Já bych doporučil tuto chovatelskou stanici, podle mne v současné době jedna z nejlepších chovatelských stanic brazilských fil u nás. Kdybych já kupoval, tak jedině odtud - http://www.filafibox.cz/index-chov-c.php
Uživatel s deaktivovaným účtem

např. chrome - vedle křížku na zavření okna je ikonka reproduktoru - kliknout na to pravou myšou a "ztlumit web"
ale ti psi i vypadají jako fily :-) hezcí
teď jsou k vidění takoví divní, krátcí a vysocí, bez svalů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Bonajz
napsal(a):
Taky jsem se koukala. U nás je toho celkem po skromnu. A přitom jsou to nádherní pejsci:)
To je dobře, že je jich poskromnu, protože je v Česku poskromnu i rozlehlých farem s dobře zajištěným obvodovým plotem.
Líbí se mi fila, že je taková jaká je. V zemi původu testují do chovu i přirozenou ostrost. Když na filu může sáhnout cizí člověk, prý nejde do chovu. Ať zústane jaká má být, ale ať si jí, proboha, nepořizují lidi, kteří na ní nemají podmínky. Myslím, že velkých krátkosrstých plemen je víc a kdo chce společníka do české kotliny, tak najde.

všecko je většinou v zemi původu jinak
tady bychom nemohli chovat už asi vůbec nic, ne? :-)
měli jsme dvě argentýny - holka hlídala úplně moc a její bratr vůbec, ten se furt opaloval na betonu (i když pak už byl bez ségry), ale líbilo se mu táhnout lidi na kole, když přišli cizí lidi - zvedl hlavu jenom jak někdo řekl: uhni sude.. a to bylo celé
zeptejte se aj chovatelů na cane corso, mastify a podobné, na co jsou určeni
schválně ;-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
To sice jo, já vím, že je trend dělat ze všech plemen domácí mazlíky.
Jenže mě osobně to přijde škoda. Vytrácí se originalita plemen. Mně se prostě nelíbí hodný kavkazák, nebo fila. Stejně tak se mi nelíbí nepřátelský labrador, nebo kousavý zlaťák. Plemen je spousta a každý si může vybrat, ale neměl by si člověk vybírat přednostně na základě vzhledu a pak to zvíře teprve pasovat do toho co potřebuji a jaké mám podmínky.
To je můj názor.

to jo, někdy je to průšvih
ale
třeba já mám pitbulíky, protože ne lov, boj, gauč
ale protože toho psa stvořili pro mě !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Jasně, v každém plemeni se najde vhodný jedinec i na ten gaučing.
Taky jsem vycvičila jednu pitbulku jako vodícího psa a hodnější a nekonfliktnější zvíře snad ani neexistuje. Jenže to ještě neznamená, že budu tvrdit, že to je super zvíře na tenhle účel. Už jenom to, že se ho široká veřejnost bojí. Hlavně se tedy bojí o své psy. Nad tím se nedá úplně mávnout rukou. Žijeme v zalidněné krajině, kde se na sebe mačkají nejen lidi, ale už i psi. Zvláště ve městech. Všichni budou ve větší pohodě, když si lidi (za účelem společníka) budou pořizovat mírnější plemena vysloveně vhodná do společnosti a psy typu fila nechají těm, co mají prostory.