Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2018 18:53

Dobrý den, mám doma sedmi letou fenku yorkšíra a skoro tří letou fenu německého ovčáka.
Před dvěma dny ovčanda bezdůvodně napadla jorkšírku a od tý doby na ni vrčí a snaží se zaůtočit znova. Po celou dobu co jsou spolu, tak vycházeli naprosto v pohodě. Chtěla bych se tedy zeptat jestli nevíte co se najednou mohlo stát.
Děkuji za odpověď.

26.9.2018 19:02

cokoliv. těžko na to někdy přijdete. možná fena NO dospěla a už nechce být "ta druhá", možná se jedna blbě vyspala a tak si vjely do vlasů, možná chtěly obě jednu hračku. je to vlastně jedno, co to spustilo.
problém fen je ten, že když se jednou takhle rozhádají, tak už to může být napořád, tzn. už NIKDY nemůžou být spolu.

26.9.2018 22:41
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
cokoliv. těžko na to někdy přijdete. možná fena NO dospěla a už nechce být "ta druhá", možná se jedna blbě vyspala a tak si vjely do vlasů, možná chtěly obě jednu hračku. je to vlastně jedno, co to spustilo.
problém fen je ten, že když se jednou takhle rozhádají, tak už to může být napořád, tzn. už NIKDY nemůžou být spolu.

Prostě ženský. Mají svoje dny. Nejhorší je menstruace a ty 3 týdny před tím ...

26.9.2018 23:57

Aaaa sexisticke prasatko vyhrava tento mesic pan Broucek. Gratulujeme. A moc dekujeme za prispevek.

27.9.2018 00:35
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Aaaa sexisticke prasatko vyhrava tento mesic pan Broucek. Gratulujeme. A moc dekujeme za prispevek.

Co je na tom sexistického? Ženské snad nemají měsíční periodické hormonální výkyvy, spojené s proměnou nálady, nebo jak?
Peklo je když se se těch pár dní překrývá u manželky i přítelkyně ...
...
Mimochodem já už jsem tu jednou psal, že v ložnici a v kuchyni je ženská naprosto nenahraditelná.

27.9.2018 07:16
inusanka

XXX.XXX.98.58

Kamarádi měli takhle starší jezevčici a mladší ovčandu. Žily spolu bez problémů asi pět let a potom už každá v jiném patře...

27.9.2018 07:30

inusanka napsal(a):
Kamarádi měli takhle starší jezevčici a mladší ovčandu. Žily spolu bez problémů asi pět let a potom už každá v jiném patře...

Taky jsem takové příběhy slyšela.
Přiznávám se, že fenu bych nechtěla, jsou to potvory, asi mám předsudky.
Na druhou stranu, v chovných stanicích mají smečku fen, kolikrát i více plemen dohromady a funguje jim to. Tak čím to je?

27.9.2018 08:45

Na druhou stranu, v chovných stanicích mají smečku fen, kolikrát i více plemen dohromady a funguje jim to. Tak čím to je?

Pravda je oboji -i to, ze smecka fen muze bez problemu fungovat i to, ze když si dve nesednou, mysli to vazne pak.

27.9.2018 08:46

jak to víte, že to funguje? třeba jsou každá v jiné místnosti, nebo mají třeba kotce.
s fenami je to prostě takhle. že to zrovna funguje nemusí znamenat, že to bude fungovat i v budoucnu. znám vícero lidí, co mají ta zvířata různě oddělená, nebo třeba feny musí doma nosit koše.

27.9.2018 09:05
Moyda

XXX.XXX.74.8

Vždy jsem měla dvě feny a nikdy nebyl problém. Pořizovala jsem ke starší mladší plus u nás často pobývaly feny me matky i tchýně, nikdy nebyl problém. Po pořízení poslední NO přesně jak říkáte asi ve třech letech změna, nejdřív se zaměřila na máminu kavkazanku, pak tchynina křiženka a nakonec si nechala tu naší. Takže jsem je musela držet oddělené a nikdy nemohli být bez mého dozoru, nikoho jiného z rodiny nerespektovaly. Teď mi zbyla jen ta NO a k ní si dalšího psa pořizovat nebudu. Jinak mimo dvůr je se psi v pohodě chodíme procházkovat se psi i fenami a nijak je neřeší .

27.9.2018 12:21
inusanka

XXX.XXX.98.58

JANAE - já si také vždycky seděla se psy, ale najednou mám holt holku. Teď jsem to napsala dost blbě, i když jsem se všemi pejsky měla nádherný vztah, tohle je něco jiného. Ale jakmile má nějakou tu třídní nepřítelku, jde všechno stranou. Syn jezdíval s fenou k nám a sice se holky nezabily, ale občas se škorpily. To se mi u žádného kluka nestalo. A hlavně, u těch kamarádů to fakt bylo o život.

27.9.2018 12:42

inusanka napsal(a):
JANAE - já si také vždycky seděla se psy, ale najednou mám holt holku. Teď jsem to napsala dost blbě, i když jsem se všemi pejsky měla nádherný vztah, tohle je něco jiného. Ale jakmile má nějakou tu třídní nepřítelku, jde všechno stranou. Syn jezdíval s fenou k nám a sice se holky nezabily, ale občas se škorpily. To se mi u žádného kluka nestalo. A hlavně, u těch kamarádů to fakt bylo o život.

My jsme si taky neplánovaně pořídili fenku. Oba jsme vždy říkali, že fenku nikdy, že to jsou potvory.
Ano, je to jiné, zatím ji máme krátce a má podivnou "nestandardní" povahu, navíc jiné plemeno než dosud, nejsem schopná říct, jestli je to fenkou nebo tím okolo, ale je to opravdu jiné.

27.9.2018 19:09
conie

XXX.XXX.206.202

jak to víte, že to funguje? třeba jsou každá v jiné místnosti, nebo mají třeba kotce.
s fenami je to prostě takhle. že to zrovna funguje nemusí znamenat, že to bude fungovat i v budoucnu. znám vícero lidí, co mají ta zvířata různě oddělená, nebo třeba feny musí doma nosit koše.

Ale funguje. U nás funguje smečka fen již téměř 20 let, od počtu 3 do max dosaženého počtu 8, různé stáří, různá velikost, různá plemena. Jen asi 4x jsem za tu dobu řešila vážnější napadení mezi fenami, vždy se dala snadno odhalit příčina. Zatím jsem nikdy nemusela feny oddělovat. Chce to věnovat se zpočátku každé mladé feně zvlášť, dát jí dobrou socializaci a výchovu k základní poslušnosti a ovladatelnosti. A ovladatelní jedinci tvoří ovladatelnou smečku. Chce to důslednost při výchově, ale i při každodenním soužití - jakékoliv spory řeším já, nikdo jiný, já určuji pořadí při krmení, rozdávání pamlsků apod. (samozřejmě respektuji přirozenou dynamiku smečky, ale nedovolím žádné závažné porušení mnou daných pravidel). Dá to trochu práci, musí se se u toho přemýšlet, ale jde to. Třeba zařazení nové feny do smečky se musí naplánovat a hlídat. Jistě se vyskytnou feny, které se skutečně nesnesou, ale možná, kdyby se jejich negativní vztah podchytil a korigoval hned od začátku, bylo by to jinak. Pokud dojde na rvačku fen do krve, pak už se to řeší dost těžko. Prostě k tomu dojít nesmí - a od toho tu funguje člověk, který dal smečku dohromady.

27.9.2018 19:25
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

pan Brouček napsal(a):
Prostě ženský. Mají svoje dny. Nejhorší je menstruace a ty 3 týdny před tím ...

To mě pobavilo, málem jsem si poprskala monitor. Dobře ty

27.9.2018 19:27
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

conie napsal(a):
Ale funguje. U nás funguje smečka fen již téměř 20 let, od počtu 3 do max dosaženého počtu 8, různé stáří, různá velikost, různá plemena. Jen asi 4x jsem za tu dobu řešila vážnější napadení mezi fenami, vždy se dala snadno odhalit příčina. Zatím jsem nikdy nemusela feny oddělovat. Chce to věnovat se zpočátku každé mladé feně zvlášť, dát jí dobrou socializaci a výchovu k základní poslušnosti a ovladatelnosti. A ovladatelní jedinci tvoří ovladatelnou smečku. Chce to důslednost při výchově, ale i při každodenním soužití - jakékoliv spory řeším já, nikdo jiný, já určuji pořadí při krmení, rozdávání pamlsků apod. (samozřejmě respektuji přirozenou dynamiku smečky, ale nedovolím žádné závažné porušení mnou daných pravidel). Dá to trochu práci, musí se se u toho přemýšlet, ale jde to. Třeba zařazení nové feny do smečky se musí naplánovat a hlídat. Jistě se vyskytnou feny, které se skutečně nesnesou, ale možná, kdyby se jejich negativní vztah podchytil a korigoval hned od začátku, bylo by to jinak. Pokud dojde na rvačku fen do krve, pak už se to řeší dost těžko. Prostě k tomu dojít nesmí - a od toho tu funguje člověk, který dal smečku dohromady.

Takhle to mám nastavený taky......měla jsem 11 psů v jednom kotci. 6 psů a 5 fen a pohoda.

28.9.2018 09:34

"Ale funguje. U nás funguje smečka fen již téměř 20 let, od počtu 3 do max dosaženého počtu 8 ........."

dva ani tak smečka nejsou, u toho většího počtu už ta smečková "samoregulace" funguje........

"Zatím jsem nikdy nemusela feny oddělovat. Chce to věnovat se zpočátku každé mladé feně zvlášť, dát jí dobrou socializaci a výchovu k základní poslušnosti a ovladatelnosti. A ovladatelní jedinci tvoří ovladatelnou smečku. Chce to důslednost při výchově, ale i při každodenním soužití - jakékoliv spory řeším já, nikdo jiný, já určuji pořadí při krmení, rozdávání pamlsků apod. (samozřejmě respektuji přirozenou dynamiku smečky, ale nedovolím žádné závažné porušení mnou daných pravidel). Dá to trochu práci, musí se se u toho přemýšlet, ale jde to. Třeba zařazení nové feny do smečky se musí naplánovat a hlídat. Jistě se vyskytnou feny, které se skutečně nesnesou, ale možná, kdyby se jejich negativní vztah podchytil a korigoval hned od začátku, bylo by to jinak. Pokud dojde na rvačku fen do krve, pak už se to řeší dost těžko. Prostě k tomu dojít nesmí - a od toho tu funguje člověk, který dal smečku dohromady."

k tomu už jenom ámen a howgh

28.9.2018 18:57

pan Brouček napsal(a):
Co je na tom sexistického? Ženské snad nemají měsíční periodické hormonální výkyvy, spojené s proměnou nálady, nebo jak?
Peklo je když se se těch pár dní překrývá u manželky i přítelkyně ...
...
Mimochodem já už jsem tu jednou psal, že v ložnici a v kuchyni je ženská naprosto nenahraditelná.

Rada bych Vam odepsala neco jizliveho, ale nerada bych se dockala ctvrteho, prip. i pateho "vtipku" (ktere stejne jako ty predchozi zna i sousedovic baba bez netu).
Druhe prasatko v jeden mesic uz stejne vyhrat nelze. Tak snad zabodujete i v rijnu :)

29.9.2018 10:03

Když se vrátím k zadavatelce : Je nebezpečné nechat malinkou fenu, aby korigovala chování štěněte velkého plemene. Několika měsíční prcek starší malou fenu poslechne, ta ho možná i šikanuje a je to taková legrace, jak si ta malá dovoluje ( sem tam je vidět i venku, jak si malá fena dovoluje na větší mladou fenku a majitelé z toho mají legraci - však ta maličká té velké neublíží - a pak se to jednoho dne otočí a je průšvih na světě ). Tak možná zadavatelko zpytujte svědomí, asi to úplně bez příčiny nebylo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík