Americky stafordširsky terier

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chov. stanice přijímá rezervace...
15000 KčNeregistrovaný uživatel
XXX.XXX.82.5
Ahojte,
Jdu vám představit naši novou posilu týmu, je to stafordka Hella. Mám ji měsíc a půl a temperamentu má až příliš, sebevědomí až nad hlavu. Je to moje třetí ast, takže jsem zvyklá že vše dělají na 1000% chodíme do psí školky a chystáme se i na jeden velký cvičák kde se sejde i 20-30 psů zaráz. Hella má 3,5 měsíce a snažím se s ní dělat poslušnost, do toho zkouším i postoj na výstavu. Ovšem když jsme venku a za plotem na nás zuří pes, jde nekompromisně proti němu ikdyž ona má 15 kg a pes za plotem třeba 40... Zkoušela jsem odvézt její pozornost přes pamlsky, hračku... Ale má tunel, ikdyž jsem ji nasměrovala čelem k sobě je jak smyslů zbavená. Jinak při výcviku nemám problém s pozorností, hezky se mi dívá do očí, jen ti záploťáci mě trochu štvou. Mám všechny psy naučené že tyto záploťáky ignorují a chtěla bych to i u Helly. Poradíte mi fígl? Ještě mě napadlo si prostě u toho plotu hodit veget a až ji to přestane bavit tak mega pochvala že si psa nevšímá, jenže jsem ještě neměla odvahu prudit tak dlouho u plotu... Díky za typ.
Varaxi
napsal(a):
Klasická desensibilizace nebo jak se tomu odborně říká - chodila bych k tomu plotu často, ale vždy jen tak daleko, aby byla fenka ještě ovladatelná. A postupně se přibližovala.
Jako obecně ano, ale......spíš bych volila procházky městem,kde je koncentrace psů za plotem větší a lokality střídala. Upřímně, kdyby k našemu plotu chodil někdo záměrně desenbilizovat, nedej bůh se tam utábořil "až to psa přejde" , tak ho vážně milovat nebudu a asi na něj po chvíli vlítnu víc,než naši psi :D
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.82.5
janaa
napsal(a):
Jako obecně ano, ale......spíš bych volila procházky městem,kde je koncentrace psů za plotem větší a lokality střídala. Upřímně, kdyby k našemu plotu chodil někdo záměrně desenbilizovat, nedej bůh se tam utábořil "až to psa přejde" , tak ho vážně milovat nebudu a asi na něj po chvíli vlítnu víc,než naši psi :D
No právě tomu se chci vyhnout abych vyloženě někde prudila asi budu muset vyjet do města... Jinak má i záploťáky kamarády, jen ten pes nesmí být vzteklý, to se začne vztekat taky, múra jedna
Mám stejný problém se psem NO (7 let). Na psi za plotem dělá jak běs. Je to až nesnesitelné. Navíc si pamatuje, že ten pes tam je a už zdálky se šponuje. A to i v případě, že tam pes není.
Nějaké odvádění pozornosti absolutně nefunguje. Má tmu. Nebere hračku, pamlsek nic. Zkoušela jsem s ním kolem plotu proběhnout, aby neměl čas raplit. To zabralo. Akorát nevím, jestli to bude mít nějaký dlouhodobější účinek. Jakože když bude kolem psů za plotem v klidu běhat, bude později kolem nich i v klidu chodit?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.82.5
Tak já nemám problém chodit kolem psů, nebo že by se chovala až agresivně, že by ty situace vyhledávala, vrhala se na plot, když tam pes není. Spíš je to tak, že prostě jde k plotu a některý reaguje v pohodě, očichají se a některý pes reaguje vztekle a vybafne na ni, místo aby se lekla, tak se nedá a cenění zubů opětuje. Na jednu stranu jsem ráda že se nenechá zastrašit, v tomto ani nemám v plánu ji lámat, protože ostatní psy jsem si takto "pokazila" a musím je bránit vlastním tělem pokud na nás jde nějaký pes. Takže chci ať se bránit umí, spíš chci aby si hodila ignore na ty záploťáky, nemůžu si za boha vzpomět jak jsem to učila svou první ast před 11 lety. Na záploťáky reaguje tak že se jim tam schválně ještě vyčůrá a chechtá se jak zuří
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jako ve spouste jinych pripadu se drzim toho "nedelej ostatnim to, co sam nemas rad".
Takze psa smejdit k plotu, kde je jiny pes (nebo trebas kocka, nebo co ja vim co...) proste nepoustim - pokud nevim, ze za plotem je komos co se rad s mym psem uvidi a ocicha...
Pes chodi kolem plotu na voditku u nohy dale od plotu. Chci po nem klid.
Ploty a jejich obyvatele v sirokem okoli zname - pokud jdem nekam, kde nezneme, je proste u nohy.
I tak mijime behem beznych prochazek stale dva ploty, kolem kterych projdem 8x "ok" (psi za plotem rvou, muj pes neni klidnej, ale ticho a u nohy je/jde), ale pak po 9x najednou rup. Silenstvi.
Cviceni "klidneho pruchodu kolem techto plotu" jsem kdysi dohodla dopredu i s majiteli.
Stesti, ze to nejsou uplni ignoranti a byli k tomu svolni... Takze jsme tam cilene par podveceru vopruzovali a cvicili... Vsichni psi zestarli. Jsou vseobecne klidnejsi, ale na 100 % to neni a asi nikdy ani nebude. Proste se asi potkali jiste povahy...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já nemám problém chodit kolem psů, nebo že by se chovala až agresivně, že by ty situace vyhledávala, vrhala se na plot, když tam pes není. Spíš je to tak, že prostě jde k plotu a některý reaguje v pohodě, očichají se a některý pes reaguje vztekle a vybafne na ni, místo aby se lekla, tak se nedá a cenění zubů opětuje. Na jednu stranu jsem ráda že se nenechá zastrašit, v tomto ani nemám v plánu ji lámat, protože ostatní psy jsem si takto "pokazila" a musím je bránit vlastním tělem pokud na nás jde nějaký pes. Takže chci ať se bránit umí, spíš chci aby si hodila ignore na ty záploťáky, nemůžu si za boha vzpomět jak jsem to učila svou první ast před 11 lety. Na záploťáky reaguje tak že se jim tam schválně ještě vyčůrá a chechtá se jak zuří
Proč necháte probůh 3,5měsíční štěně chodit k plotu cizích psů? Až nějaký pes protáhne štěněti packu plotem nebo ji čapne za čumák, bude to dostatečné ponaučení? Takové štěně máte mít na vodítku, učit nejdřív v klidovém prostředí nějaký povel a pak s ní na vodítku vyrazit do ulice se záploťákama. A jak bylo psáno výše, nejdríve míjet ploty a zahrady s hlídacími psy v dostatečné vzdálenosti, aby se štěně soustředilo na paničku, nějaký předem naučený povel - třeba "tady poď, šikovná" a malá odměna, ne, že se bude lákat předem nějak za pamlskem či hračkou. Nechat stafordku od mala lítat k plotům a ještě být nějak "pyšná" na to, že se nějak na záplotní psy šklebí, to pardon. Ze stafordky takhle rozhodně nevychováte pohodovou fenu, spíš postrach okolí.
Hm, taky jsem si to myslela, i když bude stafordka "napadená"- třeba uštěkaným pidi psem, co ho má babka rozmazleného, vždycky budete ta, co má "bojového psa" a jejího miláčka , který to tak samozřejmě nemyslel , překous.
Štěně neví, jak se má chovat, bere to jako hru a vy si odporujete, chcete ignoraci, ale necháte štěně se činit. Jak minulá, tak současná mi zaploťáky ignoruje, maximálně stojí a nasává jak jim táhne z huby s někým neztratí ani chvilku, jinde se zdrží a zkouší psa rozskotačit- nadskakuje a vyzývá ke hře, vcelku máme záploťáky hodné, některé i oblíbené. nějak cíleně jsme to cviky nikdy necvičili, tak nějak to vyplynulo, prostě jdem, psina je zvědavá, ale kliďas.Máme jednu speciální ulici, kde je snad v každém domku pes, že do ulice vešel cizí pes, už ostatní psi na druhém konci vědí a jsou řádně nažhavení, kdo to bude.
...to "nazhaveni cele ulice" - jste napsala presne :)
A opravdu nejlepe funguje, pokud pes kolem prvnich "drsnaku a hlasicu" prochazi v modu "jen prochazime, klid, mir".
Poslou si to sice dal, ale uz se vi, ze o nic nejde - vse je pod kontrolou a cela ulice je klidnejsi.
Ale pustit k prvnimu plotu psa na volno a nechat ho rvat na hlidace, by jiste vyvolalo jinou reakci...
BTW: To se proste nedela!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja by som sa teda netesila ani nahodou, ze steniatko uz v 3.5 mesiacoch zistuje, ze sa niektorym psom musi branit samo. To sa potom superduper opravuje, ked sa casom rozhodne ze uz mu nevadi len stekanie na 10cm spoza plota, ale zacne vadit aj stekanie na 2 metre, a neskor mozno "ten pes co je 10m od nas sa skaredo pozrel".
se teda přidám....
1. nepouštět štěně k plotům, od hned...jenom se tím učí, že to ječení je normál....
2. pokud ji z nějakého důvodu pouštět chceš, tak JEN k těm psům v pohodě a JEN po povelu. Nauč ji se tě ptát, zda může - nějaký rituálek - třeba kámoš za plotem = posadit k noze, oční kontakt, podrbání po hrudníčku a vypuštění se slovy "kámoš, běž"......
3. pokud má problém i při normálním průchodu,pak ne odlákáváním pozornosti ale naopak naučením chování na podnět pes za plotem (jednoduše průchod u nohy)
4. co myslíš, jak se bude v takové situaci chovat pes nejistý.....
Nevím, jestli je správné označení pro malého vysírače "temperamentní" :D
Minulý pes byl taky takový "odvážný" a okolo záploťáků se prostě chodilo "k noze".
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.14.71
napsal(a):
Proč necháte probůh 3,5měsíční štěně chodit k plotu cizích psů? Až nějaký pes protáhne štěněti packu plotem nebo ji čapne za čumák, bude to dostatečné ponaučení? Takové štěně máte mít na vodítku, učit nejdřív v klidovém prostředí nějaký povel a pak s ní na vodítku vyrazit do ulice se záploťákama. A jak bylo psáno výše, nejdríve míjet ploty a zahrady s hlídacími psy v dostatečné vzdálenosti, aby se štěně soustředilo na paničku, nějaký předem naučený povel - třeba "tady poď, šikovná" a malá odměna, ne, že se bude lákat předem nějak za pamlskem či hračkou. Nechat stafordku od mala lítat k plotům a ještě být nějak "pyšná" na to, že se nějak na záplotní psy šklebí, to pardon. Ze stafordky takhle rozhodně nevychováte pohodovou fenu, spíš postrach okolí.
Prosím vás a kde je napsáno že mám fenku na volno? Vodítko má cca 120 cm k plotu úplně se nedostane....takže ji nemá pes jak kousnout... Nejsem lajk, co má prvního psa. Ale ptám se jak ji nafixovat v tuto chvíli na sebe, nechci tohle dělat tak, že psa odvleču a nebo ho budu věšet u nohy kdy téměř půjde jen po zadních. Asi budu muset na něco přijít sama...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.14.71
Jsem si tak nějak uvědomila, jaká byla chyba sem napsat, místo abych si počkala na výcvikáře se kterým budu v úterý a ve čtvrtek. Je mi jasný, že nejde poradit, když zrovna tu situaci nevidíte, pak dochází k nedorozumění... Další věc je, že prakticky jsou zde lidi jako já, "hobby chovatelé" a ne profíci, takže vesměs se tady člověk rady nedočká, spíš dohadů, no a ve finále je majitel psa blázen, nebo tyran, nebo už ze štěněte vychovává agresivního psa. Takže z mého pohledu to vidím tak, že dotaz byl prakticky zbytečný, dle mě musím tyto situace více trénovat, s výcvikářem se domluvím na těchto stresových situací, kde mi tohle bude simulovat a uvidí jak pes doopravdy reaguje, jak reaguji já atd.... Vám všem přeji ať se vám daří a hafici překypují radostí a zdravím. Hezkou neděli
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojte,
Jdu vám představit naši novou posilu týmu, je to stafordka Hella. Mám ji měsíc a půl a temperamentu má až příliš, sebevědomí až nad hlavu. Je to moje třetí ast, takže jsem zvyklá že vše dělají na 1000% chodíme do psí školky a chystáme se i na jeden velký cvičák kde se sejde i 20-30 psů zaráz. Hella má 3,5 měsíce a snažím se s ní dělat poslušnost, do toho zkouším i postoj na výstavu. Ovšem když jsme venku a za plotem na nás zuří pes, jde nekompromisně proti němu ikdyž ona má 15 kg a pes za plotem třeba 40... Zkoušela jsem odvézt její pozornost přes pamlsky, hračku... Ale má tunel, ikdyž jsem ji nasměrovala čelem k sobě je jak smyslů zbavená. Jinak při výcviku nemám problém s pozorností, hezky se mi dívá do očí, jen ti záploťáci mě trochu štvou. Mám všechny psy naučené že tyto záploťáky ignorují a chtěla bych to i u Helly. Poradíte mi fígl? Ještě mě napadlo si prostě u toho plotu hodit veget a až ji to přestane bavit tak mega pochvala že si psa nevšímá, jenže jsem ještě neměla odvahu prudit tak dlouho u plotu... Díky za typ.
Odvádění pozornosti je k ničemu, vy potřebujete jí naučit, jak se má v dané situaci chovat, ne jak z ní odcházet. Vy bagatelizujte psa za plotem nějakou poznámkou pronesenou naprosto přezíravým pohrdavým tónem, případně jí posaďte a počkejte, než se situace uklidní. Určitě si nenechte radit odvádění pozornosti, škubání, zákazy nebo podobné věci.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím vás a kde je napsáno že mám fenku na volno? Vodítko má cca 120 cm k plotu úplně se nedostane....takže ji nemá pes jak kousnout... Nejsem lajk, co má prvního psa. Ale ptám se jak ji nafixovat v tuto chvíli na sebe, nechci tohle dělat tak, že psa odvleču a nebo ho budu věšet u nohy kdy téměř půjde jen po zadních. Asi budu muset na něco přijít sama...
mno... a ona neumí chodit na vodítku tak, že se netahá? já tohle beru jako samostatný cvik, v podstatě. učení chození na vodítku, "respekt" vodítka v tom smyslu, že pes prostě ví, že vodítko znamená, že jdeme zrovna tady a za vodítko se netahá.
případně se dá vždycky jít po druhé straně cesty, ne?
pokud pes nevnímá do té míry, že by bylo potřeba ho odvléci, tak jste dráždivému podnětu příliš blízko.
stacey
napsal(a):
Mám stejný problém se psem NO (7 let). Na psi za plotem dělá jak běs. Je to až nesnesitelné. Navíc si pamatuje, že ten pes tam je a už zdálky se šponuje. A to i v případě, že tam pes není.
Nějaké odvádění pozornosti absolutně nefunguje. Má tmu. Nebere hračku, pamlsek nic. Zkoušela jsem s ním kolem plotu proběhnout, aby neměl čas raplit. To zabralo. Akorát nevím, jestli to bude mít nějaký dlouhodobější účinek. Jakože když bude kolem psů za plotem v klidu běhat, bude později kolem nich i v klidu chodit?
Odvádění pozornosti prostě nefunguje a fungovat nebude. Jediné správné chování - oční kontakt - asi také ne.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.14.71
napsal(a):
mno... a ona neumí chodit na vodítku tak, že se netahá? já tohle beru jako samostatný cvik, v podstatě. učení chození na vodítku, "respekt" vodítka v tom smyslu, že pes prostě ví, že vodítko znamená, že jdeme zrovna tady a za vodítko se netahá.
případně se dá vždycky jít po druhé straně cesty, ne?
pokud pes nevnímá do té míry, že by bylo potřeba ho odvléci, tak jste dráždivému podnětu příliš blízko.
Nově tu jde přiložit video. Vemte prosím 3,5 měsíce staré štěně a jděte po chodníku kolem plotu uřvaného psa, ráda se podívám jak krásně vaše štěně prochází na vodítku, bez mrknutí oka, jak jde krásně u nohy třeba hodinu, aniž by se za čímkoliv otočilo, či se za něčím natáhlo přes nohu... Jste tady tak všichni dokonalí, krása.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.14.71
Pokusím se natočit video jak teď reaguje a potom se pokusím natočit video, jak se to naučí. Třeba to někomu někdy dalšímu tady pomůže. Tímto zde debatu končím. Přijde mi k ničemu... A pro uživatele Královna Kohoutů...Nevím o tom, že byste se nějak angažovala v kynologii...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem si tak nějak uvědomila, jaká byla chyba sem napsat, místo abych si počkala na výcvikáře se kterým budu v úterý a ve čtvrtek. Je mi jasný, že nejde poradit, když zrovna tu situaci nevidíte, pak dochází k nedorozumění... Další věc je, že prakticky jsou zde lidi jako já, "hobby chovatelé" a ne profíci, takže vesměs se tady člověk rady nedočká, spíš dohadů, no a ve finále je majitel psa blázen, nebo tyran, nebo už ze štěněte vychovává agresivního psa. Takže z mého pohledu to vidím tak, že dotaz byl prakticky zbytečný, dle mě musím tyto situace více trénovat, s výcvikářem se domluvím na těchto stresových situací, kde mi tohle bude simulovat a uvidí jak pes doopravdy reaguje, jak reaguji já atd.... Vám všem přeji ať se vám daří a hafici překypují radostí a zdravím. Hezkou neděli
Ale kulový...vám prostě nevyhovuje, když někdo byť jen naznačí, že něco děláte špatně. A to tedy děláte. Chováte se vůči štěněti naprosto nečitelně - na jednu stranu chcete, aby bylo samostatné a dokázalo se o sebe postarat, tj. i bránit se vůči psům, a na druhous tranu chcete psa, který bude v pohodě a psů si nebude všímat. To toho chcete po ani ne čtyřměsíčním štěněti opravdu hodně.
Pokud se štěně chová takhle agresivně, a vy ho nedokážete korigovat, tak tam prostě k plotům zatím nechoďte. Pokud to totiž necháte být, svou ne/výchovou utvrzujete štěně v tom, že chovat se jako agresivní vysírač, kterému patří svět, je v pořádku.
Pokud s tím chcete něco dělat, choďte okolo plotů se štěnětem v dostatečné vzdálenosti, ze začátku třeba až po druhé straně cesty, a štěněti utněte jakýkoliv náznak nežádoucího chování směrem ke štěkajícímu psu. Podporujte jeho nevšímavost, vysvětlete mu, že to, že si psa nevšímá, je správně. Podívat se na psa samozřejmě může, ale štěkat a škrtit se na zadních na vodítku fakt ne.
BuĎte velmi důsledná i v ostatních povelech a cvicích, i když je to u malého štěněte těžké, nicméně máte plemeno, u kterého je takové chování velmi nežádoucí a v dospělosti nebezpečné pro kohokoliv v okolí.
Hele to se hned neurážej, že ti to nejde nebo , že s tebou nesouhlasíme. Já si včera ty videa natočila a vyfotila naší buli s kámošema a nekámošema u plotu, ale nemůžu najít kabel...
fakt je, že malé štěně se na vodítku těžko koriguje, když to ještě prakticky neumí...já si třeba včera při procházce uvědomila, že psa takovým tím cvičákovým způsobem (povelama) neovládám, prostě na ní mluvím, a ona rozumí a čím je starší, tím rozumí víc a je rozumější (2 roky), občas děláme cviky, ale jen fakt na minutku k noze, ke mě, sedni lehni , štěkej, zůstaň, čekej....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojte,
..píšete, že to není Váš první pes a že ostatní psi máte naučené, že záploťáky ignorují, proč tedy nepostupujete stejnou metodou - v praxi fungující u svého současného štěněte?......
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nově tu jde přiložit video. Vemte prosím 3,5 měsíce staré štěně a jděte po chodníku kolem plotu uřvaného psa, ráda se podívám jak krásně vaše štěně prochází na vodítku, bez mrknutí oka, jak jde krásně u nohy třeba hodinu, aniž by se za čímkoliv otočilo, či se za něčím natáhlo přes nohu... Jste tady tak všichni dokonalí, krása.
prosím je rozdíl, velký, mezi "k noze" a "pojď jdeme", což je můj povel na chození na vodítku, který zhruba znamená otáčej se či natahuj se za čím chceš, ale hlídej si, aby si napětí vodítka.
a pokud se štěnětem po chodníku vedle psa projít nelze, tak jdu po druhé straně, ne? a cvičím nevšímání, třeba tak, že to procházení po druhé straně je mnohem zábavnější než ten pes. je to úplně stejný, jako učení nehodit auta, nehonit cyklisty nebo prostě neřešit jakýkoliv jiný podnět, který by pes řešit neměl.
nebo to nechat být a podporovat štěně v té agresi? to není u staforda úplně dobrý nápad, ale každý svého štěstí...
jinak to vodítkování "pojď jdeme" se naučí už škvrně.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.14.71
napsal(a):
..píšete, že to není Váš první pes a že ostatní psi máte naučené, že záploťáky ignorují, proč tedy nepostupujete stejnou metodou - v praxi fungující u svého současného štěněte?......
Protože si nemůžu vzpomenout jak jsem to s první dělala.... Byla to samé, do všeho hrrrr... Druhý pes je flegma sám o sobě. No a ta třetí je kopie té první, jenže si na to nemůžu po 11 letech vzpomenout, jak jsem to udělala, ale asi jsem to dělala tak dlouho, dokud ji to nepřestalo bavit a nezjistila že záploťáci jsou za plotem a nemá smyslu si tam zvedat hřebínek...
Právě že 3,5 měsíční štěně se valí k plotu, protože si chce hrát. Do roka a půl ho to neomrzí. Nebo než mu někdo vysvětlí, že je příliš těžký, má nevhodně furt dobrou náladu či je s tím svým "hrajeme 24/7" prostě trapný.
Je to kousek z nějaké pracovní linie ? Nebo proč je takové ostré ? Když si jdu pro štěňátko, beru toho největšího knedlíka - sedí, kouká, ostatní mu rvou uši, s ním to ani nehne.
Naučí se to prostě na jednom splehlivějším povelu, který se naučí doma, pak na zahradě, pak ve společnosti psího kamaráda, pak na náměstí, nakonec když probíhá na protějším chodníku uřvaného psa.
Akční pes potřebuje akční pochvalu - týjo ty seš boží, úplnej šikula, jaks to dokázal ! Jéééé !
Poplácat, potahat za uzel. A tak podobně.
Jestli Vám to připadá moc zdlouhavé, zkuste ho protáhnout za uzel hned. Unavit, procházet až pak.
Vypadá to na "chci práci".
Nevím, no. Přece vypadá jinak "nekompromisně jde proti němu" a "chci si hrát".
však ano, nikdy jsem to u tak mladého psa neviděla, většina je právě nezastavitelně hrací, tak se ptám, odkud je
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Se mi už ani nechtělo odpovídat, když se Atilla (nebo jak se psala) deaktivovala, ale budiž. Pardon, vycházela jsem nějak z vašich info, které takový dojem dělaly:
"Ovšem když jsme venku a za plotem na nás zuří pes, jde nekompromisně proti němu ikdyž ona má 15 kg a pes za plotem třeba 40... "
"Spíš je to tak, že prostě jde k plotu a některý reaguje v pohodě, očichají se a některý pes reaguje vztekle a vybafne na ni, místo aby se lekla, tak se nedá a cenění zubů opětuje. "
Pokud má štěně vodítko, už to tu psalo hodně lidí. Naučte 3,5měsíční štěně v klidném prostředí povel, jak chodit na vodítku, co má dělat, krátká chůze a hra/pamlsek za odměnu. Pak můžete vyrážet do rušnějšího prostředí,ale bez záploťáků, nebo jít po druhé straně a stále být v kontaktu se štěnětem. Jak takového prťavce na sebe fixovat, když nezná nic a dle popisu si prostě lítá k plotu na vodítku tedy a panička neví - a pak se urazí při kritice.
Ale jedna rada na závěr - měla jsem podobně "temperamentní" štěně. Když jsem chodila socializovat po ulicích podobně staré štěně, bylo to k ničemu. Nemělo "štábní kulturu", nasíralo se na první dobrou. Nechala jsem toto chování vyhasnout, chodila jsem mimo hlídače u plotu, jezdila autem víc do přírody, pracovala jsem se štěnětem na důvěře, cvicích, ovladatelnosti, nadšení, přesměrování, ve městě do rušných míst atd. A najednou to někdy v půl roce šlo samo, ani jsem si to neuvědomila, ale šli jsme si podél plotů, kde hlídali psi. A stačilo říct "tady jdeme" - a pes kuk na mě, ja na něj, hračku jemu do huby a krásně hrdě se s před těmi hlídači natřásal. Velké potahání za odměnu a šlo se dál. Pes si vybouřil emoce, předvedl správné chování a ještě to bylo celé ve hře.
Jestli se potkáte s výcvikářem, snad bude zkušený a neporadí vám s takovým prckem nějak škubat a rubat ho. Držím palce, byť mé komentáře ve vašich očích vyznívají asi coby kritické (ale někdy je konstruktivní kritika k nezaplacení).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože si nemůžu vzpomenout jak jsem to s první dělala.... Byla to samé, do všeho hrrrr... Druhý pes je flegma sám o sobě. No a ta třetí je kopie té první, jenže si na to nemůžu po 11 letech vzpomenout, jak jsem to udělala, ale asi jsem to dělala tak dlouho, dokud ji to nepřestalo bavit a nezjistila že záploťáci jsou za plotem a nemá smyslu si tam zvedat hřebínek...
...aha, tak děkuji za odpověd......
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.94.156
napsal(a):
Se mi už ani nechtělo odpovídat, když se Atilla (nebo jak se psala) deaktivovala, ale budiž. Pardon, vycházela jsem nějak z vašich info, které takový dojem dělaly:
"Ovšem když jsme venku a za plotem na nás zuří pes, jde nekompromisně proti němu ikdyž ona má 15 kg a pes za plotem třeba 40... "
"Spíš je to tak, že prostě jde k plotu a některý reaguje v pohodě, očichají se a některý pes reaguje vztekle a vybafne na ni, místo aby se lekla, tak se nedá a cenění zubů opětuje. "
Pokud má štěně vodítko, už to tu psalo hodně lidí. Naučte 3,5měsíční štěně v klidném prostředí povel, jak chodit na vodítku, co má dělat, krátká chůze a hra/pamlsek za odměnu. Pak můžete vyrážet do rušnějšího prostředí,ale bez záploťáků, nebo jít po druhé straně a stále být v kontaktu se štěnětem. Jak takového prťavce na sebe fixovat, když nezná nic a dle popisu si prostě lítá k plotu na vodítku tedy a panička neví - a pak se urazí při kritice.
Ale jedna rada na závěr - měla jsem podobně "temperamentní" štěně. Když jsem chodila socializovat po ulicích podobně staré štěně, bylo to k ničemu. Nemělo "štábní kulturu", nasíralo se na první dobrou. Nechala jsem toto chování vyhasnout, chodila jsem mimo hlídače u plotu, jezdila autem víc do přírody, pracovala jsem se štěnětem na důvěře, cvicích, ovladatelnosti, nadšení, přesměrování, ve městě do rušných míst atd. A najednou to někdy v půl roce šlo samo, ani jsem si to neuvědomila, ale šli jsme si podél plotů, kde hlídali psi. A stačilo říct "tady jdeme" - a pes kuk na mě, ja na něj, hračku jemu do huby a krásně hrdě se s před těmi hlídači natřásal. Velké potahání za odměnu a šlo se dál. Pes si vybouřil emoce, předvedl správné chování a ještě to bylo celé ve hře.
Jestli se potkáte s výcvikářem, snad bude zkušený a neporadí vám s takovým prckem nějak škubat a rubat ho. Držím palce, byť mé komentáře ve vašich očích vyznívají asi coby kritické (ale někdy je konstruktivní kritika k nezaplacení).
Moc děkuji za příspěvek... Zkusím to taky
Jediné správné chování - oční kontakt
tomuto vyjádření nerozumím. Jak - jediné správné.....?
janaa
napsal(a):
Teď už je to asi jedno, ale stejně bych ráda uvedla svůj příspěvek na pravou míru.
Myslela jsem to tak, že k tomu plotu půjdu právě tak blízko, aby štěně psa za plotem registrovalo, ale bylo ještě zcela ovladatelné, tj. nemá štěně co přecházet, nebude žádné řvaní, štěkání, nic.
A samozřejmě místa, kde se bude trénovat, přidávat, ne se soustředit jen na jeden plot a jednoho psa.
Že to není nejvhodnější postup, vyplynulo až následně.