Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2018 10:09
Paprikas55

XXX.XXX.17.174

Zdravím,
Je to asi měsíc, co jsem dostala asi ročního německého ovčáka od lidí, kteří ho ven moc nebrali. Samozřejmě vím, že se jeho chování změnilo i vlivem tak náhlé výměny domova a panička, tudíž je mi jasné, že si musíme postupně vybudovat důvěru. A teď k jádru věci. Hafan na vodítku tahá. Zkouším různé způsoby, zastavit, říct mu ať zastaví/ zpomalí, vodítko pod přední nohou, či už trhnutí těsně před natažením. Zabere to možná na tak dlouho než se zase rozejdeme. Trochu klidněji chodí až po tom co někam dojdeme, nechám ho vyběhat a poté jdeme zpátky (a to jak kdy).

A ještě tu máme jeden problém. On totiž, od té doby co se ke mě přestěhoval, začal být agresivní na cizí lidi a psy. Když procházíme kolem psů za plotem, táhne k nim a štěká, když se mi povede ho trochu umírnit začne kňučet a pořád se za nimi snaží dostat. Ale když jsme zkoušeli co by dělal kdyby byl blíže, chvíli je v pohodě, čmuchá a pak najednou vyjede. Říkala jsem si, že až ho naučím na náhubek budu s ním chodit na cvičák ať je mezi psy a vlastně taky lidmi a zvyká si, ale ono ani ten náhubek zatím moc nejde, snažím se ho to naučit pomalu, už si ho nechá přiložit na čumák, ale ne tak aby se dal zapnout.

Kdyby jste někdo věděl co s ním, nebo znal nějaké rady, budu moc vděčná (Já si totiž nemyslím, že by byl tak hloupý a nevěděl :) )

1.11.2018 10:45
bobina65

XXX.XXX.197.59

Dobrý den,
náhubek nasazujte vždy, když vyrážíte na procházku.Spojí si de se ven...dostanu náhubek.Naši psi sami nastavovali hlavu,aby mohli dostat košík. Tahání zkuste nějakou hračku nebo pamlsek co má raději,držet v ruce,když začne tahat říct pomalu a dát pamlsek nebo může dostat hračku.Jinak se koukněte na nějaké video o výcviku psů (je toho spousta)
Všímat si psů za plotem bych mu zakázala buď ne nebo fuj.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2018 11:39

Moje fena náhubek moc nemusí....ale přesně, jak píše bobina65....ví, že náhubek znamená procházku, tak mi do něj cpe hlavu sama (to, že si ho za brankou zkusí několikrát sundat je věc jiná, ale pak už v pohodě)...
Mě na tahání moc nezabírali ani hračky ani pamlsky, natož nějaké získání pozornosti jiným způsobem...u psa jsem zkoušela zastavení, jako jó, ví, že když zastavim, tak že musí povolit vodítko-srovnat se do latě, aby se pokračovalo dál. Co ale zabírá nejvíc mě...rázný povel na chůzi u nohy "k noze ....jdeme", zkrácené vodítko a ostrá rázná chůze, žádné courání.......
Jinak ohledně vyjíždění na psy za plotem....bohužel dodnes umíme projít v klidu a bez povelu jenom kolem plotů, kde to máme nacvičené, kudy chodíme pravidelně, tam kdyby na nás řvala smečka vlkodlaků, tak nás absolutně netankuje ....v ostatních případech už dopředu, jak pes trochu zpozorní (známka toho, že na pozemku je pes), tak okamžitě poveluju "nesmíš"...v našem případě "ani na to nemysli!!" pokud vidím, že štěkající pes za plotem je mým psů fakty nesympatickej a že to moc nezabralo, tak okamžitě beru psy k noze s povelem podstatně zrychlíme tempo, aby neměli čas vymýšlet bejkárny.........

1.11.2018 15:20

choďte tak rychle, jak chodí pes sám od sebe, když by byl bez vodítka
až třetí a čtvrtá část
https://www.youtube.com/watch?v=PVvZKcKBTtg

Přidejte reakci

Přidat smajlík