Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2018 21:33
Nelinka2007

XXX.XXX.220.19

Dobrý den, prosím pana Miloše o rozbor krmení Orijen puppy large jestli je vhodné pro štěňě RR? Jsem od něj zrazována kvůli vysokému obsahu bílkovin, mě se ale strašně líbí složení granulí. Potřebuji moc odbornou radu. Moc děkuji

29.10.2018 15:42
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Odbornou radu Vám nedám, neboť nejsem odborník. A pan Miloš sem už roky nechodí...
Nicméně pokud mohu soudit a pokud toto složení je aktuální, pak bych si našla jiné granule.

Složení:
Čerstvé kuřecí maso 14 %, čerstvé krůtí maso 7 %, čerstvá celá vejce 7 %, čerstvá kuřecí játra 6 %, čerstvý celý platýs 5 %, čerstvý celý sleď 5 %, čerstvá krůtí játra 5 %, čerstvé kuřecí krky 4 %, čerstvá kuřecí srdce 4 %, čerstvá krůtí srdce 4 %, kuře (dehydrované, 4 %), krůta (dehydrovaná, 4 %), celá makrela(dehydrovaná, 4 %), celá sardinka (dehydrovaná, 4 %), celý sleď (dehydrovaný, 4 %), celá červená čočka, celá zelená čočka, celý zelený hrách, vláknina z čočky, celá cizrna, celý žlutý hrách, celé fazole pinto, celé fazole navy, olej ze sledě (1 %), kuřecí chrupavky (1 %), kuřecí tuk (1 %), na slunci sušená vojtěška, kuřecí játra (mrazem sušená), krůtí játra (mrazem sušená), čerstvá celá dýně, čerstvá celá máslová dýně, čerstvá celá cuketa, čerstvý celý pastinák, čerstvá mrkev, čerstvá celá jablka red delicious, čerstvé celé hrušky bartlett, čerstvá kapusta, čerstvý špenát, čerstvé listy červené řepy, čerstvé listy tuřínu, hnědá mořská řasa, celé brusinky, celé borůvky, celé plody muchovníku, kořen čekanky, kurkuma, ostropestřec, kořen lopuchu, levandule, kořen ibišku, šípky.

Na mě (resp. na mého psa) je tam moc rostlinných zdrojů bílkovin (celá červená čočka, celá zelená čočka, celý zelený hrách, celá cizrna, celý žlutý hrách, celé fazole pinto, celé fazole navy, na slunci sušená vojtěška - něco takového dávám slepicím; sice tam není uvedeno, kolik tam toho je, ale všeho až na tu vojtěšku tam může být 1 - 4 %) a i dost zdrojů vlákniny a celé to složení je takové komplikované. Za tu cenu bych to nebrala a vzato přísně ekologicky není to nic tak hodnotného, aby se to sem muselo přivážet přes půl zeměkoule.
Na druhou stranu - každé štěně je jiné a zrovna Vašemu štěněti to může sednout...
Snad napíše někdo něco hodnotnějšího.

29.10.2018 18:39
Nelinka2007

XXX.XXX.220.19

Děkuji, jsem ráda za každou reakci... A jaké granule by jste mi teda doporučil? Už se opravdu v těch granulích ztrácím... Pejskovi je 11 týdnů, RR.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.10.2018 20:33

Já doporučuji napůl Wolfsblut a napůl masovou dávku.

29.10.2018 21:06
Nelinka2007

XXX.XXX.220.19

Děkuji

19.11.2018 21:32
Eliskajano

XXX.XXX.168.118

Pokud si sečtete procento složení u položek, které jsou uvedeny, dojdete k 84%. To znamená, že na vše, co není vypsáno zbývá celkem 16%. A to jsou tam ještě ta játra. Takže spíš do 15%. Většina rostlinných položek tedy bude mít kolem 1% a méně. Orijen je obecně velmi kvalitní krmivo, na druhou stranu to něco stojí. Já mám osvědčené toto https://www.aaagranule.cz/granule-pro-psy/essential-foods-beginning-large-breed-12-5-kg/ Ve složení má méně položek a je levnější, ale přitom také dost kvalitní.

20.11.2018 08:00
Nelinka2007

XXX.XXX.220.19

Moc děkuji za tip 😁

20.11.2018 08:26
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Nelíbí se mi kalorické hodnoty a to tlápání páté přes deváté. Dávejte mu maso a máte to nejjednodušší a nejlepší.

20.11.2018 08:34
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já doporučuji napůl Wolfsblut a napůl masovou dávku.

Tak to obdivuju, v životě bych nedala tolik peněz za tak předražený granule.

20.11.2018 08:58

1640kč za 15kg wolfsblut
1840kč za 11,4kg orijen
hlasuji pro wolfsblut :-)
anebo simpsons.. na bitiba.cz už je to hodně levné (když teda porovnám, co za ty peníze, kromě masa, mohu dostat)

20.11.2018 09:46

polárka.15 napsal(a):
Tak to obdivuju, v životě bych nedala tolik peněz za tak předražený granule.

Není co obdivovat, nejsou předražené, kromě toho, že mohu brát jen tři druhy, z toho dva na 100% a ten třetí pouze na 50%, tak jsem na tom ještě dobře, plus to, že je to kvalita, narozdíl např od Britu. Čím krmíte Vy?

20.11.2018 11:25
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Není co obdivovat, nejsou předražené, kromě toho, že mohu brát jen tři druhy, z toho dva na 100% a ten třetí pouze na 50%, tak jsem na tom ještě dobře, plus to, že je to kvalita, narozdíl např od Britu. Čím krmíte Vy?

Dát za 15 kg 2000 Kč mi teda přijde moc.

Podle toho, co jsem zde napsala je dost jasné, čím krmím

20.11.2018 11:58

polárka.15 napsal(a):
Dát za 15 kg 2000 Kč mi teda přijde moc.

Podle toho, co jsem zde napsala je dost jasné, čím krmím

Že by maso?😊 Jj, to já krmím taky 😉

20.11.2018 12:03
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Že by maso?😊 Jj, to já krmím taky 😉

Že by? Lepší "granule" neznám

20.11.2018 12:07
Nelinka2007

XXX.XXX.220.19

Tak děkuji za rady, ale ptala jsem se na granule, samozřejmě vím, že maso je nejlepší, ale na to jsem se neptala, taková informace mi v tuto chvíli nic neřekne.

20.11.2018 12:14

Nelinka2007 napsal(a):
Tak děkuji za rady, ale ptala jsem se na granule, samozřejmě vím, že maso je nejlepší, ale na to jsem se neptala, taková informace mi v tuto chvíli nic neřekne.

Wolfsblut, N&D, Akela, Now! Fresh, Purizon, Simpsons premium.

20.11.2018 12:18
Nelinka2007

XXX.XXX.220.19

Děkuji 😊

20.11.2018 12:35

Nelinka2007 napsal(a):
Děkuji 😊

Za málo 😋

20.11.2018 14:00
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Máte tady spoustu tipů, takže určitě vyberete. Pokud se ale podívám na Orijen, jsou to (dle mého názoru) podle složení jedny z nejlepších granulí na trhu. Takže opravdu záleží jen na Vás, co psovi vyberete. Myslím, že ani s jednou z výše uvedených značek nešlápnete vedle! Granulemi nekrmím, ale taky bych vybral. :-)

20.11.2018 14:03
Nelinka2007

XXX.XXX.220.19

Děkuji 😊

20.11.2018 14:34

no, kuře 14 má pak 5% ve skutečnosti.. tak to už do těch 100% chybí trošku víc :-)
rostlinek je tam úplně stejně jako v ostatních granulích
z čeho myslíte, že se tam vzalo tolik vlákniny ? z masa ?
85% proteinů je z živočišných zdrojů
a 15% je z kytek

.. akorát se jmenují biologicky vhodné.. tzn. některé složky jsou nikdy nemražené
což je stejné jako celá produkce velké británie a 80% německa :-)
ale zas tyhle puppy jsou to nejlepší, co orijen dělá (a 6fish.. ale co ta cena, že jo..)

20.11.2018 16:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

výpočet y.z. neznámé autorky A HODNĚ BAJ OKO, ale taky HODNĚ NAPOVÍ
Vezmi MOC 2.000, -/15 kg, odečti DPH 20% = 1.670, -, min. marži obchodníka 30% = 1.285, -, u zámořských granulí, které preferuješ, dále clo (cca 20%?) = 1.070, -, min. profit výrobce 25% = 855, -, obal, náklady na výrobu - fabrika, platy, energie..., distribuci, reklamu atd.atp. - min.50%, a to jsem optimista = 430, -.

Tj suroviny na 15 kg suprtruper granulí vychází v ideálním případě (včetně dopravy..) na 430, - Kč = do 30, -Kč/kg. Pokud vezmeme, že vstupní suroviny mají vlhkost 80% a výsledný produkt 10%, pak 1 kg před zpracováním vychází do 10, -/kg, z čehož tak polovinu tvoří náklady na logistiku.

Takže se dostáváme opět ke stejnému číslu jako v předchozím odstavci. Za 1 kg všech surovin vč. deklarovaných minerálů, vitamínů, bylinek, chonroprotektiv zaplatí vrobce cca 5, -/kg. No a teď si zkus představit, co se za takový peníz asi tak dá nakoupit, byť ve velkém. Co asi tak za tuhle cenu lze pořídit? Jedině takový odpad, který už opravdu, ale opravdu nelze zpeněžit jinde a jinak, tak ho raději dají za odvoz (i ten něco stojí).

20.11.2018 16:18

ehm orijen stojí přes 1800 za 11,4kg..
takhle to úplně nebude.. ale jako odstrašující verze dobré :-)
spočítat si to tak mohu, pokud vyrábím 1 pytel a vezu sem 1 pytel
ale oni sem vozí krmivo v kontajnerech a také je samozřejmě naplní, to je cena úplně jinde, stejně tak nakoupí vagony surovin, zatímco já musím kuře kupovat za 40
oni nakoupí za 5, třeba
všimněte si, že v jednu chvíli se pravidelně prodávají granule s končící expirací.. a čeká se na další dodávku
to samé je z anglie.. cca měsíc zpět tady nebylo vůbec nic čerstvého, Essential, Wolfsblut, Barking,.. prostě celá ta fabrika.. protože kdo by sem vypravoval kontajner za sto tisíc, když se může počkat na naplnění a bude to stát dva tisíce.. tam se vejde pytlů nevím kolik, všecko si to teď vymýšlím, ale v přepočtu na pytel třeba korunu ?

mé výmysly teda nic nemění na tom, že tady se platí za značku..

20.11.2018 16:48

OT: má někdo teď obal od Wolfsblut? jsou v originále psané cheláty?

21.11.2018 07:37
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Já jsem zastánce českých věcí a produktů, takže když budu doporučovat něco, tak jedině Yoggies.

21.11.2018 07:42

vlastenec :-) marp a carneeval ne ?

21.11.2018 10:07
polárka.15

XXX.XXX.45.253

vlastenec :-) marp a carneeval ne ?

Nemám zkušenost, tak nebudu doporučovat těch českých je víc, ale jestli se dají doporučit, opravdu nevím, není v mé peněžence ani v žaludku mých psů prostor experimentovat a zkoušet, to fakt raději koupím x kilo masa a vím, že je to v pohodě.

Yoggies doporučuju, jelikož s nimi mám zkušenosti - 4 psi, různá plemena, velikost, potřeby - nadbytek váhy, pracovní pes, pes v rekonvalescenci, nežravec,... plno mých známých taky kupuje jako doplněk k barfu. Byť upřímně řečeno - ne jen jejich heslo "sušený Barf" mi tak trochu drásá nervy a dělám, že to nevidím. I z hlediska zpracování je velmi vítám. Byť ale z 90% krmím jenom masem. Tyhle granule krmím spíš jen když jedeme na x dní na výstavy, na výcviky, jedeme makat mimo domov.

29.11.2018 20:04

Mam zkusenost s N&D Low Grain chicken & pomegranate a N&D LG lamb & blueberry, ty druhe teda chutnaji vic a zdaji se mi i lepsi, psi dobre prospivaji a odpad minimalni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík