Čím vím odnaučit svého pejska od požírání výkalů?

Maltézský psík
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2018 21:56
rudolf.th

XXX.XXX.106.194

Mám tříletou fenku maltézáčka. Mým problémem je, že během vycházek musím dávat velký pozor, aby nepožírala různé výkaly. Na stránkách zabývajících se s touto otázkou radí, abychom psovi dávali občas kousíček zrajícího sýru (Olomoucké tvarůžky, Romadur apod.)

Mou otázkou by bylo, že jak často a kolik toho mám dávat takovému 3 kilovému pejskovi? Dále by mě zajímalo, že z těchto zrajících sýru, který je nejvhodnější pro tento účel. Běžně se doporučuje Romadur, ale nevím, že který druh.

Věděl by mi někdo poradit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2018 22:11

sýr nepomůže.

pomůže jen a pouze to hlídání. nebo koš. s vloženým kusem papundeklu, aby nemohl pes onýno protlačit skrz mřížku.

30.10.2018 22:36

Nebo začít s výcvikem psa doma přes pamlsky a postupně přenášet sebekontrolu psa ven, i žraní ho.ven lze tak psa odnaučit po dobrém. Viz mnohá videa na ty (you)trubce(tube) "It´s yer choice" - odkaz se ani nesnažím dávat, neb by zde na nové platformě beztak nefungoval. Jestli si udělala fenka ze žraní exkrementů už rituál, zvyk, budete mít hodně práce.
Zkuste se ale zamyslet i nad její stravou, kromě chronických hovnožroutů existují i psi, kteří si tím něco dotují. A sýr či syreček to nevyváží.

1.11.2018 06:20
happinka

XXX.XXX.150.32

rudolf.th napsal(a):
Mám tříletou fenku maltézáčka. Mým problémem je, že během vycházek musím dávat velký pozor, aby nepožírala různé výkaly. Na stránkách zabývajících se s touto otázkou radí, abychom psovi dávali občas kousíček zrajícího sýru (Olomoucké tvarůžky, Romadur apod.)

Mou otázkou by bylo, že jak často a kolik toho mám dávat takovému 3 kilovému pejskovi? Dále by mě zajímalo, že z těchto zrajících sýru, který je nejvhodnější pro tento účel. Běžně se doporučuje Romadur, ale nevím, že který druh.

Věděl by mi někdo poradit?

Předpokládám, že krmíte granulemi? Přešla bych na normální jídlo, dala jí občas sušené plíce a jiné smradlavé věci a hlídala množství vit. skupiny B v jídle. Po úpravě krmné dávky problém většinou vymizí.

1.11.2018 11:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Před pár dny jsem viděla dokument o zrajících sýrech a střevní mikrofloře. Něco na těch syrečkách asi bude(a požírání výkalů) Z toho dokumentu logicky vyplynulo, že pes si s největší pravděpodobností opravdu upravuje trávení. Vždyť i u lidí se začíná u jistých poruch a nemocí s tím, že se jim do trávícího traktu vpraví stolice zdravého člověka. Jen pes to dělá pro nás poněkud nechutně

1.11.2018 11:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vím, ale otázkou je, jestli jim mikroflóra z žaludků býložravců k té úpravě stačí?

1.11.2018 11:55

nebo to krmivo nesedí tak obecně
nevím, co je v romaduru, ale v siláži a čedarovém typu sýru je prý enterococcus faecium dost.. čedar nedám
jo, lesnížínka :-) přestala jsem dávat psovi tolik přílohy (už vlastně nedostává skoro nic, jen maso a kousnout chleba) a nejí venku nic
no a malinký pes, to bude podobný případ, prostě nechce, aby mu nějaká pomalá strava hnila v jeho kratičkém střevu, proto sbírá bakterie povenku..

Přidejte reakci

Přidat smajlík