, kupte dietní maso, začněte králíkem.14dní jí dávejte jen to maso(rozmlaťte hřbety i s kostma paličkou) žádné mlsky, žádné piškoty. Je mi jasné, že je to těžké, ale musíte vydržet, jestli chcete vidět případnou změnu. Pokud se bude lepšit, přidejte přílohu, třeba rozvařené hokaido. Po 14dnech k tomu ovesné vločky. Pokud stále dobré, vyměňte zeleninu. Atd. Věřte, že tyhle eliminační diety tady pomohly na různé ekzémy a alergie hodně psům. Ještě jedna věc: je kastrovaná?

29.8.2018 13:01
burunduk

XXX.XXX.202.146

Problém trvající osm let, pes trpí jako prase... testy nikdo nedělal...

...neuvěřitelné.

29.8.2018 14:28
eli22

XXX.XXX.181.79

Měli jsme něco podobného, trvalo to skoro tři roky, pes už oteklý jako blázen z kortikoidů. Změnila jsme veta /já už jsem to psala v jiném vlákně/. Byl asi dva měsíce na antibiotikách (s přestávkami + něco proti drbání), pak dietní granule. Od té doby vše ok - 9 let je už v pořádku, ale postupně jsem zjistila, že nemůže mít mléčnou bílkovinu, na to má alergii. V tomto směru ho hlídám.

29.8.2018 18:54
scylla

XXX.XXX.150.32

Bez stanovení diagnozy je blbost cpát psa kortikoidy, takže trvejte na pořádném vyšetření.

Přidejte reakci

Přidat smajlík