Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.9.2018 20:15
Sluni

XXX.XXX.34.244

Dobry den, chci se zeptat. Prave se nam narodilo stenatko prvni bez placenty...Snad vyjde pozdeji, ale o to nejde. Volala jsem i veterinari a rikal, ze s tim ted noc neudelame, ale me zajima co se stalo a zda ma sanci prezit? Viz fotka: nema kuzi na hlavice. Vite co by to mohlo byt? Diky za odpovedi.

Neregistrovaný uživatel

10.9.2018 21:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Úplně stejnou hlavičku bez kůže mělo letos na jaře novorozené štěně kamarádky. Bylo z vrhu jediné, které takto vypadalo, nicméně z devíti štěňat přežilo pouze jedno i když ostatní vypadala na pohled normálně. Umírala krátce po porodu a behěm několika dní zústalo jen to jedno.
Tato chovná fena už měla v minulosti tři, nebo čtyři vrhy a všechno bylo OK. Teď se krylo psem, který kryl první fenu a jak se později zjistilo, tento pes byl přenašečem jakési "kokové" infekce, kterou zanesl feně do pohlavních cest. Léčila se dlouho a několik antibiotikových kůr to nezvládlo. Je to urputný a novorozeňata umírají. Existuje to prý i u lidí. Má to, samozřejmě, název, jenže já si na něj nemůžu vzpomenout.
Nemusí to být ono, ale při pohledu na holohlavé štěně jsem si na to okamžitě vzpomněla.

Neregistrovaný uživatel

10.9.2018 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Dejte, prosím, vědět, jak se to vyvíjí u Vás.
Držím palce, ať to není ten hnus o kterém píšu!

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.9.2018 21:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych si skoro myslela, že se jedná o nějaký defekt neurální trubice, v podstatě spina bifida postihující mozek. teda, chtělo by si to sáhnout, v tom případě by totiž kromě kůže chyběla i lebka. A k žití to není.

Pokud ale opravdu chybí jen kůže a lebka je, tak to bude něco jiného a ložiskové vrozené chybění kůže se hojí jizvou a je to.

10.9.2018 21:42
Sluni

XXX.XXX.34.244

Dekuji za obe odpovedi. Lebka je a je i dost cilej hned sal sice mensi nez kejo 3 segry, ale bojovnik. Zitra odpoledne, kdyz bude zit ho vezmu na veterinu. Fena dost pri prvnim steneti zpanikarila. Zacala silet nemohla kuze prasknout? Prijde mi to tak...

10.9.2018 22:01
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Sluni napsal(a):
Dekuji za obe odpovedi. Lebka je a je i dost cilej hned sal sice mensi nez kejo 3 segry, ale bojovnik. Zitra odpoledne, kdyz bude zit ho vezmu na veterinu. Fena dost pri prvnim steneti zpanikarila. Zacala silet nemohla kuze prasknout? Prijde mi to tak...

Kdyby to byla cerstva rana, krvacela by, pokud to nekrvaci, jde spis o vrozenou vadu.

10.9.2018 22:02
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Taky bych si tipla na meningokelu.

10.9.2018 22:06
Sluni

XXX.XXX.34.244

Ted otazkou zda slucitelna nebo ne. Uvidime zitra vet. Asi nema cenu spekulovat...

11.9.2018 19:29
Sluni

XXX.XXX.34.244

Tak je to ry genetika prej se to tak stava. Stenatko krasne prospivalo, papalo, ale najednou hodinu z hodiny se hodne zhorsil...najednou je jak hadrik. Sice zije, ale tohle asi neda...

11.9.2018 19:39
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Sluni napsal(a):
Tak je to ry genetika prej se to tak stava. Stenatko krasne prospivalo, papalo, ale najednou hodinu z hodiny se hodne zhorsil...najednou je jak hadrik. Sice zije, ale tohle asi neda...

No, i takove veci se, bohuzel, stavaji. Ted snad jen nenechat trapit stenatko ani maminu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík