Bernský salašnický pes

Prodám Bernského salašnického psa - Nabízíme volnou fenečku z naší chovatel...
Dohodou
Dobrý den,
Uvažujeme o koupi tohoto plemene, ale potřebujeme získat pár konkrétních informací.
1. Je možné soužití se starším psem (zlatý retrívr) velká zahrada?
2. Po 1 - 2 letech se budeme stěhovat do nového rodinného domu a nový pes se bude stěhovat s námi. Můžou být s tímhle problémy (stres z nového prostředí, stesk po retrivrovi, ktery patří rodičům, apod.)?
Děkujeme.
Náš berňák byl strašný cíťa, takže to, že bych ho odtrhnula od jeho parťáka, bych mu neudělala. Měla jsem dva psy od štěňat(každý jiná rasa) a byli na sobě dost závislí. Nikdy mezi nima nebyl žádný problém a to hlavně díky berňákovi, který prostě radši moudře ustoupil. Jen ještě dodám, že berňáka bych samotného v zahradě nenechala a byla jsem nakonec moc ráda, že jsme se rozhodnuli pořídit psy dva. Berňák je pes, který potřebuje neustále kontakt, jinak trpí. Kamarádka má také berňuchu a ten si ji dokonce vede radši za ruku, když má podezření, že by se mohla oddělit(od něj a od muže) a jít třeba něco nakupovat sama.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nemám teda čistý BSP, ale křížený s bernardýnem...
Berňucha si na staršího psa zvykne určitě, ale pokud budete mít povahu jako má můj pes, tak odloučení bude následně těžký........třeba v mém případě mám strach, že když mi fena umře dřív než pes, tak že on by pak následně mohl umřít steskem.......
Edit: a závisláci na svých lidech jsou oba...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Máme doma momentálně 5. berńáka.Na psy doma si zvykli hned a bez problémů.
No s tím odločením to je jak u kterého psa.Jeden z mých psů vyrůstal celý život s fenou čuvače a když ve 12 letech odešla,za tři měsíce na to jsme berńáka museli nechat uspat.Dokud byla fena byl naprosto bez problémů.Fena odešla,pes méně žral,všichni říkali,smutní.Pak přestal žrát úplně a při vyšetření se ukázala rozsáhlá rakovina plic.Bylo mu skoro 10 let. Nezůstal sám,byl se svým synem a dalším čuvačem.Pes našich mladých u nás byl 3 roky,pak si ho vzali ke svému domu,ale tomu to vůbec nevadilo a dožil se 15 let.