Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2018 21:33
kindr

XXX.XXX.241.182

Dobrý den,
Uvažujeme o koupi tohoto plemene, ale potřebujeme získat pár konkrétních informací.
1. Je možné soužití se starším psem (zlatý retrívr) velká zahrada?

2. Po 1 - 2 letech se budeme stěhovat do nového rodinného domu a nový pes se bude stěhovat s námi. Můžou být s tímhle problémy (stres z nového prostředí, stesk po retrivrovi, ktery patří rodičům, apod.)?

Děkujeme.

15.10.2018 07:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Náš berňák byl strašný cíťa, takže to, že bych ho odtrhnula od jeho parťáka, bych mu neudělala. Měla jsem dva psy od štěňat(každý jiná rasa) a byli na sobě dost závislí. Nikdy mezi nima nebyl žádný problém a to hlavně díky berňákovi, který prostě radši moudře ustoupil. Jen ještě dodám, že berňáka bych samotného v zahradě nenechala a byla jsem nakonec moc ráda, že jsme se rozhodnuli pořídit psy dva. Berňák je pes, který potřebuje neustále kontakt, jinak trpí. Kamarádka má také berňuchu a ten si ji dokonce vede radši za ruku, když má podezření, že by se mohla oddělit(od něj a od muže) a jít třeba něco nakupovat sama.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.10.2018 10:26

Nemám teda čistý BSP, ale křížený s bernardýnem...

Berňucha si na staršího psa zvykne určitě, ale pokud budete mít povahu jako má můj pes, tak odloučení bude následně těžký........třeba v mém případě mám strach, že když mi fena umře dřív než pes, tak že on by pak následně mohl umřít steskem.......

Edit: a závisláci na svých lidech jsou oba...

15.10.2018 14:45

Máme doma momentálně 5. berńáka.Na psy doma si zvykli hned a bez problémů.
No s tím odločením to je jak u kterého psa.Jeden z mých psů vyrůstal celý život s fenou čuvače a když ve 12 letech odešla,za tři měsíce na to jsme berńáka museli nechat uspat.Dokud byla fena byl naprosto bez problémů.Fena odešla,pes méně žral,všichni říkali,smutní.Pak přestal žrát úplně a při vyšetření se ukázala rozsáhlá rakovina plic.Bylo mu skoro 10 let. Nezůstal sám,byl se svým synem a dalším čuvačem.Pes našich mladých u nás byl 3 roky,pak si ho vzali ke svému domu,ale tomu to vůbec nevadilo a dožil se 15 let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík