Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.10.2018 14:55

Chcem sa spýtať resp. získať názor viacerých ľudí. Na budúci rok sa konečne budeme sťahovať do domu, kde už teraz chováme zajace a hydinu. Dom má pozemok cca 2000 m2 - teda miesta dosť. Vždy som bola psíčkar - od mala som mala postupne asi osem psov - posledná labradorka sa dožila skoro 15 rokov, a to bola 100% poslušná dáma. Mala som však aj vycvičeného dalmatína (dožila sa tiež 8 rokov - ale zrazilo ju auto)myslím, že toto sú ťažšie cvičiteľné psy. Teda myslím, že skúsenosti aké- také mám. Rozmýšľam, ale teraz v iných súvislostiach - doteraz som mala psov v byte, pri dome to bude asi iné... doteraz som potrebovala psov ako spoločníkov a dobrých k deťom - nechcela som teda "strážcu" a opak potrebujem teraz - strážcu pozemku a tam žijúcej farmy ☺Dom je na konci dediny - skoro polosamota. Viem, že bez venovania sa a výcviku bude každý pes tak povediac na nič resp. skôr na oštaru, ale to mi je jasné. Chcem sa vlastne spýtať či si myslíte, že by toto bola vhodná voľba a ako je to s učnlivosťou týchto psov - samozrejme som si o nich čítala, ale zaujímali by ma aj konkrétne názory a skúsenosti

23.10.2018 16:13

Rozmýšľam, ale teraz v iných súvislostiach - doteraz som mala psov v byte, pri dome to bude asi iné... doteraz som potrebovala psov ako spoločníkov a dobrých k deťom - nechcela som teda "strážcu" a opak potrebujem teraz - strážcu pozemku a tam žijúcej farmy
ne opak, ale obé - společníka, parťáka a hlídače......navázanost psa na svou rodinu je echt důležitá! Čím plemeno samostatnější, ostřejší, tím je to důležitější.
Učenlivost - v pohodě. Není problém naučit, ale aby chtěl spolupracovat (resp. může není to tak samozřejmé, jako u ovčáků a pracovních plemen). A to záleží opravdu silně nejen na psu, ale na psovodu.......

23.10.2018 16:14
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Myslím, že na toto je čuvač prakticky ideální pes.

23.10.2018 17:17
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Měli jsme čuvače, byl to náš první čuvač a hlavně bezva pes. Poslušnost bez výcviku, vše živé co bylo na dvoře miloval a chránil. Na procházky ideál. Ale hlavně největší mazel ze všech psů, co jsem kdy měla. Na procházkách ostražitý a doma výborný hlídač. Bohužel jsem zjistili v sedmi a půl letech rakovinu varlat. A včera nám po operaci umřel na pooperační komplikace. Byl to teda pes u rodičů. Ale plnohodnotný člen naší rodiny. Nikdy na něho nezapomenu . Naši jsou smutní, máma pořád brečí ani se nemůže kouknout na zahradu z okna. Vím že to někdo nepochopí. Ale jak se blížil termín operace, zamluvili jsme si u chovatele, štěně. Mysleli jsme jak vše od toho našeho okouká.Protože ten náš měl štěňata a některé psi moc rád. Spal s kocourem v boudě, ale to jen když byl mráz. On sám měl učitele našeho německého ovčáka, se kterým vyrůstal do jednoho roku. Tak už odpočítáváme dny, kdy k nám přibude nový pejsek.

23.10.2018 17:45

Nám čuvače od roku 1974,většinou dva,tři,takže už se jich pár vystřídalo.Dříve jsem s nimi cvičila a skládala zkoušky podle ZVV,nyní je mám hlavně na pasení a hlídání.Co se týká výcviku,učí se rychle,dobře si pamatují,ale hlavně psi,vyžadují opravdu důslednost.Není potřeba opakovat cvik vícekrát,stačí jednou,dvakrát,ale je třeba za všech okolností trvat na dodržování.Feny vám nějakou nedůslednost spíš odpustí než pes.Co se týká vztahu k ostatním zvířatům je to různé.Některého psa si nemusíte všimnout,jiného musíte naučit,že se zvířata nehoní.Domácí a cizí většinou rozlišují brzy.Nám se třeba stalo,že naši koupili kuřice,pustili je na dvůr aniž by je psům ukázali,že jsou naše,a odešli domů.Za půl hodiny bylo 10 slepic vyřádkovaných na dvoře.Hlídači jsou skvělí i bez výcviku,ale v dnešní době je potřeba vybírat rodiče,jelikož je i dost výstavních čuvačů,kde povaha už zdaleka není to, co bývala v době kdy se na bonitaci zkoušela povaha u kůlu.

24.10.2018 07:58

ďakujem Vám za reakcie - je mi jasné, že každý pes je individualita a vždy som považovala a aj považujem psa za člena rodiny, teda iste nikdy to nebude tak, že by sme si psa celé dni nevšimli. Tak sa na to dám - vrátim sa späť k svojej záľube od detstva - deti už sú mimo tak bude konečne na to čas. A áno - treba dobre vybrať - nejde mi o výstavnosť skôr o tú povahu
Ešte raz vďaka

Lívia66

7.4.2020 09:08
Lívia66

XXX.XXX.7.108

Dobrý deň , chcela by som sa poradiť ohľadom plemena cúvac. Mám PSA , 15 mes. Žijeme na farme medzi zvieratami. Má veľmi dobrý vzťah s každým zvieraťom , až na jahňatá. Už mi takto zlikvidoval 10 kusov a neviem si rady. Poslúcha na slovo Keď je somnou ani sa och nedotkne. Ak je sám , je po nich. Už neviem ako mu to mám vysvetlit a neviem si rady. Ďakujem za každú info.

Přidejte reakci

Přidat smajlík