Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2018 16:20

Zdravím,
Potřebovala bych poradit s mým 6 skoro 7 měsíčním brabantíkem. Je přezubený, ale puberta s ním mlátí šíleným způsobem. Začal po mně vyjíždět tím způsobem, že si hraje a z ničeho nich na mě skočí a kousne mě do ruky, už to docela bolí. To samé dělá, když třeba chovám dítě kamarádky, to kouše strašně, po celém těle. Asi žárlí nebo tak. Poradí mi prosím někdo co s tím? Jak to odstranit?

11.10.2018 18:07
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse?q=%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B+kou%C5%A1e

CELÝ odkaz je třeba zkopírovat . (fakt praktické)

11.10.2018 18:11

Jak jako celý odkaz zkopírovat?

11.10.2018 18:13
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Tak, abyste si mohla diskuze otevřít.
Zelený text je jen polovina odkazu.

11.10.2018 20:31

OT: no prej to už má fungovat + další, STÁLE NEODSTRANĚNÉ a otrvující diskusi- asi jen opravdu virtuálně....

12.10.2018 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Aniž bych četla odkaz, můj názor a co bych udělala já? Jednou by na mne vystartil a dostal by takovou, že by letěl ke zdi. A to myslím naprosto vážně. Jsem stále zastáncem toho, že jedna dobře mířená, dá za tísíc vysvětlovaných. Panička si může dělat co chce a neexistuje, aby mi pes diktoval, co já můžu a co ne. Zařvat něco ve smyslu: co to je?!? Tohle se nedělá! Okamžitě na místo a ani se odtud nehni! Po chvíli slušného ležení bych psa milým hlasem přivolala a hezky si s ním pohrála tak, jak to má rád. Pokud by znovu začal prudit, akco zopakovat a nechat ho tam ležet celou dobu, kdy nechci, aby prudil. U nás to tak fungovalo. Ani jeden z mých psů nežárlil, se všema, co je kámoška panička, byli taky. Ať to byli psi, jiná zvířata, nebo lidi.

12.10.2018 11:55

lesnížínka napsal(a):
Aniž bych četla odkaz, můj názor a co bych udělala já? Jednou by na mne vystartil a dostal by takovou, že by letěl ke zdi. A to myslím naprosto vážně. Jsem stále zastáncem toho, že jedna dobře mířená, dá za tísíc vysvětlovaných. Panička si může dělat co chce a neexistuje, aby mi pes diktoval, co já můžu a co ne. Zařvat něco ve smyslu: co to je?!? Tohle se nedělá! Okamžitě na místo a ani se odtud nehni! Po chvíli slušného ležení bych psa milým hlasem přivolala a hezky si s ním pohrála tak, jak to má rád. Pokud by znovu začal prudit, akco zopakovat a nechat ho tam ležet celou dobu, kdy nechci, aby prudil. U nás to tak fungovalo. Ani jeden z mých psů nežárlil, se všema, co je kámoška panička, byli taky. Ať to byli psi, jiná zvířata, nebo lidi.

No tak já teda nepoužívám fyzické tresty (fyzické konfrontace chcete-li), ale popsané chování by mě nepřekvapilo u malýho štěnda, tam je předpoklad, že je to hra a že to časem, při laskavé výchově a korekci přejde....sedmiměsíčního psa už bych spíš brala jako pubescenta a tam už nějaké to kousání ze strany psa toleruju jenom když si hrajeme "na boj" a i tak už má "vypínací tlačítko" nebo funguje na upozornění "opatrně"...když je to moc.

Musím se přeci jen trochu pousmát......kdyby zadavatelčin pes v sedmi měsících vážil kolem 40 kg jako ty moje potvory, tak by už měla asi vychováno....pes by měl nastavené hranice, protože kousáním takovým teletem po celém těle by asi tolerováno nebylo. Docela to bolí??...od štěněte velkého plemene by to už teda asi bolelo hodně a to je nepřípustné...

Jinak já používám okamžité odvelení na místo.....resp. má pes smůlu....zlobíš, tak mazej....

12.10.2018 15:43

letecký den bych fakt nepoužívala, ona by stačila prostá výchova/výcvik......

Přidejte reakci

Přidat smajlík