Zlatý retrívr vysoko nesený ocas

Zlatý retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2018 17:34
Delfina30

XXX.XXX.41.102

Dobrý den,mám se svým zlatákem rozdělané šampionáty ve třech zemích,začala mi fenka,ted ve dvou letech nosit ocas nahoru,jak anténu,doma ji okřiknu a je naučená dát ho do norm.polohy,ale jakmile jsme na výstavě,tak ho má jak anténu na televizní vysílání .Může mi prosím někdo poradit,zda jste měli také takový problém a jak se to dá odnaučit.Děkuji moc,hezký den.

30.10.2018 18:27
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Jako někdejší chovatel retrieverů s tím mám docela bohaté zkušenosti. Nejde o morfologicky podmíněný stav věci. Vysoké nesení je mentálně volená pozice ocasu. Je to trochu s podivem, ale většinou si to u retrieverů sedne samo s aportem. Abyste se ale nenechala mýlit. Aportem je míněna veškerá činnost spojená s přinášením lovené pernaté zvěře, ke které byli retrieveři vyšlechtěni. Především se jedná o fyzické nesení zvěře samo o sobě, ale také o vylišení zdravého a pronásledování postřeleného kusu. Jde o celodenní vyčerpávající pohyb v terénu- podlézání, přelézání, běh a plavání s aportem i bez něj. Dále o samostatné určení místa dopadu zrakem, ale i psovodem navigované dohledání, práce s pachovým tunelem, či systematické slídění a nadhánění. Chcete-li tedy skutečně aby Váš psík nosil ocas vodorovně, uděláte nejlépe navštívíte-li s ním opakovaně hon na nejbližší bažantnici ve Vašem okolí. Sezóna již začala, odkud jste?

30.10.2018 18:33
Delfina30

XXX.XXX.41.102

vetřelec napsal(a):
Jako někdejší chovatel retrieverů s tím mám docela bohaté zkušenosti. Nejde o morfologicky podmíněný stav věci. Vysoké nesení je mentálně volená pozice ocasu. Je to trochu s podivem, ale většinou si to u retrieverů sedne samo s aportem. Abyste se ale nenechala mýlit. Aportem je míněna veškerá činnost spojená s přinášením lovené pernaté zvěře, ke které byli retrieveři vyšlechtěni. Především se jedná o fyzické nesení zvěře samo o sobě, ale také o vylišení zdravého a pronásledování postřeleného kusu. Jde o celodenní vyčerpávající pohyb v terénu- podlézání, přelézání, běh a plavání s aportem i bez něj. Dále o samostatné určení místa dopadu zrakem, ale i psovodem navigované dohledání, práce s pachovým tunelem, či systematické slídění a nadhánění. Chcete-li tedy skutečně aby Váš psík nosil ocas vodorovně, uděláte nejlépe navštívíte-li s ním opakovaně hon na nejbližší bažantnici ve Vašem okolí. Sezóna již začala, odkud jste?

Děkuji,velmi zajímavé,máme podzimní zkoušku,složenou před 2měsíci,první,budeme samozř.dále pokračovat,bažantnici máme pár km.V Ploužnici.Zkusím si tam zítra zavolat.Velmi děkuji za zajímavou odpověd.

30.10.2018 19:37
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Bylo mi potěšením, není zač. Vždycky jsem tajně fandil bažantům. Uznejme ale, že výnosy z poplatkových honů umožňují financování zvláštního managementu krajiny, kterým jsou bažantnice mimořádné. V bažantnicích jsou nastoleny mimořádné přírodní podmínky pro prosperitu volně chované drobné zvěře s velkorysým ohledem na její biologické potřeby. Velmi často prosperuje v bažantnicích i celá řada ohrožených druhů divoce žijící fauny. Za zmínku stojí také etika dobývání zvěřiny, ve srovnání s etikou velkochovů domestikovaných zvířat v zajetí. Psovi přinesené kusy počítejte, ať se můžete hecovat s dalšími psovody. Dbejte myslivecké mluvy. Lovu zdar!

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2018 20:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

doma ji okřiknu a je naučená dát ho do norm.polohy

tak tomu přiřaď povel a za splnění hezky odměňuj, pořádně nauč (tedy ne jen v klidu, ale i ruchu, různá prostředí) a máš po problému.....je to jako každý jiný cvik

31.10.2018 11:13
Delfina30

XXX.XXX.41.102

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
doma ji okřiknu a je naučená dát ho do norm.polohy

tak tomu přiřaď povel a za splnění hezky odměňuj, pořádně nauč (tedy ne jen v klidu, ale i ruchu, různá prostředí) a máš po problému.....je to jako každý jiný cvik

Ano,ěkuji,právě doma to mám zmáklé,ale vylezem do města,nebo na výstaviště a je hluchá ,budu na tom pracovat.

1.11.2018 08:45
janaa

XXX.XXX.56.41

No,to je zajímavá myšlenka :D Vysoko nesený ocas vyjadřuje sebevědomí psa, jestli mají někdy moji psi ocas jak anténu,tak právě při aportech v bažantnici takže na to bych se moc neupínala. Jinak zvlášť u psů samců je fakt,že nesou ocas nahoru v kruhu,kde před nimi a za nimi běhá x dalších samců, je logické, pes prostřednictvím ocasu přeci komunikuje s ostatními. Můžete zkusit přes ten povel, ale z mého hlediska je to zbytečná buzerace psa. Samozřejmě,pokud chcete objíždět výstavy, můžete na tom zkusit zapracovat. Pokud vám jde o jednu, dvě, tak bych se na to vykašlala

1.11.2018 09:33
Delfina30

XXX.XXX.41.102

janaa napsal(a):
No,to je zajímavá myšlenka :D Vysoko nesený ocas vyjadřuje sebevědomí psa, jestli mají někdy moji psi ocas jak anténu,tak právě při aportech v bažantnici takže na to bych se moc neupínala. Jinak zvlášť u psů samců je fakt,že nesou ocas nahoru v kruhu,kde před nimi a za nimi běhá x dalších samců, je logické, pes prostřednictvím ocasu přeci komunikuje s ostatními. Můžete zkusit přes ten povel, ale z mého hlediska je to zbytečná buzerace psa. Samozřejmě,pokud chcete objíždět výstavy, můžete na tom zkusit zapracovat. Pokud vám jde o jednu, dvě, tak bych se na to vykašlala

Děkuji za reakci,je pravda,když jdem někde městem,nebo kde nebyla,je nejistá a má ocas normálně,ale na těch výstavách a i doma,když je z druhou čubinou,tam ho má jak anténu.Když jí doma okřiknu,dá ho do norm.polohy,bohužel těch výstav máme naplánováno dost,tak proto mě to štve a vypadá to i strašně u zlatáka

1.11.2018 11:54
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Toho retrievera teď budeme řešit po pracovní stránce. Jestli se neštítí, nemačká, nenačíná, nekrade-li z výloží, nerozptyluje-li další psy, je-li klidná po výstřelu a chuťová do úmoru. Budeme řešit kvalitu a kvantitu aportu. Průběžně zhodnotíme instinktivní založení a za několik vyčerpávajících sezón i zdravotní stav. Potom hodláme uvažovat o chovnosti! Dokud jím tedy v běhu a při plavání efektivně kormidluje, pak je jakákoli momentální poloha ocasu tím posledním co by nás mělo trápit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík