Any123
napsal(a):
Zdravím,
Potřebovala bych poradit ohledně mého 6ti měsíčního psa. Ze dne na den se začal pokoušet ,,ojíždět" moji ruku či nohu, nevíte někdo co s tím? Prosím o rady
Prostě jde do puberty, s někým to mlátí víc, s někým míň, stejně jako u lidí. Mí psi to nedělali, ale normálně bych použila ,,ne" a psa sundala, v klidu, bez řevu, jen důrazně aby poznal, že tohle se na lidi nedělá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"ale normálně bych použila ,,ne" a psa sundala, v klidu, bez řevu,"
a říct mu, co má dělat, aby to bylo dobře....zaměstnat ho
napsal(a):
"ale normálně bych použila ,,ne" a psa sundala, v klidu, bez řevu,"
a říct mu, co má dělat, aby to bylo dobře....zaměstnat ho
Ano pravda, ale to prostě dělám tak nějak automaticky, že to ani neberu jako: převést na jinou činnost. Třeba řeknu: šup a jdeme zkontrolovat schránku, jestli už chodila paní pošta(když třeba nechci, aby pes tahal a trhal krabice z garáže )
lesnížínka
napsal(a):
Ano pravda, ale to prostě dělám tak nějak automaticky, že to ani neberu jako: převést na jinou činnost. Třeba řeknu: šup a jdeme zkontrolovat schránku, jestli už chodila paní pošta(když třeba nechci, aby pes tahal a trhal krabice z garáže )
hmn_ napsal(a): a říct mu, co má dělat ...
lesnížínka napsal(a): Třeba řeknu: šup a jdeme zkontrolovat schránku,
--------------------------------
Takže příště až to na něj přijde, půjde místo toho rovnou zkontrolovat schránku ...
Nebo jak to má jako fungovat?
pan Brouček
napsal(a):
hmn_ napsal(a): a říct mu, co má dělat ...
lesnížínka napsal(a): Třeba řeknu: šup a jdeme zkontrolovat schránku,
--------------------------------
Takže příště až to na něj přijde, půjde místo toho rovnou zkontrolovat schránku ...
Nebo jak to má jako fungovat?
Tak pro mne tak, že zapomene, že ho taková blbina, jak mi obsakakovat nohu, vůbec napadla Pokud u toho zkontroluje ještě schránku, to je bonus navíc

Tak já běžně používám zákazové povely resp. povel k ukončení nějaké činnosti, což je u nás klasické FUJ!! aniž bych pesanům říkala, co MAJÍ dělat. Prostě tohle NEDĚLEJ běž si po svých. Nikdy jsem se "sexováním" neměla větší problém...pes to v pubertě zkusil, já mu řekla, že takhle nee a byl klid....
Moji pesani nikdy na nás páníčky nenaskakovali z důvodu dominance, ale vidím to u feny, když pes fenu hodně zlobí, tak na něj fena s vrčením naskočí (no vypadá to jako když to....ale vobráceně )....nejsem odborník, ale v tomto případě bych řekla, že jde opravdu o projev dominance...a myslím, že stejně tak by to mohl provádět pes na páníčkovi - pokud by si to páneček nechal líbit, ale pokud je člověk trochu empatik, pokud svého psa zná, tak si myslím, že rozpozná "nevinné" naskočení začínajícího puberťáka od projevu dominance