Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2018 22:06
martanci1

XXX.XXX.37.5

Dobrý den,
vím, že se tématem střídavé péče už řada článků zabývala, ale stejně se musím zeptat.
Nedávno jsem se odstěhovala od mamky a máme spolu od štěňátka fenku. Momentálně je jí 6 let. Neodstěhovala jsem se daleko, bydlím hned ve vedlejším domě a protože obě pracujeme na směny, fenečku si střídáme. Páníček je sice mamka, ale vždycky se ke mně těší a má tady i svůj vlastní pelíšek, vlastní hračky atd. a celou dobu se jí věnuju.
Teď jsem si ale pořídila dvou měsíční kotě a celkem na fenku syčela a prskala. Snažím se je na sebe postupně navyknout, ale spíš kolem sebe jen chodí.
Ten hlavní problém je teda že mám strach, jestli ke mě fenka nepřestane chtít chodit. To bych asi nepřežila, protože jsem na ní hodně fixovaná. Vůbec netuším jak to mám udělat, aby si u mě kotě pořádně zvyklo a abych mohla být s fenečkou stejně často jako doteď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2018 23:14

Kočka si zvykne a pejsek taky, kočka prská, asi doteď psa neviděla....jestli k vám fenka bude chtít chodit nebo ne, ví asi jen ona, nemyslíte?Obecně se psům kočky líbí, naše první fena na ně měla jasný názor- mrtvá kočka, dobrá kočka Druhá je s kočkama kámoš, ale samou láskou by malé kotě uňufala klabákem, tam musí být pod dozorem a musím jí usměrňovat. Je to na vás a jak máte psa ochotného se s kočkou skamarádit, kotě si zvykne, když bude pes přívětivý . To je dost neobvyklý dotaz, to přece po internetu neví nikdo, leda ten, kdo má křišťálovou kouli a černokněžnický klobouk

3.10.2018 00:03

Když předtím prskala, a teď už kolem sebe jen chodí, tak jste nejspíš na dobré cestě, oni si časem zvyknou. :-)

3.10.2018 08:04
inusanka

XXX.XXX.98.58

Pokud kotě nezakousla hned, tak nevím, proč by k Vám nechtěla dál chodit

10.10.2018 14:03
michaela_89

XXX.XXX.23.198

10.10.2018 17:15

Neměla bych strach. Měla jsem fenu NO více-méně trvale "ustájenou" (na gaučíku) u manželovo rodičů-aby nebyla celý den sama, když já byla ve škole a posléze v práci, to jsem za ní každej den jezdila a brala jí ven, ale když jsem měla volno, tak jsem si jí brala dom, abych nemusela pendlovat sem tam....měli jsme kocoura, který psy nemusel a pokud se fena přiblížila na jeho vkus moc, tak taky syčel nebo jí dal "facana", když k němu čuchala....tak si ho přestala všímat, ale že by ke mě nechtěla chodit, to ani omylem. A podotkla bych, že fena byla třídní nepřítel koček (cizích), jednu se jí povedlo i zahrdlit....bohužel si krátila cestu přes "její" zahradu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík