Dobrý den, něktěří z Vás možná budou ve stejné situaci... bydlíme v bytě, a na víc než cokoliv si dávám pozor, aby náš pes nepřinesl domů klíště/blechy, u prvního se zatím ( musím zaťukat) zdárně vyhýbáme, ale jakmile jedeme na návštěvu ke známým, kteří bydlí v domku se zahradou, a jejich pes je 80% času venku, vždy si přivezeme blechy, i přes obojek proti parazitům (kiltix, foresto). Máte nějaké rady, jak se vyhnout koupání psa a praní všeho, co jsme přivezli s sebou? Děkuji za všechny rady :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

comfortis bravecto

A neměly by ty blechy, když si cucnou z vašeho psa, pojít? nebo se jim něco jiného strašného přihodit?když je chráněn obojkem.To že si donese neznamená, že blecha přežije....
impact
napsal(a):
A co Vás vede chodit na návštěvu do zablešených prostor? Já bych tam teda dobrovolně nelezla sama, ne tak se psem.
Venkovní psi mají blechy běžně. Většinou třeba od ježka, od myší - to neznamená, že to jejich známí mají zablešené. Můj pes si od podobných psů také blechy nosí, zajímavé je, že i přesto, že nemá žádnou ochranu, sem tam nějakou blechu na něm chytím, ale zatím se nestalo, že by se namnožily a byl zablešený.
lesnížínka
napsal(a):
Venkovní psi mají blechy běžně. Většinou třeba od ježka, od myší - to neznamená, že to jejich známí mají zablešené. Můj pes si od podobných psů také blechy nosí, zajímavé je, že i přesto, že nemá žádnou ochranu, sem tam nějakou blechu na něm chytím, ale zatím se nestalo, že by se namnožily a byl zablešený.
V tom pripade mam hrozne divny venkovni psy. Asi nejaky specialni. V antiblesi uprave.

lesnížínka: to teda bych si radši ani neříkala nahlas, měli jste jenom štěstí, abyste to nezakřikla
impact: a čím jsou ošetřeni ?
lesnížínka
napsal(a):
Jedna blecha je špička ledovce! Jako když je ledovec z větší části potopený pod hladinou vody, tak ani blechy nejsou vidět všechny na jednom místě, ale jsou různě rozlezlý v podsadě. Takovýho psa rychle vystříkat arpalitem a honem s ním pod sprchu. Kolikrát se stane že si pejsek bleší píchanec rozlíže, to je potom na malér zaděláno. Buď teda nasadit límec, nebo k veterináři vydezinfikovat obvazama. Blecha číhá klidně v koberci a několik týdnů nežere. Hlavně je blecha mezihostitel pro některé endoparazity, jak jí pes polkne už je má- problém, rychle odčervit a hurá domů. Když je pes v boudě tak ho můžete zkusit posypat sušeným listím z ořešáku, to zažene parazity jedna radost... Naschle :)
Pes si začal nosit blechy od jednoho souseda, který tu plehní psy a o nějaké hygieně u něj nemůže být řeč. Stačí, aby se s tou smečkou potkal a hned na něm nějakou chytím. Naštěstí u něj se blecha vždycky najde na ksichtu, kde je srst řídká a krátká, do té husté podady se jim právě nechce. Už to tak trvá několik let, takže kdyby byl zablešený(a to by byl fofr) bych to teda poznala. Naštěstí ho zevrubně prohlížím denně. Neříkám, že se blechy nemůžou namnožit, stačí přehlédnout nějakou dospělou samici, která bleskurychle naklade a je vystaráno. Ale tak není problém dát pak spot nebo něco jako bravecto. Jako aby mé přírodní plemeno bylo alergické na bleší kousnutí...to už by mne fakt celkem nakrknulo Měli jsme v rodině x psů, všichni se někdy s blechama setkali a žádný s tím problém nikdy neměl, natož nějakou alergii. Teď si to dozajista přivolám