Plánovaný vrh výmarských ohařů s PP (FCI)

Prodám Výmarského ohaře - Přijímáme předběžné rezervace na štěňátka výmarsk...
Dohodou
Dobry den,mame fenku VOK 11let,pred tydnem zacla pokaslavat a hur dychala,veterinar to zhodnotil dle poslechu jako zapal plic.Dostala antibiotika.O vikendu se zhorsila,byla dusna,tak jsme jeli na veterinu,kde se delal RTG a bylo zjisteno,ze ma metastazy na plicich.Dle rozsahu doktorky prognoza znela,ze ma pred sebou posledni tydny.
Dostala Prednison,ktery ji pravidelne davame,ale k velkemu zlepseni nedoslo.A zacla strasne moc curat.
Premyslim,ze bych Prednison vysadila,nemate zkusenosti,zda naraz muzu prestat Prednison davat?
Dekuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Abych řekla pravdu, fenka s metastázemi v plicích před sebou má/může mít opravdu jen pár dní/týdnů. Prednison je veterináři běžně v těchto případech psům nasazován, ke zlepšení při této diagnoze dojít ani nemůže, jen má člověk pocit, že aspoň něco málo dělá. Občas tato medikace zlepší u psa s rakovinou chuť k jídlu a drobátko ho "nakopne" - ale je to dočasné. Jestli jste smířeni s tím, že fenku tak jako tak budete muset časem uspat a vadí vám její časté čůrání (typické u podávání Prednisonu), tak jí ho vysaďte, klidně hned. Užívejte si každou minutu a hodinu s fenkou, udělejte si co nejhezčí poslední dny, vyvařujte jí, rozmazlujte ji a hýčkejte. A v pravý čas ji s láskou nechte odejít, ať se netrápí. Je mi to líto, ale tak to je.
Dekuji za odpoved.Caste curani nam samozrejme nevadi,ale zda se mi,ze to stresuje ji.
Smireny nejsme,prislo to tak strasne rychle a nahle,ale vaznost stavu si uvedomujeme.
Vecery jsou kriticky,to je opravdu hodne dusna,ale pres den je lepsi,ma chut k jidlu,vrti ocaskem.Ja vubec nevim,co mam delat.Kdy poznam,ze je cas ji pomoc?
hmonika
napsal(a):
Dekuji za odpoved.Caste curani nam samozrejme nevadi,ale zda se mi,ze to stresuje ji.
Smireny nejsme,prislo to tak strasne rychle a nahle,ale vaznost stavu si uvedomujeme.
Vecery jsou kriticky,to je opravdu hodne dusna,ale pres den je lepsi,ma chut k jidlu,vrti ocaskem.Ja vubec nevim,co mam delat.Kdy poznam,ze je cas ji pomoc?
Domluvte se s veterinářem, abyste ho mohli volat kdykoliv, kdyby se fenka výrazně zhoršila a začala se dusit. Pak není na co čekat a je potřeba trápení rychle ( okamžitě ) ukončit.
Jestli se fenka sama napije, nažere, vyvenčí - to považuji za základ, tak ať si ještě život užívá. Pokud se vám nějak při pohybu už hodně zadýchává, dusí, kašle, nemůže kvůli tomu ujít pár kroků - tak se smiřte a smiřujte a nechte ji uspat. Ty hranice, kdy člověk má nechat psa uspat, jsou silně individuální. Někdo se dokáže rozloučit s ohledem na stav zvířete včas (i když to kurna bolí člověka v srdci), kdy ještě pes vrtí ocaskem, ale už to není on. Někdo jiný pečuje o psa do poslední chvíle, a pak si třeba zpětně vyčítá, že to neudělal dříve. A někdo nemá "koule" na to, aby psovi tuto "poslední" službu zařídil a srabácky si ho nechá vydechnout doma, chcípnout v bolestech - i takoví jsou mezi námi.
Takže, jak vy poznáte, že nadešel čas vaší fenky, opravdu nevím. Je to na vás a už teď přeju hodně sil na rozhodnutí. Možná zním jako cynik, ale není tomu tak, bohužel jsem musela vyprovodit za Duhu už hodně psích parťáků, vždy to bylo strašné, ale z úcty k nim jsem se vždy ovládnula a nenechala je zbytečně trpět.
Měli jsme fenku s osteosarkomem a když už byly metastázy na plicích, zadýchávala se a v noci nemohla ani spát, my tudíž taky ne, tak jsme ji nechali uspat....měla v očích takový zvláštní výraz, jako kdyby strach z toho, co bude, a zároveň prosbu, ať už ji necháme jít. Myslím, že to poznáte. Víc nemá smysl vypisovat, mám to jako plaka v předchozím příspěvku.