Německá modrá doga

Prodám Německé dogy - Chovatelská stanice Z Šumava sadu zadá vymazlená štěň...
32999 Kč
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s tímto obojkem?
https://www.aleva.cz/994-obojek-hurtta-padded-cerny-55-65cm-1ks.html?gclid=Cj0KCQjwz93cBRCrARIsAEFbWsi_R1xBnwCFb3eaHDF-_8S5yM09oR2gCVt4VBtHVVJxQ8pwuPlM5xkaAjUREALw_wcB
Mám ND a zatím na ni mám řetízek, ale ráda bych nějaký pevný obojek. Vypadá to, že holka už moc nenaroste, ale stejně chci posuvný, kdyby ještě pár cm kolem krku udělala.
Na fotce tohoto obojku mě trošku zaráží umístění kroužku a zapínání. Nebude to překážet?
Pokud by jste mi chtěli doporučit jiný kvalitní, tak prosím ne kožený a příliš široký.
Děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já mám u velkých psů problém s tou plastovou sponou. možná je to jen můj dojem a není možné, aby v nevhodné situaci povolila, ale...
Asi to nebudete chtít slyšet, ale nechala bych německé doze řetízkový obojek. Vypadá hezky a je praktický.
Ten krouzek je schvalne takhle provleceny -prave, aby se rozlozil tlak při zatahnuti a prezka to vydržela a nerozepla se.
Nemam teda zkušenost s timhle konkretnim obojkem.
Pouzivam leta biothane obojek - klasika zapinaci na kovovou prezku - pro me je to idealni materiál -je to pevne, nenamoci se to, nijak se lety nemeni.
neluše, na oba velké psy mám (měla jsem) nylonové obojky s plastovou sponou, ale zásadně v tomto bezpečnostním provedení - tedy v tom umístění kroužku a spony, které tě zaráží. Jak píše výše, při tahu psa směřuje síla ve směru zapínání, takže nehrozí, že se zapínání silou vyrve-rozepne. A vydrželo to léta a léta, obrany, nas.raného pastevce...prostě vsjo.
napsal(a):
neluše, na oba velké psy mám (měla jsem) nylonové obojky s plastovou sponou, ale zásadně v tomto bezpečnostním provedení - tedy v tom umístění kroužku a spony, které tě zaráží. Jak píše výše, při tahu psa směřuje síla ve směru zapínání, takže nehrozí, že se zapínání silou vyrve-rozepne. A vydrželo to léta a léta, obrany, nas.raného pastevce...prostě vsjo.
Děkuji za reakci.
Já na ni právě měla podobný se stejným zapínáním, ale kroužek nebyl tak blízko u zapínání. Nevím jestli to popisuji tak, aby jste mě pochopili
Třeba ale jen foto zkresluje.
Inusanka:
Moje feňule je těžká pohodářka, tak se takového obojku nebojím. Jen doufám, že jsem to právě nezakřikla
Zdají se mi ty přasky a kroužek moc nahňácaný na sobě a mám strach, že to bude vadit při zapínání. Přeci jen to je docela drahý obojek a doufám, že je na celý život psa.
Hmn, jakou máte značku Vy?
to se musím podívat doma...
jinak to co je blízko k upínacímu oku to je nějaká přezka toho neoprénu, ne? Normální popruhové obojky to tak nemají.
neluše
napsal(a):
Zdají se mi ty přasky a kroužek moc nahňácaný na sobě a mám strach, že to bude vadit při zapínání. Přeci jen to je docela drahý obojek a doufám, že je na celý život psa.
Hmn, jakou máte značku Vy?
Ten kroužek se takhle dělá běžně - méně to zatěžuje přezku - já bych si to ale nekoupil. Plastová přezka nebude nikdy 100% po několika letech, a třeba v mrazu.
Jinak bych měl ještě strach, že se ten neopren s tím páskem bude nějak kroutit či zhrnovat.
Za tu cenu je to nesmysl.
Tady je něco podobného od Hunteru
https://www.justhunter.cz/cs/neopren-vario-plus-obojek
a je tam dobře vidět jak funguje ten kroužek.
https://www.justhunter.cz/data/images/products/3/1267/pull_relief1.jpg
A když bych chtěl mermomocí nylonový obojek s přezkou, vybíral bych tady.
https://www.justhunter.cz/cs/obojek-vario-basic-alu-strong
Mají to třeba v Hornbachu.
"A když bych chtěl mermomocí nylonový obojek s přezkou, vybíral bych tady.
Mají to třeba v Hornbachu."
jojo, z takovéhoto lesklého měkkého příjemného popruhu mám také jeden obojek, a zvostala mu funkce "pyžamka" (když musel mít obojek i v noci), či ranně venčícího (na krátkou metabolickou procházku), neb ten milý hladký materiál prostě proklouzává sponami (či jak nazvat příslušné dílečky) a obvod se zvětšuje a zvětšuje a zvětšuje...
HW měl prakticky celý svůj život (krom štěněte) 1 obojek s plastovou přezkou, mám ho uložen, funkční...
Pastevec má rovněž s plastovou sponou, bude mít 6 let, první 3-4 roky nosil jeden (je uložen funkční) poté zakoupen druhý, větší, zatím bez vad a poruch...
Postroj s plastovými sponami, funkční...
A to chodíme ven i v zimě, i za mrazu, i za jakéhokoliv mrazu...
Jestli se mi za tu psí dobu něco podělalo, tak to byla vždy kovová karabina na vodítku.
"nylonový obojek s přezkou, vybíral bych tady"
tak zrovna tyhle prezky se mi rozepinaly i bez zatahnuti - prestala jsem je uplne používat.
Čajda
napsal(a):
Trošku z jiného soudku: na pastevce máme obojek (v sadě s vodítkem) z brokátové látky od kozeneobojky.cz (více foto mají na svém fb). Jsou opravdu nádherné, pevné, kvalitní, posuvné. Koukněte, třeba Vás některý osloví, pro dogu si tu parádu umím představit
koukal jsme na fotky a jsou teda krasne.
ale mam prasátka -to by nevydrželo ani 10 minut na nich takhle hezke
Čajda
napsal(a):
Trošku z jiného soudku: na pastevce máme obojek (v sadě s vodítkem) z brokátové látky od kozeneobojky.cz (více foto mají na svém fb). Jsou opravdu nádherné, pevné, kvalitní, posuvné. Koukněte, třeba Vás některý osloví, pro dogu si tu parádu umím představit
Máme taky, ale na stránkách mají už jen kožené?, což mně nevadí, budu objednávat další.
napsal(a):
"A když bych chtěl mermomocí nylonový obojek s přezkou, vybíral bych tady.
Mají to třeba v Hornbachu."
jojo, z takovéhoto lesklého měkkého příjemného popruhu mám také jeden obojek, a zvostala mu funkce "pyžamka" (když musel mít obojek i v noci), či ranně venčícího (na krátkou metabolickou procházku), neb ten milý hladký materiál prostě proklouzává sponami (či jak nazvat příslušné dílečky) a obvod se zvětšuje a zvětšuje a zvětšuje...
HW měl prakticky celý svůj život (krom štěněte) 1 obojek s plastovou přezkou, mám ho uložen, funkční...
Pastevec má rovněž s plastovou sponou, bude mít 6 let, první 3-4 roky nosil jeden (je uložen funkční) poté zakoupen druhý, větší, zatím bez vad a poruch...
Postroj s plastovými sponami, funkční...
A to chodíme ven i v zimě, i za mrazu, i za jakéhokoliv mrazu...
Jestli se mi za tu psí dobu něco podělalo, tak to byla vždy kovová karabina na vodítku.
Nesmysl, že to bude proklouzávat.
Podívejte se na tvar té kovové posuvky vlevo. Takhle to dělá třeba Manmat.
U postrojů je to něco jiného, tam spona nikdy nenese plný tah. Spíš jen přidržuje postroj na místě (používám ZeroDC s plastovými sponami).
Obecně - plast stárne, zejména vlivem UV záření, a křehne už při teplotách kolem nuly. To nemluvím o tom, když je v něm nějaký kaz (bublinka).
Samozřejmě že kvalita těch spon je různá, ale obecně platí to co píšu, a kov tohle riziko nemá.
Různá kvalita je i u kovových karabin, ale to je potom o tom, že člověk kupuje šunty.
Mám psy celý život, váha od 15 do 55 kg, a ani na obranách mi nikdy karabina neselhala.
Jinak i já mám nylonové obojky, ale Manmat bez přezky, rep. úplně bez plastu.
https://www.manmat.cz/produkty-obojek-standard-detail-26
Ta tom můžete táhnout bagr a nic nepraskne.
pan Brouček
napsal(a):
"Zrovna tyhle" znamená opravdu Hunter? Musíte hodně zatlačit abyste tuhle rozepnula.
ne, Hunter to nebyl.
prezka sla teda taky ztezka, ale po par týdnech uz stacilo malo a rozepínala se. od te doby se jim vyhybam.