Dobrý den,
jdu Vás poprosit o radu, ohledně výchovy psů. Mám bišonka, kterému za pár dní bude osm měsíců a má neustálou potřebu mě kousat do nohou. Dělá to pouze mně a dělá to téměř celý den a za všech situací. Začíná to být už samozřejmě otravné a hlavně i nebezpečné, už několikát jsem se o něj přerazila... :-D Když ho zkouším přesměrovat na hračku, tak bez úspěchu. O házení míčku nebo buvolí kost v ten moment taky nemá zájem. Na cvičáku mi cvičitelka radila, ať ho ignoruju a na chvíli zavřu za dveře. To mě má taky na háku, on si to tam odleží a jen co je otevřu, tak je chvilku klid a jedem všechno nanovo...
Moc vás prosím, nemáte nějaký typy, jak tohle chování potlačit? Mlátit ho samozřejmě nechci! Nebudu lhát, taky mi párkrát už výchovná po zadku ulítla, ale i tak to bylo bez výsledku, ba naopak ho to ještě víc rozdivočelo. :-D
Děkuji všem. :-)
Peggynka96
napsal(a):
Dobrý den,
jdu Vás poprosit o radu, ohledně výchovy psů. Mám bišonka, kterému za pár dní bude osm měsíců a má neustálou potřebu mě kousat do nohou. Dělá to pouze mně a dělá to téměř celý den a za všech situací. Začíná to být už samozřejmě otravné a hlavně i nebezpečné, už několikát jsem se o něj přerazila... :-D Když ho zkouším přesměrovat na hračku, tak bez úspěchu. O házení míčku nebo buvolí kost v ten moment taky nemá zájem. Na cvičáku mi cvičitelka radila, ať ho ignoruju a na chvíli zavřu za dveře. To mě má taky na háku, on si to tam odleží a jen co je otevřu, tak je chvilku klid a jedem všechno nanovo...
Moc vás prosím, nemáte nějaký typy, jak tohle chování potlačit? Mlátit ho samozřejmě nechci! Nebudu lhát, taky mi párkrát už výchovná po zadku ulítla, ale i tak to bylo bez výsledku, ba naopak ho to ještě víc rozdivočelo. :-D
Děkuji všem. :-)
Odveďte pozornost na hračku, to neznamená mu jí jen strčit do huby, ale hrát si s ním s tou hračkou. Připadně dát psovi i pro doma couračku (hladké vodítko) a pomocí vodítka mu v tom zabránit a dát mu povel, který zná a za jeho splnění ho pochválit. Určitě neječet a neskákat, to ho bude provokovat ještě víc.
Mimochodem, kam chodíte na cvičák, že vám radí takové hlouposti jako psa zavírat za dveře?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naše babi za sebou tahala koště, protože ovčanda byla taky "nožní kousač"...a když babička táhla koště, tak prostě kousala do toho koštěte...........ale ovčanda to dělala když jí byly tak 3-4 měsíce a měla prostě štěněcí kousací období a vyrostla z toho.
U osmiměsíčního psa bych já osobně na odbourání takového chování použila už "výcvik poslušnosti". Klidně bych doma "cvičila" chůzi u nohy, sedni, lehni, zůstaň, ke mně, nesmíš....klidně "překul se".....prostě, si myslím, že když pes bude muset pracovat, tak třeba to kousání nebude činnost číslo jedna. Ta ignorace si myslím taky není k zahození (pokud jsme teda nějakým způsobem alespoň trochu vybili energii), ale zavírání za dveře myslím není to pravé ořechové, já bych zvolila "odložení na pelíšek"......
Děkuji za reakce. Upřímně k tomu kroku zavírání za dveře sama nerada přistupuju, dělám to fakt až v krajních případech, když třeba pospíchám do práce a potřebuju se nachystat a pes prostě odmítá spolupracovat a hryže a hryže.
S hračkou to samozřejmě není tak, že bych mu ji narvala do tlamy a nazdar, ale spíš si s ní hraju sama. On teda celkově od malička na hračky moc není. Nejradši má petku nebo ponožky, ale ve chvílích kousání ho ani to nebere.
Poslední dobou se snažím jít metodou, že mu zadám povel. Většinou sedni, protože ten umí parádně, jenže to je následně tak, že on teda přestane na chvíli kousat, udělá povel, nechá se pochválit a tak je to pořád dokola.
Doma právě cvičíme, jak poslušnost, tak i různý "sranda" cviky. On to má rád, je moc šikovnej a dělá to s nadšením, ale pak si stejně rád hryzne. :-D
Zkusím s ním více cvičit místo a posílat ho za to chování tam. To mě upřímně nenapadlo...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!